Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Painepesurin valintaa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Painepesurin valintaa

  Noniin. Kehukaapa pesureitanne.

  Ajatuksissa noin 150-160 bar ja mikä tärkeämpää noin 500-600l/h virtauksella.
  Ei väliä onko 1- vai 3-vaihepeli.
  Hintaluokka lienee alkaen n. 400 euroa mitä vähän tullut asiaan paneuduttua.

  Onko clenit kestäviä vehkeitä? G3300 sellainen on nyt ollut aika vahvoilla kiikarissa.

  Lisätään vielä, että aika paljon kokemusta Kärcher HD690SX:stä, joka on kyllä hyvä peli, mutta sen luokan vehkeet karkaa budjetista. Hintalapussa lähemmäs tonni.
  Tuo on toki vanha malli, mutta vastaavat uudet. 175/750 speksit.

  Joka tapauksessa järeä kotipeli tai alkupään ammattipeli hakusessa.

  Ainiin ja paineletkukela oltava.
  Viimeksi muokannut porkkis; 11.1.2008, 14:16.

  #2
  Kärcherin HD 690 on ollut käytössä 6 vuotta ilman ongelmia. Ainoa särkynyt osa on ollut letku joka piti uusia viime kesänä.

  Pesurin vallinnassa kannattaa tarkastella enemmin vesimäärää kuin painetta.

  Comment


   #3
   Ota huomioon syöttöputken liitäntä. Muoviset puutarhaletkuliitännät on äärettömän surkeita. Tuon hintaluokan pesureissa taitaa tosin kaikissa olla kunnollinen metallinen liitäntä. Ja syöttöletkuun kannattaa panostaa. Lämpöä kestävä ja riittävän vahvaa, joka on myös hanan puolella kunnollisella metalliliittimellä kiinni.

   Parin sadan euron pikkupesureiden muoviset puutarhaliitännät yhdessä standardi puutarhaletkun kanssa tarkoittaa märkiä seiniä.

   Lämpö on erittäin kova sana painepesurissa, mutta taitaa hinta pompsahtaa useammille tuhansille. Lähtee moottoritilastakin ihan oikeasti liat ja vesi vieläpä kuivaa pikavauhtia.

   Comment


    #4
    Njoo lämmintä vettä tallissa on tarjolla tasan sen verran mitä 35l varaajaan mahtuu eli ei kummoisesti. Eikä ole edes sekoitusvenaa.
    Sisäkäyttö myöskin vähän sivuseikka, koska ei ole aikomus sisällä pahemmin roiskia. Kone toki saattaa olla sisällä, jos sen paineletku on riittävän pitkä.
    60C kestävä varmaan saisi olla vaikka ei lämmintä kovin olekaan tarjolla. Eiköhän kaikki tuossa luokassa olekin tuon 60C kestäviä.
    Taisin ehtiä Sleepyn kirjoituksen aikana just lisäämään nuo 690-kokemukset :)
    650 voisi myös mennä, jos jostain vielä löytyisi vanhaa mallia. Se on valovirtakone ja vähän tehottomampi, mutta osuu spekseihin.

    Comment


     #5
     Juu niin pistit näköjään samaan aikaan.

     Mitähän tuossa SX mallissa on parempaa ilman kirjaimia olevaan?
     Tuota tavallista näyttää k-maatalous mainostavan 669? hintaan.

     Comment


     • #6
      Vähän menee hintaluokasta yli, mutta tuttu autotrokari hommasi käytetyn "ammatti"-pesurin jostain.

      En tiedä mikä pulju noita myy, mutta satunnaisessa harrastekäytössä voisi tuollaisesta käytetystä "ammatti" -pesurista omalla polttimolla olla iloa pitkäksi aikaa ja pesutulos taattu.

      Hinta oli muistaakseni jossain 800-1000e paikkeilla, mutta tämä vain todella hatara muistikuva.

      Comment


      • #7
       ÄLÄ OSTA CLENIN PESURIA!! Entisen työpaikan kautta olin kyseisesten laitteiden kanssa tekemisissä päivittäin, eli sain jatkuvasti hakea niihin varaosia, kahvat vuotivat, ei nostanut paineita jne. Ei siis jäänyt minulle ainakaan hyvä kuva niistä laitteista.

       Comment


        #8
        En suosittele Kärcherin kuumavesipesuria. Porukoilla oli maatilalla ja ei ollu kuin ongelmia.
        Kävi sit korjauksessa vähän väliä, vaikka tuloveden liitännässä oli suodatin=takuun ja toiminnan säilymisen edellytys. Voi mennä hiekkaa sisään ja pumppu ei siitä pidä.Ja ei ole ollut ainut versio, jossa vikoja.
        Ammattimalleista en tiedä...voivat olla vahvempia.

        Poltin ongelmia oli siinä eniten. Taas huomattavasti vanhempi Kärcherin kylmävesipesuri oli pirun hyvä.

        Nyt kotitilalalla on jokin punainen (merkkiä en muista just nyt) kuumavesipesuri ja pelannu tosi hyvin.

        Comment


         #9
         Ainakin Kärcherin vanhemmat ammattimallit ovat todella kestäviä ja luotettavia. Sellainen kottikärryn kokoinen mötikkä on ollut jo luultavasti lähemmäs 20v käytössä ja pelittää hienosti. 15v meni ilman mitään huoltoa, joka tosin sitten hieman kostautui isommalla huollolla, sekin lähinnä vain polttimen suuttimen ja putsarien vaihtoa sekä johtojen korjailua.

         On muuten sitten kuin yö ja päivä vetää tuolla ja niillä malleilla, joita jaksaa vielä nostellakin. Polttimella saa veden kevyesti sataan asteeseen ja yli. Ei ole vaseliineista vastusta.

         Porkkis, jos otat sisähanasta syötön ei ole kiva asia, kun letku paisuu ja paukkuu. On vieläkin tallissa seinissä ja katossa jäljet, kun pikkupesurin ja puutarhaletkun yhdistelmä ei tykännyt kädenlämpöisestä vedestä. Syöttöletku paisui paisumistaan liittimien läheltä ja lopulta otti ja pamahti. Toisen kerran lähti itse liitin irti pesurin päästä ja letku sätki ympäri tallia. Kiva sukeltaa pihalta sisälle yrittää hanaa sulkemaan.

         Syöttöletku joutuu kestämään aikamoisia paineenvaihteluita pesurin pumpun pysähtyessä, joten uutena ihan hyvältä näyttävä asennus on muutaman käyttökerran jälkeen kaput, mikäli letku ei ole riittävän kestävää.

         Comment


         • #10
          työmaalla oli KEW joka tuotti jatkuvan 140bar paineen, vesimäärästä ei tietoa mutta kun sen tilalle hankittiin uusi 200bar pesuri joka tuottaa 14litraa minuutissa, paineita ei tarvii pitää kun 150barin kieppeillä ja puhdasta tulee. se on joku italialainen eikä varmaan kestä kovin kauaa ainakaan äänestä päätellen. ero vanhaan kuitenkin kuin yöllä ja paivällä. se vesi se kuitenkin on joka pesee.

          Harrastepajalla taas vanha kränzle josta tulee 19litraa. sekin on aika huima peli.

          kärcheristä ei mitään hyvää sanomista, vaikka itellä semmonen onkin. se työmaan KEWikin vuotaa kuin seula joka paikasta ja on todella heikkotehoinen.

          ite ostaisin tuollaisen kränzlen jos jostain käytettynä tai rikkinäisenä löytäisin. niihin kun saa varaosia, tuo pajan pesuri purettiin ja vaihettiin tiivisteitä. oli muuten kunnollisen oloista tekoa, ei muovia juuri missään.

          Comment


           #11
           Ari SX on letkukelalla, muuten sama kampe.

           Kaverilla on kans kränzle 1150 tms, pitää käydä koestamassa joskus. Ilmeisen laadukkaita pelejä Kränzlet.

           KEW lienee myös hyvä. Jos oon tajunnut oikein niin ensin muutti nimensä Altoksi ja nykyään on Nilfisk-Alto. Kalliita.

           Kaikki kuumapesurit lienee budjetista ulkona. Käytettyä sellaista en taida haluta, kun tuntuu ainakin että liikaa vikapaikkoja ja uudet on tonneja...

           Comment


            #12
            Joo KEW on Nilfisk-Alto nykyään.

            Comment


            • #13
             Itse olin Kärcherillä useamman vuoden duunissa ja kavereille tuli suositeltua lähes aina tuota K 7.20:tä. Se on hyvä ja kestävä pesuri messinkisellä pumpunpäädyllä. Kone toimii vieläpä valovirralla, tosin vaati muistaakseni 16A sulakkeen. Suosittelen ottamaan ilman letkukelaa. Painoahan tuollaisessa alkaa olla se 20 kg, joten liikuttelu saattaa ainakin hameväen mielestä olla työlästä.             http://www.karcher.fi/fi/Tuotteet/Ko...a/10348500.htm

             Sanomattakin on selvää, että painepesurit on tarkkoja syöttöveden puhtaudesta korkean paineen vuoksi. Hyvin suuri osa ongelmista juontaa juuri likaisesta vedestä. Suodatin on suositeltava, tosin sekin likaantuu, tukkeutuu ja kuluu.

             Viime kesänä olin Altoa myyvällä Tecalemitillä duunissa. Ilmeisesti myös hyviä koneita. Taitavat olla vaan hiukan kalliimpia.

             Comment


              #14
              16A paukut on, no problem. Onko tuossa sitten letkukelan kanssa (tiiviys?) ollut ongelmia kun suosittelet ilman kelaa?

              Comment


              • #15
               Itsellä ollut tuo Clen 3300 vajaa 3vuotta toiminut täydellisesti ja käytetty noin kerran viikossa ja pesty kerralla noin 3 autoa. suosittelen erittäin hyvä kone.

               Comment


               • #16
                Alkuperäinen kirjoittaja porkkis Näytä viesti
                16A paukut on, no problem. Onko tuossa sitten letkukelan kanssa (tiiviys?) ollut ongelmia kun suosittelet ilman kelaa?
                Tollainen integroitu letkukela on toimivuudeltaan/hyödyltään vähän niin ja näin. Se toimii kyllä, jos malttaa katsoa, että se letku menee kelaan suoraan ja oikein rullalle. Ihmiset olettaa, että letkukela imaisee sen letkun sisäänsä ihan miten päin vaan. Mun mielestä se on vaan varuste, joka ei ole hintansa väärti.

                Vähän sellainen mielipidekysymys, itse tykkään keriä letkun mielummin käsin rullalle tai jättää maahan niin voi sitten ajella ruohonleikkurilla ylitse ja pysäyttää autonrenkaan letkun päälle pesulle kaartaessa :)

                Comment


                 #17
                 Jos saisin ehdottaa kylmäpesuria, Alto Poseidon 7 - miinuksena kova hinta, mutta käytännössä ikuinen laite jos sitä edes vähän huoltaa. Kärcherin HD695 on tullut muutama korjattua - hyviä näyttävät nuokin olevan.

                 Kuumista sitten löytyy nuo Alton Neptunet ja Kärcherin isot, joista vuoden korjailukokemuksen ja muutaman kymmenen otannan jälkeen ottaisin itse Kärcherin.

                 Noita alle 500 euron pesureita kannattaa välttää ihan nyrkkisääntönä. Halvemmissa paine tehdään yleensä kolmella männällä kieppulevyn kanssa, paljon kalliimmissa on rivipumppu.

                 Suurin osa rikki menneistä pesureista on ollut ilman tulovesisuodatinta, männät ja venttiilit sökönä. Tai sitten ovat sisältä täynnä maatalouden loppujätettä ja paikat syöpyneet pilalle.

                 Pikkuvikainen käytetty HD695, sieltä on yleensä painekytkin tai venttiilit vainaat. Maksavat alta satasen.

                 Comment


                 • #18
                  Jo hieman vanha malli, Kärcher 502 MS on minulla nyt saattohoidossa, kun edellisen omistajan maatalouskäyttöön hankittiin tehokkaampi. Tuostakin on mennyt noita euron arvoisia muovisia takaiskutulppia, mutta lähinnä vain jäätymisen takia. Kahvoja on vaihdettu ja korjattukin, ovat kulutustavaraa.
                  Avoimeen kelaan letku on helppo kelata ja laite mahtuu pystyasennossa pieneen tilaan.

                  Comment


                   #19
                   Täältä kyllä kans kehuja Clenille. Kotosalla ollu useita vuosia ja hyvin pelittää edelleen. Ja on varmasti ollu raskaalla käytöllä.

                   Comment


                   • #20
                    Oliko kellään kokemuksia tuosta Kränzle 1150:sta?

                    Entäs 160 TST ja Profi 160 TST, mitä eroa ko. laitteilla on muuta kuin muovikuoren väri?

                    Hankinta alkaa olla ajankohtainen ja Tammer-diesel antoi kohtalaisen tarjouksen noista laitteista. Ebaymarket tarjoaa tietenkin halvemmalla, varsinkin poistuvaa mallia 175 T jossa alkaa olla speksit kohdallaan, mutta miten takuuasiat pelaa näissä ulkomailta ostetuissa pesureissa?

                    Comment


                     #21
                     Tuo Kränzle 1150 on vallan pirun hyvä laite. Jos nyt ostaisin pesuria, ostaisin varmaan sellaisen. Edellisessä työpaikassa oli ja tuli auto pariin kertaan pestyä. Laadukkaan oloinen, kompakti ja tehokas

                     Comment


                     • #22
                      Kränzle 1150T tuli ostettua 2v sitten kun ebaysta niitä sai soforttina 460e posteineen. Harrastekotikäyttöön on erittäin hyvä laite. Ns riittävät ominaisuudet kuten 600l/h, 60c ja messinkipumppu ja kela ja rotojetti. Ebaysta saa siihen kulmasuuttimenkin edukkaasti.

                      Comment


                      • #23
                       Meillä on tällainen kärsseri ollut viime kesästä asti ja omien kokemusten perusteella käypä laite. Tuosta terassipesuharjasta ei kylläkään ole kokemusta.

                       Comment


                        #24
                        Onko kellään kokemusta lidl:n lavor merkkisestä pesurista? lupaa 160 bar ja 540l vedenkulutusta.
                        Hinta ei lupaa kyllä hyvää. Olisko ollut 169 euroa.

                        Comment


                         #25
                         Tuossa linkki vielä ko. pesuriin.

                         Ominaisuudet kyllä kuulostavat ihan hyviltä, vesimäärä on ainakin kohtuuhyvä ja paineletku on 10m. Yleensä halvemmissa tahtoo olla lyhyt tuo paineletku. Onkohan sisuskalut jotain keraamista materiaalia vai metallia? Kestääkö tuo yhden kesän auton pesut, vai useamman?

                         Comment


                          #26
                          Tais olla halvemmissa malleissa pumput alumiinia ja kalliimmissa messinkiä. IKH:n mainoksissa noita on ollut...

                          Comment


                           #27
                           Kränzle 160 TST ollut käytössä n.3-vuotta ja hienosti on toiminut!! Suosittelen!

                           Comment


                            #28
                            Multa löytyy tuo Lidlin pesuri.

                            Nyt pari kuukautta sitä käyttänyt ja tuntuu kyllä laadukkaammalta kuin kaksi vuotta kestänyt Kärcher. Kaiken lisäksi kärcher maksoi lähemmäs 400€!
                            Myös Tecalemitin myymää Altoa on kokeiltu mutta heikoin tuloksin.

                            Tuossa Lavorissa kyllä piisaa vettä mutta suihkun muoto ei ole kovinkaan tasainen.

                            Paras pesuri kyllä tähän mennessä. (ja halvin!)
                            Katsotaan nyt miten kestää...

                            Comment


                            • #29
                             Tulikin sitten talliin Kärcher HD 10/25 SX, kun sattui sopivasti kohdalle. Hyvin tuntuu p#ska lähtevän tuollakin. :) Jahka tuosta aika jättää, niin katsastan sitten Kränzlejä uudelleen.

                             Comment


                              #30
                              Tossa Lidlin pesurissa on ainakin letku aika heppoinen. Sellainen nylon sätös, kuten muissakin halvoissa taipuisuuden ja keveyden takia. Ei vaan kestä karummassa käytössä kuin hetken.

                              Nappasin itse siitä originelli letkusta päät irti ja prässäsin tilalle teräskudosletkua 10m. Nyt kärsii ajella vaikka traktorilla yli eikä tussahda paineet pihalle. Letku vaan maksaa liki koneen hinnan... Heh.

                              Comment

                              Working...
                              X