Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Paitsi, että Turun Caribian alikulkutunnelissa poliisit ratsasi pyöräilijöitä keväällä. Kaveri sai rikkeen (olisiko ollut 40e) kun oli sotkemassa yliopistolle.. :)

    Comment


    • Ihme holhoomista tuokin kypärän käyttö pyöräillessä. Fiksuahan se on, mutta eipä sen käyttämättä jättämisestä koidu haittaa ku itelle.

      Koskeekos tuo sama käyttöpakko myös rullaluistelioita?

      Comment


      • Ei ole säädetty rangaistusta mutta silti voidaan rikesakottaa. Jos Pollaria huvittaa:

        Ote laista:
        Moottorittoman ajoneuvon kuljettajan rikkomukset

        Polkupyöräilijälle tai muulle moottorittoman ajoneuvon kuljettajalle voidaan määrätä 20 euron rikesakko, jos hän rikkoo tieliikennelakia tai sen nojalla annettuja säännöksiä.

        Ja tässä itse laki:
        90 §

        Polkupyöräilijän suojakypärän käyttö

        Polkupyöräilijän ja polkupyörän matkustajan on ajon aikana yleensä käytettävä asianmukaista suojakypärää.

        Eli toisin sanoen jos ei ole esteitä niin on käytettävä. Reinikainen sitten antaa sakot jos huvittaa.

        Koskeekos tuo sama käyttöpakko myös rullaluistelioita?
        Ei

        Comment


        • Se on tuo kypärän käyttö verrattavissa autolla turvavyön käyttöön.
          Jos viikatemies käy niin haitta on suurin itselle (ja mahdollisille omaisille!)
          Mutta jos se viikate ei osu kunnolla, niin yhteiskunta = me maksetaan hoitokuluja jopa kymmeniä vuosia.
          Ja onhan esim. pysyvä invaliditeetti todella kova rangaistus, josta ei saa lievennystä edes korkeimmalta oikeudelta.

          Comment


          • Eilen olin ulkoiluttamassa koiria. Kävelin tien vasemmassa reunassa olevaa, tiestä erillään olevaa kevyen liikenteen väylää, kun kuulin takaani kimeän vinkaisun. Tulosuunnastani oli kääntynyt henkilöauto vasemmalle sivukadulla ja samaan suuntaan oli kevyen liikenteen väylää edennyt treenaava kilpapyöräilijä, jolla ilmeisesti oli ollut vauhtia todella paljon. Pyöräilijä oli saanut ajokkinsa pysähtymään aivan viime hetkillä. Tuskin olisin autoilijana itsekään havainnut takavasemmalta lujaa vauhtia lähestyvää pyörää. Kaverilla käytti tietty kypärää, mutta näytti jälkeenpäin siltä, että housupyykille piti tämän suoriutua oitis lenkin jälkeen.

            Ihme holhoomista tuokin kypärän käyttö pyöräillessä. Fiksuahan se on, mutta eipä sen käyttämättä jättämisestä koidu haittaa ku itelle.
            Samalla logiikalla ei turvavyön käyttämisenkään pitäisi olla pakollista.
            Tutkitusti kypärä suojaa kolaritilanteessa pää- ja kaularangan vaurioilta, joiden hoito on ja kuntoutus on erityisen kallista. Kukas nämä maksaa, jos ei yhteiskunta. Vakuutusyhtiöt eli kaikki me vakuutuksenottajat. Entä omaisten henkiset kärsimykset?

            Meillä 13v. jälkikasvu sanoi juuri, että hän ei käytä kypärää. Ei sitten aja pyörälläkään. Välitämme kuitenkin nuoren turvallisuudesta, mikä tuntuu monelle kasvattajalle olevan yhdentekevää.

            Monen muun lain läpivienti (toimimaton handsfree -pakko) saadaan runnottua kyllä läpi, mutta kenelläkään ei riitä selkärankaa ajaa pyöräilijöitten kypäräpakkoa läpi lainsäädäntöelimissä.

            Comment


              Juu, kyllä se kypärä olisi hyvä päässä olla. Ainakin omasta mielestäni asiallisella nykyaikaisella pyöräilykypärällä varustautuneet polkupyöräilijät ovat tyylikkäämpiä kuin ilman kypärää ajavat. Itsellä tosin ei vielä ole kalloon mennyt, että käyttäisin kypärää tässä lähistöllä mummopyörällä polkiessani. Koen siitä jokseenkin älyllisen alemmuuden tunnetta.

              Paikallislehdessä oli yleisöosastolla jonkun miehen kirjoitus, jossa vaati pyöräilykypärän käyttöpakkoa poistettavaksi aikuisilta. Pakko pitäisi olla vain lapsilla. Hänen mukaansa nykyisellään ei lasta saa millään pitämään kypärää, kun aikuisetkaan ei pidä. Jos aikuisilla ei olisi kypäräpakkoa, ei lapsi voisi kysyä miksi ei aikuinen sitten pidä kypärää. Saataisiin lapsille kypärät paremmin päähän.

              Eikä ollut mikään huumorikirjoitus, vaan ihan tosissaan. Kyseisen lehden palstalla harrastetaan vain tahatonta huumoria - itseasiassa joka päivä aivan liikaa. Yksi kirjoittaja analysoi pitkät tovit nykykehitystä ja ammattitaitoisesti päivitteli, miksei digitekniikkaa voida integroida analogitelevisioihin vaan kaikki digi-tv:t ovat hinnaltaan normaalien palkansaajien ulottumattomissa. Oli oikein insinööri ja kertoi megahertseistä ja antennin suuntaamisista :)

              Comment


              • OT:

                Yksi kirjoittaja analysoi pitkät tovit nykykehitystä ja ammattitaitoisesti päivitteli, miksei digitekniikkaa voida integroida analogitelevisioihin vaan kaikki digi-tv:t ovat hinnaltaan normaalien palkansaajien ulottumattomissa. Oli oikein insinööri
                Lienee vielä minuakin köyhempi insinööri, jos 300e integroidusta digiputkitv:stä on liikaa.

                Comment


                  Koskeekos tuo sama käyttöpakko myös rullaluistelioita?
                  Rullaluistelija on juridisesti jalankulkija vaikka pyörät alla onkin ja vauhti huomattavasti kovempi. Aika tyhmänrohkeaa luistella ilman kypärää, kun niillä kaatuu herkemmin kuin pyörällä.

                  Tulosuunnastani oli kääntynyt henkilöauto vasemmalle sivukadulla ja samaan suuntaan oli kevyen liikenteen väylää edennyt treenaava kilpapyöräilijä, jolla ilmeisesti oli ollut vauhtia todella paljon. Pyöräilijä oli saanut ajokkinsa pysähtymään aivan viime hetkillä. Tuskin olisin autoilijana itsekään havainnut takavasemmalta lujaa vauhtia lähestyvää pyörää.
                  Just tuon takia maantiepyörällä parempi käyttää ajorataa, vaikka jotkut autoilijat ruikuttaakin että miksei käytetä pyörätietä kun sellainen on.

                  Pakko pitäisi olla vain lapsilla. Hänen mukaansa nykyisellään ei lasta saa millään pitämään kypärää, kun aikuisetkaan ei pidä. Jos aikuisilla ei olisi kypäräpakkoa, ei lapsi voisi kysyä miksi ei aikuinen sitten pidä kypärää. Saataisiin lapsille kypärät paremmin päähän.
                  "Nerokasta"! Pakko kaikilla -> ei tarvitse erikseen perustella. Yhtä heikko se aikuisen kallo on vaikka ois kuinka umpiluuta (tai puuta?).

                  Comment


                  • Useimmiten nuo kilpapyöräilijät näkeekin tiellä ajamassa: kevyen liikenteen väylällä tuollainen ohjus on kuin varmistamaton ase.

                    Taisi olla samanlaista purnausta aikanaan, kun mopoilijoitten kypäräpakko oli tuore asia. Vastaranna kiiskit nousivat kapinaan ja vannoivat, että eivät koskaan käytä kypärää. Muutamat erikoistapaukset saivat erivapauden, kun pälli oli niin iso, ettei mahtunut pottaan sisälle. Varsin harvinaista nykyään on, että näkee kypärättömän mopoilijan.

                    Comment


                    • Helsingin Topeliuksenkadulla oli joku ulkomaista urheilujoukkuetta kuskannut bussi mielenkiintoisen probleeman äärellä: lehmusrivistön alimmat oksat olivat pyyhkäisseet bussin perässä kiinni olleen ylimääräisen tavaratilan irti.

                      Aika rennosti siinä odoteltiin apua mutta hetken piti miettiä mitä siinä oli tapahtunut kun lähestyi ongelmaa etupuolelta :)

                      Comment


                      • Tänään tuli hämeenlinnassa vastaan harmaa bentley continental GT, katoin eka että joku tavan tusina kärry muttei ollutkaan(vissiin) :)

                        Comment


                        • Kanavuoren abc:lta bongattu joku neliovinen bentley rahtaripumpulta, näkyi vasen takarengas puuttuvan.
                          26.08.07 tuli aamulla samallainen trailerilla vastaan.
                          Viimeksi muokannut Tero521; 26.8.2007, 17:24.

                          Comment


                          • Perjantai-aamulla 1-tiellä Halikossa vastaan tuli punainen erikoisen näköinen urheilu-auto Turkuun päin.
                            Auto oli mielestäni Bugatti EB110, oli aika härskin näköinen peli, en ole aivan varma merkistä, ehkä joku muu on nähnyt tarkemmin?
                            Onkohan sellaisia yhtään Suomen kilvissä?

                            Comment


                            • Helsingissä kaveri pokasi Audi R8:in, yritti M5:sellaan härnätä ,mut R8 kuski ei provosoitunut. Vaikuttava ilmestys oli ollut...

                              Comment


                              • Helsingissä kaveri pokasi Audi R8:in, yritti M5:sellaan härnätä ,mut R8 kuski ei provosoitunut. Vaikuttava ilmestys oli ollut...
                                Suomalaisella sakotuskäytännöllä en yhtään ihmettelekään, kun ei meillä persaukisemmillakaan ole varaa moiseen.

                                Comment


                                  Tänään 11 aikaan aamupäivällä Helsingissä Oopperatalon kohdilla tuli bonggatua valkoinen R8 keltaisilla koe kilvillä. Hieno on kyllä peli!

                                  Comment


                                  • Sama klo 11 aikaan Hämeenlinnan kohdilla etelästä -> pohjoiseen tuli bongattua tumma R8, rekkari oli jotain rrr-8 oisko joku esittely auto. Oli se hieno.

                                    Comment


                                    • Alkuperäinen kirjoittaja ommiK
                                      Suomalaisella sakotuskäytännöllä en yhtään ihmettelekään, kun ei meillä persaukisemmillakaan ole varaa moiseen.
                                      Niinpä:
                                      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007...00198_uu.shtml

                                      Comment


                                      • Uus valkonen tt suvelassa perjantai iltana ja oli pakko päästä meikäläisen escortin ohi 30 alueella vaikka mullaki oli vauhti 40. Toivottavasti ei oo clubilaisia.

                                        Comment


                                          Meinasin tipahtaa totaalisesti..

                                          Eli malliesimerkki miten kuljettaa pitkä esine henkilöautossa:
                                          http://personal.inet.fi/koti/aliene/...ic/bongaus.jpg

                                          Ilmeisesti mersun putki oli tippunut, tai sitten varaosia kuskattiin kotio :)


                                          (valitan huonolaatuista kuvaa)

                                          Comment


                                            Meinasin tipahtaa totaalisesti..

                                            Eli malliesimerkki miten kuljettaa pitkä esine henkilöautossa:
                                            http://personal.inet.fi/koti/aliene/...ic/bongaus.jpg

                                            Ilmeisesti mersun putki oli tippunut, tai sitten varaosia kuskattiin kotio :)
                                            Ei vaan kykene ymmärtämään näitä ihmisiä, jotka tunkee kuljetettavan tavaran sivuikkunasta ulos.

                                            Comment


                                              Vissiin oli aika lähellä, ettei jäänyt putki tuohon nopeusmerkin tolppaan... :)

                                              Comment


                                                Mitähän tuo kuski tekee kun joku kävelee tien reunaa ja vastaan tulee auto ettei voi väistää vasemmalle? Aikamoinen idiootti.

                                                Comment


                                                  Perjantai-aamulla 1-tiellä Halikossa vastaan tuli punainen erikoisen näköinen urheilu-auto Turkuun päin.
                                                  Auto oli mielestäni Bugatti EB110, oli aika härskin näköinen peli, en ole aivan varma merkistä, ehkä joku muu on nähnyt tarkemmin?
                                                  Onkohan sellaisia yhtään Suomen kilvissä?
                                                  Saattanut olla Gumpert Apollo
                                                  http://fi.wikipedia.org/wiki/Gumpert_Apollo

                                                  Sellaisen tiedän ainakin yhden Suomessa olevan.

                                                  Comment


                                                  • Saattanut olla Gumpert Apollo
                                                    http://fi.wikipedia.org/wiki/Gumpert_Apollo

                                                    Sellaisen tiedän ainakin yhden Suomessa olevan.
                                                    Oho. Iso kumarrus kulttuuriteosta.

                                                    EVOn koeajosta päätellen aika räväkkä kapistus ja Audi-kytköskin löytyy.

                                                    Comment


                                                    • Ei nyt tänään, mutta viikonloppuna kylläkin nähtyä ja koettua.

                                                      Ajelin kohti Oulua pohjosesta ja odottelin, että pääsen ohittamaan turvallisesti edellä ajavan Volvon, suora avautu ja vilkku vasempaan, kiihdytystä ja ohitusta tekemään ja yhtäkkiä huomaan, että perään tulee 80-90 luvun taitteen bimmeri ihan hirveää vauhtia ja yrittää sitten ohi minusta ja tästä vierellä olevasta volvosta (kyseessä siis normaali moottoriliikennetie, yksi kaista molempiin suuntiin). Jarrut pohjaan ja kohteliaasti kirvaten päästän bimmerin jatkamaan volvon ja minun ohitusta ettei tapahdu mitään rytinöitä. Liekkö bemarilla itsetuhosia ajatuksia, lievästi reilumpaa ylinopeutta ja pientä vihaa edellä ajavaan ruotsin kilpiseen autoon.

                                                      Piti oikein tarkistaa että toimiiko vikut takana vai kuinka ei bemari huomannut minun aikomusta ohittaa edellä kulkeva auto.

                                                      Säikäytti kyllä tuo kokemus

                                                      Comment


                                                        Tänään ensimmäisen kerran nähtynä kuinka Vantaan sisäisen linjan bussi 43 vilkutteli valoja tullessaan kohti Vihdintiellä sijaitsevaa valo-ohjattua risteystä Pähkinärinteen kohdalla. Bussikuski viestitti hyvissä ajoin pitkiä välkyttämällä tulevansa liikennevaloissa punaisia päin...Uskomatonta touhua! Eikä ollut vielä edes ruuhka-aika eli kello oli n. 6:40 aamulla.

                                                        Lisätään että kyseessä oli siis "hiton vanhat" keltaiset millä bussi ylitti risteyksen, itselleni vaihtui vihreät kun bussi oli vasta tulossa risteykseen.

                                                        Comment


                                                          Kehä-ykkösen ruuhkat on jo sinällään raivostuttavia, mutta kun sinne samaan soppaan laitetaan kaivinkoneita ja kurottajia ajamaan niin homma menee jo ihan käsittämättömäksi.

                                                          Porukka ohittelee koneita kummaltakin puolelta ja sitten kun on ohi päästy yritetään ottaa menetetty aika takaisin jatkamalla samaa ohitus tyyliä muista autoista.

                                                          Eikö noita koneita saa lavetilla siirtymään. Eihän mopollakaan saa ajaa 80km/h alueella, miksi esim. kurottaja saa ajaa 30km/h tunnissa rajoituksen ollessa 80km/h.

                                                          Comment


                                                          • No teknisesti ottaen ei liikenteessä nähtyä mutta tuo naapuritalossa säännöllisesti käyvä herrasmies on ilmeisesti vaihtanut CLS 55:en ja talon edessä kadulla seisoo musta Bentley Continental, siis se neliovinen perheauto.

                                                            Noin kymmenen jalankulkijan otoksella täytyy sanoa että siinä on raha piilotettu hyvin koska yksikään ohikulkija ei katso sitä autoa, toisin kuin esim. jotain isompaa Mersua. Silti se on näin autoharrastajan silmään melkoisen tyylikäs VAG-kulkine.

                                                            Comment


                                                              Mopollakin saa siellä Kehällä ajaa ja muillakin teillä, jotka eivät ole moottoriteitä. Ei ole nopeusrajoituksesta riippuvaista, saako ajaa vai ei, vaan tien tyypistä. Ellei sitten lisäkilvillä erikseen kielletä. Mielestäni näin.

                                                              Ja Kehäthän eivät ole moottoriteitä, vaan siellä saa ajaa vaikka millä hyrysysyllä ja ohittaa miltä puolelta tahtoo. Äärimmäisen typerää on kuitenkin lähteä liikkelle Kehälle jollain hitaalla ajoneuvolla. Yksi päivä tässä kesällä pahimpaan ruuhka-aikaan ajoi joku vaari kolmipyöräisellä Piaggio-pick-upilla muina miehinä Kehä 3:sta pitkin sen 50km/h. Jessus, miten hurjan näköistä. Ihme että selvisi hengissä eikä muutenkaan paukkunut.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X