Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi TT 1.8Tq

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • EDL:n vaikutus tuntuu olevan melko suuri Torsen-vehkeissä. Etenee huonommin ja tuntuu puskevankin enemmän jos on koko ABS/ESP/EDL pois käytöstä.

  Comment


   Onnistuuko nuo samat tuon aanelkun kanssa?
   A4 ja isommissa on Boschin systeemit, tuskin onnistuu samalla tavalla.

   Comment


    Jarruja

    Kesäksi olisi tarkoitus päivittää jarruja isommiksi jottei tästä tulisi ihan tuomiopäivän laite. TT foorumin puolelta löytyikin suht hyvät ohjeet DIY tyyliin.
    Hieman itse pitää kuitenkin aina soveltaa ja tässä onkin nyt pohdiskeltu sopivaa kombinaatiota. Vaatimuksena olisi että 17'' vanne pitää sopia pyörimään koska talveksi en meinannut vaihtaa eri jarruja.
    Suunnittelin että jos käyttäisi 347x30 4F etulaikkoja ja 300x20 B6 takalaikkoja. Toinen vaihtoehto etulaikaksi jos tuo 347 on liian iso olisi 334x32 3.2 TT/R32 laikka.
    Takana meinaan hyödyntää orkkis satulan ja tehdä sille vain adapterin. Tämä vaatii levyn tuomista ulospäin 6mm jolloin kannattimelle saadaan 8mm paksuutta.
    Etusatulat pitää tietysti päivittää isommiksi mutta niissäkin on omat rajansa eli 6 mäntäisiä käytettäessä mäntäkoiden olisi oltava 30mm, 34mm, 38mm, muutoin tulee ongelmia jarrupolkimen liikkeen kanssa. Tälläiset satulat löytyvät ainakin Q7sta sekä touregista, mahdollisesti myös cayannesta. Nyt olisikin hienoa jos joku tietäisi possun Z17 ja Z18 satuloiden mäntäkoot.
    Toki jos jollain on tarjolla nuo vaatimukset täyttävät satulat saa niitä koittaa kaupitella :)
    Viimeksi muokannut Tommi[FIN]; 4.1.2013, 23:16. Perustelu: Korjattu laikan koko :)

    Comment


     Mulla olisi noi 312mm oem laikalle sopivat ap racingin 4mäntäset satulat jos haluat oem sovellusta.

     Comment


      Taisi olla 334mmX32mm ne vapaasti hengittävän TT:n etulevyt. Eli vähän suuremmalla halkaisijalla kuin tuossa edellä on mainittu. 17-tuumainen vanne pitäisi sopia orkkissatulan kanssa, mutta voi tulla ahdasta isomman satulan kanssa.

      Comment


       Näimpäs ne muuten onkin, teki muisti tepposet jälleen kerran.

       312mm jarrut missään muodossa ei ole mielessä käynytkään eli ne voitanee toistaiseksi unohtaa.

       Comment


       • Tuo 3.2 litraisen lätty on suhteettoman kallis rakennelma. Itsekin niitä harkitsin aikoinaan. Entäs jos käyttäisit B6 ässän jarruja? Adapterinhan se toki vaatisi satulalle, mutta 345x30 levyt mahtuvat tiettävästi vielä ässän satulalla 17" sisään. Vaikka ovatkin yksimäntäiset, niin 1860 kiloisellakaan möhköllä ne ei punaisina hehku ratapäivillä.

        Ne possun satulatkin lojuu vieläkin tallissa, jos haluat niitä kokeilla =)
        Viimeksi muokannut LauriJT; 5.1.2013, 20:47.

        Comment


         Tulisikohan tuosta miten tuomiopäivän laite jos tarjoaisi eteen nuo 345*30 laikat ja oliko ne 996 possun satulat? Taakse sitten 300*20 laikka ja orkkis satula.
         Suora bolt-on kittihän noista ei tulisi koska levy on 2mm liian paksu 996 satulalle. Joko paloja tai levyä ohentamallahan tuo tietysti on hoidettavissa mutta eihän nii saisi tehdä :D
         Laikat maksais sen 200€ ja tuohon päälle sit satulat. Kannakkeet saa tehtyä töissä :)

         Pitää tehdä paperi malli millä kokeilee istuvuuden, jos mahtuu niin tuo voisi olla kyllä ihan varteenotettava vaihtoehto.

         Comment


         • Paloja varmaan tarvittaessa ohentamalla tai sitten riittää jos niistää siivun niistä sisäänpäin sojottavista palan tukevista tapeista.

          Kiinnostavia, mutta valtavia, tosin helpommin sovitettavia satuloita:
          Maastopossun kohtuuhintaiset

          Hillittömän kokoiset S6/S8 satulat

          Joo ne minun oli 996 satulat.

          Yksimäntäisissä satuloissa olisi se hyvä puoli tosin että ei tarviisi vanteen alle sovittaa väkisin metristä spaceria.
          Voisin minä ottaa noista mittoja huomenna , mutta isompien levyjen kanssa en noita itse varmaan käyttäisi.

          Comment


           Kävin mittailemassa tilaa ja orkkis 6 puolasen vanteen sisähalkaisija on 390mm. Eiköhän sinne siis ihan kohtalaiset pysäyttimet saada :)

           Nuo S6 satulat karkaa jo yli budjetin, tarkoitus oli kuitenkin alle tuolla rahalla saada tämä projekti suoritettua kokonaan :) Oishan nuo kyllä aika hillittömät :D

           Hylkäsin tuon 345 levyn offsetin takia, se menee liian syvälle jolloin tulee ongelmaksi satulan kiinnitys sekä yleinenkin mahtuvuus. Kaivelin sitten lisää nettiä ja löysin uuden vaihtoehdon, Käyttäisi 8J TTS levyä, tuossa offset on pienempi. Nämä ovat kooltaan 340x30 eli eivät ihan mopot kuitenkaan :)
           Jos vaan Lauri viitsit ottaa mittoja satuloista niin voisin specsata josko ne kävisivät :)

           Piirtelin myös adapterin tuonne takapäähän. Tällä pitäisi saada tuo 300x22 levy istumaan taakse. Valitan isomman kaarenmitan puutetta.
           Attached Files
           Viimeksi muokannut Tommi[FIN]; 10.4.2013, 09:14.

           Comment


            Eipä käy 8J TTS levytkään. Offset saa olla maksimissaan 40mm, muutoin ottaa kiinni alapalloon. Pitää etsiä lisää vaihtoehtoja kun nuo 3.2 levyt maksaa sen ~300€.

            Comment


             Kusti polki tänään tälläisen paketin kotiin.
             Click image for larger version

Name:	_small.jpg
Views:	1
Size:	164,6 Kt
ID:	1611880
             Muutamat lisäkuvat löytyy: http://kauhanet.kuvat.fi/kuvat/Audi+TT/Rojektia/

             Ihan asiallisen näköinen sarja tuo on, liki identtinen kopiohan tuo taitaa olla dahlbäck sarjasta joka ilmeisen hyvä.
             Nokissakin oli säädettävät ketjupyörät valmiina, enää uupuisi siis hihnapyörä joka on ilmeisesti vielä valmistuksen alaisena :)

             Jarruja on edelleen specsattu ja tulos on ollut erittäin laiha, lähimmäksi vakio offsettiä päätyi MB 350SLK etulevyt. Suurin offset joka vielä käy on 42,5mm, SLK levyissä offset on 46,5mm.
             Viimeksi muokannut Tommi[FIN]; 10.4.2013, 09:15.

             Comment


              Vortexilla oli iso ja laaja testi imusarjoista, siinä dahlbäckin sarja oli huonoin testattavista. Joten toivotaan että tuolla sarjalla ei ole mitään yhteistä sen kanssa ja se toimisi.
              Mitä Jarruihin tulee niin miten sitten olisi joku d2, k-sport ym taiwan sarja jos oem sovelluksista ei 312 tai 323 kelpaa?

              Comment


               http://www.bufkinengineering.com/intake%20manifolds.htm

               sivun alalaidasta.

               Tuossa se testi vielä. Huomaa että toisiksi tasaisin noista sarjoista.
               Attached Files
               Viimeksi muokannut -03 tq; 7.1.2013, 21:34.

               Comment


                Erään testin löysin vortexilta itsekkin mutta en usko sen pitävän täysin paikkaansa. Jos tuo edes olisi vähemmän huono kuin alkuperäinen :)
                Kieltämättä on ulkoisesti kovin samanäköinen, vain rivat puuttuu ja Dahlbäck tekstin tilalla oli HRT logo :D

                Nuo bolt-on jarrukitit maksaa aivan järkyttäviä summia. Kuitenkin kun aika hyvät koneistus ja levytyöstö laitteet löytyvät töistä, niin en viitsi maksaa 500€ enempää bolt-on osista. Kannakkeet, jakojen muutokset yms. onnistuu kuitenkin helposti ihan omillakin kätösillä.
                Laskin että levyt saa rapialla 200€, etusatulat paloineen 400-500€ riippuen mallista, jarruletkut ja nesteet muutamalla kympillä. Tuosta voi jokainen laskea kannattaako maksaa toista tonnia siitä että joku muu on osat valmiiksi sovitellut.

                Comment


                 Pieni offset levyssä muodostunee ongelmaksi satulan naamasuunnassa vannetta kohti. Tuollainen monimäntäsatula ulkonee levystä helposti sellaisen 60-70mm, joten kannattaa vähän mittailla sitäkin suuntaa.

                 Jos nyt on spacereita käytössä, spaceroi jarrulevyn alla ja laita isompioffsettinen levy?

                 Dahlbäckin sarja on todnäk parhaita ja amerikan pena vaihteeksi vain mittaa ihan höpöjuttuja.

                 Comment


                  Nyt on levyt tilauksessa. Eteen koitetaan sovittaa B8 S4 345x29.5 levy ja taakse B6 S4 300x22 levy. Etulevyt saan huomenna mutta takalevyt meni tehdas tilaukseen.
                  Pitää ensi viikolla ottaa toinen puoli auki ja tutkailla miten paljon töitä saa tehdä ja mitkä satulat sinne nyt sitten upottaisi.

                  Tänään olisi tarkoitus katsella paljonko ahtoputkistoja pitää muokata jotta saa tuon uuden imusarjan kiinni. Kaasuläppä tuskin kuitenkaan sattuu vakio paikalle.
                  Ahtoputket otan myös pois kun kaveri lupasi ne huomenna hiekkapuhallella, päälle sitten yllättäen mattimustaa.

                  Nokkia katselin eilen hieman tarkemmin ja ihmettelin miksi imunokassa keskimmäiset nenät on eri ajoituksella kuin viereiset. Johtuuko tämä nyt siitä että keskimmäinen venttiili on eri kulmassa kuin viereiset?

                  Comment


                   Ja sinnehän se imusarja upposi. Valmiista toteutuksesta ei tullut otettua kuvaa.                   Sen verran kävin koestamassa että alhaalla on nyt hieman paremmin eloa, ylhäällä meno ei muuttunut miksikään mutta ahtopaine putosi pari kymppiä. Hirvittävästi en kylläkään kiusannut eli varmuutta WOT käytöksestä ei ole. Päällysmuovia sovittelin myös paikoilleen ja pienellä modauksella sen sai istumaan ihan asiallisesti. Pelti pitää vielä tehdä tuonne pakosarja/ahdin osastolle, aika kuumaksi tuon konehuoneen saa kiusaamalla. Keraamipinnoite pitää myös vetää ennen kevättä tuohon pakopesään jotta mahdollisimman paljon lämpöä saisi pois konehuoneesta.
                   Metanoli ruiskun suuttimen siirsin akun alle siihen MAP anturin viereen. Tuo metanolin saaminen mistään vaan tuntuu olevan kiven alla. Kenelläkään vinkkiä mistä sitä saisi helpoiten ja tietysti inhimilliseen hintaan?

                   Uusia levyjä tuli soviteltua alustavasti, aika möhköthän ne on mutta eipähän jää laikan koosta kiinni :)
                   Vertaus kuvassa 256mm b vectran etulevy..

                   Viimeksi muokannut Tommi[FIN]; 13.1.2013, 17:11.

                   Comment


                    Se on kyllä hieno katsoa kun tehdään hyvin ja huolella näitä hommia sekä mietitään vielä tota konehuoneenkin ulkonäköä ja koitetaan pitää se siistinä.

                    Jos tuossa pitäisi olla toinenkin kuva niin ainakaan mulla ei jostain syystä näy.

                    Pienenä OT:na jos kiinnostaa niin tuossa on kans aika mielenkiintoinen mahdollisimman vakion näköisenä pidetty laitos: http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=234021

                    Comment


                     Siistinä ja siistinä. Asiallisen näköistä jälkeä kuitenkin pyrin tekemään vaikka vähän huono siinä välillä olenkin :/ Onneksi kaverit aina napisee että laita tuohon spiraalia ja vedä tuo toista kautta :)
                     Pitäisi jossain vaiheessa ottaa ihan asiakseen tehdä tuo konehuone siistiksi, osa klemmareista on vähän isoja, johtosarjat menee rumasti alkuperäisessä teipeissä ja likaisissa spiraaleissa. Niinkuin näkyy muovien alla jotkin osat ovat pölyisiä, johtoja menee ristiinrastiin, yms.

                     Pitäisi siinä olla 2 kuvaa..

                     Tuon seatcupra foorumin topikin lueskelinkin läpi joku aika sitten. Lähempänä vakio lookkiahan tuo on verrattaen minun viritykseen.

                     Comment
                      Niin tämä kuva mikä ei näy tuossa viestissä #138.

                      Comment


                      • Alkuperäinen kirjoittaja Tommi[FIN] Näytä viesti
                       Pelti pitää vielä tehdä tuonne pakosarja/ahdin osastolle, aika kuumaksi tuon konehuoneen saa kiusaamalla. Keraamipinnoite pitää myös vetää ennen kevättä tuohon pakopesään jotta mahdollisimman paljon lämpöä saisi pois konehuoneesta.
                       Oletko ns. turbo blanketia (esim: http://www.ptpturboblankets.com/index.php) harkinnut? Ulkomaanfoorumeilla noita kovasti ylistäneet juurikin moottoritilan lämpöjen kannalta.

                       Comment


                        Ei toimi oikein tuollainen peite kun pakopesä on portillista mallia. Pelti toimii samalla myös näkösuojana.

                        Arvoin tänään levyjä 19'' ja 17'' vanteiden sisään ja fiilikset on vähän 2 jakoiset. 19'' kanssa tilaa on kyllä ihan hyvin mutta 17'' tuottaa varmasti ongelmia, levyn ja vanteen väliin jää nimittäin vain 3 cm tilaa. Vaihtoehdoiksi taitaa jäädä joko vaihtaa talveksi 312 levyt eteen ja kesällä ajaa sitten noilla 345 levyillä tai ostaa pienemmät levyt eteen.
                        Pitää vielä pohtia miten asian kanssa etenisi. Sinänsä levyjen ja adaptereiden vaihto renkaan vaihdon yhteydessä ei tietysti ole suuri työ.
                        Käytin nuo uudet levyt myös puntarissa. 312mm orig levy painaa 8kg, 334mm 3.2 levy 10kg ja tuo 345 levy painaa myös 10kg.

                        Comment


                         Nyt on jarru päivityksen ensimmäinen vaihe suoritettu. Etusatuloiksi tuli nyt sitten 996 possun brembot, näistä iso kiitos LauriJT:lle. Heitin satulat nyt vain paikoilleen ja suunnittelin 345 levylle kannakkeen.
                         Nuo satulat ovat kuitenkin sen verran sirot ja orig 6 puolaiset vanteet avarat että pienellä onnen kantamoisella tuo isompi levy mahtuu sittenkin 17'' vanteen sisälle. Tilaa ei kylläkään tule olemaan yhtään liikaa.
                         Vakiolevyn kanssa 15mm spacerillä tilaa on vaikka pelata tennistä vanteen sisällä eli sen puoleen ei ongelmaa ole.                         996 palan pyyhintäalaa tuli tarkasteltua uuteen levyyn ja paljon paremmin se ei voisi istua :) Yellowstuffin palatkaan ei näyttäneet maksavan kuin alle 130€ eli sellaiset olisi vielä varmaan tilailtava. Satulatkin istuivat levyn päälle ns. heittämällä vaikka uusi levy onkin paksumpi kuin possun oma.                         Tuli myös hieman siistittyä konehuonetta suoja sukilla ja suoja spiraalilla. Akun päällä olevasta muovista puuttu yksi ruuvi sekä kaasuläppä kotelo pitää mustata.
                         Imusarjaan mietin Audisportin logoa tai vaihtoehtoisesti valkeaa/hopeaa gekkoa. Nyt saa heittää ideoita mitä siihen laittaisi, kuitenkin edes jotenkin pitäisi olla OEM tyyliin sopiva. Tilaa 20cmx7cm.

                         Comment


                          Sportti logoa vaan. :)

                          Comment


                           Tälläinen löysi tiensä tänään talliin. Kiitokset vielä asserille.


                           Tuosta olisi tarkoitus lähteä nyt rakentelemaan ns. voimakonetta jonka kanssa voidaan hieman vaikka hullutellakkin :)
                           Lohko itsessään on aika kulunut mutta edelleen vakioporauksessa, poraus muutetaan 82.5mm jolloin iskutilavuus muuttuu 1984cc.
                           Kansi on ADR eli isoporttinen. Kansi on myös tyhjä joten pikku sipistelyä kanaviin on luvassa :) Samalla laitan jäykemmät jouset ja uutta osaa muutenkin kaikki.

                           Puristuksia varmaan kannattaa nostaa samalla, mutta mihinkä asti? Muutenkin vinkit ja ideat otetaan vastaan. Tuohon niitä voidaan soveltaa rauhassa.

                           Comment


                            Tuleeko tähän nyt stroukki kampura vai? Niin ainakin päättelin noista kuutioista porauksen jälkeen. Itse meinasin että seuraava kone on 10.5 rutuilla.

                            Comment


                             Kyllä tuohon olisi tarkoitus stroukki kitti istuttaa.

                             Comment


                              Kävikös Tommi tänään kokeilemassa miten sitä pitoa on sulilla teillä? Eilen näytti ainakin olevan vielä hieman heikosti :)

                              Comment


                               Ei tullu kokeiltua, taitaa joutua odottelemaan kevääseen asti pitoja kun aina näillä keleillä laitteet on levällään. Kävi nimittäin pikku äksidentti konehuoneessa jonka seurauksena TT seisoo vaihteeks tallissa.... V'ttu
                               Eilen ei kieltämättä liialti pitoa ollu, 3 löi hupia puolelta kaasulta ja 4 vähän epämääräinen kun ei uskalla leikkiä enää ns. pelialueella.

                               Comment

                               Working...
                               X