Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Pari päivää sitten neljän ruuhkan aikoihin kehäykkösellä koukkasi Vectra liittymästä kahden kaistan yli muiden väliin niin että jono alkoi jarrutella ja syntyi paniikkia. Liikenne kulki tuossa sujuvasti 80km/h mutta vauhti putosi 55-60 paikkeille. Kun olin Vectran perässä ihmettelin kuinka kuski kaiveli jotain jalkatilasta ja hanskalokerosta, auto vaelsi kaistalla puolelta toisella. Hetken päästä avasi ikkunan ja sieltä alkoi tulla kaikenlaista tavaraa pihalle, paperia ja muuta roskaa. Oli ilmeisesti päättänyt tehdä ajaessaan suursiivouksen keskellä iltapäiväruuhkaa paiskaamalla roskat pientareelle. Ilmeistä päätellen muutkin ohiajavat vähän ihmettelivät moista käytöstä ja liikenteen tulppaamista.

    Comment


      Taas tuli pietarin liikennettä katsottu neljä päivää. Puhkesi taksi-volgasta takakumi pietarin keskustassa ja yrittiin vaihtaa sitä, tietenkään tunkki ei toiminut. Taksikuski huoitoi jonkun vanhemman volgan siihen ja tämä viiksivallu heitti mut juna-asemalle, meinas kyllä ajaa ohi.

      Uusittu turbo Cayanne tuli pongattua ja useampi A8

      Comment


      • Siis oikeesti, miten voi ottaa täysin lain puitteissa tehty kaistanvaihto "urheiluautolla" keski-ikäsellä äijälle noin koville?! Näin tämä isäntä varmaan ajatteli, että mitä tuokin juppi luulee pröystäilevänsä tuolla Audillaan.
        Tämän karvalakkiukon kannattais lähteä ottamaan kaistanvaihtamisen shokkihoitoa I-285:lle Atlantaan. Parin vuoden jälkeen ei juuri mikään enää yllätä. Looppitiellä on nopeutta n. 100 - 140 km/h 5:llä kaistalla ja jos jossain on 1,5 auton mittainen rako niin niistä puikkaavat Pickup truckeilla luta lattiassa joko oikealta tai vasemmalta. Mersun SL 65 AMG:n pujottelu kehittyvässä ruuhkassa tosin sai meikäläisenkin kerran ihmettelmään. Aika ripeästihän se näytti lähtevän.

        Joillekin autoilijoille tuo reviiri on valojen räpsytetelystä päätellen ilmeisesti vähintään 5 auton mitta, vaikka kyseessä olisi 30 km/h oleva kaupunkiliikenne.

        Comment


          Siis voi helevetti soikoon... Juuri äsken ajeltiin kaverin kanssa kotiappäin, niin Seinäjoella Itikan valoristeyksessä (valot sammuksissa) joku kusipää ensin tyylikkäästi pysähtyi kolmioon, ja sitten tulikin sieltä tyylikkäästi meidän eteen. Nopea jarrutusja ohjausliike, joiden johdosta nissansaniin törmääminen vältettiin, mutta jouduttiin päästämään vastaantulevien puolelle liikenteenjakajaa. Onneksi ei juuri siinä ketään ollut tulossa. Sitten katsoin heti niin nissani olikin jo jossain muualla. Siis PERKELE!! Meinataan ensin aiheuttaa kolari ja sitten ei vaivauduta edes katsomaan, kävikö kuinkaan.

          Comment


          • Ajoin myöhään eilen illalla Helsingissä Turuntietä ja ohitin rauhallisesti 2 bemaria. Olin jo siirtynyt oikealle kaistalle, jolloin näistä 700-sarjalainen lähti ohittamaan todella kovalla nopeudella. Hetken päästä hän oli taas edessäni ja ajoin ohi. Tämän jälkeen 300-sarjalaisen kuski aloitti kaahaamisen. Nämä 2 ajoivat ohitseni ja 300:n kuski yritti estää isoveljen ohitusta mennen välillä pientareelle asti. Ajoivat noin 150km/h vauhdilla aivan puskureissa kiinni. Aika hurjan näköistä, ottaen vielä huomioon kelin joka oli juuri nollan tuntumassa..Onneksi toinen ajoi kehä 2:lle ja toinen jatkoi suoraan. Aivan päätöntä menoa!

            Comment


              Taisin törmätä tuohon Jumperilla ajavaan karvalakkityyppiin eräänä päivänä. Ohitin sen tuossa motarinpätkän lopussa, ja kaveri saikin citikan kulkemaan. Meinasin juuri vaihtaa kaistaa kun huomasin että citikka tuleekin uskomatonta vauhtia oikeanpuoleista kaistaa pitkin. Ohitti minut oikealta puolelta ja vetäisi välin edellä ajavaan autoon sen verran vikkelästi kiinni, että meinasi mennä peräkonttiin asti. Jäinpä sitten suosiolla sen taakse...

              Comment


                Tänään näin ehkä idioottimaisin tempun minkä voi liikenteessä tehdä - eikä valitettavasti edes ensimmäistä kertaa. Pysähdyin suojatien eteen päästämään iäkkäämpää naista yli. Naisen kävellessä autoni edessä suhahtaa Volvo vasemmalta vastaantulijoiden kaistaa ohi - ainakin neljäkymppiä. Tie oli normaali kaupunkitie, yksi kaista per ajosuunta.

                Siis mitä v*ttua tuollaisen kuskin päässä liikkuu? Miksiköhän joku pysähtyy suojatien eteen, kait minä vain maisemia volvokuskin mielestä ihailin. Sekunti, kaksi lisää niin olisi voinut käydä oikein huonosti.

                Comment


                  Lainaus:
                  Lainaus:
                  Kajaanissa bongattu uusi RS4 ja onhan se tyylikäs. Ilmeisesti ihan täältäpäin omijastaja kun nähty jo useampaan otteeseen.


                  Nyt tuli väärää tietoa :(, korisarja ja väärät tunnukset häämä. Se onkin vain A4 Avant quattro 3.0 TDI-8E-4X4/266. Omistaja handelsbanken rahoitus, leasing haltia diplopia oy. Näin sitä ihmisä huijataan taas väärillä mallimerkinnöillä ja korisarjalla.


                  Tämä taitaa olla se Kajaanin quattro, villi arvaus :)
                  Samalta näyttää, tosin siitä oli siivottu kontista merkit ja maskiin lisätty.....

                  Comment


                    Siis PERKELE!! Meinataan ensin aiheuttaa kolari ja sitten ei vaivauduta edes katsomaan, kävikö kuinkaan.
                    Ajokäytöksen ja ajankohdan huomioiden herää epäilys, mahtoiko olla aivan laillisessa ajokunnossa.

                    edit: Tuo toinen ilmiö, suojatien eteen pysähtyneen ohittaminen pysähtymättä, on tosiaan ihmeen yleistä. Ei tunnu monet mieltävän sitä, että ko. tilanne velvoittaa pysähtymään yhtä lailla kuin punainen valo. Tai sitten ei vaan piitata. Nummisuutarin Eskon sanoin: "Tyhmyydelle olen vihainen ja äreä kuin rakkikoira".

                    Comment


                    • Oulussakin muutamassa kohtaa kallel:n mainitsemia suojateitä. Hankalia paikkoja sellaiset. Periaatteessa olisi oikein päästää kävelijät ylitse, mutta jos ei ole varma, että viereiselläkin kaistalla ajavilla on samanlaiset aikomukset, niin parempi olla riskeeraamatta jalankulkijan henkeä. Liikennevalvontaa näissä kohdin en ole havainnut koskaan. Ilmeisestikään suojatien eteen pysähtyneen auton ohittamisesta ei voi antaa niin suuria sakkoja, että kiintiö saataisiin täyteen?

                      Comment


                        Tarkennetaan vielä että tuossa minun tapauksessa volvokuski ohitti vastaantulijoiden kaistaa pitkin. Eli yksi kaista per ajosuunta, sorry, epäselvä viesti tuo edellinen, muokkasin sitä.

                        Comment


                        • Muistelen tässä taannoin paikallislehdessä ollutta juttua.

                          Salossa tapahtui vastaavanlainen tilanne, jossa vasenta kaistaa ajanut kuljettaja suhautti pysähtymättä suojatietä ylittäneen ihmisen päälle (en nyt muista oliko mies/nainen vai lapsi)

                          Kuskii sai syytteen -> ajokieltoa pitkän pätkän ja sakkoja aika paljon.

                          ihan oikein sillekkin!!!

                          Comment


                          • Eilen

                            Laskin kehä ykköseltä tuusulantielle, suuntana pohjoinen. Pikkasen ennen tammistoa joku ~50v ukko liimautu uudehkolla CLS350 mersulla perseeseen, hiljensin vauhtia ja ajattelin että menköön ohi, ei menny. Ajelin parhaillaan 100kmh alueella 70kmh eikä ukko mennyt ohi, vaan pakko oli roikkua ihan puskurissa kiinni (varmasti max.1,5m päässä).
                            Hermot meni, kiihdytin vauhdin about 110kmh ja äijä takana toimi samoin. Nousin kehä 3 itään rampista kehälle, ajoin tahallani ihan sisäkaarteessa, pisti oikeen hymyilyttämään ku kivet ja jääkokkareet rapisi audin kaarissa. Ja kas, mersua ei näkynyt. Kävin vanhemmilla Tikkurilassa ja kun olin lähtöä tekemässä soi puhelin, mersu kuski soitteli ja ilmoitteli että on mersusta tuulilasi sirpaleina ja rikosilmoitus tehty. Naureskelin ja ukko sulki puhelimen. Soitin poliisiasemalle ja tiedustelin ilmoitusta. Ukko oli Tikkurilassa käynyt mutta poliisit eivät olleet ottaneet ilmeisesti ilmoitusta vastaan vaan muistutelleet kaveria turvaväleistä ja siitä kuinka lähellä kannattaa ajaa. Mulle poliisit totesivat " ole huoleti". Olis mielenkiintoista tietää mitä tollanen mersun lämmitettävä ja sadetunnistimella varustettu lasi maksaa vaihdettuna.

                            Comment


                            • olimpa risteyksessä, edessäni auto. hän oli menossa vasemmalle, itse oikealle joten autot peräkkäin molemmat omilla laidoillaan kaistaa. edellä oleva auto oli ajanut suojatielle jota lähestyi mummo, jolloin auto alkoi peruuttaa. painoin tööttiä ja yritin laittaa pakkia päälle muttei ehtinyt, pamautti vanhalle ulostyöntyvällä mattamustalla muovipuskurillaan suoraan etulyhdyn taakse, niin että pelti meni sisään ja rutulle viitisen senttiä, aina pyöräkaarelle saakka. onneksi sentään myönsi virheensä suoralta kädeltä ja allekirjoitti syyllisyystunnustuksen. viikon verran oli auto ollut ajossa, sitä ennen viikko pajalla kun oli syyläri lauennut, jossa tosin onnionnettomuudessa sillä VW tarjosi 1.8tquun tilalle :)

                              Comment


                              • dr_ink, oli kyllä tiukka kuittaus. Aika hyvin sait kiven osumaan ;)

                                Comment


                                • kyl siin sen verran kaarissa rapisi ettei kyseessä varmasti ollut 1 tai 2 kiveä :)
                                  Muistanee seuraavan kerran.

                                  Comment


                                    Eilen kyllä Kehä I:lle ryntäsi vihdintieltä varsinainen sankari. Ajelen siinä jonon mukana vasenta kaistaa ja yhtäkkiä n. metrin päässä perässä oli auto. Tämä sankari sitten yritti ohittaa minut ja viereisen kaistan auton kaistojen välistä, mutta ei mahtunut menemään. Onneksi ei sentään törmännyt kumpaankaan. Kun siihen tuli sitten auton mentävä väli, tämä lippispään ohjastama Opel Calibra mallinen liikenneohjus pujotteli ohitse ja edellä ohitti samaa menetelmää käyttäen pari autoa.

                                    Vaikka omasta mielestäni liikenteessä liikenteenvalvontatehtävät kuuluvat vain poliisille, enkä itsekään ehkä aina ihan täydellisesti noudata liikennesääntöjä, niin tässä tapauksessa meno oli niin törkeää, että yritin tallentaa kaverin menon kännykällä videolle, oma puhelin kun tallentaa videota napin painalluksella ja tunnistamiseen riittävällä tarkkuudellakin. Valitettavasti tällä kertaa puhelin huuti suojakoodia, kun olin sen lukinnut, enkä liikenneturvallisuuden vuoksi alkanut sitä kännykkään syöttämään. Meno näytti siltä, että auto on varastettu tai kuski huumeissa. Edellä meinasi ohituskin päätyä toisen auton perään, metrin turvaväli kun on 80km/h vauhdissa vähän.

                                    Kerta en videota saanut, jätin sitten soittamatta poliisille, sillä meno rauhoittui vähän ennen Tuusulan motarin ramppia. Sinne kääntyessä auto olikin ja saavuttanu minuun eroa ehkä mahtavat 150 metriä huimalla suorituksellaan. Se lienee mainittava, että kehällä kyllä näkee pujottelijoita, kiihdyttelijöitä ja kiilajia joka päivä, suuren liikennemäärän sekaan kun aina sattuu idiootteja, mutta ikinä aikaisemmin meno ei ole näyttänyt niin hengenvaaralliselta kuin nyt.

                                    Comment


                                    • Näin tänään liikenteessä italialais-rekkareilla olevan auton, jossa ei ollut lommon lommoa. En ollut uskoa silmiäni.

                                      Comment


                                        Tumman vihreä avo TT keltapohjaisilla kilvillä, viime viikolla. Katto oli sentään päällä.

                                        3kpl E36 mallin puimureita ajo peräkkäin (2kpl coupe, 1kpl sedan), eli tuota en sorru ostamaan.

                                        Comment


                                          Jopas ammattikuskeiksi päästetään kaikenlaisia viheltäjiä. Tulin eilen illalla baarista taksilla muutaman iltaoluen päätteeksi. Heti lähtiessä kuski ampaisi ensimmäisestä risteyksestä punaisilla läpi, kääntyen luonnollisesti vilkuttamatta. Matka jatkui yli seitsemääkymppiä neljänkympin alueella kaistojen väliviivan vilistessä E-marsun pyörien välissä.
                                          Oma mittarini täyttyi siinä vaiheessa, kun safööri kääntyi vastavirtaan yksisuuntaiselle. Ilmoitin painokkaasti en-haluavani maksaa tämäntasoisesta kyydistä mitään, jätä tähän. Nyt kuski ilmeisesti säikähti elinkeinonsa jatkuvuuden puolesta, Tampereella lupanumerot ovat juustokuvussa näkyvissä, joten yksilöity reklamointi on helppoa. Hän ilmoitti vievänsä perille, kun kerta ruvettiin, mutta todellakin kieltäytyi ottamasta maksua.
                                          En taida asiaa viedä eteenpäin, kyytitarjous tehosi sikäli, mutta keskimäärin ainakin tamperelaiset suharit ovat ajaneet sen verran mallikkaasti, ettei kyydissä ole tarvinnut pelätä. Aamulla laittoi mietityttämään kuskin ajokunto, vaan illalla tuoksahti henki itsellä sen verran, etten tullut sitä siinä vaiheessa todenneeksi. Kaikkea sitä näkee.

                                          Comment


                                            Eka kyykkypyörä pongattu tältä keväältä, kehä 3:lla ajoi tänään viiden aikaan.

                                            Comment


                                              aika hyvin kun samaan aikaan kehä3:n espoon päässä satoi räntää!

                                              Comment


                                              • Kyllä pari aikamoista suharia on taksikuskina täällä Valkeakoskellakin. Eilen tuli yks taksi tasa-arvoseen risteykseen vasemmalta selvää ylinopeutta viitsimättä hiljentää pätkääkään. Onneks kaveri katto myös vasemmalle ja saatiin pysähtyyn, muuten ois tullu kyllä kylkeen ja kovaa. Luulis ny taksikuskien tietävän missä on tasa-arvosia risteyksiä, ei Valkeakoksi niin iso paikka ole.

                                                Ja sitten toinen tapaus oli tässä yks ilta kun kaverit seisoskeli parkkipaikalla. Lähti yks tilataksi peruuttaan vauhdilla suoraan päälle. Yks kaveri löi päänsä takalasiin joka hajosi ja toinen kaveri teloi jalkansa. Ja kaiken lisäks taksikuski ei ees tullu auttaan, huusi vaan että "mitäs olitte tiellä" ja lähti menee. Uskomatonta toimintaa.

                                                Comment


                                                • Tulipa bongattua Helsingin keskustassa tuommoinen: A8 Q 5.2 FSI autom. -4E- 4x4/294, teho 331 kW, vm. 06/07. Siinä se köllötti ihan vaan muiden rahvaan kärryjen joukossa kadunvarressa. - Eiköhän tuolla jo kerkeä? Montakohan noita Suomen rekistereissä liikkuu?

                                                  Comment


                                                  • Eikös tuo oo ihan vaan S8 niinku helpommin sanottuna? :)

                                                    Comment


                                                    • Herttoniemen Shellillä joku pesi tänään vihreää tarrakilpistä S8:a, vai olisikohan ollut vain S8 merkillä tuunattu kun en viitsinyt jäädä pällistelemään.

                                                      Comment


                                                      • Silizium: Toki on; mutta minulle sekin on jo tarpeeksi iso ihme - varsinkin V10. Vai onko ne kaikki sellaisia? Eikös tuota ole myös 4.2:na ja 8-sylkkisenä?

                                                        Comment


                                                        • Quality: S8 on A8:n S(portti)-malli ja tarjolla ainoastaan yhdellä koneella (5.2 V10), normaali A8 on sitten noilla 3.2l V6, 4.2l V8 ja 6.0l W12 bensakoneilla sekä 3.0l V6, 3.3l V8 ja 4.2l V8 dieseleillä.

                                                          Comment


                                                          • Jep, jep. Se V8 / 4.2-litrainen olikin aiemmin S8:ssa. Näkyypä noita sentään olevan jopa vaihdokkeina (tuontiautoja) saatavina. Yhtään alle 100 tkm ajettuna tai vm -02 nuorempina ei kyllä sattunut silmään.

                                                            Comment


                                                            • PK-seudulla pongattu C5-korinen S6 2.7 biturbo. Melko uniikki.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X