Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Kiva ajella tuommosella rajotetulla ducatolla. Olet esim. kehällä menossa henkilöauton ohi, niin 80%:sti joudut palaamaan takas omalle kaistalle ku loppuu fiiatissa nopeus. Melkein kaikki kiihdyttää vauhtia, oli se mies tai nainen.

    Comment


      Heh!

      Saman seurapiirikaasun omaavan sukupuolen olen huomannut edelliseen postaukseen liittyen mutta en tohtinut yleistää sitä sukupuolta :)

      Comment


      • Aamuisella kauppareissulla, kun kurvasin Prisman parkista pois, huomasin viereisen Citymarketin parkissa jotain mielenkiintosta kuorma-auton lavalla :)

        Comment


          Tai sitten kyseessä on vain yksi valitettavan suuresta ryhmästä autoilijoita, jotka eivät seuraa lainkaan mitä takana tapahtuu ja mitä sieltä on tulossa. Näitä on liikenteessä luvattoman paljon.
          Kiinassa viime viikolla kuultu yleisneuvo hengissä pysymiseen: "pidä vain katse liimattuna eteenpäin, taakse on turha vilkuilla sillä kyllä takanatulijat pitävät huolen mitä siellä tapahtuu." Samanlaisella ajatusmallilla tuntuu tosiaan moni etenevän täällä kotimaassakin.

          Ja jotta ei mennä liian kauas aiheesta niin lisätäänpäs tähän (yllättävän harvinainen) tilanne paikallisesta liikenteestä:
          http://www.siurua.net/gallery/main.p...serialNumber=1

          http://www.siurua.net/gallery/main.p...serialNumber=1

          Comment


            Aamuisella kauppareissulla, kun kurvasin Prisman parkista pois, huomasin viereisen Citymarketin parkissa jotain mielenkiintosta kuorma-auton lavalla :)
            Ohhoh. Nam. :) Liekö joku sprinttiauto?

            Äsken todistin kun nuoren kollin ohjastama Leon otti vanhemman herrasmiehen A6 Avantista mittaa valoissa. Mielenkiintoista tästä tekee sen että autot kiihdyttivät rinnakkain yksikaistaisella kadulla (Puistokatu, JKL). Kyseisiin valoihin tultaessa on kuskin tulkinnasta riippuen mahdollista ryhmittyä jompaan kumpaan laitaan, jolloin perässä tuleva saattaa ajaa rinnalle ?ja molemmat jatkavat suoraan. Oli hieman vaarallisen näköistä touhua, vauhtia pääsi kuitenkin siinä kertymään huomiota herättävästi. Audi hävisi, oli 2.5 TDI q. :)
            Viimeksi muokannut Heksi; 21.4.2007, 14:32.

            Comment


            • Kehä III:lla Motonetin kohdalla tuli tänään iltapäivällä vastaan tuo kuuluisa Ford GT. On se vaan vaikuttavan näköinen kapistus. Liekkö hakenut varaosia motonetista!;D

              Comment


              • Aamulla klo 8 aikaan Vihdintiellä/Konalassa meni edessä maansiirto kuorma-auto joka eteni kylki edellä! Jos olisi ollut talvi niin olisi jäänyt ainakin riittävästi renkaan jälkiä :)

                Comment


                • Vastaavaa ajokoiramaista etenemistä oli yhdellä venäläisellä turistibussilla viime syksynä, taisi olla taka-akseli saanut vähän osumaa. Käytti aika hyvin koko kaistan leveyden hyväkseen, tuollaiset pitäisi poistaa liikenteestä ennen kuin ruhjoo pienemmät alleen.

                  Comment


                  • Onnettomuus 25.4

                    Tänään kun olin tulossa koulusta kotiin noin neljän aikaan iltapäivällä Vaasasta Vähäänkyröön, niin huomasin joukon hälyytysajoneuvoja parkeerattuna keskelle tietä "tehdasalueen" risteukseen.
                    Ajoin ohi ja huomasin, että sielä oli jotain sattunut ja pahasti jäljistä sen enempää puhumatta.
                    Myöhemmin kuulin, että yläaste ikäinen mopopoika oli jäänyt traktorin alle ja kuollut, todennäköisesti huomisissa lehdissä tästä kirjoitellaan.

                    Vähäkyrö/Lillkyro tieliikenneonnettomuus: pieni 25.04.2007 15:36:31
                    Noin kertoo www.112info.fi

                    Comment


                    • Vähän erikoisemman näköinen sammakko-Porsche tuli illalla vastaan Vuosaaressa, kilven perusteella taisi olla uudenpuoleinen 911 GT3 (RS-997).

                      Comment


                      • A4 cabriolet 2.5 TDI, korimalliltaan mallia kuten vm. 2001, alankomaiden kilvissa hotellin parkkiksella prahassa.

                        Comment


                        • Vanhalla 4-tiellä ennen Vääksyä uuden karhea RS6 suhautti vastaan nokka kohti Lahtea. Lahden Veikon Koneen pihalla tummanvihreä TT isommalla myllyllä ja tosi tyylikkäillä vanteilla. Perheen jälkikasvut tuumailivat yhteen ääneen, että onpas hieno.
                          Nöyränä poistuttiin paikalta vanhuksella:)

                          Comment


                            Tänään oli paikallislehdessä jälleen käsittämätön toteutuva suunnitelma, koskien Järvenpään liikennejärjestelyitä.

                            Kinnarin asuinalueen muutama asukas (kuvassa neljä-viisi +70v tuimailmeistä eläkeläistä) on vaatinut Pöytäalhontielle töyssyjä, shikaaneja ja kavennuksia. Tiellä ovat ongelmana kuulemma suuret ajonopeudet, sekä erityisesti kilvettömät mopot. Nyt kaupunkin aikoo pyynnostä kaventaa tien paikoin 2,5 metriin ja rakentaa shikaanin, jota reunustavat betonitolpat. Eräs vaatimuksen puuhamiehistä ylpeänä mainitsee, että betonitolpat ovat hieno lisä. Jos joku ajaa mutkan suoraksi, pysähtyy vuoren varmasti tolppiin, eikä jonkun pihalle.

                            Kyse on siis asuinalueen läpi kulkevasta tiestä, joka ei oikeastaan johda minnekään järkevään. Tietä käyttävät oikeastaan vain alueen asukkaat. Kyseisellä tiellä on lisäksi rakennettuna jo kaksi tavanomaista korkeampaa korotusta risteyksissä.

                            Luvassa siis jälleen mahtavia parannuksia Järvenpään liikennejärjestelyihin. Erityisesti nuo onnettomuustilanteissa auton romuttavat betonitolpat ovat mahtava idea. Saadaan ne ilman etukilpeä hurjastelevat mopotkin ruotuun...

                            Mitäköhän seuraavaksi menee läpi. Kaikkien teiden sulkeminen autoliikenteeltä ja muuttaminen rollaattoriystävällisiksi ja Matlockin tunnari soimaan tienvarsien soivista penkeistä?

                            Comment


                            • Samin mainitsema vihreä Porsche 997 GT3 bongattu Mannerheimintien ja Tukholmankadun risteyksessä olevan Shellin pihasta. On se helkkari komea Auto! Jälkikäteen jo harmittaa - ois kannattanut hypätä busssista pois ja jäädä paikalle ihmettelemään. Lienee autossa mukavat saundit... :)

                              Comment


                              • Täällä Joensuun Karsikossa on myös tehty kavennuksia ja hidasteshikaaneja jo ennestäänkin kapeisiin katuihin. Tarkoitus on varmasti hyvä, mutta reunavallit ovat niin matalia, että niiden yli tulee useimmiten oikaistua hiljentämättä. Sekin haitta noilla kavennuksilla on, että noissa kohdissa kaksi autoa ei mahdu kohtaamaan -ei juuri lisää kaupunkiliikenteen sujuvuutta.

                                Comment


                                • Uusi S6 (ilm. maahantuojan esittelyauto) tuli eilen vastaan Lauttasaaressa. Hemmetin komea peli.

                                  Comment


                                    Olikos niitä etupään ledivaloja muissa kuin S6:ssa? Tai neljää (kaksi per puoli) ulostuloa? Kovasti mustan Ässäavantin näköinen peli tuli eilen vastaan kun olin iltapäivällä menossa kohti Kemiötä. Montakos esittelyautoa maahantuojalla olikaan?

                                    Edit: täsmennetty havaintoja
                                    Viimeksi muokannut Ipsi; 8.5.2007, 11:13.

                                    Comment


                                      Jossain välissä oli, että uusikoriseen avanttiin tulee quattroihin automaattisesti leditakavalot... Ja vajaavetoiseen ei ilmeisesti saa edes.

                                      Comment


                                        Tuli täs yhtäkkiä mieleen et pitääkö "mutka"-merkillä olevassa mutkassa käyttää vilkkua? Edellyttäen siis että jatkat matkaa mutkaa pitkin. Päässy vähä unohtumaan autokoulun ajoilta :)

                                        Comment


                                          Autokoulun mukaan pitää aina ja ikuisesti, kun heiltä asiaa tiedustelee. Mielestäni ei lain mukaan kuitenkaan tarvitse. Siinähän ajetaan suoraan omalla kaistalla, eikä käänyttä pois. Sama kuin liikenneympyrässä ajo, ei vilkuteta ympyrässä ajamiselle.

                                          Mielestäni ei myöskään tarvitse käyttää vilkkua risteyksessä kaistalla, joka ei johda muualle kuin yhteen suuntaan eli kaista on ohjattu pakollisella ajosuunnalla tms.. Silloinkin ajetaan suoraan, ei käännytä.

                                          Liikenteen toimivuuden kannalta vilkun käyttö on suotavaa kyllä risteysalueella melkein aina.

                                          Comment


                                          • Porsche 997 GT3
                                            Tuo vihreä monsteri on näkynyt Vuosaaressa jo pari kertaa tällä viikolla, tänään ajoin perässä ja lämmitti kyllä old school miehen mieltä vaikka en itse takasiipimiehiä olekaan. Auto on matala, takakumeissa kunnolla leveyttä ja mikä parasta putkikehikko kabiinissa! Turvakehikko kyllä "velvoittaa" siihen että ominaisuuksia myös löytyy riittävästi vaikka radalle.

                                            Comment


                                            • Viimeisen parin viikon aikana on liikenteessä näkynyt omituisia suorituksia. Tuntuu siltä että ajaminen alkaa olla liian helppoa tai rajoitukset naurettavan alhaisia kun joillakin on aikaa virkata ja lukea iltapäivälehtiä ajaessaan.

                                              Omat autot on sen verran matalia että niistä ei yleensä näe mitä muut tuhraavat kabiinissa. Viimeisen viikon aikana kun on tullut istuttua parin korkean auton ratin takana on nähnyt että haahuilijat tekevät yleensä ihan muuta kuin keskittyvät liikenteeseen. Uusi erityisryhmä näyttää olevan keski-ikäiset naishenkilöt jotka ovat ilmeisesti olleet pitkään poissa auton ratista. Nyt kun tuntuu että rahaa pursuaa joka nurkasta on hankittu kulkuväline jonka kanssa sitten harjoitellaan uudelleen auton käyttöä huonoin tuloksin.

                                              On ollut poukkoilevia autoja, ajettu reilusti alle rajoituksen vetäen pitkää jonoa takana, ryhmitytään vasemmalle kun käännytään oikealle, tai jopa pysähdytty keskelle risteystä ihmettelemään blokaten koko muu liikenne. Viimeksi mainittu sattui kun autollinen kauniimman sukupuolen edustajia keskusteli Vartiokylässä keskellä risteystä mihin suuntaan pitäisi mennä, koko ruuhkaliikenne seisoi kunnes torvien soitto herätti transsista. Lähes aina kun joku ajaa muista poiketen ja häiriten liikennevirtaa, näprätään poppikonetta, puhelinta tai navia. Viimeksi eilen edellä ajanut rouva laittoi vilkun oikealle ja kääntyikin vasemmalle, sydän kyllä jyskytti kun kävi niin lähellä etumaskia. Sitten on näitä taitavia kuljettajia jotka tasaavat liikennettä jättämällä ruuhkassa satoja metrejä rakoa tai lähtevät madellen liikkeelle ettei valoista ehdi kuin muutama auto. Risteyksiä tukitaan kun mennään väkisin punaisilla seisomaan muiden eteen.

                                              Edelleen olen sitä mieltä että jos on ihan pakko näprätä puhelinta tai navigaatoria ajaessaan kannattaa ainakin opetella kotona. Jos ei tuota hallitse kunnolla jää ajaminen aika heikolle huomiolle, eihän itsestä ole niin väliä mutta kun siellä liikkuu muitakin. Vakuutusmaksutkin maksetaan kollektiivisesti mikä toisinaan tuppaa unohtumaan.

                                              Comment


                                              • Bongattu itäväylällä punainen keltaisilla koekilvillä varustettu A5, maskin perusteella olisi voinut olla S5. Näin auton niin lyhyen aikaa ja huonosta kulmasta että jäi hiukan arvoitukseksi.
                                                Viimeksi muokannut JarnoM; 18.5.2007, 09:53.

                                                Comment


                                                • Eteläesplanadilla ruuhka-aikaan näin myös eilen hämmästyksekseni uusimman audin tulokkaan, S5:n hopeisena, keltaisilla kilvillä. Hieno ilmestys!

                                                  Comment


                                                    Punainen vitonen bongattu myös Järvenpäässä. Koekilvissä.

                                                    Comment


                                                      Savonlinnassa bongasin tänään valkoisen 911(turbo?) Porsche Cabrioletin.
                                                      Tuliterän oloinen ...tosi upea auto.

                                                      Comment


                                                      • Tänään tuli Vuosaaressa vastaan Caterham Seven tai vastaava, englantilaiset kilvet oli peitetty tarrakilvillä. Taisin nähdä saman pyörillä varustetun kanootin muutama viikko sitten keskustassa. Jokohan tuota muovikippoa saa Suomessakin rekisteriin. Tosi rumahan se on mutta vähän reilu 500 kiloa ei tarvitse kovin ihmeellistä konetta lähteäkseen mukavasti viivalta. Radalla menee mutkissa mukavasti mutta korkea ilmanvastuskerroin verottaa kulkua kovemmissa nopeuksissa.

                                                        Comment


                                                          Näinpä tässä taannoin varsin hämmentävän häksättimen, onneksi en vielä liikenteessä. Tampereella Sarankulmassa toimii liike, joka tuo maahan ja myy kaksi- ja nelipyöräisiä Kiinan kikottimia. Kuleksin joutessani siellä ja kiinnitin huomiota Honda Monkey-kopion isoon rekisterikilpeen.

                                                          Vilkaisu hintalappuun paljasti: "Tieliikennekäyttöön Suomessa hyväksytty Monkey 125 cc, 1390 e". Vilkuilin vehjettä tarkemmin, edessä oli kyllä pieni levyjarru, mutta muuten rakenteet olivat sitä tuttua mopoluokkaa, eli nipinnapin riittävät neljäänkymppiin.

                                                          Laillinen tai ei, mieluummin olisin silti lähtemättä tuolla mopolla motarille.

                                                          Comment


                                                          • No olihan ne kakaranakin ajetut Monkeyt kutistettuja kopioita muualla maailmassa myytävistä 80- ja 125-kuutioisista kapistuksista. Gorilla tais olla yks isompi malli nimeltään, joku retromopoilija varmaan kertoo kohta speksit :)

                                                            Mut joo, kyllähän sellaisesta PV:stä tms loppui ajo-ominaisuudet 80 km/h jälkeen, ihme ettei silloin saanut itseltään edes yhtään luuta poikki.

                                                            Comment


                                                              Varsin luotettavan lähteen mukaan, bongattu S1:nen B-ryhmän värityksellä. Tuli kuulemma lavetin päällä vastaan Lahti-Heinola tuntumassa.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X