Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Eilen Hesasta palatessa vastaan tuli musta R8. On se hieno.

    Ja suunnilleen puolimatkassa minun ja koko pitkän jonon ohi meni M3 niin maan perkeleesti. Jarrutteli sitten takaisin omalle kaistalle pitkällä keltaisen viivan alueella melkein keskellä pimeää mutkaa. Jäin miettimään miten lyhyeksi se Biimeri olisi mennyt jos vastaan olisi tullut täysperävaunurekka.

    Comment


      Tänään kehä I:llä Leppävaaran kohdalla itään punainen B6 meni nätisti 'kaikista' ohi kaistaa,jota pitkin pitäisi kääntyä joko Vermon, Leppävaaran tai Pitäjänmäen suuntaan. Eli palasi siis samalla kaistalle noin 20-30 auton etupuolelle. Melko itsekästä.

      Comment


        Ei ollut minä, liikun eri suuntaan. Mutta takana ajoi punainen pikkukakkonen lauttasaaressa.

        Comment


          Tänään kehä I:llä Leppävaaran kohdalla itään punainen B6 meni nätisti 'kaikista' ohi kaistaa,jota pitkin pitäisi kääntyä joko Vermon, Leppävaaran tai Pitäjänmäen suuntaan. Eli palasi siis samalla kaistalle noin 20-30 auton etupuolelle. Melko itsekästä.
          Enkä minä! tänään kyllä ohitin jonkun muijan Vihdintiellä oikealta kun ajeli uudella E-mersulla viittäkymppiä 70 alueella ja puhui puhelimeen.... Sori.

          Comment


            Keskiviikkona meni Helsinginkatua pitkin siinä Töölönlahden kohdilla kaksi mitään sanomattoman näköistä VW Transporter pikkutaksia peräkanaa parin metrin päässä toisistaan joka ikisistä valoista punaisia päin. Ohittivat jonot joko pyörätien puolelta tai sitten vasemmalle kääntyvien kaistan kautta koukkasivat jono eteen. Ihan vain törkeästi vetivät täysillä menemään. Kasvitieteellisen kohdalla vetivät kylmästi pyörätietä pitkin jonon ohi koukkaamalla jalankulkijoiden sekaan.

            Ei taksikilpiä katolla. Molemmat harmaita, toinen vähän tummempi ja kumpikin suolakuran likaamia. Sellaisia 90-luvun lopun VW pikkubusseja mitä näkee takseina, mutta hieman huonommin varusteltujen näköisiä.

            Aika törkeää menoa oli.


            Oikeanpuoleista kaistaahan saa muuten monessakin paikkaa ohittaa ihan laillisesti, mm. Kehillä.

            Comment


            • Mutta aika naulapää on, jos lähtee ohittamaan ruuhkaa erkanemiskaistan kautta.
              Valitettavan jokapäiväistä täällä Kehä III:n sisällä. Samoin täysin välinpitämätöntä punaisia päin ajoa näkee lähes päivittäin. Valvontaa taidettaisiin tarvita reilusti lisää ennen kuin liikennekuri on Venäjän tasolla?

              Comment


              • Oikeaa kaistaa saa käyttää ohittamiseen aina kun menosuuntaan on kaksi kaistaa vierekkäin ja tietenkin liikenne samansuuntaista. Harvoin noita kyllä näkee ja tuntuu olevan monen mielestä jopa tuomittava teko "eihän oikealta saa ohittaa!?"

                Comment


                • Oikealta ohittaminen on lähes jokapäiväinen liikkumismuoto Tampereelta etelään lähtevällä moottoritiellä. Päivänä eräänä kouluauton liikehdintää seuratessa vihdoin ymmärsin miten tähän on tultu: vasemmalla kaistalla nutaaminen oikean ollessa tyhjänä opetetaan jo autokoulussa.

                  Comment


                    Jep. Selkeintä on, jos ylhäällä on jokaiselle kaistalle oma opasteensa eteenpäin eli vaikkapa Helsinki ja nuoli eteenpäin joka kaistan päällä. Silloin saa ajaa mitä kaistaa haluaa ohitse.

                    Comment


                    • Kehäpäätelmä

                      Kehä I:llä Keilaniemi-Leppävaara välillä tien oikeassa laidassa oleva "satunnaislaskutuksella toimiva VIP-kaista" houkuttaa todella usein. Ihan käsittämätöntä miten 98% autoilijoista ei saa sitten mitenkään aikaiseksi lähteä liikkeelle ripeästi valojen vaihduttua vihreäksi. Kun itse sattuu valoissa paalupaikalle, ripeällä kiihdytyksellä ehtii seuraaviin valoihin vihreillä, ja siitä vihreässä aallossa koko matkan Karhusaarentien valoihin asti tai Vallikallion Shellin valoihin asti.

                      Jo puoli tusinaa autoa valoissa riittää siihen, että molemmilla laillisilla kaistoilla liikkeellelähtö tössitään aina täysin. Valot loimottavat viidettä sekuntia vihreänä ennen kuin etummaisen jarruvalot sammuvat, ja sitten aletaan hakea sitä vaihdetta jostain. Kierroksia ei tietenkään voi käyttää yli 3000:tta, ja vaihteensiirtoakaan ei voi alle kolmen sekunnin suorittaa.
                      Seuraavat valot ehtivät vaihtua punaisiksi ennen kuin nysväpakka saavuttaa ne.

                      Sitäkään en käsitä, kuka vajaaälyinen jarruttaa vihreisiin valoihin. Tänään tarkoitukseni oli kääntyä kehältä Tekniikatielle (vasemmalle, oma kääntyjien kaista ja nuolivalo). Näin kaukaa, kun risteyksen kaikki valot, myös vasemmalle kääntyvien nuolivalo vaihtuivat vihreiksi, pistin vilkun vasemmalle. 50 metriä ennen kääntyvien kaista alkua edessäni ajava, suoraan jatkava autoilija päätti jarruttaa ilman mitään syytä n. 50 km/h:iin! Risteys oli tyhjä ja valot vihreät. Tämän turhan ja järjettömän manööverin seurauksena kääntyvien valo ehti vaihtua punaiseksi juuri, kun pääsin kääntyvien kaistalle.
                      Mikä ihme ihmisiä vaivaa, onko tuo tahallista kiusantekoa? Melkein päivittäin joku tekee tuota. Olisiko kohtuutonta vaatia kuljettajia seuraamaan liikennettä jatkuvasti? Nyt tuntuu että suurin osa kaivaa nenää 90% ajasta ja 10% keskittyy ajamiseen ja liikenneympäristön tarkkailuun.

                      Rekat kehällä ovat oma lukunsa. Niiden hitaan liikkeellelähdön toki ymmärtää, mutta miksi niiden pitää ajaa rinnakkain? Saksassa monilla teillä raskaalta liikenteeltä on ohittaminen kielletty, ja se tuntui parantavan liikenteen sujuvuutta merkittävästi. Miksei täällä?
                      Ne voisi samantien käskeä bussikaistalle, jolloin kaikki teknisistä rajoituksista johtuen hitaat ajoneuvot olisivat yhdessä paikassa poissa jaloista.

                      Comment


                        Kyllä, ohittaminen ja ohi ajaminen ovat eri asia....
                        Ohi saa ajaa myös oikealta.

                        Comment


                        • Mitenkä tuota moottoritiellä oikealta ohittamista valvotaan, mikä on ohittamista ja mikä on ohiajamista?

                          Toisinaan tulee vaihdettua takaisin oikealle kaistalle, kun se on vapaana ja edessä joku ajelee vasemmalla kaistalla tasaisella alle rajoituksen olevalla nopeudella. Sitten kun itse ajaa suurimmalla sallitulla ja tilanteen mukaisella nopeudella, niin väkisinhän sitä tulee ohiajettua vasemmalla kaistalla ajava. Ja jossakin vaiheessa eteen tulee taas oikealla kaistalla hitaampi ajoneuvo, jonka vuoksi joutuu siirtymään taas vasemmalle kaistalle. Onko kyseessä liikenteenrikkomus?

                          Mitataanko tuo ohiajon ja ohittamisen ero nopeutena, matkana tai aikana absoluuttisesti tai suhteutettuna liikennevirtaan nähden, poliisin oman tuntuman, kahvitauon pituuden tai mielentilan mukaan, huomioon ottaen tai huomioon ottamatta nopeus, vaarallisuus ja liikennetilanne yleensä?

                          Comment


                          • Alkuperäinen kirjoittaja jasso Näytä viesti
                            Keskiviikkona meni Helsinginkatua pitkin siinä Töölönlahden kohdilla kaksi mitään sanomattoman näköistä VW Transporter pikkutaksia peräkanaa parin metrin päässä toisistaan joka ikisistä valoista punaisia päin. Ei taksikilpiä katolla. Molemmat harmaita, toinen vähän tummempi ja kumpikin suolakuran likaamia. Aika törkeää menoa oli.
                            Olivat kuitenkin jo keskiviikkona eivätkä eilen?
                            Kuvassa näkyy Paris Hiltonin seurueen käyttämä "tummanvihreä tila-auto", ja kyseiseltä seurueelta ei törkeä liikennekäyttäytyminen tulisi yllätyksenä.

                            Comment


                            • Tänään Helsingissä Ruoholahdessa 360 Modena Spider katto auki, ja heti melkein perään musta R8.

                              Comment


                              • Tänään tuli ajeltua pitkän matkaa lähes rinnakkain tumman sinisen C5 4.2q sedanin kanssa Vihdintiellä klo 14 aikaan, kunnes hän kääntyi kehä III:lle. Varusteetkin näyttivät pitkälti samoilta, molemmilla ainakin GPS-antenni takaluukun päällä, samat merkinnät takaluukussa ja sama ratti. Itseä ainakin hymyilytti moinen sattuma. Olitko se sinä?

                                Comment


                                • Harmaa turbo-possu Turun rautatieaseman tienoilla.
                                  Muuten mikään _niin_ omituinen laitos ollut, mutta rekisteri oli:
                                  BO-55 :)
                                  Tämä kyseinen possu on bongattu usein tulossa Turun Hirvensalosta päin, kun olen siellä päin ollut hommissa. On se kyllä asiallinen ja rekisterinumerokin on kieltämättä tyly.

                                  Comment


                                    Tänään puolenpäivän korvilla Alahärmässä tuli vastaan Bentley Flying Spur. Taisi olla tehtailija/huvipuistomagnaatti tiluksia katselemassa... Ei kai noita Pohjam'maallakaan lie ihan jokaisella..?
                                    Onhan tää nyt aika usein nähty auto näillä leveyksillä. Ei mikään harvinaisuus ;) Noita Bentleytä on, tai siis oli, täällä päin 4 kappaletta. 1-sedan (huvipuistoilija), 2 kpl coupeja ja yks cabrio joka on myyty. Tusina auto =D

                                    Comment


                                      [OT]
                                      Saksassa monilla teillä raskaalta liikenteeltä on ohittaminen kielletty, ja se tuntui parantavan liikenteen sujuvuutta merkittävästi. Miksei täällä?
                                      Näin se pitäisi kaikilla enintään kaksikaistaisilla teillä täälläkin olla. Saksassa rekat ja perävaununvetäjät saavat pysyä liikennemerkkien voimin omissa jonoissaan ellei kolmatta kaistaa nopeammille ole tarjolla. Kaksikaistaisilla siis ei jurnuta kahta rekkaa rajoitinta vasten vierekkäin. [OT]

                                      Comment


                                        Tampereella, viinikan ympyrässä olin valoissa niin viereen tuli primera joka pysähtyi ja lähti sitten punaisia päin. Ajoi seuraavat valot myös punaisia päin ja suoraan kääntyvältä kaistalta. Sorsapuiston kohdalla olin taas rinnalla niin kaveri kaivoi nenäänsä ja lähti punaisia päin. Joutu soittaa kissalan pojat perään

                                        Comment


                                          Tuo Parisin paku oli aivan liian tyylikäs ja liian uutta mallia, ne oli suolakuraisia perus transportereita. Taisi muuten olla se tapaus jo tiistaina.

                                          Comment


                                            Q7:n jossa oli alla 305/30R22 rengastus. Oli aika snadin näköiset jarrut noiden vanteiden sisällä :-)

                                            Comment


                                              Tänään Viikissä ajelin villin näköisen Volvo S60:n perässä jonka rekkari oli ÄR-60.

                                              Comment


                                                Kova kaveri tuo volvokuski ajelee, oli nääsen viinikan ympyrästä kalevaan päin menossa tänään viiden jälkeen tampereella.

                                                Comment


                                                  Heh....

                                                  Se Volvon "R-väri" on mielestäni aivan kauhea! ....haalistunut smurffi.

                                                  Comment


                                                  • Tänään Viikissä ajelin villin näköisen Volvo S60:n perässä jonka rekkari oli ÄR-60.
                                                    Maanantaina bongasin Ideaparkin parkissa vastaavan, mutta olikohan ÄRR-60. Tai sitten tuo sama, en muista varmuudella.

                                                    Comment


                                                      Jaa en sitten kyllä tiedä kumman pongasin ÄR:n vai ÄRR:än

                                                      Comment


                                                      • ÄRR myynnissä Tampereella yksityisellä.

                                                        Comment


                                                        • Joensuussa liikkuu myös yksi S40, jonka rekkari on ÄSS-40

                                                          Comment


                                                          • Melko huvittavaa mielestäni maksaa 1000€ (?) kilvestä jossa mainostaa auton mallia (silloin kun kyse ei ole maahantuojasta). ÄSS-40.. hoh hoijaa..

                                                            Comment


                                                            • Vapaasti muotoillen omistajan taipumuksiin viitaten "ääs foor ool".

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X