Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Fenrir
  vastasi
  E-tron GT. Hieno peli on kyllä livenä.

  Leave a comment:


 • vier
  vastasi
  Ensimmäistä kertaa Urus kun paineli ohi.

  Leave a comment:


 • PP440
  vastasi
  Täältä joku a6 sedan Misanored vt5 Mikkeli n. Tunti sitten?

  Leave a comment:


 • pv
  vastasi
  Että fiat puntoon oli laitettu lumiaura eteen ja näppärästi putsaantui liikekiinteistön piha. Joku tuningfirma siinä taisi olla.

  Leave a comment:


 • audi200tuning
  vastasi
  Sillä minäkin ajetttelin että ei ole ihan Normikolari....
  Viimeksi muokannut Killeri; 18.1.2022, 13:48. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

  Leave a comment:


 • jasso
  vastasi
  Itse olen pohtinut, että jos kolaroitu auto seisoo useamman vuorokauden yli kolarista siellä tienposkessa, niin eiköhän taustalla ole päihteitä ja muita laittomuuksia. Autosta puuttuu vakuutukset, varastettu tai omistaja ylipäänsä täysin maksukuvytön ja elämän hallinta pirstaloitunut olemattomiin.

  Ainakin jos miettii mitä itse tai kaikki oma kaveripiiri tekee kun vahinko liikenteessä sattuu, on hoitaa auto tienlaidasta samantien pois vakuutuksen kautta. Ja jos on itse sairaalaan asti loukkaantunut, niin joku läheinen hoitaa sen autonkin sieltä kyllä pois.

  Leave a comment:


 • vV8m5
  vastasi
  Alkuperäinen kirjoittaja audi200tuning Näytä viesti
  Just kattelin kun ajelin ohi että kännissä tai mömmöissään vedetty? Ei sais selvistäpäin tehtyä vaikka yrittäisi....
  Olisko tuossa ulosmitattu nastattomien talvirenkaiden sohjo/jääpito. Jos ei aura-auto ollut ehtinyt vetää kaistoja puhtaaksi ja suolata tietä ja kuski lähtenyt quattron hyvän vetopidon avittamana turhan rohkeasti kiihdyttämään.

  Leave a comment:


 • markush
  vastasi
  Tuli ajettua tuosta ohi työkulkineella oletettavasti muutama tunti tapahtuneen jälkeen. Positiivisena huomiona oli ainakin oikeaoppisesti hätävilkut päällä.

  Leave a comment:


 • audi200tuning
  vastasi
  Just kattelin kun ajelin ohi että kännissä tai mömmöissään vedetty? Ei sais selvistäpäin tehtyä vaikka yrittäisi....

  Leave a comment:


 • vV8m5
  vastasi
  Hienosti parkkeerattu 4g:
  Click image for larger version

Name:	Screenshot_20220114_174924_com.android.gallery3d.jpg
Views:	1347
Size:	71,1 Kt
ID:	1933352 Click image for larger version

Name:	Screenshot_20220114_174851_com.android.gallery3d.jpg
Views:	1425
Size:	118,1 Kt
ID:	1933353

  https://www.ksml.fi/paikalliset/4437987
  ​​​​​

  Leave a comment:


 • hopsis
  vastasi
  Joo, sitä en oo koskaan ymmärtäny minäkään. Oli ohitettavalla kärryä tai ei.

  Leave a comment:


 • villho
  vastasi
  Mikäpä siinä, jos kärryä vetäessä muut ohittelevat, mutta se ohittajan kiima, millä useampikaistaisellakin tiellä pitää palata siihen oikealle kaistalla kärrynvetäjän eteen puskurit miltei viistäen, jaksaa kyllä aina ihmetyttää.

  Leave a comment:


 • Kukke
  vastasi
  Joo, saa satastakin vetää, mutta itselläkään ei ollut luottoa enää 25 vuotta vanhan Akun laakereiden ja renkaiden toimintavarmuuteen, etenkään sadekelissä.

  Tuokin on toki Hopsiksella hyvä pointti, kaikki kärrynvetäjät kun ei muista sitten jättää riittävää väliä siihen edellä ajavaan rekkaan.

  Leave a comment:


 • hopsis
  vastasi
  Kai niitä saa mutta ei oo mikään pakko. Juur edellisviikonloppuna ajoin tyhjä kärry perässä mökille 110 cruisessa ja takaisin sitten kahdeksaakymppiä kun oli vaunu niin täyteen kuormattuna kun vähänkään kehtaa. Sen verran pelottaa vanhan kärryn vanhojen renkaiden ja laakerien puolesta että ihan mielellään ajaa vaan vaikka sitä kahdeksaakymppiä kun oli täysi mälli päällä.

  Viime viikolla ajoin ma-to välillä hiukan vajaan 1900 kilometrin lenkin pitkin Suomea työmatkalla. Siinä näki taas monen näköistä suoritusta ja suorittajaa. Syy, miksi ite painelen noista yhdistelmistä ohi heti kun mahdollista on se, että ei kannata riskeerata sitä kohta perä edellä vastaan tulevaa täyspitkää rekkaa josta peräkärrypena ei sitten osaa tai uskalla lähteä ohi. Varmuuden vuoksi kuitenkin pitää ajaa siinä rekan kärryn takana niin lähellä ettei väliinkään mahdu jos haluais hitaammat poimia yksitellen edestä pois. Parempi kun pelaa varman päälle ja tuikkaa heti ohi kun on mitä tahansa potentiaalisesti hitaampaa edessä. Ainoa poikkeus on perjantain iltapäivän Helsingin satamien suuntaan kulkeva liikenne. Vironkilpinen raksapaku kuomukärryn kanssa ei varmasti ole tientukkona edessä.

  Leave a comment:


 • helmi
  vastasi
  Eikös niitä saa nyt nykiä satanen lasissa?

  Leave a comment:


 • Kukke
  vastasi
  Tuli eilen vedettyä kärryä. Kummasti tuntuu, että kärry perässä lisää muiden tielläliikkujien aggressioita huomattavasti, etenkin jos sattuu vetämään pikkusen yli 80 taulussa.

  Leave a comment:


 • välkky
  vastasi
  Varmaan entisen K-kauppiaan.

  Leave a comment:


 • Laaf
  vastasi
  Ei tänään mutta perjantaina näin Pirkkalassa C8 RS6.

  Leave a comment:


 • panu
  vastasi
  Tässä meidän kodin lähellä on ilahduttavasti lisääntynyt pyöräilijöiden suuntamerkit. Liikenneympyröiden suuri määrä varmasti yksi vaikuttava tekijä. Itsekin ottanut tavaksi silloin kun menen pyörällä töihin ja toki muulloinkin. Varsinkin silloin kun menee oikealla puolella samaan suuntaan autojen kanssa pienentää alle jäämisen riskiä suoraan jatkaessa, kun joutuu ensin kääntämään oikealle ja heti perään lähes 90° vasemmalle. Siinä hyvin äkkiä ympyrästä poistuva kaahaa päälle, ellei yhtään varota aikeistaan.

  Leave a comment:


 • Japi
  vastasi
  Pyöräilijätkin voisi kokeilla tuota suuntamerkin näyttämistä. Ajelen kuitenkin työkseni taajamassa sen 8 tuntia päiväsaikaan ja ihan kymmentä suuntamerkin näyttäjää en tänä vuonna ole vielä nähnyt vaikka pyöräilijöitä näkee päivittäin satoja. Mitenkähän liikenne sujuisi jos autoilijat näyttäisi samalla aktiviteetillä vilkkua.

  Leave a comment:


 • Wezq-Ape
  vastasi
  Nuo tilapäisympyrät ovat kyllä melkoisia surmanloukkuja. Tarvisivat vähintään jonkun helvetin ison kyltin varoitukseksi, ettei porukka aja niissä aivot automaattiasennossa kuten aina ennenkin.
  Useampi kolari meinannut noissa sattua silloin kun Kontulan suunnalla tekivät töitä. Kerran tuli jopa vanhempi rouva sellaisessa ympyrässä vastapalloon.

  Leave a comment:


 • jasso
  vastasi
  Kerrankin jotain positiivista: näin liikenteessä juoksijan, joka näytti kädellään aikovan kääntyä kohta suojatielle eteeni vierellä kulkevalta kävelytieltä. Oli kerrankin helppo auton ratissa ennakoida, että mitä tapahtuu. Näitä saisi olla enemmänkin.

  Pasilassa on Hartwall arenan kohdilla Veturitiellä työmaiden takia risteykset myllätty ja laitettu kaksi liikenneympyrää. Liikenneympyrät on toteutettu tilanpuutteen vuoksi niin, että suoraan ajavien ei tarvitse edes rattia kääntää. Jos haluaa uuden keulan autoon, niin kannattaa käydä kokeilemassa kääntyä vasemmalle. Ei muuten kukaan katso niitä liikennemerkkejä, vaan kolari tulee jos vasemmalle pyrkivä ajaa siten miten siinä sääntöjen mukaan kuuluu. Tulee ajettua siitä läpi suht useasti, ja joka kerta joku tulee kolmion takaa ympyrään suoraan päälle ja on vihainen, kun vasemmalle kääntyjä tulee eteen ja vielä ilman vilkkua!

  On kyllä sellainen surmanluokku, että ei tiedä miten siinä pitäisi ajaa. Ei ainakaan väistämissääntöjen mukaan.

  Leave a comment:


 • jasso
  vastasi
  Voi olla osittain sitäkin, mutta väittäisin että pääasiallisesti vain syynä se, että ei ajatella. Paitsi silloin kun toinen tekee noin, niin kyllä sitten meuhkataan. Syy-seurausuhde -softa tuntuu modelta puuttuvan. Ärsyttää kun tehdään sinulle, mutta ei ymmärretä miksi se ärsyttää, jos itse sen tekee muille.

  Ajamisen apulaitteisiin liittyen, en ymmärrä sitä, että ihan pakasta vedetyillä kaikki tutkat sisältävillä autoilla ajetaan matka-ajoa ilman cruisea. En minä ainakaan jaksa ilman cruisella ajaa yhtään, ellei ole pakko. Silti tasavauhtia ylläpitävät ovat edelleen melkein poikkeus.

  Leave a comment:


 • audiq
  vastasi
  Hyvä pointti! Täytyy alkaa pitää kirjaa minkälaista kikkaraa siihen eteen tunkee, että löytyykö varustelistalta kuolleen kulman varoittimet tai kuskin navan taputtimet.

  Leave a comment:


 • TeroPee
  vastasi
  Voi liittyä tuo lähelle eteen kaistan vaihtaminen kuolleen kulman varoittimeen. Kun siinä valo sammuu niin teknisesti ohitettu ei enää ole kuolleessa kulmassa ja sen eteen voi vaihtaa. Kuski luottaa apuvälineeseen ja on lopettanut ajattelemisen itse.

  Leave a comment:


 • audiq
  vastasi
  Olen laittanut merkille, että porukka on alkanut tunkemaan ohituskaistalta ihan eteen. Joskus ennen autokoulussa opetettiin, että ohitettavan täytyy näkyä kokonaan taustapeilistä, niin voi palata kaistalle. Nykyään saa pelätä puskurin kulmien naarmuuntumista, kun suhataan ihan jatkuvasti ihan eteen. Ihan räjähdysmäisesti kasvanut tuollainen epämiellyttävä tapa. Jos ennen törmäsi siihen ehkä vuosittain, niin tänä päivänä joka kolmas ohittava auto voi pyyhkäistä siihen eteen.

  Oikeasti pelottaa tuulilasin hyvinvointi, kun lasit on niin huonoiksi menneet. Ei ihme, että on pari kertaa tälle vuoteen auto ollut jo tuulilasipajalla. Jos kortti on ollut jostain vuodesta -94, niin on tainnut tätä ennen tulla yksi kivenisku lasiin ja tosiaan tänä vuonna jo kaksi ja korona-ajan takia auto seisoo aika paljon katoksessaan, että ei sillä ole edes kovin paljoa ajettu. Kitkarenkailijoiden kivien lisäksi lentää kuraa ja ei tuo adaptiivinen vakionopeudensäädinkään tykkää, että siihen ihan keulan eteen tungetaan.

  Leave a comment:


 • Kukke
  vastasi
  Alkuperäinen kirjoittaja panu Näytä viesti

  Näiden matelijoiden osuessa kohdalle jätän itse reilusti väliä, jos rampin alussa meno näyttää epävarmalle. Liruttelee alkumatkan niin hitaasti, että välimatka kasvaa ja painaa lapun lattiaan siinä vaiheessa, kun köröttelijä alkaa lähestyä kiihdytyskaistan alkua. Pääsee itse liittymään paljon jouhevammin. Toki kannattaa jo valmiiksi varmistaa myös ohituskaistaa tilanne, mutta silti välttää liian jyrkkää sivusiirtymää. Sellanen loiva peräkkäisten kaistanvaihtojen sarja ennemmin kuin äkillinen poukkaus oikean kaistan yli. Jos taas matelija siirtyy samantien oikealle kaistalle, niin monesti sitä kiihdytyskaistan riittää sen verran, että voi liittyä sen tulpan eteen.
  Tuon olen kanssa havainnut toimivaksi, jostain syystä jäi tällä kertaa havainnoimatta epävarmuus. Näytti siltä että kiihtyvyyttä löytyisi, mutta ei sitten. Tuolla tavallahan pääsee kyllä hyödyntämään dynaamista kiihtyvyyttä vielä paremmin.

  On kyllä tullut pohdittua usein samaa kuin Jasso. Joustavuutta saisi olla liikenteessä kyllä enempi.

  Leave a comment:


 • jasso
  vastasi
  Tuon Panun metodin olen myös itse huomannut toimivaksi. Usein nämä vielä liittyvät motarille kuin t-risteyksestä, joten kiihdytysramppia pitkin jatkaen pääsee turvallisesti ohitse.

  Nyt kun taas tullut toimistolla käytyä muutaman kerran ja sitä myöten joutunut ruuhkassa ajamaan, niin mikä ihmeen pakottava tarve kaikilla on päästä rampista heti jakajan jälkeen sille liityttävälle tielle? Pahimmat liittyy sulkuviivojen yli tai mielellään jo nurmialuetta hipoen, kunhan vain äkkiä pääsee. Siinä sitten seistään, kun pitää väkisin pysähtyneeseen jonoon änkeä paikoiltaan kuin risteyksessä konsanaan. Ramppia olisi edessä vaikka kuinka, mutta ei niin ei.

  Aina jaksaa ihmetyttää, miten sekä kiihdytysramppien pituudet, että poistumisramppien erkanemiskohdat tuntuvat olevan suurimmalle osalle täysin yllätyksiä. Vaikka takuulla ovat ajaneet sitä tismalleen samaa työmatkaa jo kymmeniä vuosia joka aamu.

  Leave a comment:


 • Benkku
  vastasi
  Toyota Dyna avolavan jossa pinottuna sementtisäkkejä lavalle, päällimmäiset säkit lavan reunojen yläpuolella eikä sidottuna millään. Betonimylly oli sentään remmillä kiinni

  Leave a comment:


 • panu
  vastasi
  Alkuperäinen kirjoittaja Kukke Näytä viesti
  Taas joku koitti Skeidakilla liittyä moottoritielle 60 tuntikilometrin vauhtia, nopeusrajoituksen ollessa 100. Hiukan meinasi nostaa hikeä ohimolle työntää tuon perässä samaa ramppia.
  Näiden matelijoiden osuessa kohdalle jätän itse reilusti väliä, jos rampin alussa meno näyttää epävarmalle. Liruttelee alkumatkan niin hitaasti, että välimatka kasvaa ja painaa lapun lattiaan siinä vaiheessa, kun köröttelijä alkaa lähestyä kiihdytyskaistan alkua. Pääsee itse liittymään paljon jouhevammin. Toki kannattaa jo valmiiksi varmistaa myös ohituskaistaa tilanne, mutta silti välttää liian jyrkkää sivusiirtymää. Sellanen loiva peräkkäisten kaistanvaihtojen sarja ennemmin kuin äkillinen poukkaus oikean kaistan yli. Jos taas matelija siirtyy samantien oikealle kaistalle, niin monesti sitä kiihdytyskaistan riittää sen verran, että voi liittyä sen tulpan eteen.
  Viimeksi muokannut panu; 30.8.2021, 23:37.

  Leave a comment:

Working...
X