Jarrusatulan kannakkeen pulteista oli nimenomaan kyse. Palojen mukanahan tulee yleensä uudet pultit satulaan ja niissä on joku lukite jo valmiina mutta carrierin ja navan välisiä pultteja kai harvemmin vaihdetaan. Esim. pyöränpultteihin voi hyvin sipaista kuparia vähän. Kunhan sitten varoo pudottelemasta niitä tahmeita pultteja mihinkään hiekkaan.
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
S4 Ebony Black Pearl
Collapse
X
-
Joo, ymmärsin kai mistä pulteista oli kyse, ainakaan tuossa ässän levyjen vaihdossa ei tarvitse irroittaa muuta kuin kaksi pulttia. Ja pyörän pultit, joihin muuten laitoin sitä kuparitahnaa. :)
Lähinnä hain (ihan yleisellä) kommentillani sitä, että eri ihmiset tekevät saman homman monesti eri tavoin ja googlettamalla on välillä hankala päätellä, mikä on se "oikea" tai suositeltu tapa.
Comment
-
Viikonloppuna kävi aika pitkäksi, joten purin joutessani autosta helmat ja lokasuojat pois pientä kunnostusta varten. Molemmissa lokasuojissa on kiveniskeämistä aiheutuneita ruostevauriokohtia (kuvassa tuo pahempi), jotka ovat häirinneet minua. Lisäksi kuskinpuoleisesta helmasta on lähtenyt melko paljon maalia – koska helmat joutuu irrottamaan lokasuojien irrottamiseksi, nekin on hyvä maalata samalla.
Helmat ehdin jo valmistella pohjamaalausta varten, mutta lokasuojia joutuu vielä hinkkaamaan. Tähän liittyen minulla olisi yksi kysymys: Ruosteen poistamisen jälkeen pellissä näkyy ruostetäplien kohdalla tummempia pilkkuja/hapettumia(?), täytyykö nekin poistaa fyysisesti vai mitä niille kannattaisi tehdä?
Myös takasivuikkunan kolmionmallisen peitelistan maalipinta kupruilee, joten ajattelin tehdä sille jotain. Miten nuo kolmiot lähtevät irti? Irrotin oven sisäpuolelta torxin, jolla peitelevy ilmeisesti on kiinni, mutta sen jälkeen homma tyssäsi.
Täytyy katsoa, jos viikonloppuna ehtisi maalata nuo osat. Muu auto täytynee myllyttää, jotta sävy/kiiltoerot tasoittuvat. Maalipinta ei ole muiltakaan osin täydellinen, mutta jospa noilla siistimisillä pärjäisi siihen saakka, että saa kerättyä pelimerkkejä ylimaalaukseen.
Comment
-
Itelläkin ajankohtainen kolmioiden kunnostus, niin törmäsin tällaiseen kolmion irrotus threadiin. Kannattaa koko ketju lukaista, niin löytyy vinkkiä myös ilman ovipahvin purkamista irrottamiseen.
http://audisrs.com/sutra329403.php
Comment
-
Täytyy murehtia tuota kaarien suojausta sitten, kun saan osat muuten valmiiksi. Olette kyllä ihan oikeassa siinä, että jonkinlainen suojaus tuohon olisi paikallaan.
Janhelle kiitos ohjeesta, nähtävästi minulla on ollut väärä tekniikka kolmion irrottamisessa (tai oikeastaan ei ole ollut minkäänlaista tekniikkaa). Toista puolta täytyykin kokeilla ovipahvia irrottamatta, nopeuttaa hieman hommaa.
Comment
-
Meinasin kunnostaa tuon Carryn kesäautoksi joskus, kun ehdin. Nuo alkavat olla melko harvinaisia.
Isäni osti tuon joskus 90-luvun puolivälissä ja jossain välissä se jäi leimaamatta rikkinäisen tuulilasin vuoksi. Teknisesti tuon 0.8-litraisen voimanpesän pitäisi olla jokseenkin kunnossa, mitä nyt vuosien seisonta on voinut tehdä tehtävänsä. Välillä tuota on pihassa siirrelty.
Comment
-
Hitaasti edistyy, mutta edistyy kuitenkin. Hiomisessa, ruosteen poistossa ja yhden pienen lommon oikaisussa menikin ennakoitua pidempään; samalla muistui taas mieleen, miksi ei tule useammin maalailtua. :)
Pääsin hieman aloittamaan maalaushommiakin, mutta ilo loppui lyhyeen vedenerottimen hajoamisen takia. Täytyy metsästää jostain tilalle uusi, niin pääsee jatkamaan.
Aloitin myös noiden B-pilarin listojen teippausta.
Comment
-
Viikossa alkaa ketutus laantua sen verran, että kehtaa kysellä toimintaohjeita jatkoa varten. Eli ensimmäinen maalauskerta meni harjoitellessa. En ole koskaan maalannut metalli/helmiäisväreillä, perinteisillä akryylimaaleilla jonkin verran.
Onko tuollainen epätasainen väri vain epätasaisen maalauksen ja siten maalarin syytä, vai voiko jossain muussakin olla vikaa? Osaisin sitten ensi yrityksellä tehdä paremmin.
Pohjat aion joka tapauksessa tehdä vielä kertaalleen uusiksi. Jos positiivisia puolia pitää hakea, niin maalipinta on tuota pilveilyä lukuunottamatta ihan hyvä (ei valumia tms.), ja ei-steriilistä maalausympäristöstä huolimatta pinta jäi roskattomaksi. Ei tosin tässä vaiheessa kauheasti lohduta :)
Comment
-
Voisin näin ex-automaalarina epäillä joko liian paksua värimassaa tai sitten todennäköisemmin epätasaista ruiskutusta. Oliko värimassa ohennettu 1:1 suhteessa eli puolet maalia ja puolet ohennetta? Ruiskuttamisesta vois sitten neuvoa niin että ohkasilla kerroksilla pohjat peittoon ja vielä ennen lakkausta yksi ns. sumukerros tasoittamaan metalleja. Tiedä sitten tapahtuuko tuo nykypäivänä erillailla, omista maalarin ajoista on jo noin 10 vuotta.
Comment
-
Maalina tuossa on DuPont Cromax, jota ei ohenneta ennen käyttöä. Eli varmemmin vika on omassa ruiskun käytössä. Pintamaaliruiskuna oli DeVilbiss GTI Pro 1.3mm suuttimella ja ruiskutuspaineet n. 3.5bar.
Sain yhdeltä maalarilta samanlaiset ohjeet kuin ViLeltä, että ensin ohut kerros ja sen jälkeen peittävämmin. Jälkeenpäin huomasin, että tuo DuPont neuvoo vetämään ensin kaksi peittävää kerrosta ja sen jälkeen yhden mistcoatin. Tuollakin saattaa olla jotain merkitystä.
Comment
-
Eikös tuo Cromax ole vesipohjainen maali? Voisin kyllä ennemmin suositella ns. autotalli-maalauksiin jotain ihan perinteistä ohennin maalia esim. PPG Deltron, tietysti sillä edellytyksellä että jostain sellaista saat...taitaa nykypäivän päästö normit viedä nuo värit pois maalaamoista! Vesipohjaiset maalit on aika tarkkoja maalauslämpö-tiloista ja ennenkaikkea ilmanvaihdosta ja ilmavirrasta eli suomeks sanottuna on tosi hankalia maaleja jopa ammattilaisille! Nuo vanhat liuotin-pohjaiset toimii autotalli-maalauksissa huomattavasti paremmin, jo paremman haihtumisen ansiosta.
Ruiskussa ei ainankaan pitäisi vika olla, jos vaan on hyvin pidetty eli ei ole kuivuneita maalikökköjä ilmateissä ja suuttimessa...itse aikoinaan tuli maalailtua paljon ihan perusmallin GTI:llä. Paine ehkä on hivenen kova, kuitenkin matalapaineruisku kyseessä, ainankin se sumukerros kannattaa vetää hieman pienemällä paineella!
Comment
-
Mitä ite maalannu, tosin Lesonalin vesiväreil, niin paineet vajaa 1bar ja pinta reilusti umpeen ja lopuksi ihan ohkanen, just toisin päin ku liuotin pohjasil.
On onnistunu ihan perus ex navetta tallissa, mut lämpöä saa olla ja tosiaan vaatii enemmän ilman vauhtuvuutta. Välillä pienempiä osia kuivatellu kerrosten välis ihan ilmaa puhaltaen maalipinnalle.
Comment
-
Täytyy ensi yrityksellä kokeilla sitten tuota "järjestystä", jos vielä samalla maalilla maalailen.
Alkuperäinen kirjoittaja ViLe Näytä viestiEikös tuo Cromax ole vesipohjainen maali? Voisin kyllä ennemmin suositella ns. autotalli-maalauksiin jotain ihan perinteistä ohennin maalia esim. PPG Deltron, tietysti sillä edellytyksellä että jostain sellaista saat...taitaa nykypäivän päästö normit viedä nuo värit pois maalaamoista! Vesipohjaiset maalit on aika tarkkoja maalauslämpö-tiloista ja ennenkaikkea ilmanvaihdosta ja ilmavirrasta eli suomeks sanottuna on tosi hankalia maaleja jopa ammattilaisille!
Minua vähän varoiteltiinkin etukäteen tuosta ilmanvaihdon tärkeydestä. Se noissa talliolosuhteissa on hieman hankalaa, kun ei oviakaan pysty pitämään auki. Lämpötila oli varmaankin riittävähkö, ~+35.
Comment
-
Juu, tuo rupeaa ikävä kyllä olemaan katoava laji tuo liuotin-pohjainen väri...paikallisen maalarin kanssa haastellessa kyseisestä asiasta sain sellaisen käsityksen että värejä kyllä saa tilaamalla ja pieniä määriä kerralla esim. entisöinti töihin (ässän laittohan lasketaan tähän kategoriaan) , tiedä sitten mikä on ihan virallinen kanta asiaan!
Comment
-
Itse maalasin ekaa kertaa vesiväreillä, ilman sen kummempia kikkoja. Lämpötila oli jotain +20 astetta ja jonkinlainen ilmanvaihto.
Ihan yllättävän hyvä jälki tuli, ainoastaan vähän roskia pääsi tarttumaan pintaan.
Eli vetelin kerroksia toinen toisensa perään kunnes väri oli tasainen, ja sitten odotin että värimassa oli kuiva ja vedin lakan päälle. Ihan samaan tapaan olen maalannut liotinpohjaisella maalilla.
Comment
-
En oikeastaan epäile, etteikö vesipohjaisillakin saisi kunnollista maalaustulosta aikaiseksi. Enemmän epäilen omaa maalaustekniikkaa ja/tai jotain muuta häikkää pohjissa, ruiskun säädöissä, värimassan sekoittamisessa ennen maalausta tms. Lokasuoja ei välttämättä muutenkaan ole se helpoin harjoittelukohde.
No, parhaiten oppii ne asiat, jotka oppii kantapään kautta. Tehdään niin monesti, että lopputulos tyydyttää itseä. :) Uusi maalaus(yritys) taitaa jäädä ensi viikonlopulle, tänä viikonloppuna en ehdi kuin hiomaan. Harmittaa, kun ei ole omaa tallia. Viikollakin ehtisi hyvin tekemään jotain.
Comment
-
Päivitelläänpä tätäkin välillä. On ollut hieman kiireitä, joten kauheasti ei ole ehtinyt auton laittoon perehtyä.
Edellisen kirjoituskerran jälkeen suunnitelmat muuttuivat sen verran, että lokasuojat menivät kuitenkin puolivahingossa maalaukseen osaavammalle taholle. Lokasuojat ovatkin nyt jo paikallaan ja auto siltä osin "ajokunnossa". Sävykin osui melko hyvin kohdilleen, tosin muu auto vaatisi nyt entistä pahemmin myllytystä.
En kuitenkaan halunnut aivan kokonaan periksi, joten helmat aion edelleen maalata itse. Ilman helmoja pystyy ja kehtaa ajella muutaman viikon ajan, mutta yritän löytää aikaa maalaukselle mahdollisimman pian.
Ennen "talvikauden" avaamista täytyy myös tehdä perushuollot; öljynvaihto, huohotinhässäkän puhdistus ja talvirenkaiden vaihto. Lisäksi tuulilasin pyyhkijät menivät perjantaina jumiin, joten vivusto täytyy irrotella ja puhdistaa.
Comment
-
Ehdin tänään pariksi tunniksi tallille irrotushommiin.
Pyyhkijänvivusto ei mielestäni ollut erityisen pahasti jumissa. Hieman yhdestä kohtaa tuntui takertelevan, mutta en vielä ole aivan vakuuttunut, että pyyhkimien jääminen keskelle tuulilasia johtui pelkästä vivuston jumiutumisesta.
Edellisellä kerralla, kun jouduin irrottamaan tuon paketin, vivusto oli paljon pahemmin jumissa, mutta oireili vain hitaanpuoleisena pyyhkimisenä. Lienee moottori väsähtämässä?
Irroittelin myös tuota huohotinsysteemiä, kun ei pariin vuoteen ole tainnut tulla puhdisteltua. Ajattelin myös vaihtaa lämmitinvastuksen paikkaa, sillä olen sen aikoinaan laittanut "väärään" kohtaan. Jonkin verran oli vettä (joissain kohdissa hieman öljykermaakin) päässyt kertymään noihin putkiin, mutta ei kauhean hälyttävää määrää.
Kannattaisiko F-letku samalla poistaa käytöstä, vaiko ei?
Comment
-
Vedän sanani takaisin noista pyyhkijöistä. NYT on jumissa, kun toin mekanismin yön ajaksi sisälle lämpimään. Yritän kuitenkin saada kasattua tuolla vanhalla paketilla. En muista, mitä rasvaa laitoin vivustoon viimeksi. Hyllystä löytyisi valmiiksi vetonivelrasvaa, kävisiköhän se?
Tarkemmin katsottuna F-letku on jo lähtenyt murtumaan yhdestä haarasta, ikää tuolla on n. 2.5v. Edellinen, Samcon versio, oli tavallaan "sulanut" sisältä umpeen silloin kun sen uusin. Joten vähän alkaa houkutella tuo poisto-operaatio. Harmi, kun tuolta 2.7T huohotintopikista on iso osa aihetta käsittelevistä kuvista hävinnyt/linkit vanhentuneita.
Comment
Comment