Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 4F vanne/rengasasiaa.

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Laita ennemmin 245/35r19. Ja ei, ei varmasti raavi.

  Comment


   Jeps,ajattelin että tuossa 255 olis vähän korkeempi profiili ja näin olle parempi, mutta ei kai muutamasta millistä paljoo iloo saa..

   Comment


   • Tuon väittämäni tueksi, itselläni on 245/35r20 9" leveällä vanteella ja ET on 40. Alustana S-line -30mm, eikä oo lähelläkään raapimisia. Vanteen "yläreuna" on tällä setupilla aivan tasan kaarella.

    Comment


     Eli sulla on pieni ylikoko renkaassa kun on 20", mulle sama koko olis 245/40R19.. 35 profiililla näyttää varmaan aikas pieneltä tossa korissa.

     Kellään kokemuksia Nexen 8000 renkaasta?

     Comment


     • Mulla on juurikin nuo nexenit alla, hinta- laatusuhde kohdallaan. Äänekkäämmät kuin esim goodyearit. Mitäs tuo ylikoko haittaa? Mittarivirhe poistui sekä kaariin tuli mukavasti täytettä. Mulla on auto esillä tuolla näyteikkunan puolella niin sieltä näet tuon 35-profiilin. Oma mielipide on että 19" näyttää liian pieneltä tässä korissa, mutta mielipiteitä on niin monia.

      Comment


       http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...d.php?t=124983

       Takana 17mm lätty ja edessä 15mm. Ottaa takaa kiinni isommssa heitoissa sisäloksuun ja edessä raapasee ääriasennossa sisäloksun kiinnitys ruuviin jos sattuu joustamaan enemmälti samaan aikaan.

       Vanteet 8,5x19 et 45 245-35-19 nexen n8000

       Comment


        Joo tuli sovitettua vannetta paikallee ja ET35 tulis sopivasti kaaren taselle tosiaan..talvirengas setti mikä on alla 17 * 7,5 ET 30 ja hkpl 7 ei raavi mistään isollakaan kuormalla vaikka rengas on leveimmästä kohdastaan 2mm ulkona..

        Comment


        • Täälläkin tuli sovitettua ja jätettyä kesärenkaat alle.
         Kyllä vähän harmittaa kun en ostanutkaan 20" settiä, vaan tyydyin 19".
         No, mennään tällä tämä kesä.
         Vanteet RS6 old 8x19 ET42 235/35-19

         Comment


         • Tuota RS6 oldia kun sais jostain 20x9-9,5" koossa niin sepä vasta ois jotain. Niin simppeli ja helppohoitoinen vannemalli ja samalla niin SEKSIKÄS!

          Comment


          • Sanoppa muuta.
           Harvinaista sinänsä, että nykyinen auto on ensimmäinen, jossa molemmat sarjat ovat audin vannemallia.
           Mistä se siis kertookaan, Hyvä Audin suunnittelijat :)

           Comment


           • Mites 9x20 ET35? 255/30 kumilla?
            Auto ilma-alustalla.

            Comment


             kumin ja vanteen valinnassa olen tässä etsinyt itsekkin useampaan otteeseen sitä "oikeaa". Juuri vaihdoin kesäkiekot alle, kun jommasta kummasta takavanteesta on paino lähtenyt irti ja rupesi ravistamaan.

             Talvirengastus: 245/40/18/8 et 43 (RS6 old OEM)
             Kesärenkaat: 245/40/18/8 et 35 (A7 10-spoke)

             Eli 8mm heitto vanteiden osalta. Alustana ilmajousitus, joka on tällä hetkellä neitseellinen, mutta tarkoitus olisi madaltaa. Alustavalla päättelyllä lähtisin 245/35/20/9 et 40 setillä kokeilemaan. Jätetään sitten madallusta vähäisemmäksi jos rupeaa raapimaan jostain syystä. Nappia kääntämällä kun se kerran onnistuu.

             Onneksi ilmeisesti Risu on tätä setuppia alle laittanut ja päässyt jo testaamaan. Millainen ero on etuvanteen ja takavanteen istuminen lokarin kaaren kanssa tasan? takapää kun tuntuu olevan aavistuksen sisempänä.

             Enää vain pitäisi päättää millaiset vanteet sitä hankkisi. RS6 old olisi kyllä sopiva, mutta marmorilla tuon vanteen hinta on noin 1300€/kpl.

             Comment


             • Tuolla s-line alustalla takapäässä vanteen yläreuna on prikulleen kaarella. Etupäässä yläreuna onkin sitten sisässä varmaan noin 5-10mm johtuen camperista kenties? Tämä siis ihan päinvastoin kuin esim. B7 A4:ssa jossa muistaakseni edessä oli paljon kapiampi kotelo.
              dr_ink: Jos meinaat laittaa alhaisen kantavuusindeksin renkaan niin mikset laittais sitten vaikka 235/35:ia? Tulee sopiva ja nätti veny 9":lle vanteelle. Omaan silmään tuo 245/35 on täydellinen rengaskoko tuolle leveydelle ja kantavuuskin riittää (93).

              Comment


              • Mietitään ensin mahtaako tuo 9" et 35 edes sopia.

               Comment


               • Tuo tulee sen 5mm ulommas versus ET40, vanteen sopivuuden kanssa ei ole mitään ongelmia. Ongelmat(raapimiset) luodaan vääränlaisella rengastuksella.

                Comment


                • 255-leveyksinen rengas on sen verran läski, että ottaa luultavasti takana ulkokaareen niiauksissa kiinni. Vanne tosiaan kyllä mahtuu hyvin, mutta maksimissaan tuolla 245/35-rengastuksella.

                 Comment


                 • Alkuperäinen kirjoittaja dr_ink Näytä viesti
                  Mites 9x20 ET35? 255/30 kumilla?
                  Auto ilma-alustalla.
                  Mahtuvat erinomaisesti ja ei raapii . Pari kuvaa (foorumilaisten autojen kuvia viesti 2069).

                  Comment


                  • Mahtuuko A6 4F 2.0tdi vm 06 seuraava satsi?

                   Gummit: 235/35/19
                   Vanteet: Et 50 ja keskireikä 57.1, 8",

                   Comment


                    Kiitos Risu, Tarkemmin tutkittuna tosiaan korkeus vaikuttaa kuinka vanne tuntuu tulevan kaarelle edessä ja takana.

                    Pienen mittailun ja tarkistelun puolesta tosiaan varsin optimaalinen rengastus on siis tuo Risun käyttämä tai Pro mitoitus mikä Dukella oli. Mutta siis tuleviin miettimisiin lähtisin siis käyttämään jo keskustelussa mainittua työkalua:
                    http://www.rimsntires.com/specspro.jsp
                    Vasemmalle puolelle kun syöttää tiedot 245/35/20 ja 9" ET 40 voidaan todeta, että s-line alustalla tämä toimisi. Pyörän tulisi olla kantavuudelta 93 tai suurempi (Kumi & Vanne, vanteet nyt yleensä onkin. ehkä jotkut pinnavanteet saattavat olla heikompia). Oikealle puolelle voikin sitten syöttää millaista on autoon suunnitellut. Vastaavasti pohjana voi käyttää jo ennalta mainittuja mittoja vasemmalla puolella ja verrata niitä omaan hankintaan. Itsellä siis tuntunut ihan hyvältä tuo orginaali rengastus 18" koossa, jossa vainne 8" ja kumi 245/40r18. Tosin nyt ehkä ottaisin 245/45r18 mittarivirheen ja rangaskotelon täyttymisen myötä, mutta tosiaan isommalla vanteella ;)

                    Eli suuremmat ulkonemat vanteella tai kumilla vaatii tarkempaa tarkastelua ja madaltamisessa malttia.
                    Tässä Duken vanha 4f Ja tässä Risun kulkine

                    Comment


                     Mulla tulee nyt 19*8,5 ET 35 vanteelle 245/40 R19.
                     Rengashan on pieni ylikoko, tuo 245/35 rengan näyttää kyllä jotenkin pieneltä jos autoa ei ole madellettu aivan lintax.

                     Comment


                      Mulla on nyt 19*9,5 ET 35 vanteelle 255/35 R19. Just mahtuu pyörimään.

                      Comment


                      • Tässä vielä parit kuvat omasta "stancesta" kun tuntuu tähän aikaan vuodesta olemaan kiinnostusta istuvuuksien suhteen, linttamiehethän ei hyväksy moista gäppiä alkuunkaan :). Vanteiden ja renkaiden tarkemmat speksit löytyy aiemmista tämän ketjun viesteistä.
                       Attached Files

                       Comment


                       • Kevään tultua alkanut taas pyryttämään oikein huolella ja tullut hommattua säädettävä alusta jo valmiiksi, sekä nyt olis mahdollisesti tulossa 10x20 vannetta ympäriinsä offsetillä 45. Kertokaas nyt joku viisaampi mikä tuolla tuennassa ensimmäisenä tulee vastaan, kun sovitetaan "hiukan" leveämpää pyörää alle? Takakaaret ainakin aika naftit, mutta muuta? Renkaiksi kaavaillut 245/30r20 kokoa (miedolla venytyksellä siis), niin saa kunnolla madallattua... Autohan siis hommattiin täysin käyttikseksi.

                        Comment


                         Ketjun rohkaisemana tilasin itselle 8,5x19" ET42 vanteille 245/40R19 kumhot, toivottavasti nyt ei sitten raavi heitoissa. Autossa Eibachin -30mm alusta.
                         Tuli otettua vielä paikallisesta liikkeestä, sain sen verran hyvä tarjouksen, ettei ollut järkeä ulkomailta tilailla.

                         Comment


                          Kuinka mahtaa istua 4F:n alle vanteet 8,5" x 18" ET29, 245/40 kumeilla? Autossa ilmajousitus. Lähinnä tuo ET mietityttää ja onko rengas liian leveä?

                          Comment


                           Kysytyään nyt vielä kerran ihan suoraan, kun alkuviikosta pitäs panna kumet päälle niin ois kiva jos ois sitten oikean mittaiset putitkin heti suoraan renkaisiin...
                           Eli lyhyesti:

                           A6 Avan 3.0TDIq -06, 30mm alustasarja. Mahtuuko raapimatta alle 245/35/19, 8,5" vanteella ET50?

                           Vai tarviiko spacereita?

                           Comment


                            Jäävät ihan sairaan sisään että ei pitäs kyllä kiinni ottaa. Orkkis et taitaa olla 43. 19x8.5 et 45 ei ainakaan ota kiinni.

                            Comment


                             Itseasiassa pelkäänkin enemmän sitä että ottaa kiinni sisäpuolelta... Siksi juuri noita spacereitakin ihmettelen, kun tuollaiset 20mm keskittävät on nyt talvirenkaissakin.
                             Kuten jossain jo laitoinkin niin toinen talvirengassarja (225/45/19, 7,5x17, ET45) tulee noilla 20mm spacereilla ihan millilleen kaaren tasalle. Toki erilevynen vanne yms.

                             On vaan noissa vanteilla olevissa kaljuissa jonkinlaiset oudot jäljet sisäreunassa, ihan kuin olis raapinu. Siks hiukka pelkään että jostain ne kraapii. Toisaalta taas 20mm spacer tuo rengasta varmaankin hieman liian ulos, mutta ainakin katsastuksen kannalta olis helpompi hengittää kun ei tarvis spacereitten kanssa käydä näyttämässä. Varmaankin paras kompromissi olis joku 13mm spacer noiden kanssa, pitää tutkiskella kun niitä alle sovittaa.

                             Comment


                             • 18" ja silti mukavuutta

                              Moikka!

                              Ikä lisäntyy ja mukavuudenhalu myös :) noh, en tiiä mutta talven ajelin 225/55R17 nastoilla ja tykkäsin tosi paljon. Nyt kun tuli laitettu 18 tuumaset 245/40R18 renkaat alle alkoi varsinkin kaupungin huonot tiet jotenkin korostumaan ja ehkä myös melutaso lisääntyi hivenen.

                              Onko hyviä vinkkejä, löytyy 18 tuumaselle mukavampaa rengasta mikä mahtuu 4F alle, vai pitääkö vaihtaa astetta pienempään tuumakokoon eli 17 tuumaseen? Jos tulee 17 tuumanen, niin varmaankin valitsisin saman 225/55R17, eli hieman ylikokoa, mutta vastaava 225/50R17 näyttää jotenkin pieneltä pyöräkuopaissa.

                              18 tuumast vanteet näyttää kyllä hyvältä, joten jos meno saisi pehmeämmäksi ilman tuumakokoa pienentämättä se olisi ratkaisu aika hyvä.

                              Kiitos vinkeistä.

                              Comment


                               Se renkaan merkki ja malli varmaan vaikuttaa meluun enemmän kuin mitä pieni koon muutos. Rengastesteistä voi hakea osviittaa mikä olisi hiljainen rengas.
                               Viimeksi muokannut andre_; 6.4.2014, 17:43.

                               Comment

                               Working...
                               X