Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Painepesurin valintaa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    En ymmärrä myöskään miksei hiekkapihalla voisi pestä autoa painepesurilla.
    Kerran hiekan takia meni pesuri remonttiin kun ennen pumppua olevaan kohokammioon pääsi hiekkaa syystä tai toisesta, niin imaisipa sitten kaikki kolme mäntää tiivisteineen rikki. Kyse siis tämmöisestä 150kg painavasta höyrykonekärcheristä. Ei tuosta hiekasta muuta ongelmaa ole havaittu.

    Comment


    • Kävipäs sitten niin, että talven jälkeen kränzle hd 10/120 tuottikin pienoisen pettymyksen, kun ei toiminutkaan. Lähtee kyllä käyntiin normaalisti, mutta minkäänlaista painetta ei nosta. Vettä tulee letkusta pesurille asti, muttei siitä eteenpäin lähde kyllä.

      Venttiilit putsattu, suutin putsattu, suodatin putsattu, öljyt vaihdettu. Virtaa saa 16A sulakkeen takaa ja vettä tulee kyllä tarpeeksi (sekkarilla mitaten kympin ämpäri täyteen).

      Kenelläkään vastaavaa ongelmaa tai vinkkejä, ennenkuin laittaa takuuseen britteihin tai vie korjaukseen.

      Comment


        Vian selvittämisessä en varmaan osaa auttaa mutta eikö tuon takuukorjauksen pitäisi onnistua suomessa vaikka ei täältä ole ostetukaan. EU:ssa kuitenkin ollaan.
        Ettei se punainen paineventtiili ole jumissa? Laskeeko vettä yhtään läpi vesipisteestä tulevan paineen avulla?

        Comment


        • Ei kyllä laske yhtään vettä läpi, täytyy vielä tutkia tuo ventiili tarkemmin.

          Ja unohtui sanoa, että ei ole ollut tietenkään pakkasessa talvella...

          Comment


          • Itselläkin viime kesänä taukosi kerran toimimasta tai lähinnä ei antanut täysiä. Käytän pesuun pihakaivon vettä ja saattoi pohjaventtiilin kautta imaista hieman mutavelliä. Kytkin puhtaaseen veteen takaisin ja pienen nikottelun jälkeen alkoi toimia.

            Comment


              Jos se paineensäätönuppi menee pohjaan, kun vetää liipasimesta, pitäisi vettäkin tulla. Varmaan veden laatu saattaa kans vaikuttaa tommoseen ongelmaan. Kalkki saa varmasti jumiin paikkoja. Mä oon ottanut tavaksi päästää vedet pois pumpusta käytön jälkeen. Kun tulololetku ja paineletku on irti koneesta käytän konetta ihan sekunnin tai kaksi päällä, niin se sylkäsee pumpun tyhjäksi.

              Comment


              • Hihhei, pesuri toimii taas. Irrotin vielä kaikki ventiilit ja liotin niitä pesuvedessä yön yli. Ratkaisun uskon kuitenkin olleen niissä parissa kevyessä vasaran iskussa jotka annoin tuohon paineen säätö mutikan päähän :)

                Mikse taisi osua siis oikeaan.

                Ja tuo vesien päästäminen pumpusta taisi olla ihan ohjekirjassakin. Oon myös noin ottanut tavaksi tehdä.

                Comment


                  Pitäähän sitä nyt sangollisen sekunnissa tulla pesurista pihalle ;)
                  Kannattas varmaan noit pikku kräntslejä palokunnille alkaan hankkiin, kun jää kohta sammutusautot kakkoseksi.

                  Mun talvet sisällä säilytetty stihli alko sitten brakaan ja o-renkaat falskaan ensimmäisen pesun aikana. Pitäs vaan löytää jostain sopivat tilalle.
                  Viime vuonna 28.4. tuollasta kirjottelin ja eilen kun taas ensimmäistä kertaa autoa pesin niin taas sama homma, eli Stihlin perkule alko vuotaan.
                  Vielä en tiedä mikä hajos, mutta hetken aikaa pelas kyllä kunnolla.

                  Comment


                  • Tuo vesien ulos pumppaaminen tod. näk. kannattaa Kränzlessä. Laite on monesti unohtunut ulos ja pakkasyön jälkeen on pelottanut, että nyt on jäätyminen tehnyt tuhojaan männille ja kahvalle. Kärcherin vastaaville muoviosille noin kävi monta monituista kertaa, Kränzle ei ole ollut moksiskaan. Kärcheristä oli jokseenkin mahdoton tyhjentää vesiä pois.

                    Comment


                    • Saisokohan tällä peltikaton puhtaaksi? http://www.fixusnet.fi/~ANzVx0000001...00&Y219=&Y223=

                      Comment


                        Duunissa on joku tän näkönen nilfiski
                        http://consumer.nilfisk.fi/Products/...roduction.aspx

                        Siinä on ollut vikaa ihan hemmetisti. Jotkut tiivisteet menee pumpusta paskaksi tasasin väliajoin. Korjattu takuuseen jo useita kertoja vuoden sisällä. On kuulemma joku tyyppivika, että jättää paineet pumppuun, vaikka kahvasta päästäisi paineet pois pesun jälkeen. Se sitten rikkoo ne tiivisteet. Sääli sinänsä, sillä toimiessaan vaikutti ihan asialliselta peliltä.

                        Comment


                          Alkuperäinen kirjoittaja kepakko Näytä viesti
                          Saisokohan tällä peltikaton puhtaaksi? http://www.fixusnet.fi/~ANzVx0000001...00&Y219=&Y223=
                          Ei ehkä puhtaaksi mutta ainakin märäksi...

                          Comment


                            Alkuperäinen kirjoittaja kepakko Näytä viesti
                            Saisokohan tällä peltikaton puhtaaksi? http://www.fixusnet.fi/~ANzVx0000001...00&Y219=&Y223=
                            Riippuu mitä kemikaaleja käyttää. Pelkällä vedellä tuskin lähtee ammattimaisen puhtaaksi. Se vaatii kuumaa vettä ja todellista painetta muutaman sata baaria.

                            Comment


                            • Mattopesuri.

                              Comment


                                Riippuu varmaan aika paljon siitä, millaista mökköä siellä katolla on ja miten paljon. Lisäksi pesurin veden määrä tuntuu vaikuttavan todella paljon. Edellisellä boschilla sai suihkutella yötä päivää ja vähän tuli valmista. Kränzlellä alkoi lika jo irrota ihan mukavasti. Omasta kämpästä pesin sillä tiilikaton, rännit ja peltiset räystäät. Hyvin lähti sammal ja muu moska pois ihan vedellä. Tiiletkin puhdistuivat ihan kokonaan. Pesuaineella olis varmaan lähtenyt vielä paremmin. Rännien ulkoreunat oli niin pahassa kunnossa, että niitä täytyy varmaan jollain pesuaineella vielä kuurata.

                                Comment


                                • Nilfiskillä (125.3) pesin pihalaatat, suuttimena oli sellainen pyörivä ja puhdasta tuli nopeasti. Äsken vetelin saunan, mäntysuopaa purkkiin ja vedellä huuhtelu, lauteissa oli pari tummempaa kohtaa ja lähempää suihkutin niin niihin jäi siistin montut nyt :( pari kertaa on tehnyt että veden tulo heikkenee ja pumppu nostaa kierroksia, lienee ilmaa letkussa? Muuten on ihan asiansa hoitanut.
                                  Viimeksi muokannut kepakko; 12.5.2012, 19:55.

                                  Comment


                                  • Ensimmäistä pesuria ostamassa. Haussa olisi isälle syntymäpäivälahjaksi painepesuri, ja rautakauppojen kiertelyn jälkeen vaihtoehdoiksi jäi Kärcherin k 6.600 ja k 5.600. Spekseissä isoimmat erot oli kp-letkun pituus (5.600 1,5m lyhyempi), vesimäärä (6.600 max. 550l/h ja 5.600 max. 460l/h) ja 6.600:ssa hieman enemmän varusteita, mm. pesuharja, pesuainepullo ja letkukela. Hintaeroa näille kahdelle tuli tarjousten jälkeen ~160€. Onko tuolla vesimäärän n. 100 litran erolla maksimituotossa käytännössä paljoa merkitystä, kun pesurilla pääasiassa pestään autoja ja terassia/laatoitusta?

                                    Comment


                                      Kyllä sillä on. Se vesimäärä ratkaisee nimenomaan sen, kuinka puhdasta tulee ja miten hyvin lähtee liuottimet ja pesuaineet pois pinnalta. Vesimäärä on selkeästi tärkeämpi juttu kuin paine. Esim. 120bar riittää oikein mainiosti jos sillä paineella tulee tarpeeksi vettä.

                                      Comment


                                      • Siis vesimäärä ratkaisee pesunopeuden,vertaa lumityö pistolapiolla/lumilapiolla .Mitä isompi vesimäärä sen mukavampi on pestä isoja pintoja.Ja se 120-130bar riittää kyllä ja jos sillä ei lähde tarvii mekaanista puhdistusta eli harjaa.

                                        Comment


                                        • Mitäs pesuainetta käytätte auton pesuun pesureissa? Hinta vs laatu

                                          Comment


                                          • Tällainen tarina veden syötöstä:

                                            Tehokkaammat pesurit kuluttavat vettä todella paljon ja veden syöttö saattaa koitua ongelmaksi. Talven jälkeen virittelin pihakaivolle puutarhapumpun, joka on viime kesän toiminut moitteetta pesurin vedensyötössä. Kun nyt kytkin pesurin toimintaan, ihmettelin, kun en saanut Kränzlestä irti mittarin mukaan kuin noin 50 bar. Tutkin syöttöletkun (joka noissa on aika tuhtia tavaraa) sekä paineletkun, joka sekin on kolmen vartin mallia.

                                            Pesuri ei voinut olla tukossakaan, koska kunnalliseen verkkoon (toisella syöttöletkulla) kytkettynä pesuri antoi täydet tehot.

                                            Päättelin puutarhapumpusta hävinneen jollakin tapaa tuoton ja kiikutin laitteen takaisin kauppaan, kun takuukin oli vielä voimassa. Sain tilalle välirahaa vastaan hieman tehokkaamman mallin. Ihmetys oli iso, kun tälläkään pumpulla en saanut pesurista tehoja irti yhtään enempää.

                                            Sitten aloin vertailla kolmen vartin letkujen pesuriin kytkeytyviä, sulkeutuvia pikaliittimiä. Vaihdoin puutarhapumpun letkun päässä olevan Hozelock -merkkisen liittimen siihen merkittömään, joka toimi kunnan verkkoon kytketyn letkun päässä -ja niin se pesuri alkoi toimia! Aika uskomatonta, että noinkin laadukkaan kuuloisen merkin liitin laskee niin heikosti vettä lävitseen.

                                            Olisi ehkä viisainta käyttää sulkeutumatonta liitintä, joka tod. näk. virtaisi vielä paremmin, haittana siinä on se, että letku tyhjenee käyttöjen välillä ja useimmat pesurit eivät tykkää ilman hörppimisestä.

                                            Comment


                                              Noi liittimet letkuissa on usein aika pienellä reijällä. Letku voi olla puolen tuuman, mutta liittimessä oleva reikä onkin paljon pienempi. Tietysti siitä alkaa ahdistaan.

                                              Comment


                                              • Kolmen vartin (19 mm) letku on toistaiseksi riittänyt kaikkiin tarpeisiin, en ole pesupistoolin kanssa huomannut tuon Hozelockin liittimen ahdistavan niin pahasti. Olisikohan tuo riittävän juokseva malli?

                                                Comment


                                                  Pesupistoolissa on varmaan samanmoinen reikä kuin hozelockin liittimessä.
                                                  Jos putken halkasija pienenee tarvitaan isompi paine, jotta saadaan sama vesimäärä kuin isommalla letkulla ja pienemmällä paineella.
                                                  Näin minä sen maalaistajulla ajattelen.

                                                  Comment


                                                  • Tokihan se Hozelockin perässä pesupistoolikin toimii huonommin, jos virtausta kuristetaan.

                                                    Comment


                                                      Itselläni on aina tapana laskea vettä pesurin läpi moottorin ollessa sammutettuna niin kauan, kunnes ei tule enää ilmakuplia seassa. Sulkeutuva liitin ahdistaa varmasti virtausta, niissä on yleensä sen verran pieni reikä.

                                                      Comment


                                                      • Ja ne oikeat liittimethän on sitten niitä messinkisiä kynsiliittimiä, eikä mitään muovikikkareita joita saa vuoden välein uusia kun alkavat tihuttamaan.. ;)

                                                        Comment


                                                        • Minulla on kaikissa letkuissa kromatut messinkiset? letkupikaliittimet. Lukitus on samanlainen kuin hydrauliikan pikaliittimissä, mutta noissa ei ole kuristavaa sulkeutuvaa venttiiliä. Nuo on olleet kestäviä käytössä ja tarvittaessa voi lainata jatkoletkua eri puolelta tonttia jos joskus tulee tarve pidemmälle letkulle.

                                                          Minäkin ilmaan pesurin ennen käyttöä laskemalla sen läpi vettä verkoston paineella ennen paineletkun kytkemistä. Eikai tuo haitaksi ole ollut kun reilulla satasella ostettu 135 bar / 9l min Italian osista kasattu clena pesuri on palvellut jo monta vuotta säännöllisellä öljynvaihtohuollolla.

                                                          Comment


                                                          • Olisin varmaan jo aikoja sitten vaihtanut liittimet metallisiin, mutta kun noita ei ihan joka rautakaupassa myydä. Jos käsitin oikein, muoviset ja metalliset liittimet eivät ole keskenään vaihtokelpoisia.
                                                            Itsellä on puutarhapumpun syöttöletku noin 30 metriä, joten kestää tovin laskea pesurin ahtaan suuttimen kautta ilmat pois.

                                                            Comment


                                                              Ei ne kaikki muovisetkaan huonoja ole. Mulla on Gardenan kela ja liittimet ollut jo 6 vuotta käytössä, eikä vieläkään tihkuta. Ovat kyllä olleet hintaansa nähden todella hyvät.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X