Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6/A7/Q7/A8/Allroad ja ilmajousitus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Hyvin toimi Miessler tässä tilanteessa: lähetti pikatoimituksena uuden liittimen ja 50 euroa palautusta ylimääräisen työn takia. Nyt toimii.

    Mikähän mahtaa olla perimmäinen syy sille, että ilma-alustaisella A6:llani (C6) ajaminen on alustaltaan epämukavampaa kuin rautajousisella A6:llani (C5)? Kaikki tien karheudet ja möykyt tuntuvat paljon paremmin kabiinissa ilmajousitetulla ja töyssyissä kori heiluu samaan tahtiin kuin tien pinta on töyssyinen. Siis aivan kuin alusta olisi paljon jäykempi, vaikka valitsisi comfort- tai lift-moodin. Voiko ilma-alustassa olla sellaista vikaa, joka aiheuttaisi tuon? Molemmat takaiskarit on jo vaihdettu. Pystyykö vcds:llä tarkistamaan iskareiden todelliset jäykkyydet? Vai voiko tuo mukavuusero liittyä sittenkin renkaisiin, vaikka ei niissä hirveetä eroa ole: ilma-alustaisessa on 225/45R18 ja rautajousillisessa 225/50R17.

    Comment


    • Mitä tällä takoitetaan? Netin mukaan koko ilmapussia mutta mikä ihmeen katkos ja miksi?
      Attached Files

      Comment


      • Näyttää suomenkieliseltä vastineelta vikakoodille "dampening adjustment valve open circuit" joka itselläkin oli. Eli varmaan se säätö on sähköisesti rikki. Palaa varmaan keltainen alustavalo kojelaudassa vai onko muita oireita?

        Comment


        • Kaikki toimii ihan normaalisti, ketanen tasosäätö mittaristossa.. Vikakoodi tuli tukivarsiremontin jälkeen eikä vikakoodin nollaaminen auta..

          Comment


          • Voiskohan siinä remontin yhteydessä olla se johtoliitin irronnut (tai kuten mulla oli, poikki)?

            Comment


            • Kaverin auto ja kysyin että onko kattonu että onko liitin pohjassa niin kuulemma on, minkälaista virtaa siihen johtoon kuuluu tulla jos kattois sillä että onko johto poikki?

              Comment


              • Ainakin siitä iskarin puoleisesta liittimestä mitattuna resistanssi oli joku 5 ohmia. Autosta tulevaan liittimeen pitäis tulla kai 0-12 voltin jännite vaimennussäädöstä riippuen

                Comment


                • Vika selvisikin yllättävän nopeasti..
                  Attached Files

                  Comment


                  • C6 f4 -08 antaa tällaisen vikakoodin; Plausibility of level control system.
                    008- implausible signal.
                    Fault status: 01101000
                    Vihreä valo palaa, ei nosta seuraavaan tasoon. Hetken kuluttua keltainen alkaa vilkkua, näyttö harmaaksi ja systeemi menee tunkkaustilaan. Jousitus kuitenkin pelaa ja pysyy ylhäällä. Räpläsin taka-antureita, ei vaikutusta. Onkohan kokemuksia.Tietoa kaivataan.

                    Comment


                    • resistanssi oli joku 5 ohmia. Autosta tulevaan liittimeen pitäis tulla kai 0-12 voltin jännite vaimennussäädöstä riippuen
                      Veikkaisin että ohjausjännite olisi 0-5 volttia. Kahdentoista voltin jännitteellä puhuttaisiin lähes 2,5 ampeerin virrasta aika olemattomissa johdoissa.

                      Comment


                      • Alkuperäinen kirjoittaja NSUman Näytä viesti
                        Vaihdoin kuukausi takaperin taakse uudet Miessler pussit - ihan samaa kiinan kamaa kuin monet muutkin. Oireet vanhoilla alkuperäisillä osilla olivat samat kuin pta:lla. 1-2 asennossa tippui yössä tonttiin ja 3-asennossa pysyi parikin päivää.
                        Uudet Miesslerit paikkaansa ja kovaa ajoa. No ei se ihan niin mennyt. Asentaessa jo ihmettelin toisen pussin yläpään iskarinkiinnityksen pehmeyttä. Tämän saman pussin jouduin ottamaan uudelleen irti, koska alapään tiiviste ei pitänyt. Enkä saanut pitämään ilman tiivisteliimaa. Mahtoiko olla siinä alapään muovissa jokin hiushalkeama tms. uusi O-rengas, öljyä, vaseliinia, kaikkea tuli kokeiltua ja silti se hiljalleen vuosi, tiivisteliimalla alkoi pitämään. Se iskarinkiinnitys oli revennyt puoliksi irti vulkanoinnista, sen takia oli niin pehmeä. Loputkin pyörähti irti kun viimeisin kerran kiinnitin iskaria. Tässä vaiheessa alkoi olla mitta täynnä tuota miessler-pussia, joten Sikaflexillä yläpään kumi kiinni ja kunnon kuivuminen liimalle. Ihme kyllä pussi pitää ja toimii niinkuin kuuluukin, iskarikiinnityskin tuntuu toimivan.
                        http://regeneracja-airmatic.pl/audi-...-c5-2000-2005/
                        Päivitetään tätä Miessler kokemusta. Nyt antautui myös toinen ilmapussi ja samasta kohtaa. Eli iskarin yläpään kiinnitys vulkanoinnista irti. Tämä alkoi pitää niin kovaa kolinaa, ettei oikein uskaltanut enää ajella. Tästä irtosi se kiinnityksen sisähölkki ja välistä oli pullahtanut kumia irti. Ei oikein Miessler "German Quality" vakuuta. Laitoin heille sähköpostia aiheesta, odotellaan vastaavatko mitään. Ei näistä varmaan enää ole takuu-osiksi. Molemmat on nyt pikaisesti fiksattu Sikaflexillä, jotta saa auton taas ajoon.

                        Comment


                          Voiko C5 Allroadissa ajaa alustaa jollain keinolla ylös, vaikka kaksi tasoanturia on pimeänä, esim. VCDS:llä? Projekti-Allun kompura toimii, ja akkumulaattoriin syntyy paine, mutta ei lähde nostamaan. Pussien kunnosta ei ole hajuakaan, kun auto tuli tuossa kunnossa meille, eikä kalliita hankintoja viitsi tehdä, ennen kuin alusta on todettu muuten ehjäksi.

                          Comment


                            alpi, En usko että onnistuu (ellei joku kumoa tätä). Ilman tasoantureita systeemi ei tietäisi mihin lopettaa.

                            Comment


                              En tiedä miten se venttiilibloki toimii, mutta jos siihen saisi syötettyä virrat manuaalisesti niin sitten pitäisi nousta? Tai sitten kokeilee yksitellen syöttää kompurasta painetta jokaiselle pussille.

                              Comment


                                Jotain tuollaista oli itselläkin mielessä. Täytyypä tutustua venttiiliblokin ohjaukseen tarkemmin.

                                Comment


                                  Onko ne anturit oikeasti rikki vai onko vaan jotain muuta feelua? Harvoinhan se itte anturi vikaantuu, yleensä kai käyttötanko poikki tai irti. Tai liitin täynnä paskaa.

                                  Launchin testerillä sai ainakin Cayennen jousia täytettyä tai tyhjättyä ihan kuinka tykkäs, luulisin että onnistuis VCDS:lläkin samalla tapaa mutta en ole ikinä testannut. Sellainen bleed/fill toiminto kuitenkin luulis olevan ilmajousten kanssa aika lailla must toiminto.

                                  Comment


                                    Venttiiliblokki on nippu magneettiventtiileitä. Jos VCDS:llä ohjaus ei onnistu (bleedi sieltä ainakin löytyy), niin tässä on tuon venttiiliblokin pinnien järjestys:
                                    Click image for larger version  Name:	Allroad_Valve_Block.jpg Views:	0 Size:	51,4 Kt ID:	1880907
                                    Noista kun avaa paineakun venttiilin ja jonkun muun, niin pussin pitäisi täyttyä. Kaikkien nurkkaventtiilien avaaminen yhtäaikaa tasapainottaa nurkkapaineet, eikä ainakaan ole vaaraa ylipaineesta.

                                    Simppeli tapa testata pussi on ottaa tolpasta letku irti ja puhaltaa paineilmapistoolilla sinne ilmaa. Pätkä pneumatiikkaletkua helmen kera voi vielä helpottaa testaamista. SItten jatkopalalla letkut yhteen ja jää odottamaan vajoaako alas.

                                    Antureiden paikkaa voi vaihtaa, niin näkee siirtyykö vika. Joka nurkassa on näköjään samanlainen anturi, mutta valojen korkeuteen vaikuttaa vain toisen puolen anturit:
                                    https://www.audiworld.com/forums/aud.../#post25083091
                                    Mielestäni olen nähnyt maininnan, että joku muukin (halpa/yleisempi) korkeusanturi käy, kun vaihtaa vivut tjms.

                                    Onko kyseessä se tontun Allu LRF-629, josta oli tullut monivammainen moottorin pesun jälkeen? Minun piti hakea tuollainen pois, mutta joku ehti ensin, kun peräkärryn ja veturin järkkäämisessä meni pari päivää.
                                    Olisi jännä kuulla mikä pysäytti tuulilasin pyyhkijät ja sammutti vilkut, kun konehuone pestiin.
                                    Viimeksi muokannut pta; 23.3.2020, 15:38.

                                    Comment


                                      Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                      Onko ne anturit oikeasti rikki vai onko vaan jotain muuta feelua? Harvoinhan se itte anturi vikaantuu, yleensä kai käyttötanko poikki tai irti. Tai liitin täynnä paskaa.

                                      Launchin testerillä sai ainakin Cayennen jousia täytettyä tai tyhjättyä ihan kuinka tykkäs, luulisin että onnistuis VCDS:lläkin samalla tapaa mutta en ole ikinä testannut. Sellainen bleed/fill toiminto kuitenkin luulis olevan ilmajousten kanssa aika lailla must toiminto.
                                      Koodit kertoo electrical malfunctionista. Valojen ohjauksen puolelta herjaa vain vasenta etuanturia, alustan puolelta vasenta etu ja taka-anturia. Sen verran opiskelin, että anturit ulostaa sekä jännite- että pwm-signaalia, joista ensimmäistä käytetään valojen säätöön ja jälkimmäistä alustan säätöön. Täytyy vaihdella antureita ristiin ja kokeilla mitä tapahtuu.

                                      Lisäksi muutaman ilma-alustaisen mallin SSP:t kahlanneena jäin siihen vaikutelmaan, että itse anturit on samat C5 allroadissa, D3 A8:ssa, Touaregissa ja Q7:ssa. Erot vain vivustoissa. Myös Googlaamisen perusteella palikat ovat samoja. Kokeillaan nyt ensimmäisenä Q7:n antureilla, kun sellainen tästä porukasta löytyy.

                                      Elsa on onneksi käytössä, ilman sitä tämäkin homma olisi aika paljon tuskaisampi.

                                      Alkuperäinen kirjoittaja pta
                                      Onko kyseessä se tontun Allu LRF-629, josta oli tullut monivammainen moottorin pesun jälkeen? Minun piti hakea tuollainen pois, mutta joku ehti ensin, kun peräkärryn ja veturin järkkäämisessä meni pari päivää.
                                      Olisi jännä kuulla mikä pysäytti tuulilasin pyyhkijät ja sammutti vilkut, kun konehuone pestiin.
                                      Ei ole, tämä on rekkarilla AUZ, vm. 2004. Seissyt vuosikaupalla ja sisusta oli täysin märkä ja homeessa, mutta teknisesti ja koriltaan melko hyväkuntoinen. Alustaa lukuunottamatta.

                                      Comment


                                        EDIT: Mä näköjään vastailen ikivanhoihin viesteihin kun foorumin viestikeskus niin ehdottaa. En tajua miksi mulle tulee alertteja uusista viesteistä jotka ovat 4 vuotta vanhoja.

                                        Aniiran, toiseksiviimeisen postauksesi perusteella vaikuttaa siltä että sulla on vuoto etupäässä ja kompura käy liian paljon. Ylikuumenemisanturi (G290) stoppaa kompuran. Jos tuota on tapahtunut jo kauan, on kompura varmasti jo väljä. Tämä on kerran sattunut mullekin. Lääkkeeksi uusi kompura tai kompuran männänrenkaiden uusiminen. Vikakoodeiksi näytti silloin mitä sattuu.

                                        En usko että vika on antureissa jos auto tauon jälkeen nousee edes hetkeksi. Voihan olla että se ylikuumenemisanturi on viallinen mutta se ei ole tyypillistä.

                                        Allroadissa jos yksi pussi vuotaa, systeemi laskee koko akselin alas.






                                        Viimeksi muokannut ttenhunen; 25.3.2020, 11:47.

                                        Comment


                                          Minulla vuotaa vasen takanurkka, ja kyllä auto menee "takakyljelleen", eli vain se nurkka laskee.

                                          Comment


                                            okki, Mielenkiintoista. Tosin mulla on ollut vuotoja vain etupäässä ja aina laski koko etupään alas. Muistan lukeneeni vastaavista kokemuksista erilaisilta palstoilta.

                                            Vedän siis väitteeni takaisin - vetoan vain omiin kokemuksiini.

                                            Comment


                                              ODISilla pystyy kyllä paineistamaan etu- tai taka-akselin erikseen. Varmaan siis myös VCDS:llä. Paineistaa 60s ohjelman ohjaamana, joten tuskin sen enempää lukee korkeusantureita. Käsittääkseni vain avaa 60s ajaksi venttiilin.

                                              Tai ainakin A8 4H käytin sitä, kun vaihdoin etutolpat. Voi paineistaa ja tyhjentää akseleittain, ja paineistaa tai tyhjentää paineenvaraajan.
                                              Viimeksi muokannut jasso; 25.3.2020, 11:10.

                                              Comment


                                              • Kevään tullen laittelin c7 a6 allroadin ilma-alustan dynamic asentoon ja huomasin että sehän laskeutui sinne alimmaiseen asentoon. En ole sitä vähään aikaan käyttänyt mutta aktivoin äskettäin vcds:llä laptimerin niin onko se voinut aktivoitua siinä? Marraskuussa käytin ton pörhöllä huollossa mutta muistaakseni siellä ei mitään päivitelty. Outoa mutta hyvähän se on että menee alas asti
                                                Viimeksi muokannut skipepe; 2.4.2020, 18:55.

                                                Comment


                                                  Niin minkä aktivoitumisesta nyt puhut? Ilmajousituksen kuuluukin laskeutua jonkun 10-15mm, kun MMI:stä kääntää alustan dynamicille.
                                                  Viimeksi muokannut Harjula; 6.4.2020, 10:10.

                                                  Comment


                                                  • Mulla ei kyllä ole aiemmin laskeutunut kun viime kesänä just sitä ihmettelin että millä sen sinne saisi.
                                                    Viimeksi muokannut skipepe; 3.4.2020, 22:32.

                                                    Comment


                                                      Silloin siinä on ollut aiemmin joku vika :) Tässä A8 ssp:ssä on selitetty sivulta 6 alkaen nuo eri moodit, samalla tavoin ne toimii sinullakin.
                                                      Attached Files

                                                      Comment


                                                        Juu samat moodit mutta itse korkeudet 4G:ssä on erilaiset.

                                                        Comment


                                                          Tuolta näyttää A7:n moodit mitkä lie samat läpi 4G valikoiman.

                                                          Comment


                                                            Oma 4G facelift laskee 15 mm (rullamitalla mitattu) autolta dynamicille muuttaessa.
                                                            Viimeksi muokannut välkky; 6.4.2020, 21:22. Perustelu: Saatu parempaa tietoa

                                                            Comment


                                                              Miten noita kuvia pitää tulkita vihreän katkoviivan suhteen?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X