Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Painepesurin valintaa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Puolan poikien vaahdotin testattu pariinkin kertaan Kränzlen perässä. Paljon on jäänyt autonpesusta oppimatta, kun ei ole omistanut vaahdotinta! Helppo homma ensin suihkia pesurilla irtomoska pois, vaahto pintaan ja kintaalla pyyhintä. Lopuksi huuhtelu.
    Yllättävän paljon kuluu pesuainetta, vaikka säätö on pienimmillään. Pesuainepullo kannattaa tarkistaa, että menee varmasti kunnolla kierteilleen.

    Comment


    • Tätä sivua lukiessa ei uskoisi, että otsikkona on painepesurin valinta.

      Alkaa nousemaan kädet pystyyn vanhan Kärcherin kanssa. Taitaa olla jo yli 20 vuotta ikääkin sillä.
      Mistäs tuota Kränzlen 10/122 -mallia kannattaisi näinä aikoina tilata? http://www.hytec-hydraulik.com/high-...-portable.html Tuo oli tässä keskustelussa mainittu ja on ainakin tämän päivän Kärkkäisen hintaa edullisempi. Mutta edullisemminkin konetta on keskustelun perusteella ostettu. Onko jollain tuoreita tarjouksia tai hintavertailua tehtynä kyseisestä mallista?

      Comment


        Hochdruckreinigershop ebayssä on ainakin ollut edullinen. Kantsii kuitenkin tsekata esimerkiksi Kärkkäisen hinta ennen tilausta. Ei välttämättä ole paljon eroa.

        Comment


        • Kärkkäisellä oli 475e + toimituskulut. Hochdruckreinigershopista on ollut juttua, mutta ei se minun silmääni erikoisen edulliselta paikalta vaikuta. Jos oikein ymmärsin, niin noin 450e olisi toimituskuluineen. Joskus ennen tainnut kuulua toimituskulut tuotteen hintaan.

          Comment


          • Eikös tuolla Saksan kaupalla ollut hinta edullisempi, kun ottaa kaupanteossa myyjään suoraan yhteyttä. Ebayn komissiot jäävät pois.

            Comment


            • Itselläni on ollut tuo Kräntzlen HD 10/122 nyt pari vuotta. Se on hyvä.



              Seuraavia juttuja olen alkanut siihen kaipaamaan:
              • Saisi sammua itekseen, kun ei paina liipaisinta. Onko se sitten tuo tuo Totalstop ominaisuus ?
              • Saisi olla renkaiden päällä.
              • Letku olisi kätevä saada kelattua pois "johonkin" käytön jälkeen.
              • Kahvan ja letkun välissä saisi olla pyörivä nivel, tämä on laiskuutta kun en ole sellaista saanut ostettua.
              Eli meikän nykykäyttöön joku muu malli saattaisi olla parempi. Miettikääpä tekin, että mihin käyttöön tulee, kun vetelette ostohousuja jalkaan.
              Laittakaa privaa jos haluatte ostaa vähän käytetyn pesurin Klaukkalan suunnasta :)
              Meikä hankkii sitten pyörillä olevan version.

              Pesin autoni yhdellä korjaamolla Nilfiskin pesurilla ja se oli kyllä parempi kuin tuo mun nykyinen Kräntzle. Hintaluokasta ei tietoa, mutta varmasti oli lähemmäs (ellei yli) tonnin vehje.
              Eli vaikka nuo ovat Kräntzlet todella vakuuttavia vehkeitä, niin on niitä muitakin hyviä pesureita. Hinnoista ja kestävyyksistä en osaa sanoa. Jos tuosta nykyisestä luovun, niin melko varmasti ostan Kräntzlen myös tilalle.

              Comment


              • Sehän on sitten Kränzle 1152 https://www.karkkainen.com/verkkokau...st-painepesuri

                Käänteisesti tuosta kun ottaa pyörät ja kelat pois niin saa HD10/122:n, tai oikeammin varmaan 1150:sta tekemällä, jossa ei vielä ollut autostoppia, mutta on siltikin aika hyvä kone.

                Comment


                  Joo, suoraan vaan myyjältä, jos ottaa Saksasta. Muistaakseni johonkin 350e nurkille sain oman 10/120 koneen joku vuosi sitten.

                  Comment


                  • Täytyy vielä kysyä saksasta suoraan myyjältä. Yllätyin että Kärkkäiseltäkin kannatti kysyä sähköpostilla tarjousta laitteesta. Vähän käytettykin kelpaisi, jos hinta olisi käytetyn hinta.

                    Comment


                      jos paineletkukelan haluaa, niin parempi rakennella itse paikka kuljetuskärriin kunnolliselle automaattikelalle. Nuo valmistajien omat aiheuttavat aina enemmän vihaa kuin hyötyä.

                      Comment


                      • Tein moottorille siirtokelkan vanhasta työpöydästä ja ruohonleikkurin pyöristä. http://aijaa.com/WaTTgi
                        Ihan samoista romuista tekisi varmasti kelvollisen kärryn pesurin alle. Itse en tykkää noista kelallisista, kun ne on jotenkin rimpuloita ja jokainen näkemäni on ollut tosi kiikkerä viritys. Itse tehtyyn saisi laitettua pystyputken kannattimilla, johon voi ripustaa johdot ja letkut.

                        Comment


                        • Tuossa 1152:ssa on kyllä hyvin toimiva letkun kelaus, ei mitään moittimista ja onhan siinä johdollekin paikka. Kahvaan sitten liitin mikä estää putken kiertymisen. Lisävarusteeksi vaahdotin ja pikaliittimet vaahdottimen ja pesupään putkille.

                          Comment


                          • Tilasin tuolta 415e maksavan 10/122 setin. http://www.hytec-hydraulik.com/high-...-portable.html

                            Comment


                            • Sieltähän se pesuri postimiehen mukana tuli. Onpa nätti laite! Käyttöohjeesta en saanut mitään tolkkua. Öljyt näyttäisi olevan koneessa, mutta miten ne on tarkoitus tarkistaa 10/122 pumpussa? Pitääkö sen silmän peittyä kokonaan öljyyn, vai vain osittain? Ja jos kokonaan, niin paljonko kuuluu öljyä kaataa koneeseen, kun senhän voi kaataa sitten piripintaan asti, mikä tuskin on tarkoitus. Onko kukaan vaihdellut öljyjä?

                              Comment


                              • Yleensä kyllä öljypinta kuuluu olla puolivälissä tarkistussilmää, varsinkin jos siinä on punainen piste. 2160.ssä tais olla täyttökorkissa mittatikku.

                                Kärkkäisen sivuilta tais löytyä suomenkieliset manuaalit noihin ladattaviksi. Manuaalissa oli muistaakseni maininta öljynvaihdosta ja mielestäni varsin asiallisesti sanottu että kun öljy muuttuu harmaaksi, on viimeistään aika vaihtaa öljyt tuoreempiin.

                                Comment


                                  Olis tuossa jouten yksi markettitason parinsadan euron Einhell painepesuri jolla olen terassit ja autot pessyt. En vaan mistään ole löytänyt faktaa että kävisikö siihen jonkun toisen merkin pesupistoolit tai pistoolin osat.

                                  Osaako joku sanoa mikä käykö Einhellin jonkun toisen merkin osat? Sen sanon että seuraava pesuri on kyllä Kärcherin vaikka vähän enemmän maksavatkin.

                                  Comment


                                  • Kränzle 1150T lopetti käynnistymästä, sähkönhurinaa vain napista. Purin ja starttikondensaattorista sisukset tulleet pihalle. Elektroniikkaliikkeestä 40uF 450V kondensaattori 17€:llä tilalle ja taas toimii. Pistooliin tuleva letkun pää on aivan ruosteessa, pitäisi keksiä joku käsittely että tiivistyisi paremmin vaikka on uusi o-rengas.

                                    Comment


                                    • Kannattaisikohan koittaa jollain vettä kestävällä laakerirasvalla käsitellä nuo pistooliliittimet?

                                      Oli Kränzlen kanssa täälläkin ongelmia. Kone ei meinannut jatkaa käynnistyä kylmänä ja sitten havaitsin hieman erikoista käyntiääntä, mutta kun ihan uusi laite, niin enpä tiedä miltä sen kuuluisi kuulostaa. Kaksi kertaa laite pysähtyi, kun oli jättänyt koneen hurisemaan. Painemittari näytti 100 bar laite "joutokäynnillä". Kiertelin edes takas paineensäätimestä ja käyntiääni keveni, kun painetta sääti pienemmäksi, mutta edelleenkin kone puuskutti, jos ei pistoolista painanut. Yhtäkkiä sitten kone hiljeni joutokäynnissä ja painemittari laski nollaan ja nousee vasta pistoolista painettaessa. Tuon jälkeen kone alkoi toimimaan normaalin oloisesti ja käynnistysongelmiakaan ei enää ollut. Jonkinlainen jumitus ollut ohitusventtiilissä ilmeisesti. Hieman laski laatuvaikutelmaa tuollainen takkuaminen.

                                      Comment


                                        Clenin kuumavesipesuri, josta korjasin kierukan hitsaamalla 2,5 vuotta sitten, on toiminut kuin kello. Ja ikää pesurilla on jo 10 vuotta pian, ja oli aiemmin raskaankaluston pesurina firmassa. Joskus joutuu odottaa tosin, että lähtee paineet päälle. Olkoon se ominaisuus. Isommat pyörät sais kyllä olla. Onhan siinä omamassaa sen 60 kiloa ainakin.

                                        Comment


                                        • Pitihän se sammutusventtiili purkaa tässä kesällä, kun ei meinannut kränzle sammua automaattisesti. Purku ja rasvaus auttoi toistaiseksi.

                                          Comment


                                          • Tässä nyt ajatellu ja kuolannu pariin otteeseen kärcher k6 painepesuri settiä. Tai sitte ikh lta 250€ lavor ilman letkukelaa oleva malli. Firman käytössä ollut lavor kuumapesuri on ainakin ollu toimiva kapistus 5v.

                                            Comment


                                              Kränzle 10/120 paineensäätöventtiili alkanut jumittamaan. Pesurin ollessa käynnissä paineet jää päälle ja tuo punakahvainen vena tuntuu olevan jumissa kun ei liiku pistoolin kahvaa painettaessa. Katsoin varaosaluettelosta osia ja purin tuon koko mutikan (osat 15-25) irti mutta ihan ei tuon toimintaperiaate aukea ja, että voiko tuota enempää purkaa taikka korjata.
                                              Ollaanko nyt ihan kartalla toiminnasta?
                                              Attached Files

                                              Comment


                                              • Minulla teki uutena samaa. Jonkun aikaa säädintä kiusasin napsuttelemalla kahvan liipaisimesta suihkua päälle ja pois, niin jonkin ajan päästä nitkahti osa liikkeelle. Tulisi mieleen, että oli joku O-rengas kuivakka ja ei liukunut suunnitellusti. Linkin varaosassa näkyy O-rengas ja kulmikkaampi tiivisterengas. Voisikohan ne kuivina aiheuttaa jumitusta?

                                                Comment


                                                  Ei pitäisi noilla tiivisteillä olla osuutta asiaan. Ja herkisteltykin on koko mutikkaa.
                                                  Ei nyt vaan jummarra kun pestessä venttiili painuu sisään ja kun liipasimesta irrottaa pitäisi palautua mutta kun ei tule edes voiman kanssa takaisin? Pesurin kun sammuttaa niin palautuu hyvin.

                                                  Comment


                                                    Mitäköhän öljyä kannattaisi Cleenin kuumavesipesurin pumpuun laittaa? Olis vaarmaan jo ajankohtaista vaihtaa kun pesuri on teini iän kynnyksellä.

                                                    Comment


                                                    • Tarkista Mikse ettei ole hiekanjyvä kahvan suuttimessa, itsellä oli.

                                                      Comment


                                                      • Kränzle suosittelee omaa öljyään tai W 15/40 tyyppistä öljyä, tarkoittanee 15W/40 ? Sinällään kai ihan loogista kun noita pesureita ei pakkasella käytellä.

                                                        Vinkki kränzlen omistajille, minulla meinasi kerran jäädä pesu kesken, kun kahvan ja letkun välinen liitos oli päässyt kiertymään auki ja alkoi sieltä tihimään vettä. O-rengas oli samalla rikkoutunut. Nyt on varalla 9,3x2,4 millisiä o-renkaita, ei siihenhätään oikein sopivia löytynyt omista varastoista kun on hieman oudot mitat.

                                                        Comment


                                                          Tarkoittaako Matts siis pistoolin pään pesusuutinta? Se on putsattu kun oli hapettunut/kalkkeutunut umpeen :)

                                                          Olen ollut yhteydessä Kränzlen huoltoon ja ainakin toistaiseksi hyvää asiakaspalvelua. Kuulemma joku tiiviste vuotaa ja sen takia ei lähde sisäkierto päälle.(kuulemma herkkä vuodoille ja sitten ei "by pass-looppi" toimi) Sanoi huoltoukkojen tietävän mitä osia pitää vaihtaa eli ollaan nyt vielä avoimin mielin Kränzlen huoltoon ja katsotaan minkälaista/hintaista korjaussarjaa sieltä tarjoavat.

                                                          Tuollainen hyvä video löytyi jakopesän toiminnasta mutta hiukan erilainen ratkaisu, 10/120:stä puuttuu tuo return valve eli on jopa yksinkertaisempi
                                                          https://youtu.be/nOkJEHImPTM

                                                          Comment


                                                          • Suutin on siellä mistä vaihdetaan painepesu/pesuaineen levitystä, näkyy kyllä kun irrottaa sen pesupään. Itsekin etsin jonkun aikaa vikaa kun ei vettä eikä painetta tullut kuin n. puolet normaalista.

                                                            Comment


                                                            • Ei kai roska kahvassa vaikuta pesurin ohikiertoon? Jos tässä nyt tarkoitetaan sitä, että pesuri jää raskaasti junnaamaan ja meillä jopa pysähtyi kokonaan, jos ei kahvasta päästänyt paineita pois.

                                                              Ollakseen laatulaite, niin aika paljon tuntuu olevan pikkumurheita näissä.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X