Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Alkuperäinen kirjoittaja pyry Näytä viesti
    eikös noissa parkkihalleissa ole 20kmh nopeusrajoitus? jos se vulva sieltä sitä kovempaa tuli, mikä on helppo todentaa varmasti noista autoihin tulleista vaurioista, niin on sillon sen vika....
    itseasiassa, tuo tapahtui juuri parkkihallin ulostulossa.. jos joskus käyt tuossa kyseisessä parkkihallissa, niin ota alempi kerros, ja poistu sieltä normaalisti... saa olla varovainen vaikka se apupeili sielä betonipaalussa on melko korkealla.. parkkihallista siis kurvataan suoraan kaksisuuntaiselle "tielle", jossa ei ole nopeusrajoituskylttejä..

    lytyssä mikä lytyssä, katostaan miten etenee, auto herttoniemen audicentterin korikorjaamon edessä... a3 8L tummansininen 5ovinen :( toivotaan ettei lunastukseen mene, arvio kai tehdään maanantaina..

    Comment


    • Supikoira juos moottoritiellä kaistojen välisen kaiteen ali suoraan audin eteen, ei kerenny tekemään mitään.
      Nyt moottorin alla oleva suojamuovi roikkuu auton alla ja raapii maahan kiinni, aamulla pitää valoisan aikaan tutkia tuliko muita vaurioita.

      Comment


      • R8 nähty Westendistä matkalla Länsiväylää pitkin Helsinkiin päin. Jäi katsomatta oliko Suomen kilvissä.

        Comment


          Uah! Tänää Lahden autotalo laakkosella olisko ollut viime vuoden mallinen S6 musta ALI-*** ja sit tummansininen? RS4 b5 korilla. Vilsketta piisaa. :) S5 oli korjaamolla sisällä,
          mut nätti oli kyl perhana :)

          Comment


            Tänään työpaikan parkkiksella odotti jännä ylläri. Paikat on sellaisia että ajetaan käytävää pitkin ja sitten molemmin puolin on 90 asteen kulmassa ruutuja. No siinä oli töistä lähtiessä yksi maasturi (Terrano) keskellä käytävää, aattelin että käsijarru pettänyt, mutta nou hätä kun takaa mahtuu vielä ohi eli pääsen liikenteeseen. Oma auto oli siis rivissä vähän kauempana kuin käytävälle itsensä siirtänyt yksilö. Noh, tämä maasturin ja mun auton välissä olikin sitten toinen isompi maasturi (Land Cruiseri) joka oli vinottain omassa ruudussaan ja liukunut noin puoli autoa taaksepäin. Ei ollut kuitenkaan osunut tuohon Terranoon. Oman auton ja Land Cruiserin karjapuskurin välissä oli sellainen hesarin mentävä tila...
            Tarkistelin että minuun ei oo osunut ja näkyy olevan molemmissa maastureissa nastattomat renkaat alla. Pelkääjän puolelta kyytiin ja menoksi. Ilmeisesti viettävä parkkis+kaljama jäätikkö jossa vesi päällä oli sitten nastattomille liikaa ja olivat siirtyneet omia aikojaan vähän alamäkeen, kun ruudut viettävät hieman kohti tuota keskikäytävää. Molemmat olivat kyllä ruuduissaan kun tulin töihin :-)

            Edit: Tuossa vielä muutama rupu kännykkäkuva tilanteesta, punainen "myyrä" on se meidän perheen kolmas kulkuväline.
            http://stp.1g.fi/kuvat/hups/
            Viimeksi muokannut STP; 16.1.2008, 17:15. Perustelu: Kuvalinkki lisätty

            Comment


            • Muutama viikko sitten sattui hauska tapaus toriparkissa. Tultiin takaisin halliin lähes kauppojen sulkemisen aikoihin. Edellä lippuautomaatilla oli nuoripari maksamassa lippua. En kiinnittänyt huomiota heihin sen enempää. Maksoin oman ja menin autolle laittamaan rattaat kyyttiin. Yhtäkkiä alkoi kuulumaan hillitön auton ääni. Nissan 200NX:ään oli laitettu kunnon pakoputkiviritys. Meteli oli sen verran kovaa, että muksut ihmettelivät auton sisällä ääntä varsin paljon vaikka Nissaniin oli matkaa. Pakko oli sen verran jäädä odottamaan, että Nissani meni ensin että muksut sai lisää ihmeteltävää. Autossa oliki kyseinen nuoripari minkä alussa näin. Matkalla ylöspäin kellarista päätti kuski vielä polkaista reippaammin -> hillitön meteli ja meillä makeat naurut :-)

              Pakoputkivirityksiä näkee lähes joka päivä, mutta tuo oli jotain aivan poikkeavaa. Putken koko oli sellaista reipasta salaojaputkea (luokkaa 100mm)..

              Comment


              • Mulla oli myös auto tuossa syksyllä lähtenyt itestään kotimatkalle parkkiruudusta. Ruoholahden cittarin parkkihalliin jätin ja vaihde ei ollut jäänyt kunnolla päälle.. Tulin takaisin ja näin autoni poikittain ajoväylällä, oli suu auki hetken ja aivot mietti pari ylimääräistä sekuntia että häh.
                Muutaman auton takaa joku nainen näki ilmeen ja kysyi onko se sinun, molemmat repes kun ymmärsi miksi se siinä oli. Olihan onni että oli sunnuntai tai muusta syystä ei ollut pahemmin väkeä siellä, olisi ollut työajan jälkeen kun paikka on täynnä... huh

                Comment


                • Putken koko oli sellaista reipasta salaojaputkea
                  Tuollaista näkee aika paljon. Kerran asensin golfiin parin tuuman Simonsin putkiston, joilla sai kinneriin melko miehekkäät murinat, mutta oli kettumaista ajaa siinä metelissä pidempää taipaletta.

                  Comment


                    Putken koko oli sellaista reipasta salaojaputkea

                    Tuollaista näkee aika paljon. Kerran asensin golfiin parin tuuman Simonsin putkiston, joilla sai kinneriin melko miehekkäät murinat, mutta oli kettumaista ajaa siinä metelissä pidempää taipaletta.
                    Älkääs nyt, itsellä on hieno 125 mm vaimennin/putkenpää omassa rasserissa =) ja kovasti se tuntuu herättävän hilpeyttä ja pätemisen tarvetta liikenteessä mutta siinä se juju onkin ;)

                    Tosin itse putki on kyllä ihan 2,5" mutta sitä ei oikein näe.

                    Comment


                    • Se on kuitenkin ihan eri asia jos sitä tehoa on oikeasti.. Sitten jossain ruosteen raiskaamassa nissanissa on hirveä ränni niin herättää vaan hilpeyttä.

                      Comment


                        Voi se nissanikin yllättää =)

                        Comment


                          Niinkin eksoottisessa paikassa kuin Käsämän Teboililla oli tänä aamuna klo kahdeksan Iso-RiSa parkissa. Piti ihan kaksi kierrosta kiertää ympäri liukkaasta pihasta huolimatta :)

                          Comment


                            Jäipä itselläkin auto kerran vapaalle kyläkaupan pihaan. Kuvittelin jättäneeni vaihteen varaan... Kaupassa kassalla ollessani juoksee joku sisään: "kenenkähän audi tuolla yrittää karkuun?" Pikavauhtia pihalle, ja iäkkäämpi pariskunta koettaa toppuutella audin menoa. Onneksi oli a) loiva pihamaa, eli ei saanut vauhtia paljoa (toisaalta, koko juttua ei olisi tapahtunut koska olisin huomannut ettei vaihde ole päällä) ja b) riittävästi tilaa, ja auto kaartoi loivasti osumatta mihinkään. Autoja parkkiksella nimittäin oli, sekä myyntiautorivistö että asiakkaiden autoja mahdollisella "tulilinjalla". Aikamoinen tuuri, ja tämän jälkeen AINA käsijarru käytössä hiukankin kaltevilla pinnoilla...

                            Comment


                            • Humppilassa, siinä "nahkamaailman" parkkiksella. Olin pääovella odottelemassa,
                              että muu pesue tulee sisältä perässä ulos ja ruutuun ajeli vanhempi mies henkilö Transitillaan. Ukko tulee autosta ulos ja kävelee kahvilaan sisään, siinä samassa huomaan, että tuo Transuhan lähtee omia aikoja liikenteeseen, sillä
                              seurauksella, että rysähti takana olleeseen n. kymmenen metrin päässä sijaitsevaan rekkaan. Kävin sitten kertomassa miehelle tapahtuneesta
                              ilouutiset kahvilaan :(

                              Comment


                              • eilen joku oli ottanut moottoripyörän talviteloilta pois ja ajeli motoon seinäjoella....:) rupee olemaan moottoripyörän ympärivuotisesta vakuutuksesta hyötyä kyllä näillä keleillä

                                Comment


                                • Turun Transpointin pihalla näkyy lähes päivittäin sivuvaunu-Ural tai joku vastaava pyörä, ihan työmatka kulkineena ilmeisesti. Näkyi myös silloin kun täällä oli lunta ja ei pakkanenkaan näyttänyt häiritsevän. Eipähän ainakaan kaadu niin herkästi kuin kaksi-pyöräinen.
                                  Kyllähän noi talvella varmaan toimii kun niillä siellä Siperiassakin ajellaan, kunhan vaan pukeutuu tarpeeksi!
                                  Muitakin pyöriä on välillä näkynyt, ei tosin lumikelillä!
                                  Viimeksi muokannut Janne83; 18.1.2008, 19:03.

                                  Comment


                                    Joskus kouluaikoina kaveri jakoi postia Jampun 550 XT:llä, läpi talven, keli kuin keli. Lumi vaan lensi kaaressa karkeista nappuloista...

                                    Comment


                                      Kuuluisa keltainen Gallardo tänään JKL:ssä. On kyllä pirun siisti, en ole ennen luonnossa moista nähnyt.

                                      Comment


                                      • Kuuluisa keltainen Gallardo tänään JKL:ssä. On kyllä pirun siisti
                                        Tuo on! Mutta noin klo 11 ajeli hopeinen R8 vastaan Kuokkalan sillalla.. oli kyllä sekin siisti! Ei voi muuta sanoa.

                                        Comment


                                        • Aamulla 7:20 Turun Varissuolla palokunta oli suihkuttelemassa paloauton kanssa bussin takarengasta. Kunnon savun ja höyryn sekoitus sieltä nousi. Oli vissiin jarru jäänyt laahaamaan ja syttynyt tuleen.

                                          Comment


                                          • Aamulla Kehä II : lla onnettomuus eteläänpäin mennessä. Kiitän tässä
                                            kanssa autoilijoita, jotka estivät pääsyni vetävälle kaistalle kaikin keinoin,
                                            kun piti ensimmäisenä päästä pällistelemään, että onko verta maassa.
                                            Kiitän myös sitä herrasmiestä, joka päästi lopulta minut jonoon, koska
                                            oli pakko tunkea väkisin väliin etten jäisi mottiin. Kiitän myös siitä
                                            torvensoitolla osoitetusta mielenilmauksesta, jonka varmaan "ole hyvänä"
                                            lähetit onnettomuuspaikalla. Voi perskeles mitä toimintaa.
                                            Pakko oli avautua, sen verran otti kypärään sillä hetkellä.

                                            Comment


                                            • Mika mullakin kävi tänään hauska tapaus aamulla. Olin kääntymässä 2 kaistaiselle, moottoritielle johtavalle tielle ja vastakkaiselta puolelta tuli volvo. Tietysti volvon olisi pitänyt ryhmittäytyy ensin omalle kaistalle, EIKÄ mun kaistalle, ja siirtyy sitten vilkun avustuksella minun kaistalle. Noh tää herra soittaa torvea ja ihmettelin että mikä .... sullakin on? Olis pitäny jarruttaa siinä ku soitti torvea niin olisin perän saanu uusiks ja boonukset olisivat säilyneet. Tekis mieli senkin tyypin kanssa vaihtaa pari sanaa.

                                              Comment


                                              • Mistä paikasta oli kyse?

                                                Jos tuossa kohdassa ei ole erityisesti pidetty kaistoja erillään, niin väistämisvelvollisuus ratkaistaan käsittääkseni tulosuuntien eikä niinkään kaistojen perusteella. Niin sekavaa kuin se joskus onkin. (Saa korjata, jos meni väärin.)

                                                Tahallisesta vahingonteosta ei pitäisi päästä ilman rangaistusta, vaikka sitäkin näemmä harjoitetaan.

                                                Comment


                                                • Olis pitäny jarruttaa siinä ku soitti torvea niin olisin perän saanu uusiks
                                                  Kannattaisikohan kuitenkin malttaa mielensä:
                                                  Lehtiartikkeli

                                                  Vaikka peräänajaja mielletäänkin yleensä syylliseksi, ei asia ole aina yksiselitteinen. Varsin monessa tapauksessa peräkolarissa on koitunut edessä ajavan auton matkustajille vakavia kaularankavammoja.
                                                  TLL 24§: Liikennettä ei saa estää tai haitata ajamalla aiheettoman hitaasti tai tarpeettomasti äkkiä jarruttamalla.
                                                  Äänitorven käyttökin on lailla hyvin tarkkaan rajattu.
                                                  TLL 34§: Milloin vaaran välttämiseksi on tarpeen, kuljettajan on annettava ääni- tai valomerkki taikka jarruvaloa käyttämällä tai muulla tavalla kiinnitettävä muiden tienkäyttäjien huomiota. Muutoin äänimerkin saa antaa vain taajaman ulkopuolella valoisana aikana ohitettaessa.

                                                  Comment


                                                    Alkuperäinen kirjoittaja Jari Lukkarinen Näytä viesti
                                                    Vaikka peräänajaja mielletäänkin yleensä syylliseksi, ei asia ole aina yksiselitteinen.
                                                    Tässä ketjussa mainittuihin tapauksiin liittymättä, mikä ihme siinä on niin vaikeaa antaa tilaa kun joku on tulossa takaa selvästi suuremmalla nopeudella. Jostakin syystä muiden häirintä nutaamalla on moraalisesti ok kun taas minimalistinenkin nootti mallia "suksi **ttuun tulppaamasta" on kaiken pahan alku ja juuri.

                                                    Omakohtaisesti, kun ajan perävaunun kanssa, kuorma-autoa, yhdistelmää tmv., tai muuten vain tavallista hitaammin, pidän erittäin tarkan huolen siitä etten ole kenenkään tiellä. Ja ihan yleisesti muutenkin - jos joku haluaa ajaa kovempaa kuin minä, ei todellakaan ole minun asiani tukkia tietä. Ergo; vilauta virkamerkkiä, kirjoita pikavoitto tai anna tilaa. Lead, follow or get the f**k out of the way.

                                                    Tämäkin ketju luisuu vähän offtopicin puolelle. Tai sinänsä ei, että noita semimobiileja betoniporsaita näkyy tien päällä päivittäin.

                                                    Comment


                                                    • Jari, paikkana oli raholan iso risteys (tarkemmin puistokaarila) eli se mistä pääsee nokialle, raholaan, tesomalle sekä moottoritielle että epilään. Olin kääntymässä moottoritielle ja samoten volvo. Jos kaistat eivät olisi olleet näkyvillä niin tietty mun olisi pitäny väistää. Juuri tämän takia ihmettelin että miksiköhän volvo siellä perässä soitti torvea kun oletin että herra ajaa sääntöjen mukaan.

                                                      Ja ei sitä tahallaan vahingoittamista harjoiteta. Mielessähän se idea toteutui mutta järki esti :)
                                                      Viimeksi muokannut Escalator; 24.1.2008, 09:24.

                                                      Comment


                                                      • Kiinnitinpä huomiota A5:n erikoisen pieneen takavilkkuun. Jarruvalon palaessa sen vilkkumista ei 30 metrin päästä käytännössä nähnyt ollenkaan.

                                                        Comment


                                                        • Takavaloista puheenollen, aamulla ruuhkassa istuessa kiinnitti taas huomiota uuden V70:n jarruvalot jotka oikeasti näkyvät ja siinä edessä seisoessaan ihan ärsyttävät.

                                                          Ehkä kumminkin parempi että näkyvät kauas ja hyvin.

                                                          Comment


                                                          • paikkana oli raholan iso risteys (tarkemmin puistokaarila) eli se mistä pääsee nokialle, raholaan, tesomalle sekä moottoritielle että epilään.
                                                            Käsittääkseni tuohonkin paikkaan pätee normaalit väistämissäännöt, vaikka siitä lähteekin kaksi kaistaa moottoritietä kohti. Eli oikealta Raholasta tuleva menee aina ensin valitsemaansa kaistaa käyttäen. Toki välittömään kaistan vaihtoon pitäisi olla joku syy, kuten tässä tapauksessa muutaman sadan metrin päästä eri suuntiin lähtevät ajoradat, mutta liekö missään määritelty kuinka paljon ennakkoon poikkeuskäännöksen saa tehdä.

                                                            Tuollaiset tilanteet on kyllä mielestäni tieliikennelaissa hyvin epäselvästi määritelty, minkä sitten myös käytännössä näkee.

                                                            Ja ei sitä tahallaan vahingoittamista harjoiteta. Mielessähän se idea toteutui mutta järki esti :)
                                                            Itse olen lähivuosina "törmännyt" ainakin kolmeen yllättävästi jarruttavaan. Tilanteisiin on saattanut omalta puolelta liittyä Henrin mainitsemaa minimalistista noottia vakionopeuden ylläpitämisen muodossa, mutta aloite ja voimakeinot ovat tulleet vastapuolelta. Yksi näistä oli muuten varsin räikeästi raidoitettu Mondeo.

                                                            uuden V70:n jarruvalot jotka oikeasti näkyvät ja siinä edessä seisoessaan ihan ärsyttävät.
                                                            Monissa uudehkoissa autoissa on niin kirkkaat jarruvalot, että pimeällä joutuu valoissa vetämään häikäisysuojan alas (joo, olen valoherkkä). Näkyvyys hyvä, mutta jalka valmiiksi kaasupolkimella lyhentäisit seuraavan odotussyklin jonoa parilla autolla.
                                                            Viimeksi muokannut jari!; 25.1.2008, 13:03. Perustelu: Typo

                                                            Comment


                                                            • Kerran meinasin ajaa jonkun perään kun päätti pysähtyä suojatien päälle vaikka ei siinä ollu ketään suojatietä ees ylittämässä eikä sen edessä ollu ketään. Koko homma alko vielä silleen, että kun olin sen perässä jo jokusen hetken ajellu niin vähän väliä se jarrutti vähän. Pidin kyllä ihan asiallista väliä siihen silläki hetkellä ku päätti sit pysähtyä, mutta luulin sitä taas semmoseks pikku jarratukseks.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X