Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6/A7/Q7/A8/Allroad ja ilmajousitus

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  A6/A7/Q7/A8/Allroad ja ilmajousitus

  Osaako kukaan valaista Allroadin takajousituksen rakennetta? Koetin tutkia perhealbumista, mutta jäi epäselväksi miten tuossa iskunvaimentaja/jousi on kasattu. Onko kenelläkään muulla vaihdettu taakse jousia? Täytyisi saada kasaan oikeat osanumerot, että voi Tepolta kysellä hintaa paketille.
  Sain omani juuri oikean etujousen vaihdosta ja samalla kerrottiin, että kaikkissa muissakin löytyi alkavaa vuotoa. Tuo oikea etujousi vuoti niin paljon, että keula romahti yön aikana alas, jos käytti alinta tasoa.
  Mitenhän noiden vaihtaminen onnistuu omatoimisesti?
  Attached Files
  Viimeksi muokannut Killeri; 31.5.2017, 22:35.

 • #2
  Iskunvaimentaja menee ilmajousen läpi, kuten edessä(AudiWordillä hyvä juttu etuilmajousien vaihdosta). Yleensä luullaan, että ilmajouset vuotavat ilmapusseista, kuitenkin yleisin vuotokohde on O-renkaat eli ovat halpoja korjata. Vuodon ollessa satunnaista, tällöin juuri O-renkaat vuotavat, uudessa autossakin vähän. Allroadissa systeemiä ei ole kovin hyvin suojattu pölyltä eli vuotoa alkaa vanhemmiten tulla, auton ylös-alas liikuttelu voi auttaa samoin pesu. Systeemin rakennetta ja numeroita näkee Vagcat:ista , nämä numerot eivät välttämättä ole oikeita vaan nykyään laitetaan Audilla korjauksessa kompleita. Parasta olisi kysyä Audilta nämä numerot. Iskunvaimentimet pitäisi vaihtaa, jos ilmapussit vaihdetaan. Mielestäni takajousien korjauksen voi tehdä itsekin.

  Comment


  • #3
   Onkohan jollakulla tietoa noista käytetyistä O-renkaista? siis tarkat mitat olis hakusessa. Noin 150e maksas korjaussatsit yhteensä, mutta kun kyseessä on tosiaan lähinnä O-renkaat, niin nehän saa kympillä. Jossain kerrotaan että mielellään se iskarin kiinnitys uusitaan samalla (taitaa kuulua korjaussarjaan)

   Entäs, onko kokemuksia näistä:
   http://www.arnottindustries.com/part...24_gid531.html

   Jos nyt ens alkuun käyttäs korjaussatsia, mietitään sitten uusia jousia, pari kertaa vasta alkanut auto vajoilla. Oma työ kun ei maksa :) ja sentään pullopantit jää itelle

   Comment


   • #4
    Minulla jousitus kestää pakkasyön yli suht kohdallaan jos parkkeeraa 3 tasolle. 1 ja 2 tasolle jos unohtaa niin sitten on aika nopeastikin lowrider mallia. Naapuri valitteli samasta vaivasta ja kertoi että ilmajousi oli hänellä ainakin ehjä eikä vuotokohtia huollossa löytynyt. Tuo 0-rengas voi siis olla se ongelman ydin.

    Comment


    • #5
     Purin tuossa yhden vanhan(n. 10v.) takatolpan tutkimusmielessä. Todella helppo homma vaihtaa nuo O-renkaat. Huomioitavaa oli se että alapäässä on 2 O-rengas paikkaa, ja niin sanotaan tehtaan dokumenteissakin. Tässä ko yksilössä ei ollut kuin 1 (ylempi) paikallaan. Korroosio oli päässyt nousemaan jo siihen ylempään asti, eli varmaan sitä myöten vuotokin alkaa.

     Comment


      #6
      Samaa vikaa tääläkinpäin.
      Kolmos tasolla pysyy kyllä yönkin yli mutta kakkos ja ykkös tasolta vajoaa parissa tunnissa.Mulla vajoaa vain vasen taka nurkka.
      Pihinän kuulee,kun on riittävän hiljasta,pitäs vaan diagnosoida vuotaako palkeesta vai välistä.
      Just kesällä vaihdoin vasempaan etunurkkaan "jousen".
      Alkaa jo mielessä siintää noi Arnott Indutriesin tuotteet,koko kierros kerralla uusiks,Bilsteinien kera,ni pitäs loppua murheet.

      Comment


      • #7
       Onko kellään kokemuksia noista arnottsin tuotteista.

       Comment


       • #8
        Ei vissiin tartte olla huolissaan ihan hirveästi, kun 125 000 ajettu Allroad alkaa hiljoksiin olla lowrider 5 pv -30 asteen pakkasessa seisomisen jälkeen?

        Comment


        • #9
         http://stores.ebay.com/Arnott-Inc__W...di&submit=Haku

         Comment


         • #10
          Mulle on tulossa nuo "normijouset" eteen. En vielä ottanut genII jousia. Sainkin tuossa jo varulta uudet tiivistesatsit, mutta pussi se sittenkin vuotaa. Hienosti sellainen panta ympäriinsä, mistä pienen pientä vuotoa. Mulla on km lukema nyt 195000
          Selvittelin myös kompura-asiaa. Vedenerotin/kuivain oli aika märkä, tieten pumpattu viimeaikoina aika paljon ilmaa läpi. Tämä johti siihen että venttiiili/ putki sinne vuotavalle jouselle oli jäässä, eikä noussu enää sitäkään vertaa. Nyt sula ja taas ilma virtaa. Otan vielä ohjaimen irti ja tarkistan siitä tinaukset, kun niitäkin on vaihdeltu siellä täällä.

          Edit: Niin, jouset on tulee kunhan kerkee, lakko...
          Viimeksi muokannut wayne; 2.3.2010, 15:15.

          Comment


          • #11
           Jousethan tuli ilman ongelmia, ja asennettu jo allekkin. Varsin helppo homma loppujen lopuksi, pahinta hommassa on ne ylätukivarsien pitkä pultit. Auto pysyy taas ilmassa ja hymykin näillä keleillä leviää :) 340e/ etujousi tuli nyt hintaa, kiireellä kun piti saada.

           Comment


           • #12
            Vaihdoin itse omaan allroadiini arnottilta tilatut kompuran, ilmajouset (toisen sukupolven) ja iskarit, homma meni suurinpiirtein näin. Kävin sähköpostikeskustelua suoraan toimittajan kanssa ja kun kysyin alennusta kun tilaan koko satsin he lupasivat rahdin ilmaiseksi, jonka arvo on noin 700 taalaa. osille tuli hintaa kotiin toimitettuna osat 1940 euroa (2677 taalaa) ja lisäksi verot ja tullit 470 euroa eli yhteensä 2410 euroa. Tilasin kamat maanantai iltana ja ne tuli saman viikon perjantaina. Kompuran vaihto oli tosi helppo. Takajousien ja iskareiden vaihdon pieni vaikeus oli jousen pään saanti pois rungon kolosta, se onnistui kahden rengasraudan ja parin puukapulan kanssa. Etuiskareiden ja jousien vaihdon ainoa ongelma oli sama kuin Waynen eli ylätukivarsien pitkän pultin pois saanti. Homma oli kokonaisuudessaan helpompi kuin perinteisten jousien tai iskareiden vaihto. Arnottin sivuilta löytyy hyvät ohjeet jousien ja kompuran vaihdosta ja niistä käy hyvin ilmi jousen ja iskarin rakenne. Nyt on pyörän kulmat säädetty ja ajettu kolme viikkoa, alusta on todella hyvä ja Bilsteinin sportti iskarit toivat alustaan toivomaani jämäkkyyttä, olen todella tyytyväinen ja mielestäni hintakin oli kohtuullinen

            Comment


             #13
             Hyvä,että jollain on lopultakin kokemuksia noista arnottsin tuotteista.Oliko kompuran kans minkään asteisia ongelmia??Lueskelin jotain AWn keskustelua,jossa oli muutama kompuran vaihtaneen kulkine alkanut sytyttelemään valoja mittaristoon tms.
             Noiden bilsteinien myötä ilmeisesti katosi myös takapään "automaattisäätö" kuorman mukaan.
             Tuntuuko noi genII jouset kovinkin erilaisilta alkuperäisiin verrattuna, ts.
             huomaako eron?.

             Ei ollut kyl,pahan hintanen paketti.Pistää miettimään

             Comment


             • #14
              Kompura oli täsmälleen samanlainen kuin alkuperäinen ja oli tosi helppo vaihtaa, vaihdon jälkeen alkoi automaatisäätö toimimaan ja korkeudenvaihdo tapahtuu tosi nopeasti.
              Tuohon takapään automaattiseen korkeudensäätöön en osaa oikein sanoa, koska en ole kuormittanut sitä kovin paljon, miten se iskareiden vaihto siihen vaikuttaa?
              Gen 2 jouset ja Bilsteinin iskarit yhdistelmä toi alustaan toivomaani jämäkkyyttä, eli normaalissa tiessä ja tilanteessa alusta tuntuu ylelliseltä, mutta isoissa heitoissa ja jyrkissä kaarteissa alusta on jämäkkä ei niiaile eikä kallistele, ero on iso, joka voi johtua vanhan jousituksen ja iskareiden iästäkin. Allroadiin tuli samaa luonnetta kuin kesäautossanikin on.

              Comment


               #15
               Takapään automaattisäätö on sama kuin etupäänkin automaattisäätö eli ilmajousitus joka pitää auton korkeuden vakiona. Iskareilla ei ole tekemistä asian kanssa tässä autossa.

               Comment


               • #16
                Olen Oliverin kanssa samaa mieltä, että iskareiden vaihto ei vaikuta "automaattisäätöön", vaan sen hoitaa ilmajouset.

                Comment


                • #17
                 Onko kellään tiedossa linkkiä a-6 allroadin ilmajousitusta käsitteleville räjäytyskuva sivuille.Olen hiukka jo haeskellutkin mut ei mitään ihmeellistä löytynyt ja täälälhän jo on asiasta alustavasti turistu . Ajattelin ite kans tuollaiset korjattavissa olevat ongelmat laitella mut olis kiva tietää millaisesta teknisistä toteutuksista on kysymys ja mistä tilailla osia kyseiseen laitteeseen..
                 Mitä enemmän teoria tietoo sen parempi.Huom siis ennen työkalujen käteen ottoa..

                 Comment


                 • #19
                  Myös www.arnottinc.com ja sieltä manuals, josta löytyy myös asennusohje.

                  Comment


                   #20
                   Joo,eli korkeutta valvoo ainoastaan noi korkeus anturit.
                   Mitä tolla takaiskariin menevällä paineilmaletkulla ohjataan??
                   Piukistaako kenties iskaria tarpeen vaatiessa tms..

                   Comment


                   • #21
                    juu, iskunvaimennus muuttuu takana kuormituksen mukaan

                    Comment


                    • #22
                     Alkuperäinen kirjoittaja allroad_führer Näytä viesti
                     Onko kellään tiedossa linkkiä a-6 allroadin ilmajousitusta käsitteleville räjäytyskuva sivuille.Olen hiukka jo haeskellutkin mut ei mitään ihmeellistä löytynyt ja täälälhän jo on asiasta alustavasti turistu . Ajattelin ite kans tuollaiset korjattavissa olevat ongelmat laitella mut olis kiva tietää millaisesta teknisistä toteutuksista on kysymys ja mistä tilailla osia kyseiseen laitteeseen..
                     Mitä enemmän teoria tietoo sen parempi.Huom siis ennen työkalujen käteen ottoa..
                     Kiitoksia kiitoksia vastauksesta . Todella hyviä kuva dokumentteja ja linkkejä ja muiden omakohtaisia asennus kokemuksia tästä minullakin edessä olevassa projektistani. Sen verran viel kyselisin ostamisesta kun en ole ikinään tuolta rapakon takaa mitään netin välityksellä tilannut.
                     Et ensinnäkin luottokortilla eli omalla kohdallani mastercardilla tilaaminen käy mikä vissiin on näissä ostoissa perus edellytys oston onnistumiselle.
                     Näkyykö tilauksen varmistamis/aktivointi hetkellä lähes tulkoon lopullinen hinta siis rahdit ym , tarkasta puhumattakaan.

                     Comment


                     • #23
                      Oma ostokseni Arnottilta sujui suoraan niiden ohjeiden mukaan eli ostokset koriin ja siitä eteenpäin, itselleni ainoa uusi asia oli kortin varmistusnumero, joka itselläni on kolminumeroinen luku kortin takana. Ostaessa ei tiedä tulleja ja veroja, vaan maksetaan pelkät osat ja mahdollisesti rahti, jonka sain tingittyä pois. Tullit ja verot laskuttaa huollitsija ja kun on yli tuhannen euron ostos ne pitää maksaa etukäteen. Summat löytyy ylempää. Jos haluaa tinkiä hinnasta kannattaa käydä sähköpostikeskustelua suoraan heidän kanssa, muuten ei saa alennusta.

                      Comment


                      • #24
                       Tuossa volkspagen sivulla pärähtää sitten malware-kikkare soimaan ainakin MacOS X Snow Leopardin ja Safarin kanssa. Olkaatten varovaisia.

                       Comment


                       • #25
                        Alkuperäinen kirjoittaja Juha V Näytä viesti
                        Oma ostokseni Arnottilta sujui suoraan niiden ohjeiden mukaan eli ostokset koriin ja siitä eteenpäin, itselleni ainoa uusi asia oli kortin varmistusnumero, joka itselläni on kolminumeroinen luku kortin takana. Ostaessa ei tiedä tulleja ja veroja, vaan maksetaan pelkät osat ja mahdollisesti rahti, jonka sain tingittyä pois. Tullit ja verot laskuttaa huollitsija ja kun on yli tuhannen euron ostos ne pitää maksaa etukäteen. Summat löytyy ylempää. Jos haluaa tinkiä hinnasta kannattaa käydä sähköpostikeskustelua suoraan heidän kanssa, muuten ei saa alennusta.
                        No juu.
                        Minun ostokseni arnottilta meni ihan samaan malliin. Käytin googlen kielenkääntäjää apuna . Tilasin sen halvemman air suspension setin kera kompuran . Sain myös tingittyä joitain kuluja pienemmiks palauttivat vielä master tililleni 175 euroo tilauksen/maksamisen jälkeenkin. Tiistaina aloin suunnitteleen tilausta ja perjantaina se jo oli tampereen UPS terminaalissa. Huolinta liike minulta tiedusteltuaan sotuani hoiti tullauksen ja verotuksen. Ja vero maksettuani sen oli muutaman tunnin päästä jo paku sitä tuomassa . Verot ja tullit oli yhteensä tuosta setistä 252€ . Eli kaikkine kuluineen tulleineen veroineen koko setille tuli hintaa 1499€ . Laakkosella 1 kpl etu ilma kumi jousi maksaa tänä päivänä 859 € ja tilaus aika n 1 viikko kun ei suomessa eikä ruotsissa ollut tuollaista lainkaan
                        Nyt minulle jäi siitä myytävää 1 etu ja 2 taka ilmakumi jousta ja ehyt kompura..

                        Comment


                        • #26
                         Onkohan itselläkin nuo O-renkaat loppu, 2-asennossa yön jälkeen keula painuu low rider moodiin. Ja kompura huutaa "leipää" kun pitäis liikkeelle lähteä.

                         3-asennossa auto pysyy yön jälkeen ihan OK tasolla. Viikonlopun jos seisottaa niin koko auto on lähes maan tasalla.

                         Audin perhealbumista löysin etujousille korjaussarjan varaosanumeron, mutta takapäähän ei korjaussarjalle löydy osanumeroa.

                         Osaako kukaan edes sanoa, kenen valmistajan tekemät ilmajouset Allroadissa on, Sachs, Dunlop...joku muu mikä?

                         Arnottsilta kyselin kanssa kokonaisedullista pakettiratkaisua, Jouset,iskarit ja mahdollisesti uusi kompura varmuuden varalta.
                         Ensin vastattiin, ettei alennusta tipu ja sitten toinen henkilö vastasi, että kun tilaat kaikki osat kerralla voivat tinkiä hinnoista hieman.

                         Comment


                         • #27
                          Continental Teves on 4Z Allroadin ilmajousituksen tekijä.

                          Comment


                          • #28
                           Seuraavanlaisen asian muuten huomasin omassa kulkineessa. Ilmajousituksen ollessa manuaali-moodissa ei mikään muutu mihinkään suuntaan, vaan jousitus säätyy samalla tavalla kuin automaatti tilassa.

                           Eikö manuaali moodissa alusta tulisi pysyä siinä asennossa mihin sen asettaa.
                           Nyt esim. yli 80km/h ajettaessa laskee alusta yhden pykälän verran ja moottoritie nopeudessa, laskee alimpaan asentoon.

                           Onkohan tuossa joku softa-vika /softan päivityksen tarve?

                           Comment


                            #29
                            Toimii ihan niin kuin pitääkin. Se kerrotaan käyttöohjekirjassa.

                            Comment


                            • #30
                             Niinhän siellä manuaalissa tosiaan kerrotaan. Mutta Volkspagen Audin itseopiskelu ohjelmassa taas sanottiin, että manuaali moodissa ei alustan tulisi laskea normaali / 3-tasosta alaspäin 120km/h ja 80km/h nopeuksien kohdalla, vaan alustan tulisi pysyä käyttäjän asetuksissa.

                             Tämä herätti itsessä hiukan kummastusta, että onko suomenkieliseen käyttikseen tullut jokin "käännös"kukkanen tai virhe.

                             Noh, anyway, O-rengas remontti on edessä, se nyt on ainakin varmaa tässä kohtaa

                             Comment

                             Working...
                             X