Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Hirven perse noin 1m päästä 80 km/h tuntivauhdissa katseltuna. Toinen kerta jo tälle suvelle. Onneksi oli taas refleksit kunnossa, muuten ois kyllä pelti rytissyt ja pahasti... Pitää ilmeisesti itsellä käydä rihlakko ostamassa ja vähentää niiitä karvaturpia aina, kun kohdalle sattuu.


    Niin ja "liikenteessä" suomen yksi muhkeinpia kaivelu koneita. Oli siinä kyllä osattu rautaa laittaa läjään. Kuva
    Viimeksi muokannut jasso; 6.7.2008, 00:52. Perustelu: Korjasin kuvan toimivaksi.

    Comment


      Melkoisen tuhdit on sylinterit.

      Comment


        Ei, kyllä Helsingissä osataan pääsääntöisesti ajaa sujuvasti, mutta sen ympäriskunnissa ei.

        Comment


        • Ongelma on että Helsingissä muut autoilijat tulee ihan iholle, kaistanvaihdot tehdään aivan eteen eikä sinne turvallisen 25 metrin päähän. Ja poikkikaduilta käännytään _ihan_ eteen, melkein joutuu nostaan jalan kaasulta ettei kolahda. Saati kun ite alkaa vaihtamaan kaistaa, ei jätetä herrasmiesmäisesti 50 metriä taakse tilaa että sopisi kunnialla viereiselle kaistalle. Ja miksei tästä muka saa vasemmalle kääntyä, odotellaan nyt hetki rauhassa niin kyllä noista vastaantulijoista sata metriä pitkä rako löytyy.

          Ilkeäävät vielä soittaa torveakin heti viiden minuutin jälkeen kun se taskuunpysäköinti on pikkuisen ruosteessa.

          :-)

          Comment


          • No hyvä ettei Helsingissä tarvitse kuin melkein nostaa kaasua jonkun teiden ritarin kiilatessa sivukadulta eteen. Tampereella jalan joutuu nostamaan usein, ja koskemaan myös hidastinpolkimeen. Omien havaintojen mukaan Helsingissä myös kaistanvaihto on paikoitellen huomattavasti helpompaa kuin Tampereella. Täällä ei tilaa tule millään, ja takana tuleva vain lyö lisää hiilivetyä karburaattoriin kaistanvaihtajan vilkun syttyessä. Näkökantani voi toki olla myös biasoitunut suuntaan tahi toiseen.

            Onneksi audikuskit ovat tunnetusti mulkkuja, voi kiilata eteen ilman vilkkua... (kah, melkein rimmasi näin maanantain kunniaksi)

            Comment


            • Omasta kokemuksesta täytyy sanoa, että aikanaan yllätyin, kun tuossa 2005 muutin Pohjanmaalta Helsinkiin, että kyllä siellä tilaa saa ja pärjää hyvin, kun vain muistaa vilkkua näyttää...ennakkoluulot oli kovat.

              Valitettavasti, kun tullaan ylöspäin esim.Tampere, Vaasa, niin ei tilaa noin vain välttämättä saa, vaikka miten vilkkua näyttäisi.

              Aika paljo se on kuitenkin itsestä kiinni saako tilaa vai ei...ehkä ei aina ole pakko päästä vielä sen yhden auton edelle ennen liittymää ja tunkeutua sitten hätäsesti johonki pikkurakoseen...muutaman sekunnin siinä voittaa jos vertaa siihen, että olisi jo 100m sitten jäänyt jonon perään oikealle kaistalle.

              Vettä myllyyn lisätäkseni ja Pohjanmaalaisuuttani yllä pitääkseni loppukaneetiksi sopii tuo legendaarinen sanonta hieman muunneltuna eli "Kehä III:sen sisäpuolella ei ole elämää"!;)

              Comment


              • hopeasta mk1 TTQ:sta lähti toinen eturengas kesken ajon eilen illalla Hämeenkadulla Tampereella..? Veikkaan että hinausauton kuljettajalla oli tavallista hauskempi perjantai..
                http://tege.wippiespace.com/images/i...il_tampere.jpg
                Viimeksi muokannut KariM; 7.7.2008, 19:11.

                Comment


                • Tosta tuli mieleen kun olin pari viikkoa sitten Harisella, niin sinne tuli joku ukko kuin pakasta revityllä Renault 5 turbolla.
                  Tänään Tampereen Lielahden markettialueella bongattu tuollainen puuhakilvissä, valkoinen mustilla puskureilla ja listoilla. Siinä idlatessani jotkut ohikulkevat kaverukset kovasti ihmettelivät että mistä kyse, kun piti oikein käydä keulasta merkki lukemassa.

                  Comment


                    Itsellä on aina Helsingin keskustassa ajo sujunut kivasti. Suurinosa ajaa kuten pitääkin, vain muutama harva Kehän ulkopuolelta eksynyt jäärä sattuu silloin tällöin estämään kaistan vaihdon tahallaan hampaat irvessä, ettei vain oma paikka huonone.

                    Kaistanvaihto onnistuu helposti, kunhan vain tekee sen oikeaoppisesti eli vilkkua ajoissa ja sitten vain siirtymään. Jos on tolkuton ruuhka, kävelyvauhdit ja kaista loppuu (auto parkissa tms. edessä) siitä vain jonon pysähtyessä nokkaa väliin ja ripeästi jonoon, kun se jälleen liikkuu. Jos jää odottamaan auton mitallista tilanantoa, saa odottaa aamuun asti. Ja tuo ei ole mielestäni mitään törkeää änkemistä vaan ihan oikeaoppinen eurooppalainen ruuhkassa liikkumistapa. Vaihtoehtoja ei ole.

                    Kaikki sujuu, kunhan vain ei asetu poikkiteloin liikennevirtaa nähden. Ripeästi ja sujuvasti. Jos jää kuppailemaan, jää jalkoihin. Ei tarvitse Helsinkiä osata ulkoa. Kyllä siellä pystyy ruuhkassakin ihan hyvin navigoimaan määränpäätä etsien. Kunhan vain pysyy virran mukana eli ajaa ohi, jos ei ajoissa huomannut.

                    Comment


                    • Tänään tapahtui erikoinen tilanne Helsingissä.

                      Ajoin porterilla poliisi maijan viereen niihin kehä I:sen sillan päällä oleviin valoihin, kun tullaan Malmin lentokentän suunnasta. Olin oikealla kaistalla, mutta muistin pian että ellei käänny kehä I:lle itään päin, niin kaista loppuu pian.

                      Kiihdytin reippaamin ja sain vähän rakoa tavallisen omaisen rauhallisesti kiihdyttävään poliisin.

                      Kytkin suuntavilkun päälle ja vaihdoin rauhassa kaistaa. Turvaväliä oli hyvin.

                      Hetken päästä poliisi kiihdyttää pienellä ylinopeudella perään kiinni.

                      Olen jo valmiina pysähtymään seuraaviin punasiin, mutta poliisi hilaa aivan 20 sentin päässä. Luulin että pysäyttää, mutta äkkiä vaihtaa kaistaa ja kytkee pillit päälle.

                      Okei ajattelin että kaveri säi hälytyksen ja siksi toimi vähän erikoisesti.

                      Hämmästykseni on suuri kun matkanopeus jatkuu samana. Ajan kaverin perässä vielä näköetäisyydella parin kilometrin matkan.

                      Jatkan matkaa ja huomaan että poliisi maijan matka päättyi siihen lahdentien vieressä olevalle ACB:lle. Oliko pojilla kiire kahville vai mitä kävi?! ;)

                      Comment


                      • meillä kävi samoin muutama vuosi sitten kun lähdettiin veljen kanssa oulusta eteläänpäin illalla ajamaan. poliisit oli pysäyttäny motarille jonkun ja kohdalle kun kerettiin, löivät valot päälle ja lähtivät painelemaan etelän suuntaan lämä tiskissä. naureskeltiin että tais tulla donitsille kiire. no ajettiin siinä eteenpäin ja aateltiin hakea tupokselta energiajuomaa, niin eikös se äskeinen maija seissyt siellä abc:n parkkiksella ja äijät oli sisällä sitten kahvilla ja pullalla! =)


                        hesassa ajoon sen verran että sen muutaman kerran mitä siellä olen joutunut ajamaan, niin huomasin että puolenpäivän aikaan on ihan ok ajaa keskustassa (tosin ilman navia oisin ollu kusessa), liikenne sujui ihan nätisti ja pääsi hämmästyttävän nopeasti ulos kaupungista.
                        ruuhka-aikaan kehällä kannattaa olla liikkeellä mahdollisimman suurella pakulla tai jopa kuorma-autolla. rispektiä saa ihan eri malliin kun henkilöautolla ja lähes kaikki ymmärtää hitaammat liikkeet ja pitää väliä.
                        motarilla ajo on yhtä helvettiä helsinki lahti välillä. puolet ajaa kuin reikäpäiset idiootit ja ihmetytti miten niillä yleensä voi olla kortti. saa pitää varansa koko ajan ja jalan jarrun lähellä, koska sitä tarvii usein. tällaista tuntuu olevan useammin pohjoisen suuntaisessa liikenteessä kun etelään päin, vaikka kyllä siihenkin suuntaan meno on monesti samanlaista. vakkariin jos laittaa nopeudeksi 110 niin joko tulee porukkaa perä eellä vastaan tai jotkut vetää aivan posketonta kyytiä ohi ja yrittää viedä puskurit mukana. lahtea lähestyttäessä meno alkaa rauhoittua kun liikennekin vähenee.

                        saakeli pääsimpäs avautumaan =)

                        vastapainoksi mainittakoon että usein oulussakin motarilla etenkin säännöt on kun villissä lännessä, niitä ei ole. rampilta yritetään työntää kylkeen ja hidastetaan vauhtia varmuuden vuoksi jo muutama kilometri ennen ramppia että varmasti taittuu kaistanvaihto rampille sen 60kmh.
                        Viimeksi muokannut LauriJT; 8.7.2008, 06:56.

                        Comment


                        • Entisenä tamperelaisena voi sanoa, että kyllä helsingissä saa ihan mainiosti tilaa vilkulla eikä vielä ole mitään paniikkia tullut liikenteessä muutenkaan, tampereella kun laittaa vilkun ja meinaa vaihtaa kaistaa niin aina on joku joka tulee viereen jos ei muuten niin ihan kiusallaan.

                          Comment


                            Entisenä tamperelaisena voi sanoa, että kyllä helsingissä saa ihan mainiosti tilaa vilkulla eikä vielä ole mitään paniikkia tullut liikenteessä muutenkaan, tampereella kun laittaa vilkun ja meinaa vaihtaa kaistaa niin aina on joku joka tulee viereen jos ei muuten niin ihan kiusallaan.
                            Täysin samaa mieltä myös entisenä tamperelaisena.

                            Comment


                            • Helsingin liikenteessä pärjää, kun käyttää vilkkua ja on päättäväinen. Vetoketju muodostuu helposti pullonakuloihin, ja sitä osataan noudattaa hyvin.
                              Kaistanvaihto ruuhkassa kuten yllä mainittu, vilkkua tarpeeksi ennen ja pienen raon ilmetessä keula väliin ja ripeästi välistä pois. Ei jää arpomaan kaistoja ja mähkimään risteyksiä, vaan menee senhetkisen suunnitelman mukaan ja virheen sattuessa heittää korttelin ympäri ja yrittää uudestaan.

                              Maanteillä turvavälien käyttämättömyys on kyllä käsittämätöntä. Itse ohittelen paljon, jos jono johtuu yksittäisestä hidastelijasta eikä vaikka juhannusruuhkasta tms. ja matkaa seuraavaan käännökseen on paljon (10-20+ km). Jos hidastelijan takana lähimmät autot ohittavat nekin, odotan jonossa ohitusvuoroa. Useimmiten kuitenkin ne ekat 5 autoa hidastelijan takana eivät uskalla tehdä sitä yhtä ohitusta, ja sitä taaempana eivät uskalla tehdä niitä useampaa vaadittua.

                              Monet yrittävät kuroa jonon raot kiinni ohittajan tullessa, ja sitten kun vastaantulijan pakottamana siihen estelystä huolimatta menee, tulee pitkiä, torvea ja sormimerkkejä. Tässä ei ole mitään järkeä, sillä en itse muista koskaan nähneeni ohittajaa, joka jäisi siihen uuteen kohtaan jonoa matelemaan. Kyllä me/ne kaikki tehdään lisää ohituksia, kunnes siitä letkan vetäjästä on päästy ohi. Itse pidän pitkää turvaväliä edelläajavaan, se kun turvallisuuden ja ajorytmin rauhoittamisen lisäksi toimii myös hyvänä ennakkokiihdytyksenä ohitukseen siirryttäessä. Saa 20+ km/h nopeuseroa jo ennen 'vihollisen' puolelle siirtymistä.

                              Poliisit eivät koskaan ole häirinneet, reiluista nopeuksista huolimatta. Pönttökameratkin ovat merkityksettömiä, kun niistä saa varoituksen puoli kilometriä ennakkoon.

                              Comment


                                Lappeenrantaan voi tulla katsomaan sitten tuota vähemmän toimivaa vetoketjutusta tai no oikeastaan ihan mitä vaan liikenteeseen liittyvää. Ryhmittymistä, kaistanvaihtoa, kiihdytyskaistan käyttöä, liikennevaloissa toimimista punaisen vaihduttua jne jne jne

                                Comment


                                • Eikä tartte mennä edes niin kauas ;)

                                  Salossa kun ajelee päivinä jolloin on vähän enemmän porukkaa liikkeellä, niin tottahan siellä on nekin jotka tulee sen muutaman kerran vuodessa kaupunkiin.

                                  Yleinen tapa on hortoilla kaistalla ees taas etsien jotain, ja kun se löytyy, niin vilkkua ei tieteenkään löydy mutta hyvät jarrut kyllä.

                                  Ei ole paljoa aikaa kun ajelin tällaisen perässä n. 20km/h. Näytti, että se lopulta kääntyy oikealle kadunkulmasta kun veti ihan oikeaan laitaan ilman vilkkua. Mutta ei, se vaan koukkas että mahtuu vetämään mun nokan edestä U-käännöksen.

                                  Tai sitten... vanhempi herrasmies ajeli saapillaan puhelin kourassa, pysähtyi liikennevaloihin jonon jatkoksi. Tai näin siis luulin.
                                  Mutta ei, se oli hänen mielestään kadunvarteen parkkeeraus, pitihän yhdelle Smartille jättää tila sinne. Jos sellainen sattuis jostain siis tulemaan.
                                  Ilman vilkkua tietenkin siihen jäi ja mulla pääsi sellainen hysteerinen nauru kun äijä nousee autosta.
                                  Ajoinkin viereen ja huutelin, että oletkos ajatellu että voisit takana tuleville vilkulla kertoa aikeistasi, niin ei tarvi arvailla. Sieltä tuli melko napakasti haista kittua takaisin.

                                  Comment


                                    Lahdesta Helsinkiinpäin motaria ajellessa ohi ajeli hieman erikoisempi auto. Eli Nissan Skyline R34 Aikalailla ton värinen ja näkönen http://www.benlevy.com/auto/show/hin06/img_8730.jpg
                                    Oli se kyllä hieno auto, vaikken niistä aikasemmista malleista välitäkkään. Tutulla oli R33 GTS-T tossa jonkin aika sitten ja jotenki siitä tuli niin vaan Sunny mieleen.

                                    Comment


                                    • Agree A6tosen kanssa 100%:sti
                                      Salo on varmaan maailman kauhein paikka ajaa. Jos ei omat koirat törttöile, niin ainakin kadut on kyntöpeltoa ja korokkeitä.

                                      Ainakin näin kesä torstaisin kun on keskustassa joku toritapahtuma, niin silloin etenkin kaikki mummot ja paapat tulee ympäristökunnista kaupunkiin ja soppa onkin valmis.

                                      Comment


                                      • näkyy muuten tulleen niitä coupe passatteja jo suomeenkin, tuossa vähän matkan päässä yhden talon pihassa oli mokoma. tuossa noin kilsan päässä näkyy olevan uusi aston martin db9. aika kivat äänet oli. siinä oli pari aika mielenkiintoista yksityiskohtaa jotka jäi mieleen. ensinnäkin oven lukko oli kuin 80 luvun nipponissa ja oven kahva oli aika erikoinen. se oli aivan ovipellin myötäinen ilman mitään syvennystä. miten lie toiminee?

                                        edit:ah siis näin!
                                        http://www.automotiveforums.com/vbulletin/t550693.html

                                        Comment


                                        • Vältän Salon läpi ajamista myös aina kun mahdollista. Vaikka en ole noin outoja tapauksia todistanutkaan, niin eipä tule yllätyksenä. Muutenkin koko Kyläraitti-1 on aivan järkyttävä ajaa, jos on vähänkin liikennettä.

                                          Comment


                                          • On tuo saaristotiekin (Kaarina-Parainen) jännä väylä. Noin 2 kertaa kolmesta siellä vetää jonoa koko matkan 60-70 nopeutta, vaikka rajoitus suurelta osin 80. ohituspaikat aavistuksen harvassa.
                                            Helsinki on kyllä liikennemääriin nähden todella mallikas kaupunki. Siellä kyllä kelpaa ajella isolla ja pienellä autolla. Huomattavasti sujuvampaa kuin esim. Turussa,

                                            Comment


                                              Töihin kävellessä näin makkarakeisarin öky S8in Kuopion keskustassa.

                                              Comment


                                                Alkuperäinen kirjoittaja LOWR1D3R Näytä viesti
                                                Töihin kävellessä näin makkarakeisarin öky S8in Kuopion keskustassa.
                                                Sillälailla vain ihan pikkuisen provosoiva rekkari..

                                                Comment


                                                • Alkuperäinen kirjoittaja Tero Pänttönen Näytä viesti
                                                  Sillälailla vain ihan pikkuisen provosoiva rekkari..
                                                  Just hyvä :P

                                                  Comment


                                                    Tällä viikollahan näkee yhtä, jos toistakin. Tällainen oli klo: 16 jälkeen kääntymässä Kekkosentieltä Tampellan alueelle.

                                                    Comment


                                                    • ^kappas, fiat punto!

                                                      tänään näin kaupungilla mustan pikkumersun, oisko ollu a tai b, rekkarina HRA - 47

                                                      Comment


                                                      • Kaikenlaisten kärrien kanssa ne ihmiset liikkuu. Tänä aamuna joku veteli suht isoa autotraileria joka oli täynnä erilaisia maalaustarvikkeita, ei siinä mitään mutta "yhdistelmä" kulki piennarta pitkin isolla tiellä ja vauhtia oli varmaan sellaiset vajaa 30 km/h ja silti kärri pomppi aivan järkyttävästi -liekkö rengas puhjennut vai muuten vanteet solmussa... ois jättäny laitteen suosiolla pientareelle korjausta odottaan...

                                                        Comment


                                                        • Itse nähnyt jo kaksi Ferraria tällä viikolla Vantaalla. Toinen musta ja toinen punainen. Molemmat suht. uusia.

                                                          Ei taida uusien Ferrareiden törkeän kallis verotus haitata auton ostajia hirveästi ;)

                                                          Comment


                                                          • Ja vaihteeksi vähän liikennevuodatusta...

                                                            Tänään aamulla työmatkalla (kt51) oli kolari melko lähellä!
                                                            Tultiin Kirkkonummen kohdalla missä on pätkä 4-kaistaista tietä missä normaalisti ei voi ohittaa, mutta nyt lomakaudella kyllä onnistuu.
                                                            Edessä oli rekka ja vähän matkan päässä ylämäki joten ajattelin että ohitan sen.
                                                            Noh, sen edessä olikin pari henkilöautoa joten oli pakko ohittaa nekin koska ei tietenkään ollut minkäänlaisia turvavälejä kellään.
                                                            Sitten alkoi tapahtua, se ensimmäinen citikkakuski ei ilmeisesti ollenkaan halunnut tulla ohitetuksi vaan kiihdytti rajusti mun viereen niin etten päässytkään takaisin oikealle kaistalle ennenkuin kaistat meni yhteen!! Siinä sitten keltaisella aluella liinat kiinni ja äkkiä oikealle kaistalle josta taas takaa tullut Hondamiespoika (joka ei hänkään pitänyt turvaväliä) riemastui ja väläytti valoilla ja jätti lopuksi vielä varmuuden vuoksi pitkät päälle.
                                                            En mielestäni provosoinut ketään, oli ehkä turha lähteä ohittamaan sitä rekkaa kun en nähnyt niitä kahta autoa, mutta jos citikkakuski ei olisi lähtenyt kiihdyttämään niin en olisi edes kiilannut ketään.
                                                            Tästä tuli taas mieleen että miten laho tämä yhteiskunta oikein on kun ihmisten mielessä liikkuu ainoastaan MINÄ MINÄ ja MINÄ. Liikenteessä, parkkipaikoilla, kaupoissa...
                                                            Pelottaa vähän ajatella että mihin ollaan menossa...

                                                            Comment


                                                            • Eilen kaupasta tullessani huomasin että joku oli jättänyt pösön ja audini väliin noin 50cm rakoa. no koska kuski istui autossaan, koputin ikkunaan ja näytin että vähän lisää gäppiä että saa oven auki kiitos, koska hänen vieressään oli tyhjä ruutu.

                                                              no hän peruutti pois ja nousi autostaan sanoen olleensä keskellä ruutua ja ruudut ovat pieniä... huomasin että tyyppihän on tutun näköinen ja kysyin tunnemmeko Sammon yläasteelta.Hän totesi pari sekuntia muisteltuaan että kyllähän me tunnemme.Kyseessä oli vanhan historian opettajani, ihan hyvin aina toimeen tulimme.leppoisa ope oli aina,mutta liikenteessä näemmä vähemmän leppoisa =D

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X