Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Tällä viikolla on alkunut selvästi Suomi heräillä kesäfiiliksiin. Eilen ja tänään on tullut bongailtua jo ensimmäisiä Sportster tyyppisiä ja erikoisesti tuunattuja Harrikoita. Työpaikalla aina välillä kuuluu mukavaa kaksipyttyisen jytinää. Stanu kyykkypyöriä ja bombereita on ollut liikenteessä jo enemmänkin. Tulee varmaan itsekin vedettyä kypärää taas päähän viikonlopun aikana. Tuleva kesä saattaa olla aika vilkas moottoripyörien suhteen kun niitä tuntuu olevan vähän joka äijällä ja entistä enemmän naisillakin.

    Jättiläismaasturit (kuorma-autot ilman hyötyominaisuuksia) ovat jostain käsittämättömästä syystä lisääntyneet huimasti täällä kotomaassakin. Tänään on sattunut silmiin jo useampi Cadillac Escalade ja Dodge RAM. Jotenkin alkaa aina huvittaa kun tuollaisen näkee parkkiruudussa, on niin massivinen vierellä oleviin verrattuna. Järkisyinhän tuollaisen hankintaa tuskin pystyy perustelemaan ellei pelkää liikenteessä jäävänsä muiden ruhjottavaksi. Ohjaamo ja sisätavaratila on tosi pieniä verrattuna äärimittoihin ja kokonaispainoon, kai siinä on joku oma fiilis kun valvontatornissaan kököttää.

    Tänään oli liikenteessä hautaustoimisto Mikko Monosen hautausauto jostain 40 luvulta, herätti kyllä asianmukaista huomiota liehuvine lippuineen, tyylikästä kyytiä.
    Viimeksi muokannut sami; 23.3.2007, 13:20.

    Comment


    • aamulla ajelin mankkaalla turtsaa kohti, tulee pienellä nopeudella kolmion takaa auto suoraan eteen>liinat kiinni ni ei kolissu. samainen auto sitten jatkaa edessäni 25-30kmh nopeudella turun motarille asti, jonka kiihdytyskaistalla repii 65kmh vauhtia, kääntyy motarille samalla näyttäen vilkkua. takanaolevat kaksi autoa ehtii juuri jarruttaa. itse pääsen pujahtamaan suoraan ohi kiihdytyskaistaa pitkin, auton ohjaamossa noin 50v nainen puhuu kännykkään ja katsoo toiseen suuntaan. autona hyundai maasturi

      Comment


      • Valitettavasti tuollaisia näkee päivittäin, mistäköhän johtuu että yleensä sattuu olemaan juuri tuollainen n.50v naisihminen puikoissa. Nuoremmille naisille pointsit monipuolisesta tilanteen hallinnasta. Jos on ihan pakko ajaa puhelin kourassa niin usein se ajaminen näyttää sujuvan nuoremmilta naisihmisiltä ainakin jotenkin. Tänään juuri joutui lipumaan yhden tätylin perässä kun selvitti ilmeisesti jonkun kanssa puhelimessa kuinka puolueensa kannatus jäi niin alhaiseksi. Useampi perässä ajanut varmaankin ihmetteli että mihinkäs se nyt seuraavasta kääntyy kun auto vaelteli arvaamattomasti puolelta toiselle. Jännitettiin että nouseeko nopeus yli kolmenkympin kun ollaan sentään 60km/h alueella. Lopulta kääntyi pois edestä, puhelintahan siinä pideltiin ja suu kävi siihen malliin että oli unohtanut olevansa auton ratissa.
        Viimeksi muokannut sami; 23.3.2007, 15:44.

        Comment


        • Jotkut on kanssa ihme porukkaa kun puhuu jonku kanssa autossa niin pää kääntyy aina sinnepäin mihin puhuu. Ku o kuski joka puhuu sillai ni voi arvata onko se ajaminen sillon se päällimmäinen asia siinä kuskin paikalla.

          Vähän pelottaa kyllä se liikenteessä, että niin monella tuntuu olevan joku muu asia tärkeempi nykyään siellä liikenteessä kun se ajaminen.

          Comment


          • että niin monella tuntuu olevan joku muu asia tärkeempi nykyään siellä liikenteessä kun se ajaminen.
            Kun ei siinä ajamisessa ole mitään mielenkiintoista:
            • rajoitukset on tylsän alhaiset
            • luistonesto ja ajonhallinta vie auton sinne minne ratti näyttää
            • kaistavahti huolehtii ratin oikeasta suunnasta
            • tutkalla varustettu cruise pitää välimatkan sopivana edellä menevään

            Comment


            • Kävin äsken heittämässä vuokraleffat pois vaimon Ässällä. Yhdellä kohtaa oli joku autokoulun auto kääntymässä vasemmalle, joten ryhmityin aivan oikeaan reunaan jotta pääsin ohittamaan jatkamaan matkaani. En edes kiihdyttänyt erityisen rivakkaasti, mutta huomasin että takana tullut S60 Volvo räpsytteli valoja.

              Seuraavissa liikennevaloissa katsoin peilistä kun tämä Volvo-mies hyppää autostaan. Katsoin että tällä teiden ritarilla ei ole kädessään pesäpallomailaa tai asetta, joten avasin ikkunan.
              - Onko sinulla jonnekin kiire, kysyi siististi pukeutunut mies.
              - No ei erityisesti.
              - Ajoit tuossa ylinopeutta.
              - Ai?, anteeksi ????
              - Minä olen pappi. (Sitten mies näyttää liperiään)
              - Joo?
              - Joudun siunaamaan ihmisiä joilla on kiire.
              - okei, sori, mut nyt on mentävä. Valo on vihree.

              :-)

              Tämä sopii minulle. Jos kirkko alkaa ottamaan enemmänkin liikennekasvatuksen vastuuta niin olen valmis maksamaan vaikka tuplakirkollisverot, kunhan sama raha otetaan pois liikkuvaltapoliisilta. Tällainen asennekasvatus toimii. Pyrin ajamaan loppuvuoden herran nuhteessa.
              Viimeksi muokannut apuustin; 25.3.2007, 18:58.

              Comment


                Kaima, Pe#¤%le!
                Pahan pisti, lastuttaisin omani 50-heppaiseksi jos tuolla tavalla kävisi useamminkin!

                Comment


                • Toi piittaamattomuus on tuolla liikenteessä lisääntynyt ärsyttävyyteen asti. Jengi ei kunnioita suojateitä, eikä pysähdy, vaikka suojatien reunassa odottaisi lapsi. Suojatien eteen pysähtyneitä ohitellaan pysähtymättä, 30km/h rajoitusalueilla vedetään Volvon maastureilla hidasteista 80km/h.. (jos hidasteita kasvatetaan, kasvaa autotkin ->Q7)

                  Kyllä pitäis aikuisten ihmisten tajuta, että alueilla missä liikkuu lapsia, niin niitä rajoituksia PITÄÄ noudattaa.
                  Jos tyhmyydellään tai ajattelemattomuudellaan aiheuttaa lapsille vaaraa, niin mun puolesta liiterin taakse vaan, siellä on aina tilaa.

                  Ja lapset pitää AINA päästää yli (niin kiire ei ole kellään), se on sitä asenne kasvatusta huomisen autoilijoita varten (lakihan on yksiselitteinen: pysähdyttävä on, kun jalankulkija on ylittämässä tai aikeissa ylittää suojatietä)
                  Ja sellaseen asiaan haluaisin vielä kiinnittää huomiota, että jos pysähdytte suojatien eteen paikassa, missä teidät voi samasta suunnasta tuleva ohittaa, niin pysähtykää keskelle tietä, ettei ohi pääse.
                  Olen joskus miettinyt, että mitenköhän syyllinen olo siitä tulisi, kun ainoana autona pysähdyn ja joku tulee vasemmalta ohi ja ajaa sen jalankulkijan yli... (mun syy? mitäs pysähdyin)...

                  ai niin, ja vielä lisäys: suojatie EI LOPU KESKELLE TIETÄ(jakajalla varustetut suojatiet), vaan suojatie vie aina koko kadun yli (paitsi jos valoin on toisin osoitettu). Eli jos jalankulkija on lähtenyt ylittämään, niin päästetään nyt herran tähen se yli asti.

                  Comment


                    Eräs ensiavussa työskentelevä pk-seutulainen lääkäri on opettanut omat lapsensa kuvittelemaan tietä ylittäessä, että he ovat näkymättömiä autoilijoille; Kuulemma suojatien ylitykset ovat ensiavun henkilökunnan kokemusten mukaan todella vaarallisia paikkoja nykyään.

                    Comment


                    • Viime viikolla osui silmään tuossa kotinurkilla RAQ-7 kilpinen Q7 ja päivää tai paria myöhemmin EKO-10 kilpinen A8 10-mukisella koneella.

                      Comment


                        Tuohon Eeron kommenttiin haluaisin vielä lisätä oman ihmetykseni kun muutimme perhealueelle asumaan jossa on 40km/h rajoitus, niin kiinnitin huomiota siihen, miten lujaa porukka alueella ajaa. Jostain syystä yleensä niissä kaikkein "nopeimmissa" autoissa on lastenistuin etupenkillä ja muksu tai pari kyydissä.... Ei mene jakeluun sitten millään, että perheelliset kaahaavat omalla asuinaluellaan ja sitten jeesustellaan turvattomuudella ja liian suurella nopeusrajoituksella. Jostain syystä itse kestän ajaa sen puoli kilometriä 40km/h.

                        Comment


                          Tänään osui Savonlinnassa näkökenttään Ford Excursion V-8 . Alla 20" tuumaiset kromipölkyt. Kivat jytinät joutokäynnillä.

                          Comment


                          • Alkuperäinen kirjoittaja RS2
                            Tänään osui Savonlinnassa näkökenttään Ford Excursion V-8 . Alla 20" tuumaiset kromipölkyt. Kivat jytinät joutokäynnillä.
                            Täällä Tampesterissakin pyörii pari tuollaista pellillä vuorattua kivitaloa.
                            Joka kerta yhtä vakuuttava näky kun
                            <- tuon pikkusisaren klasin läpi isoveikkaa pällistelee.
                            On se karsean kokoinen peltilehmä.

                            Näyttää noista toinen olevan nettiautossa myynnissä.

                            Comment


                              Tänään olin kaksikaistaisen tien valoissa ekana. Toiselle kaistalle oli tulossa pappamallin mersu, ja valot vaihtui sille juuri sopivasti. Katselin että meinaako se "ottaa lähdöt", ja kiihdytin ykkösellä suht normaalisti. No sehän perhana löi lämän tiskiin heti kun valot vaihtui, ja pääsi siis pysähtymättä kiihdyttämään. Täytyy myöntää että autonmitan sille "hävisin" kun en ollut hereillä, mutta eipä se kovin kauas päässyt. Ihmettelin että kylläpä se aika rajusti kiihtyy, sitten näinkin perästä merkit, E55 AMG :D

                              Olis kyllä ollut kiva ottaa rehellinen lähtö valoista niin olisi nähnyt kumpi kiihtyy paremmin. (Joo, oli jäänyt lapsetusmoodi päälle)

                              Comment


                              • Tänään oli päässyt Ford GT taas ulkoilemaan, ajoin tuon perässä Hgin Marjaniemessä. Siinä on auto joka todella erottuu liikenteessä, näyttää takaapäin että katto puuttuu kokonaan kun on niin matala. Ajan hengen mukainen Gulf maalaus sopii hyvin.

                                Hetkeä aikaisemmin näin "aidon sport quattron" kuvan heijastuvan talon ikkunasta kun pysähdyin liikennevaloihin. On nimittäin Marjaniemen risteyksen tuntumassa kaareva lasitettu seinä auton kohdalla. Lyhentää omaa autoa juuri sopivasti, siinä voi aina katsella miltä auto näyttäisi pätkänä. ;-)

                                Comment


                                  Alkuperäinen kirjoittaja okkim
                                  Olis kyllä ollut kiva ottaa rehellinen lähtö valoista niin olisi nähnyt kumpi kiihtyy paremmin
                                  Ei olis tainnu paljon kisaa syntyä. Eri asia, jos okkimilla olis ollut jo evo-moottori pellin alla.

                                  Comment


                                  • Kisa se on hävittykkin kisa ; ) Ei aina voi voittaa.

                                    Comment


                                      Tullut nyt teiden kuivuttua nähtyä mitä hassuimpia kisaan haastoja. Pahimpina ruosteenraiskaamat thyyning raadot. (tarkoitan siis todellakin raatoja, en viimeisen päälle huolehdittuja kummastuksia)

                                      Jotenkin tuntuu, että tuon oman härvelin poliittisestiepäkorrekti äänimaailma saa ihmiset provosoitumaan. Hauskimpia on ne joissa on itse ollut ihan unessa koko kisasta ja seuraavissa valoissa ollaan taas rinnakkain. Ne allshow-nogo suuntaan annetut katseet on aika hauskoja. Vieläkun joskus tulisivat viereen tuon toisen lähdön jälkeen :>

                                      Comment


                                      • Espoonlahdessa ajeli vastaan kullan/shamppanjan/keltainen avo A4(uusinta mallia).. katto auki kuten kauniilla säällä kuuluukin.. Erikoinen väri.. Hyvältä näytti.
                                        perusväreissä(musta,pun,hopea) tuskin olisin edes huomannut..

                                        Comment


                                          Tuli tuosta kisaamisesta mieleen, kun olin tossa viime viikolla töissä typhoonilla ja käännyin tapiolasta kehä I:lle v8 jeepin perässä. Jeeppi kiihdytteli melko riuskalla otteella matkanopeuteen siinä edellä ja minä siinä sen perässä sen verran painoin kaasua että jeeppi oli vähän tiellä, ei mitään kaasu pohjassa meininkiä kuitenkaan, tuppaa vaan tuo typhoonikin olla vähän sen tyyppinen, että kun painaa kaasun puoleen väliin, niin turbopotkaisuhan sieltä sitten tulee. Lähinnä vaan on tullut tapana siirtyä valoista riuskasti matkanopeuteen.

                                          Seuraavissa valoissa oltiin sitten peräkkäin ja jeeppi kuski ilmeisesti päätti että tämä on kisa ja lähti valoista mikä jeeppi kulki ja jatkoi noin silmämääräisesti arvioiden +120km/h nopeuteen ennenkuin edellä menevän jonon pää hidasti vauhdin. Tuli vähän semmoinen mitä hittoa -olo, tapana kun ei ole kehä I:n työmatkaruuhkasassa ollut kaahailla, vaikka joskus saattaa tuolla autolla hieman sarvet kasvaa päähän ja liikennevaloista lähtö olla ripeähkö.

                                          Ilmeisesti +40 vuotiaat jeeppikuskit ovat sitten helposti provosoituvia :)

                                          Comment


                                          • Sunnuntaina lähdin katsomaan matsia Botniahallille. Edellä ajeli dieseli volvo (V70 muistaakseni) reippain ottein. 40km/h alueella nopeutta oli varmaan siellä 70-80km/h. No, ei siinä mitään, mutta vähän matkan päässä tuli todistettua kunnollista idiotismia. Mobilan jälkeisestä valoristeyksestä Kokkolaan suuntaan kun lähdetään on kaksi kaistaa rinnakkain sellaiset 100m tai alle. Volvon edessä oli lantikka (dieseli sekin). Lantikka otti heti oikeanpuoleisen kaistan (vasemmalle kääntyminen) ja volvo jäi kiihdyttämään vasemmalle kaistalle heti ohi lantikasta tuolla n. 100m kaistalla. Lantikka huomasi volvon kiihdyttelyn ja aikomuksen ohittaa hieman myöhässä, mutta päätti pistää kaasun pohjaan. Hitaasti volvo meni lopulta ohi, mutta kaista oli jo loppunut jokin aika sitten muuttuen normaaliksi kaksi kaistaiseksi tieksi ja autoja tuli iloisesti vastaan. Päätin jättää reilun "turvavälin" kaksikkoon ja seurailla kolahtaako vai ei.

                                            Ei voi ymmärtää mitä lantikka-kuskin päässä oikein vilisti tuossa vaiheessa. Itse olen pari kertaa talvella liukkailla tuossa ohitannut samalla tavalla kun edessä on ollut hidas auto ja kertaakaan ei ole tarvinnut kisaamaan alkaa vaan on reilusti ehtinyt ajallaan omalle kaistalle.

                                            Comment


                                              Luultavasti samaa kuin heillä kaikilla muillakin, jotka ruuhkassa lyövät monon lattiaan, kun näkevät edellään viereisellä kaistalla liikkuvan auton kytkevän vilkun päälle osoittaakseen halunsa pyrkiä kaistalle. Kai siellä yläkerrassa tuuli puhaltaa ja kojootti ulvoo...

                                              Comment


                                                Eikös se mennyt niin, että onnistunut kaistanvaihto [lisää tähän mieleinen kaupunki] perustuu täydelliseen yllätykseen. :)

                                                Comment


                                                  Taas yksi erikoinen tapaus tuli liikenteessä vastaan. Ihmettelin taustapeilistä, kun hiekka pölyää takaa tulevan auton perässä ja totesin kaverin ajavan sulkuviivan molemmin puolin eli viiva kulki noin auton keskellä.

                                                  Luulin aluksi, että vahingossa tai takana tulevan kiusaksi moista tekee mutta kun takana ei ollut ketään ja samaa jatkui kilometri tolkulla. Välillä sulkuviivan ja asfaltin reunassa ei ollut kuin renkaan verran tilaa mutta sankari sai renkaansa mahtumaan tähän. Jos lipesi sulkuviivan yli kaistanpuolelle rengas, niin äkkiä korjasi ohjauksen takaisin.

                                                  Piti selkeää turvaväliä muhun, joten varmaan diggasi suuresta pölypilvestä, mitä perässään veti :)

                                                  Comment


                                                  • Eilen sattui varsin erikoinen tapaus kun päivällä ajelin ruokatunnilla kotoa takaisin töihin.
                                                    Lähestyin kaksikaistaisessa risteyksessä liikennevaloja vasenta kaistaa ajaen, aikomuksena ajaa siitä pitkän letkan ohi valojen vaihtuessa. Siinä risteystä lähestyessä valot ehtivät vaihtua vihreiksi.

                                                    Jatkoin vasenta kaistaa sallittua 50km/h nopeutta. Viereisellä kaistalla jonossa oli toisena linja-auto, ja ammattitaitoinen kuljettaja, joka ilmeisesti päätteli aikeeni. Kuskilla ns. kilahti, ja hän kaasutti linjurilla uskomatonta vauhtia, (silmämääräisesti n. 80km/h) kaupunkialueella, estäen näin ohitusaikeeni.

                                                    Ei siinä sinänsä mitään, toiseksi jäin, koska en lähtenyt kiihdyttämään vauhtia, vaan jäin suosiolla linjurin perään. Sinänsä vain ihmettelin linja-autonkuljettajan touhua. Ei sitä nyt noin saa provosoitua, ammattikuljettaja vielä, vaikka joku "ikiteini" yrittääkin ajaa risteyksessä omaa kaistaansa ohi.

                                                    Comment


                                                    • Äsken hatutti oikein kunnolla - olin pyöräilemässä, vuoden ensimmäinen pidempi lenkki. Siinä 1:40 kohdalla kun palailin jo kotiinpäin Lauttasaaressa - päätti eräs rouvahenilö täräyttää risteyksessä suoraan eteen vaikka ensin jarrutteli niin että luulin sen väistävän.

                                                      Ei muuta kuin jarrut lukkoon ja asfaltille kyljelleen ihmettelemään. Ehdin lukkopolkimiakin jo kirota kun ei jalkoja saanut irti. No, ei sattunut oikeastaan yhtään, kumman pehmeästi sai rullattua siihen katuun. No - täti sitten jatkoi tyynesti matkaa, ei varmaan edes huomannut.

                                                      Comment


                                                      • meikällä samoja fiiliksiä, vaikkei mitään sattunutkaan. toissapäivänä olin ekalla pidemmllä lenkillä, niin ihmiset on täysin jäässä talven jälijiltä eikä ole tottuneet kävelyä nopeempaan ollenkaan. toissavuonna ajeli stop merkin takaa nainen(puhui tietysti kännykkään) päälle suojatiellä kun olin rullluistimilla, ei oo paljoo sen jälkee rullailtu, on niillä niin avuton.

                                                        Comment


                                                        • Että se on sitten hassun näköistä kun ängetään iso mies Renault Twingoon, niin iso siis että autosta tulee "toispuolinen".
                                                          Sitten suditellaan liikennevaloista lähtiessä (nastarenkailla tietty) ja käännytään risteyksistä kuin isot rekat, koukkaamalla.

                                                          Comment


                                                          • Näin viikko takaperin Suomenojalla tumman, tummennetuilla laseilla olevan Caddyn(uusi) jossa oli hauskasti takaluukun mallimerkintää "korjattu".
                                                            Takabaxissa luki hienosti: CADDYLLAC
                                                            heti muuttui paljon arvokkaamman näköiseksi :-)
                                                            hauska.

                                                            Comment


                                                              Eilen oli Oulussa Wetterin kohdalla tumma(vihreä?) S4:n keula läjässä. Oli vetässyt edellä menneen hiluxin(?) perään. Toivottavasti henkilövahingoilta vältyttiin. Lunastuskuntoiselta näytti kyllä audi.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X