Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6/A7/Q7/A8/Allroad ja ilmajousitus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tänne palstalle voisi avata ketjun jossa kuvaillaan eri äänten merkityksiä. Ihan tärkeitä joskus vikaa etsiessä.

    Itselläni itsepintainen narinan ja kilinän sekoitus etualustassa.

    Comment


      Bilsteinin tolpat saanet eteen 800-900e kpl.

      Ei se minullakaan siis vuotanut ensin mitään saati kompura käynyt normaalia enemmän. Sitten kerrasta lopetti toiminnan ja alkoi vuotamaan. Mutta blub -ääni tuli pitkän aikaa sitä ennen.

      Tosin nyt tolppaa irrottaessa huomasin, että ylätukivarsien sisemmän kumihelat ovat pyörähtäneet ratki. Eivät ole väljät, mutta kehästään pääsevät pyörimään siinä tukivarteen nähden. Mutta ne kumit olivat pyörähtäneet kehältään ratki molemmilta puolilta autoa yhtälailla. Se blub -ääni tuli vain siltä puolelta, minkä tolppa sitten alkoi vuotamaan, joten väittäisin äänen kielivän tolpan eliniästä.

      Comment


        On muuten hyvinkin mahdollista että mullakin on menossa tolppa. 280 tkm kuitenkin ajettu. Toinen tapaus samankaltaisella äänellä vain oli rautajousilla ja siinä oli etummaisessa ylätukivarressa väljää. Ja nyt huomasin kasissa blob-äänen ja samantein kokeilin että etummaisissa varsissa taas vähän klappia niin laskin yksi plus yksi. Vaihdan tukivarret jossain vaiheessa, katsellaan ja kuunnellaan sit onko vaikutusta.

        Comment


          Alkuperäinen kirjoittaja jasso Näytä viesti
          Bilsteinin tolpat saanet eteen 800-900e kpl.
          Onkos noihin Bilsteinin ilmatolppiin muuta(edukkaampaa) kanavaa, kuin Air-Suspension shop tai Autodoc?

          Comment


            Merteil / Air-suspension-shopilla oli kaikista edullisimmat ainakin A8:siin. Voi olla, että Q7:kaan ne maksaa halvimmillaan sen tonnin kpl.

            Comment


            • Perä tippuu 4Fssä, ensin pakkasella, nyt joka kelillä. tippuu kohtuu nopeasti jos tippuu. lämpimässä tallissa harvemmin tippuu. Kovilla pakkasilla saattaa keulakin tippua. mikään ei tipu jos jättää auton yläasentoon. Vika alkoi kerrasta, ei yksi nurkka kerrallaan tms.

              Onko kukaan vienyt tätä saagaa maaliin? Vanhempien autossa selvitys meneillään juuri ja listailenpa mitä tutkittu ja havaittu.

              - vuotoja etsitty pusseista ja putkista. Vuodonilmaisu aineella ja stetoskoopilla. satunnaisuuden vuoksi hankalaa, ei löydy. Ei kuule.
              - VCDSllä käyty ohjausta läpi, ei koodeja, nostot, laskut toimii, paineet OK.
              - ryynit kuivattu, mutta ei olleet kosteat.
              - venttiililohko vaihdettu uuteen, ei vaikutusta.

              joka nurkalla on oma venttiili, joten kaksi pitäisi vuotaa että perä laskee?
              Pusseissa voisi olla reikä joka umpeutuu kun nostaa ylös, mutta miksi myös keula tippuu joskus?
              Rele? (en ole sen funktioon vielä tutustunut) vaihtamatta, se menee seuraavaksi vaihtoon.
              SSP292:n pneumakaaviosta kun katsoo niin nurkkakohtaisen venttiilin jälkeen ei pitäisi olla mitään perän molempia pusseja yhdistävää tekijää.

              Olisiko vinkkiä mitä seuraavaksi?

              Comment


                Alkuperäisen rikkinäisen ilmajousitolpan tilalle allroad 4fään tuli hommattua ebaystä uusi pari eteen. Pääsihän niillä 500km ja yläpäästä alkoi toinen tolppa vuotamaan, välillä vuotaa ja välillä ei. Rattia kun kääntää, niin vuoto vaimenee/kovenee, tulee paineet ihan kunnolla ulos. Ilmeisesti tuo kuvan oranssi tiiviste käynyt mutkalla ja vuotanut sen, yläpään laipan ja ilmajousen rungon välistä. Onko kellään ollut vastaavaa ongelmaa? Mitä ainetta tuohon kannattaisi lisätä tiivisteen lisäksi? Mihin momenttiin ootte kiristäny yläpään mutterit joilla tulee myös tukivarsien alumiinirunko kiinni?


                Näköjään pelkkiä pussejakin myynnissä jos iskarit on kunnossa ja ilmat häviää. https://www.ebay.co.uk/itm/Luftfeder...1ea0%7Ciid%3A1
                Click image for larger version

Name:	iskarin yläpää.jpeg
Views:	2736
Size:	194,5 Kt
ID:	1868749

                Comment


                  Eilen huomasin nosturilla käynnin jälkeen että Q7 menee selkeästi pelkääjän etunurkka alhaalla, valotkin näyttivät autotallin seinään olevan ihan vinossa. On tuo joskus aikaisemminkin käynyt ajatuksissa että kulkeeko tämä kierossa, mutta aattelin että tie vaan viettää sen verran reilusti ojaan päin. No kuitenkin tänään katoin ensin mittanauhan kanssa että kierossahan ne nurkat on, pelkääjän puoli pari senttiä alempana edessä ja takana. Siispä suspension level calibration käyntiin ross-techin ohjeen mukaan: https://www.ross-tech.com/vag-com/ca...elcontrol.html Toki muistin tarkistaa ensin että ei ollut vikakoodeja. Kalibrointi jämähti sitten heti ensi metreillä kohtaan "Wait-low level-initiate" eikä seurauksena ollut muuta kuin vikavalo tauluun, korkeudensäätö MMI:ssä harmaaksi ja vikakoodiksi 1400 suspension level control, 001 upper limit exceeded ja adaptaation puute vielä kaveriksi. Voi p*rse...

                  Muutaman yrityksen jälkeen tilanne ei kummentunut, mutta huomasin kun auto hämmensi välillä itseään että ylös-alas, että perä ei seuraa yhtään mukana. Tähän sitten kaveriksi ross-tech:in Bleeding/charging ohje: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...eding/Charging Lopputuloksena, perä on jumissa, paine mukamas säätyy 4.85-1.95bar välillä mutta korkeus ei muutu. Keula kyllä jumppaa itseään ylös-alas.

                  Jollain oli ollut vastaavaa ongelmaa https://forums.ross-tech.com/showthr...ension-Problem
                  Siellä tilanne oli korjaantunut vaihtamalla pressure release valvet (7L0616814B) taakse ja tämän ajattelin tehdä itsekin. Olisikohan tässä jotain muuta mihin kannattaa varautua vielä? Nyt kun adaptaatiot on hukassa, measuring blockit ajokorkeudelle näyttää mitä sattuu, kai noista olisi pitänyt tulla vikakoodeja jos itse antureissa olisi jotain pielessä? Hyviä vinkkejä noiden venttiilien vaihtoon?
                  Viimeksi muokannut STP; 17.11.2019, 16:31. Perustelu: 7L0616814B taakse, 7L0616813B eteen, korjattu tekstiin.

                  Comment


                    Juu, omassa Q7ssa jäi yks nurkka kanssa ylös ja humppaa samalla tavalla etupäätä ylös alas, kun ei saavuta toivottua asemaa ja painaa ristikkäistä nurkkaa alas. Näyttää olevan tyypillistä Q7:lle, että noita letkurikkoventtiileitä menee.

                    Liitteessä venojen vaihto-ohje - omat just matkalla Saksan ilmajousikaupasta Suomeen. Tuollanen oma avain tarttisi, mutta toivotaan, että lähtee kärkipihdeillä auki. Varottivat, että moni vääntäny kierteet noista, kun on ni hepponen 10Nm momentti.

                    Ittellä ei ole tullut tuota upper limit exeeded - mutta adaptointi oli vastaava, kun ei käyny alaalla - kannattaa kokeilla, jos saat pusseja tyhjäämällä perää alas Dynamicin tienoille(ei liian alas) niin lähtee siitä ylös päin mittauskorkeuteen, niin pitäsi adaptointi onnata ja mahdollistaa comfortin käytön,, jos ei oo heti uusia venoja.
                    Attached Files

                    Comment


                    • Madallusta yritän tehdä. Mikähän mättää, kun C7 A6 oikea etunurkka jää aina vaan järjestelmällisesti sentin verran ylemmäs, kuin muut nurkat. Olen laittanut "lowering linkin" ja ruuvannut sen 8mm lyhyemmäksi vrt. alkuperäiseen korkeudensäätövarteen. madaltuu aluksi jonkin verran, mutta tuntuu, että kun ajelee jonkun aikaa, niin on taas sittten nurkka nostanut sentin eron muihin kulmiin. Olisiko anturi rikki, vai joku muu vika systeemissä? Ohjeen mukaan tuolla 8mm lyhyemmällä varrella madallusta pitäisi tulla tyyliin 40mm... :D

                      edit: siis vain tuossa yhdessä nurkassa on tuo lowering link.

                      Comment


                        Piti eräänä päivänä kalibroida C5 Allu vaateriin, mutta ennen sitä ajellessani alustaa ylös-alas, niin ykköstasolla se jäi humppaamaan. Lopulta paikallistin vian vuotavaan oikean etunurkan pussiin. Vika oli loogisesti vaikea paikallistettava, sillä auto oli pysynyt viimeaikoina suhteellisen hyvin 2. korkeudessa. Etunurkan U-pussukka on halkeillut sellaisesta kohdasta, mistä se taittuu 180 astetta 1. korkeudessa. Kun auton nosti 2. korkeuteen, niin reiät menivät umpeen ja vuoto lakkasi. Alla kuvat 1. ja 2. korkeudesta.
                        Click image for larger version

Name:	231120195674.jpg
Views:	2485
Size:	145,6 Kt
ID:	1870252Click image for larger version

Name:	231120195678.jpg
Views:	2344
Size:	135,6 Kt
ID:	1870253

                        Ajelin vuodosta tietoisena muutaman viikon ja auto pysyi vuorokauden-kahden seisonnan ajan ylhäällä. Sitten alkoi satunnaiset murheet, mistä en saanut tolkkua. En löytänyt selkeää vuotoa, mutta yön yli seisottuaan keula oli tontissa.

                        Lopulta luulin keksineeni logiikan: kun käyn lähikaupassa tai lähistöllä olevalla toisella autotallilla, niin sen jälkeen keula tulee tonttiin. Miksi näin? Meidän nurkille tuli 2 viikkoa sitten 30 km/h aluerajoitus, eikä Allu pumppaa säiliöön ilmaa noin pienissä nopuksissa vaan käyttää sen tyhjäksi. Vakionopeussäädinkin tuottaa vähän päänvaivaa noin hiljaisessa vauhdissa. Tulipas tästä turvallinen kaupunginosa :(

                        Lainaus SSP: "At driving speeds of < 36 km/h air supply is effected primarily by the pressure accumulator (provided sufficient pressure is available). The pressure accumulator is only filled when driving at speeds of 36 km/h and above. At a driving speed of > 36 km/h the air supply is primarily from the compressor"

                        Pitää siis vaihtaa eteen pussit tai ainakin tuo rikkinäinen. Vaihtoehtoja riittää.
                        1. Vanhat ovat Arnott A-2239 eli ilman sitä pussin alapään kiristyspantaa. Gen II on turhan kallis, mutta onko A-2869 ominaisuuksiltaan riittävän samanlainen, jotta uskallan vaihtaa vain tuon rikkinäisen? Ainakin silmämääräisesti tarkasteltuna näiden ainoa ero on alapään kiristyspanta ja Arnottin kommentti asiaan on "This part number replaces A-2239.". Hintaluokka 480€/pari.
                        2. Kiinan pussi (esim maXpeedingrods) on toinen vaihtoehto, mutta ne ainakin pitää vaihtaa pareittain. Täällä on ollut vaihtelevia kommentteja noista ja pitää varautua vaihtamaan pusseja 1-2 vuoden välein, jos eivät vuoda heti uutena. Hintaluokka alkaen 96€/pari.
                        3. Onko Miesslerin "Erstausrüster- Qualität" pussi sama kuin Kiinan pussi, mutta tuplahinnalla? Hintaluokka 220€/pari.
                        4. Neljäs vaihtoehto on Dunlop DAS10004. Hintaluokka 480€/pari.
                        5. Ja sitten on tällaisia "neverheard"-vaihtoehtoja vuoden takuulla. Hintaluokka 350€/pari.
                        Kiinan versioista olen ollut löytävinäni muutamia eroja: yläosan kiristyspanta harmaa/keltapassivoitu(?), kiristyspanta on poimuilla/sileä, männänvarren tiiviste on valkoinen/oranssi.ja musta maali voi olla kiiltävä/matta.
                        ... että minkä näistä vaihtoehdoista valitsisin parin tonnin autoon?

                        Comment


                          pta, kaikki paitsi Dunlopin (lue=orkkis) on kiinanpusseja. Myös Miessler ja Arnott.

                          Mutta vuoto-ongelma vois tosiaan olla Arnottin muovisessa alaosassa johon kannattaa vaihtaa vähän paksummat o-renkaat. Siellä on kaksi- Sillä tempulla mulla tokeni. Myös yläpään o-rengas saattaa vuotaa jos se ylälautanen ei ole kunnolla paikallaan.

                          Comment


                            Vaidoin jo tuohon alapään ulomman O-renkaan, kun vuoti siitä. Nyt vuotaa selvästi alimmassa korkeudessa pussin alataitteesta. Kun nostaa seuraavaan korkeuteen, niin kupliminen lakkaa. Siispä pitää vaihtaa pussi(t), kun ei tuonne renkaanpaikkausvaahtoakaan viitsi laittaa...

                            Comment


                              pta, ok. Älä vain vaihda orkkis-iskaria pois jos siellä sellainen on ja on kunnossa. Tarvikemallit (kaikenmaailman Miessler, Autosus, Arnott jne) on kiinan kopioita ja paljon jäykempiä. Vaimennuskin sama ulos ja sisään.

                              Comment


                              • Komppaan Torstia. Vaihdoin kuukausi takaperin taakse uudet Miessler pussit - ihan samaa kiinan kamaa kuin monet muutkin. Oireet vanhoilla alkuperäisillä osilla olivat samat kuin pta:lla. 1-2 asennossa tippui yössä tonttiin ja 3-asennossa pysyi parikin päivää.
                                Uudet Miesslerit paikkaansa ja kovaa ajoa. No ei se ihan niin mennyt. Asentaessa jo ihmettelin toisen pussin yläpään iskarinkiinnityksen pehmeyttä. Tämän saman pussin jouduin ottamaan uudelleen irti, koska alapään tiiviste ei pitänyt. Enkä saanut pitämään ilman tiivisteliimaa. Mahtoiko olla siinä alapään muovissa jokin hiushalkeama tms. uusi O-rengas, öljyä, vaseliinia, kaikkea tuli kokeiltua ja silti se hiljalleen vuosi, tiivisteliimalla alkoi pitämään. Se iskarinkiinnitys oli revennyt puoliksi irti vulkanoinnista, sen takia oli niin pehmeä. Loputkin pyörähti irti kun viimeisin kerran kiinnitin iskaria. Tässä vaiheessa alkoi olla mitta täynnä tuota miessler-pussia, joten Sikaflexillä yläpään kumi kiinni ja kunnon kuivuminen liimalle. Ihme kyllä pussi pitää ja toimii niinkuin kuuluukin, iskarikiinnityskin tuntuu toimivan.

                                Kysymys kuukuukin: saako näihin laadukkaita ja toimivia pusseja, entä iskareita?

                                Puolasta Limak tarjoaa paria eri vaihtoehtoa pusseihin ja taakse modattua Sahcs iskaria. Onko kokemuksia?
                                http://regeneracja-airmatic.pl/audi-...-c5-2000-2005/

                                Comment


                                  NSUman, mulla on Limakin modifioidut Sachsit takana perheen toisessa Allroadissa. Siihen on lisätty parin sentin jatke varteen ja holkki pitämään ilmapussia. Ihan ok mutta pehmeämpi kuin orkkis. Orkkis-.iskari on aika mahtava mutta sitä säätöventtiiliä pitää putsata tai se pitää lukita haluttuun asentoon. Tästä kirjoittelin toisaalle runsaasti.

                                  Kyselin Limakilta voisivatko tehdä sport-mallin samalla tavalla mutta en ole saanut vastausta. Kyselen uudelleen.

                                  Eteen ilmapussiksi kannattanee ostaa se uudempi Arnottin malli jossa ala-helma on metallivahvisteinen. Yläpään kumiholkiksi kannattaa ostaa orkkis. Tarvikkeet hajoavat helposti ja kolina / narina on odotettavissa.

                                  Ylipäänsä iskareiden osalta olen orkkiksien kannalla. Niissä on jotain mystisen hienoa. Kiinan iskareilla autosta tulee jämäkämpi mutta samalla joustoista tulee jotenkin epäloogisia. Limakin Sachsit (taakse) ovat liian pehmeät.

                                  Mulla on takana RS6-vakaaja jolla auto tukevoituu orkkisiskareilla ihan mukavasti. Ja etualaetu-tukivarsissa uretaanit.
                                  Viimeksi muokannut ttenhunen; 5.12.2019, 10:33.

                                  Comment


                                  • ttenhunen, sinun opeilla modasin orggis takaiskareiden venttiilit - kiitoksia vinkeistä.
                                    Mainiot iskarit ja kestävät, mikäli nuo venttiilit eivät ole menneet pilalle. Itsellä oli toinen todella pahasti ruostunut sisältä, eikä siitä saanut enää hyvää. Poistin molemmista sisuskalut ja jätin venttiilit "lepoasentoon". Tuli sopivan jämäkät noinkin. Siihen venttiilin ilmalähtöön sopii muuten rasvanippa suoraan, siinä on sama jenka.

                                    Comment


                                    • Tuossa NSUmanin viestissä onkin hyvin kerrottu miksi halvimmat kiinapussit kannattaa jättää suoraan kauppaan. Laitoin eteen Arnottin Gen II pussit ja asentuivat hienosti ilman mitään ongelmia, eikä vuotaneet yhtään siinä ajassa mitä auto minulla ehti olla.

                                      Takaiskareille tein myös Torstin Modauksen ja niistä tuli ihan hemmetin hyvät. Vaatii tosin herkistelyä melkein kerran vuoteen, vai auttaisiko joku aseöljy tuossa kohtaa jumiutumiseen?

                                      Comment


                                      • Alkuperäinen kirjoittaja vepek Näytä viesti
                                        Iskunvaimentaja menee ilmajousen läpi, kuten edessä(AudiWordillä hyvä juttu etuilmajousien vaihdosta). Yleensä luullaan, että ilmajouset vuotavat ilmapusseista, kuitenkin yleisin vuotokohde on O-renkaat eli ovat halpoja korjata. Vuodon ollessa satunnaista, tällöin juuri O-renkaat vuotavat, uudessa autossakin vähän. Allroadissa systeemiä ei ole kovin hyvin suojattu pölyltä eli vuotoa alkaa vanhemmiten tulla, auton ylös-alas liikuttelu voi auttaa samoin pesu. Systeemin rakennetta ja numeroita näkee Vagcat:ista , nämä numerot eivät välttämättä ole oikeita vaan nykyään laitetaan Audilla korjauksessa kompleita. Parasta olisi kysyä Audilta nämä numerot. Iskunvaimentimet pitäisi vaihtaa, jos ilmapussit vaihdetaan. Mielestäni takajousien korjauksen voi tehdä itsekin.
                                        Tervehdys kaikille!

                                        Tässä "keltanokka" esittäytyy eli äsken hankin A6 Allroad 2,7tdi -auton vm 2006. Menty jo 337tkm mutta hämmästyttävän hyvän tuntuinen!

                                        Taustaa: itsellänikin tuosta 2 tasosta (comfort) yön aikana perä laskee (ks kuva), tosin ei aina näin paljon. Nousee kyllä heti käynnistyksen jälkeen taas ylös.

                                        Jotenkin ajattelen että ehkä kyse olisi O-renkaista, koska tosiaan aina ei paljoakaan laske. Luulisi pusseissa olevan reiän käyttäytyvän systemaattisesta samalla tavalla eli tyhjentyvän aina vakiona ajan funktiona. Nyt laskeutumisen määrään tuntuu vaikuttavan myös lämpötilanvaihtelu.

                                        Kysymys: Miten parhaiten vois diagnosoida missä vuoto on?

                                        Ja jos vuotaa O-renkaat: saako näitä O-renkaita tosiaan jostain? Millä mitoilla tulee hankkia jos pitää esim tilata? vai pitääkö ostaa orkkisosat?


                                        Kiitos paljon jos joku osaa neuvoa eteenpäin! Turun seudulla olen, eli sekin arvokasta tietoa jos seudulla joku harrastaja joka voi kohtuullista korvausta vastaan jelppiä - ehkä näin edullisempaa kuin liikkeessä..


                                        Comment


                                          C5 allroadissa on edessä ja takana ilmajousi iskarin ympärillä ja näitä O-renkaita, mutta eikö tuossa uudemmassa ole takana erillinen pussi?

                                          Comment


                                          • Tämä sai minut epäilemään O-renkaita (viesti #2 ensimmäisellä sivulla tässä säikeessä:):

                                            Alkuperäinen kirjoittaja vepek Näytä viesti
                                            Iskunvaimentaja menee ilmajousen läpi, kuten edessä(AudiWordillä hyvä juttu etuilmajousien vaihdosta). Yleensä luullaan, että ilmajouset vuotavat ilmapusseista, kuitenkin yleisin vuotokohde on O-renkaat eli ovat halpoja korjata. Vuodon ollessa satunnaista, tällöin juuri O-renkaat vuotavat, uudessa autossakin vähän. Allroadissa systeemiä ei ole kovin hyvin suojattu pölyltä eli vuotoa alkaa vanhemmiten tulla, auton ylös-alas liikuttelu voi auttaa samoin pesu. Systeemin rakennetta ja numeroita näkee Vagcat:ista , nämä numerot eivät välttämättä ole oikeita vaan nykyään laitetaan Audilla korjauksessa kompleita. Parasta olisi kysyä Audilta nämä numerot. Iskunvaimentimet pitäisi vaihtaa, jos ilmapussit vaihdetaan. Mielestäni takajousien korjauksen voi tehdä itsekin.
                                            Mulla ainakin katsastuksen perusteella pitäisi olla iskarit ok (81% molemmilla puolilla takana) - en kyllä ihan heti haluaisi lähteä iskareita vaihtamaan
                                            Mutta olisi kyllä mukava saada vähän lisää opastusta miten edetä.. kokeilin jos nostaa korkeammalle että miten pysyy, yön yli seisomisen jälkeen ei ollut ainakaan valunut kuin ehkä jonkun verran (ks kuvat)


                                            Oiskohan juutuupissa jotain vianetsintään / korjaukseen liittyvää matskua, pitänee tsekata..
                                            Viimeksi muokannut Killeri; 12.12.2019, 07:22. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                                            Comment


                                            • Minulla vuoti C5 Allun takapussit samaan tapaan, 1-2 asennossa kylmällä kelillä tippui yössä alas asti, lämpimällä pysyi pidempään ylhäällä. Kun auton nosti 3-4 asentoon, niin saattoi pysyä koko viikonlopun vaaterissa.
                                              Vuoto paikantui ihan ilmapussien alaosaan, ikään kuin siihen taitokseen. Autoa nostettaessa tämä pussin kulunein kohta siirtyy pahimmasta taitoksesta ylemmäs, eikä vuotanut niin paljoa.

                                              Ilmavuoto löytyi minulla ihan saippuavesi ja vuodonilmaisin testeillä, selkeää kuplaa alkoi tulla pussin pintaan.
                                              Vuotoa etsiessä ajosiltanosturi keventimillä on todella hyvä apu. Tällöin saa auton kevennettyä tukivarsien alta ja pyörät pois tieltä. Paino jää pussien päälle ikään kuin ajotilanteessa ja tarvittaessa saa jousitusta käytettyä alhaalla/ylhäällä.
                                              Viimeksi muokannut NSUman; 11.12.2019, 23:07. Perustelu: typojen korjaus

                                              Comment


                                              • Eli todennäköisesti mulla sama juttu - pitenee testata saippuavedellä. Tämä Sinun neuvosi juurikin mitä kaipasin.

                                                Jos tarvitsee vaihtaa pussit: haluaisin mahdollisimman orkkiksena pitää auton. Saako siis alkuperäisiä pusseja jostain muualta kuin marmoritiskiltä?
                                                Viimeksi muokannut Killeri; 12.12.2019, 07:21. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                                                Comment


                                                  Alkuperäinen kirjoittaja AeroFinn Näytä viesti
                                                  haluaisin mahdollisimman orkkiksena pitää auton.
                                                  AeroFinn, iso peukku orkkiksena pitämiselle!

                                                  Orkkis-pusseja (Continental / Teves) ei taida helposti saada muualta. Samannäköisiä kyllä löytyy kiinankopioina. Taakse kuitenkin kannattaa hankkia hyvät koska vaihto on työläämpää kuin eteen - kulmien säätöä jne.

                                                  Comment


                                                  • kiitos neuvosta! eli siis jos noita Continental / Teves ei saa kuin Audi organisaation kautta: onko esim Saksasta hankkien edullisempaa kuin Suomesta? Vai jostain nettikaupasta?
                                                    Viimeksi muokannut Killeri; 12.12.2019, 18:10. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                                                    Comment


                                                      Orkkis taitaa olla Tepolta noin 600€/kpl ja Dunlopit saisi Briteistä melkein 3 kpl samalla rahalla. Kiinalainen maXpeedingrods pari maksaa eBayssa 105€ posteineen.

                                                      Edellisellä sivulla oli viesti #776, jossa kuvassa näkyi kuinka 1. korkeudessa tulee kuplia alapään laskoksesta, mutta 2. korkeudella ei enää kupli, kun laskoksen kohta muuttuu.
                                                      Viimeksi muokannut pta; 13.12.2019, 18:11. Perustelu: Lisätty linkki viestiin #776

                                                      Comment


                                                      • Kiitos Pasi,

                                                        Osaakohan kukaan sanoa, muuttuuko ajotuntuma jos käyttää muita kuin orkkis -pusseja?

                                                        Mitenköhän on laadullisesti Dunlop vs Arnott? Dunlopissa näköjään 3v takuu ainakin..

                                                        Comment


                                                          Ei ajotuntuma pusseista paljoa muutu. Pieni ero johtunee vanhan pussin vaihtamisesta uuteen. Paljon suurempi vaikutus on iskareilla.

                                                          Etupusseissa (orkkis) on toki pussin alla pallomainen pusertaja jonka vaikutusta voi olla vaikea tunnistaa.

                                                          Luulen että jos et investoi orkkiksiin, sekä Dunlop että Arnott Gen 2 (se alapäästä vahvistettu) ovat ihan hyviä.

                                                          Comment


                                                          • Kiitos Torsti,

                                                            Orkkis on tavoitteena, mutta toki hiukan pistää miettimään kolminkertainen hintaero - pelkästään takapään osaltahan tarkoittaa noin 800€ lisäkustannusta pussien osalta..ellei löydy kanavaa ostaa järkevämmin kuin Audin Suomen organisaatiolta noita Continental / Teves pusseja..

                                                            Comment


                                                            • A6 2007 etu oikea kulma ei nouse oikeaan korkeuteen, jos tunkkaan kulmaa ylös niin suhahtaa ilmat pihalle etukulmasta lähes kokonaan eli kun lasken takaisin alas on tontissa niin että ei tunkki lähde alta. käyntiin kun laittaa niin nostaa taas irti maasta mutta ei tarpeeksi korkealle..

                                                              eli onko tuolla joku paineventtiili tms mikä vuotaa?

                                                              kompura ja venttiililohko ja takapussit on uusittu vuosi sitten, etutolpat vielä alkuperäiset.

                                                              ei siis vajoa yön aikana yhtään vaan on pysyvästi väärässä asennossa, asentotunnistin on kunnossa.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X