Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Mitäs näit tänään liikenteessä?

  Raumalle päin ajelin kasitietä tossa aamupäivällä kun suoran päässä näkyy lähestyvän vanha volkkari LT, joka puskee harmaata hattaraa 4" putken täydeltä ulos. Olo on kuin formulakisoissa kun mersun eväät leviää radalle ja maailma täyttyy savusta. Kaikki volkkarin perässätulijat ovat pysähdelleet tien varteen, mutta volkkarikuski vaan puskee eteenpäin, päästen vielä muutaman sata metriä, jolloin itse olen pahimman pilven sisällä, ja kuin tilauksesta kuuluu helvetinmoinen jysäys ja kansanauton matka päättyy pilven keskelle. En jäänyt seuraamaan tilannetta sen enempää siihen käryn keskelle, eikä sattunut kamerakaan olemaan mukana reissussa. (eipä siinä käryssä mitään olisi edes saanut ikuistettua) Mutta tällästä länsirintamalla tänään, mitäs itse näit? :)

 • #2
  Kyllä täällä Raumalla on kaikkee.
  Mä olen nähnyt muutaman kivannäköisen kesätyöläisen tänään.

  Comment


  • #3
   Ei tänään, mutta tuossa keväällä:
   Wanha Saab 99 tulee vastaan, etulamput himmeästi punoittaen.
   Ehkä 100-200m ennen kohtaamista alkaa suapin takaa nousta sinisen harmaata savua, ja jotain ehkä 20m ennen kohtamista saapin takaa pölähtää iso, lähes musta savupilvi ja itellekin kuuluu autoon sisälle melko voimakas pamaus.
   Itsekään en viitsinyt pysähtyä paikalle, kun olis saappikuski pian suuttunut koska nauroin ihan katketakseen vedet silmissä :-D

   Comment


    #4
    Tää on kyllä viime kesältä mutta menkööt.
    Olin lähdössä aamulla töihin ja kääntymässä vasemmalle vähän isommalle tielle. No sieltäpä tulosuunnasta puskee joku tila-auto tulemaan n. 200 metrin päässä hirveä savupilvi perässä ja jään odottamaan tämän ihmetyksen menemistä ohi, että näen mikä on hätänä. Tietenkin toiveikkaana että kohdalla olisi sitten tarjolla moottorinosia pitkin tietä :-)
    Mutta pöh, tila-autolla olikin perässään peräkärry joka oli ihan täynnä mustaa märkää multaa oikein kunnon kukkurakuorma. Kuskin puolen rengas oli kärrystä viittä vaille syttymispisteessä.
    Ihmetytti kyllä että eikö kuski muka huomannut peileistä mitään, kun se savun määrä ei ollut ihan vähäistä.
    Käännyin siitä sitten tila-auton tulosuuntaan, enkä lähtenyt katsomaan perään että kuinka kauas sillä renkaalla vielä pääsi. Muutaman kilsan siinä ajaessa tuli kiva kumin käry sisälle...

    Comment


    • #5
     Joo aika samanlainen tilanne oli pari vuotta sitten Turku-Tampere moottoritiellä Paattisten tai Liedon kohdalla

     Savu nousi edestä ja ihmettelin mikä siellä palaa.
     Siellä olikin henkilöauto vetämässä asuntovaunua ja sisukkaasti puski 60-70 kmh motarilla.
     Vasen rengas asuntovaunussa puhki ja vanne, voisi sanoa "tulessa".
     Kaikki ohimenijät vilkuttelivat vuorollaan valoja ja esittivät kuskille pantomiimiä, mutta ei.
     Siellä istu ratissa sellanen 120-vuotias ukkeli rystyset valkoisena ja tapitti suoraan eteenpäin kuin hevonen, jolle on laitettu laput silmien sivuille. Joku auto veti sen eteen lopulta hätävilkkujen kanssa ja koitti saada ukkelin tajuamaan tilanteen.

     [edit] Ihmeen tasasesti se kyllä meni ilman rengasta ei vaappunut lainkaan.. Jäi ihmetyttämään..

     Comment


      #6
      Viime viikolla kääntyi sivutieltä Primera peräkärryn kanssa 4-tielle kiihdyttämään. Jotain kuitenkin tapahtui kun autossa syttyi yht'äkkiä peruutusvalot, tuli hieman kuminkäryä, ja auto pysähtyi seisahduksiin. Mateli sitten lopulta tien sivuun. Voiko pakki mennä päälle moisessa tilanteessa, sitä ihmettelen...

      Comment


      • #7
       Olen kuullut legendan eräästä automaattilaatikolla olevasta primerasta, josta on saatu pakki päälle vauhdista. Tulos taisi olla jotain sellaista että laatikon kuoret halki. Eli kai se on mahdollista =)

       Comment


       • #8
        Ekaa kertaa elämässä pääsin todistaan swedu-kilpistä modenan ääniä vaasan sairaalan parkkiksella:)

        Comment


        • #9
         Henkkoht olen automaatilla sählännyt pakin päälle noin kuudenkympin vauhdissa. Kaksi viivaa asfalttiin, kone sammuu, rullataan vapaalla. Vauhdista uudelleen käyntiin, ei vaurioita.

         Comment


          #10
          Tämä on vähän OT mutta laitan kuitenkin kun on ollut puhetta vaihteiden kanssa sähläämisestä.

          Jos joku vielä sattuu muistamaan 1980-luvun lopun 2.3l Mitsu Galatin turbodieseleitä -takavetoisia sellaisia- niin niissä oli varsin erikoinen vaihdelaatikko. Nimittäin manuaaliaskissa oli parkkivaihde (P), ihan kuten automaateissakin. Tämä johtui siitä, että ko. härvelissä oli normaali kytkimen lisäksi momentinmuunnin. Tästä johtuen autoa ei voinut jättää kaltevalle pinnalle normaalisti vaihde päällä, koska momentimuunnin saattoi luistaessaan päästää auton valumaan.

          No, tuo parkkivaihde oli 1. vaihteen vieressä. Ja ajan myötä, kun mekanismit kuluivat, pykälä siitä 1. ja P vaihteen väliltä katosi olemattomiin. Tästä sitten aiheutui mm. allekirjoittaneelle sellainen lipsahdus, että eräänä talvena lähestyessäni risteystä n. 50km/h, kytkin pohjaan ja ykköstä pesään -ykkösen sijaan pesään luiskahti parkkivaihde. Seurauksena sarja hallitsemattomia piruetteja. Kyllä siinä oli naamanliikkeitä ja ratti täynnä käsiä, kun Galanttia yritin tiellä pitää. Kulkineen lopulta pysähdyttyä, kompassi oli vähän aikaa sekaisin, mutta oikea kulkusuuntakin löytyi hetken tuumailujen jälkeen.

          Comment


           #11
           Alkukesästä olin tulossa Hämeenlinnan suunasta kohti Helsinkiä ja siinä Tuusulaan suuntaan kännyttäessä olevien siltojen kohdalla katsoin, että tuolta tulee varsin korkea kuorma (kuorma-auto ja lavalla kolme autoa pystyssä) ja aika tiukalle menee sillan kohdalla. Jännityksellä seurasin kuinka paljon jää väliä ja lopulta eihän siihen jäänytkään vaan upean kipinäsuihkun jälkeen motari täynnä pikku romua ja irto-osia. :) En jäänyt paikalle katsomaan mitä tuleman pitää.

           Entisellä työkaverilla oli aikanaan vanha Taunus, jossa hän kesken ajon pisti kytkimen pohjaan ja vilautti pakkivaloja, jos joku piti liian pientä turvallisuusväliä, toimi. :)

           Comment


           • #12
            Tuli noista vaihdesähläilyistä mieleen kun kaverilla oli aikoinaan sellainen pakarituunattu -83 Sunny.
            Kilometrejä oli jo kertynyt siihen malliin, että vaihdelaatikko oli tyyliä arvotaan seuraava vaihde. Eli nätisti kun vaihtoi, niin ei ongelmia.
            Oli kaveri sitten innostunut kokeilemaan kiihtyvyyttä ja kakkosella kierrokset pohjaan, nopea vaihto kolmoselle, kytkin ylös ja tuli venttiilit katsomaan kuka täällä kiusaa.
            Olikin mennyt ykkönen sisään kolmosen sijasta...

            Appiukolla oli taas aikoinaan bemari, jonka askin toiminta oli vähintäänkin hämärää. Aski meni tietyssä tilanteessa lukkoon. Eli kun laittoi pakin päälle ja erehtyi painamaan kepistä alas kuten vagineissa kuuluu tehdä, jäi laatikko omituiseen lukkoon. Laitoit ihan minkä vaihteen päälle vaan, niin auto meni aina taaksepäin. Kun laittoi vapaalle auto ei liikkunut mihinkään mutta kierrokset laski ja sammui lopulta kun kytkintä nosti ylös. Ihan vähän nolotti paikallisen kaupan pihalla vinoparkissa kun huomas, että laatikko meni lukkoon ja olis kadulle pitänyt peruuttaa... Ei uskaltanut kun tiesi, että pitäis pakittaa koko matka takaisin. Ja porukkaa nauratti kun luulivat tietenkin, että en saa vaihdetta silmään kun yritin laatikkoa saada lukosta pois...

            Comment


            • #13
             Alkuperäiseen viestiin viitaten
             Tänään ajoi Turussa Ferrari aamulla Wärtsilä NSD edustalla.
             Pinkki avo Cadillac keskustassa parkkeeras vinoparkkiin (täytti puoli katua silti)
             Humalistonkadulla klo 16:00 Aston Martin aika uus vieläpä
             Dodge Charger Liedossa klo 17:30
             Porsche 911 80-luvulta Piikkiössä 17:50

             Ja sitten vielä tyttöjä...

             Comment


             • #14
              Tanaan taalla Monacossa musta Murcielago. Toissa paivana Sant Agatassa Lambon tehdasvierailulla n. 50 uutta Lamboa tehtaan pihalla :) Oli muuten aika mielenkiintoinen vierailu. GPS ilmoitti tullessa Rostock-Berliini valilla 316 km/h huiput.

              Comment


              • #15
               Jaa ei sen enempää, en ois uskonu että lambosta ei o mihkä =)

               Comment


                #16
                Katos, aika kovaahan se Gallardo kiitää. En olis äkkiseltään noin koviin lukemiin uskonut. Ja tervetuloa Suomeen, saat ajaa sitten satasta. ;)

                Comment


                • #17
                 tuut ainaki espooseen pyörimään siihe asti et näät sen yhen 360 modenan, ihan liian pollea omistaja. sitte ku heität sille et "ei sul ollu sit varaa lamboon" tarjoon pullakahvit

                 Comment


                 • #18
                  Tännän hinas hätspäkki sunny hiukan itteään isompaa puuvenettä perässään. Ajelin hetken sen takana ja huomasin, että yhtäkkiä sammu valot, no hetken päästä ne sytty taas uudestaa. Tovin kuluttua ne sammu uudestaan ja tulivat takaisin napakan paukauksen ja rusehtavan mustan savupilven kera. Ajattelin siihen, että tämä selvä, ja menin ohi.

                  Comment


                   #19
                   GPS ilmoitti tullessa Rostock-Berliini valilla 316 km/h huiput.
                   Alkoiko tuntumaan kuoppaiselta ? Itse tuossa kokeillut vain kakkosella alkavia lukemia, tie ei ole mitenkään huippukuntoinen.

                   Comment


                   • #20
                    Joo oli varsinainen talikko tänään Espoossa liikkeellä farmari Mondeolla.
                    Olin mutsin kyydissä ja ajeltiin Järvenperän kulmilla sellaisella pientaloalueella jossa on 40km/h rajoitus.Siellä oli aikoinaan sellaiset hidasteet jotka pystyi pujottelemaan ettei siis tarvinnut ajaa korokkeen yli.No jossain vaiheessa sinne sitten vaihdettiin tien levyiset mutta matalammat hidasteet joita EI siis voi kiertää millään lailla.No tämä urpå siinä edessä sitten jokaisen korokkeen kohdalla lähes pysähtyi ja lähti koukkaamaan "mutkan"kautta niinkun pääsisi joten muka paremmin yli!!
                    Tuosta koukkailusta siis sen verran korostan että ajoi aina kuitenkin suoraan yli kunhan vaan oli koukannut ensin niin reunaan kun vain pääsi!Suoraankin olisi voinut ajaa. Noita korotuksia on paikalla useampi ja mutsi hermostui kolmannen kohdalla ja antoi torven soida! No ei tuntunut vaikuttavan vaan tunsi vissiin edelleen koukkailun jotenkin helpottavan ylitystä.Kaikkia juntteja tuolla onkin liikkeellä, meinasin jo näyttää oikean käteni keskimmäistä sormusta joka sekin olisi ollut oikein "sivistynytttä"toimintaa:)
                    Pisti kyllä vähän pyörittämään päätä että ei helevetti....

                    Comment


                    • #21
                     Torstai-illalla oli melkoisia sankareita liikkeellä vihreällä Golfilla. Olarin keskustaa kohti Shelliltä tultaessa on 40:n alue, jolle risteää paljon sivukatuja. Ajelin ~50 mittarissa, kun huomasin takaa reilusti kovempaa, arviolta 70-90 km/h lähestyvän 3-kopan Golfin.
                     Golf paineli hidastamatta ohi kohdassa, jossa on vasemmalla risteys, sitten edelläni ajavasta ohi keskellä valoristeystä.
                     Tämän jälkeen pian seuraavassa, Olarin keskustan risteyksessä valot olivat punaiset, mutta se ei poikia hidastanut, painelivat vasemmalle kääntyvien kaistan kautta koukaten valoissa seisovien ohi, missään vaiheessa ei jarruvalo edes vilahtanut.

                     Rekkari ylös ja soitto "ystäville", toivottavasti saivat kiinni ennen kuin mitään sattui. Siltä vilaukselta kun pojat näin, vaikutti siltä että heillä oli ensimmäinen (ja tuolla menolla mahdollisesti viimeinen) autoilukesä menossa.

                     Minun puolestani maanteillä ja varsinkin motareilla saa ajaa vaikka 200 lasissa kun varoo muita, mutta kaupunkikaahaukselle ja sokkona punaisia päin ajolle vilkkaasti liikennöidyssä paikassa ei sympatiaa heru.

                     Comment


                     • #22
                      Yllättävän vakaasti mentiin siinäkin vauhdissa. Painopiste matalalla, raideväli iso, jäykkä alusta jne. Pitää vaan katella, ettei kukaan aja eteen; tulee vähän liian kiire jarrutella... :) Tosin jarrutkin on ajan tasalla eli pysähtyy.

                      Comment


                       #23
                       Tänään viiden jälkeen mökiltä tultaessa tuli nähtyä varsin hurja tilanne. Lusin varalaskupaikan suoran alussa Heinolasta päin tuli virolaisilla kilvillä varustettu auto perheen voimin liikkeellä kylmän rauhallisesti vetäisi u-käännöksen heti keskipenkan/palkkien loputtua. Hurjan näköinen tilanne, sillä paluuliikenne oli jo käynnissä ja suht jatkuva autovirta ~120km/h molemmilla kaistoilla kohti Helsinkiä. Pöllyn saattelemana pääsivät jotenkin ihmeen kaupalla molempien kaistojen poikki reuna-alueelle, josta sitten hissukseen kiihdyttelivät liikennevirran sekaan. Itse onneksi olin vielä reilun parin sadan metrin päässä kyseisestä kohdasta, mutta kyllä jalka jo hapuili kohti jarrupoljinta.

                       Tuli elävästi mieleen tämä kyseinen pätkä netin syövereistä: http://www.youtube.com/watch?v=SbY0Jh9_RJ8

                       Comment


                       • #24
                        ^Tuon kyllä olis kannattanu lotota tuona päivänä... :-D

                        Comment


                        • #25
                         Alkutalvesta viime vuonna ajelin Simosta Kemiin: belgialaisen/hollantilaisen tms. rekan perässä vahva kumin käry paksun sinisen pilven kera. Aputelin tai puoliperävaunun kumi (en muista enää kumpi) oli jo puhjennut ja tyhjä rengas pyöri lukkiutuneella vanteella. Kuski ei kait ollut huomannut mitään kun tuli taivaan täydeltä vettä ja räntää vaakasuorassa. Viittomisen jälkeen käänsi ekalle pysäkille. Oli mukava remontti-ilma...

                         Comment


                         • #26
                          Viime talvena työreissulle ajellessa jossain Georgia-Mississippi välillä moottoritien vasemmanpuoleisen kaistan ja kaiteen välissä oli pieni sohva ihan jaloillaan seisomassa.
                          Samana iltana väistin viime tipassa Mississipissä vasemmalla kaistalla ollutta nojatuolia joka oli sekin jaloillaan. Työkaveri kertoi että jos pickupilla jonkin aikaa ajelee noilla seuduilla niin tienvarsien kalusteilla kalustaa nopeasti pienen kodin :-)

                          Comment


                           #27
                           Tossa ykspäivä olin tulossa illalla töitä kotia turun motaria helsingistä päin josta sitten käännyin alas tuomarilan rampista ja jatkoin siitä suvelaan. No tuolla motarilla olin vetässy yhestä avensiksesta ohi ihan normaalilla vauhilla. No kun pääsin suvelaan siihen alatielle (ohittaa sen koulun ja satulinnan en muista nimeä) nään tän avensiksen peilistä ja kauhee kaahaus päällä ensi mun ohi siinä grillin kohalla ja sitten seuraavasta ohi liikenteenjakajan väärältä puolelta ja vauhtia varmasti yli 60 ku rajotus paikalla 30. Siinä kohti missä meni musta ohi ei ollu näkyvyyttä ku joku 20 metrii.

                           Selvää tekstii ja sillai. Koittakaa saada selkoo.

                           Eilen heilutteli prätkäpoliisi sormee ku ajo vastaan 60 alueella ja itellä oli vauhtii 80.

                           Comment


                           • #28
                            Ai niin vielä muistui mieleen yks juttu viime/toissa kesältä: olin menossa Ouluun Iin suunnasta ja moottoritiellä Haukiputaan kohdalla saksan kilvissä oleva bemari painoi ihan aivan tajutonta vauhtia, oli hetkessä kaukana. Ajelin normaalia vauhtia eteenpäin kohti Oulua ja yllätys yllätys: bemu seisoi tien poskessa panda-auton ja maijan kera Kuusamontien rampin kohdalla! Pari päivää myöhemmin juttu Kalevassa: 180 kilsaa vauhtia. Kuskille tonnin sakot ja sinivuokot oli toivottaneet hyvää päivän jatkoa ja hyvää kotimatkaa. Oliskohan kotimainen kuski päässyt näin vähällä?

                            Viime talvena panda-auto tuli vastaan Simon eteläpuolen suoralla pimeän aikaan ja räpsytteli pitkiä. Räpsyttelin takaisin! Oli kait vauhtia abt 90-95 km kahdeksankympin rajoituksella, kun suunnittelin lasikuituporsaan ohitusta vastaantulijan (sen mondeon) jälkeen.

                            Comment


                             #29
                             Koskenkylän jälkeen motarilla Helsinkiin rinnalle puski autoliikkeen esittely Toyota RAV4 reippaasti ja rykäsi lisää kaasua. Vauhtia reilusti päälle 120 ja eikös Toitsussa varapyöräkotelonkansi lepata avoinna. Hankalahan sitä on huomata mutta kyllä hävetti varmaan kaveria kun työnsi menemään koko letkasta reteesti ohi ja viiden kilometrin päässä pientareella vääntämässä kantta kiinni :)

                             Comment


                              #30
                              Tapahtui tosielämässä:
                              530D:tä pienellä virisoftalla varustettuna piti päästä hiukan kokeilemaan ja kävi seuraavaa:
                              Avaimen symbolit ovat kuluneet pois ja avasin sitten farkusta takaluukun mutten moista huomannut.
                              ASC pois ja automaatista Sport-asetus päälle.
                              Eikös ensimmäisessä mahdollisessa kurvissa sitten pienessä luisussa takaluukku aukea ja kamat
                              kontista risteykseen. Nolotti jonkun verran keräillä niitä siinä sateessa takaisin. Onneksi kyseessä
                              vaan pomon perheen kamat..

                              Comment

                              Working...
                              X