Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Se kummasti hermostuttaa kun tinanapit roikkuu persauksissa. Kelaappa kun on takakontissa sata kiloa naapuria matkalla uintiretkelle?
    Tai sata grammaa HASHISTHTA!

    Comment


      Tänään aamulla näin Kurikassa 3-tiellä T5 portterin poliisin väreissä, molemmat takavalot pimeänä ja tämä puute "korjattuna" kytkemällä takasumari palamaan kirkkaassa talvisäässä... Toivottavasti oli menossa lyhintä tietä vaihdattamaan polttimoita.

      Comment


        Tai sitten niin uusi vehje, että "hienot" EU-päivävalot päällä, jossa valokytkennässä siis takavalot ei turhaan kuormita laturia...

        Hieno malli!

        Comment


          Olipas hassun hauskaa jonkun vanhahkon fiatin tms pikkuauton kanssa. :D

          Kattelin, että mikä pikkuauto siellä eessä polkee tallaa lattiaan minkä ehtii. Menin ohituskaistalle ja risteyksessä just sopivasti valot vaihtu punaseksi. Jarruttelin sihen kohtaan mihin pitääkin niin tällä sankarilla menee joku 2-3m pitkäks melkee keskelle risteystä. Kattelin että kuskina ois ollu joku 40-50v mies, jolla turvaliivi päällä. Kun valot vaihtu niin sehän jäi tietty siihen sutimaan etuvedollansa minkä ehti niin painelin siitä normaalin rivakasti quattrokiihdytyksellä ohi ja kattelin taustapeilistä, että sinne se jäi johki parin sadan metrin päähän.

          Ajelin siinä sit hetken 60-alueella joku 70kmh ja ku hetken päästä katoin niin tää sankari tulee sieltä aivan helvetinmoista vauhtia, vauhtia varmaa joku 100-120kmh. Siin vaihees rupes vähän pelottamaan, että tuleeko se perseeseen kun mun piti vielä hidastaa junaradan ylityksen takia johki 50kmh. Aattelin sitten sitä vähän kiusata ja painoin tallan hetkeks lattiaan vaikka tiesin, että käännyn seuraavasta. Sehän teki sitten samoin, mutta kun sillä kiihty vasta sitten kun olin pistäny vilkun jo hyvissä ajoin 50m ennen kääntymistä ja alottanu jarruttamisen. En uskaltanu ees jarruttaa normaalisti kun aattelin, että sitten kolahtaa. Ei kaukana ollu, että ois menny perä uusiks kun se koukkas vielä ainakin puolen auton verran vastaantulevien kaistalle. Onneks ei ketään tullu vastaan siinä kohtaa.

          Comment


          • Olen kyllä itse koittanut olla provosoimatta toisia ihmisiä talvella liikenteessä kun niin monilla palaa herkästi käpy kun ei niillä se vetopito ole ihan Q-luokkaa..siinä äkkiä voi kolista kun ne saa raavittua sitä vauhtia tyyliin että "kyllä munkin mosse kulkee". Tosin välillä kiusaus on liian kova kunnon Q-lähtöihin valoista.:)

            Comment


              Kumpulan kampuksella ei kaupunki ole koko talvena ajattanut yhtään lunta pois ja nyt tuli lisää. Vielä kun yksi päivä sataa, siellä ei liiku autoilla kukaan. Sellaiset rännit on kyllä, että kun autoja on parkissa, niin hyvä että yksi auto mahtuu keskeltä enää kulkemaan.

              Ja vielä kun siirsivät dösät kulkemaan tuon kautta. Hyvä jos kohta edes yksi mahtuu tuolla kulkemaan, saati sitten kun toinen vastaava tulee vastaan.

              Muutenkin rakennettiin oikein lämmitykset mäkiin, jotta busseilla pääsisi talvella ylös asti, kun ovat niin jyrkkiä. Näillä pakkasilla nuo mäet oli kyllä aika liukumäkiä. Ei sula satanut lumi ihan noin vain.

              Onneksi lötkön vakioalusta on korkea (traktoritasoa) ja torsen tasaa vetoa, niin kehtasin vetää reilummin hankeen parkkiin :)
              Viimeksi muokannut jasso; 29.1.2010, 10:27.

              Comment


                Kahdesti viikossa parkkiin tuossa kumpulassa eikä ole ollut suurempaa ongelmaa etenemisen kanssa. Parkkipaikat vain ovat tosiaan todella huonot, pohja ottaa kiinni joka paikassa kun kuukausien lumet ovat jäätyneet niihin.

                Pitää ottaa silmät käteen ensi maanantaina taas, näkyisikö tuttuja kinnereitä :)

                Comment


                  Yleensä auton saa kiihdytyslaboratorion tien viereen. Ei siis tielle, mutta tien vieressä on tilaa. Sinne sen nytkin änkesin. Piti kyllä etsiä, että mistä uskaltaa tuupata, kun tien auraus jättänyt hyvän makkaran lunta eteen.

                  Selvyyttä ei ole, saako siihen oikeaoppisesti pysäköidä, kun tien alkuun ilmestyi jostain syystä vuosi-pari sitten pysäköinni kieltomerkki ja lisäkyltti yksityisalue. Samallalailla sinne kaikki yliopistolle tulevat parkkeeraa, kun muuallekaan ei mahdu.

                  Minun mielestä tuonne kampukselle voi vapaasti yliopistolle tulevat kyllä parkkeerata sinne minne mahtuu, kunhan ei tuki liikennettä tai vie varattuja paikkoja. Ns. oma väkihän siellä vain pyörii. Muu väki parkkeeratkoon muualle :)
                  Viimeksi muokannut jasso; 29.1.2010, 10:50.

                  Comment


                  • Uuden Fiat Pandan, jossa vasemmalle käännyttäessä vilkkui oikea takavilkku, ja oikeelle käännyttäessä vasen. Italialaiset sähköt, voi olla et joskus kolahtaa jos ne toimii etupäässäkin yhtä hyvin...

                    Ja kaupan parkkiksella joku täti ei saanu isoa Fiestaansa mahtumaan pois parkkiruudusta muuten ku ajamalla ostoskärryletkaa päin(tilaa olis kyl ollu enemmän ku tarpeeks).

                    Comment


                      Tosin eilen nähtynä, mutta kuitenkin... Kuten liitekuvasta voi päätellä, Jämsän Shellin pihalla näkyi kylmää pelkäämättömiä kanssa-autoilijoita. Kertyi sinne muutakin vanhaa kalustoa, mm. pösöjä - jokunen tuli vastaan, kun jatkettiin matkaa Jyväskylää kohti.
                      Attached Files

                      Comment


                      • Eilen (su) riihimäentiellä tuli vastaan kaksi vanhaa brittityylin avoautoa ( mitä-lie morganeja, en tarkemmin tunne). Kummassakin oli kuskilla ja repsikalla tyyliin kuuluvat nahkakypärät päässä :)
                        Pakkastahan ei ollut kuin pari astetta, mutta se pöllyävä lumi saattaa jo vähän haitata. Rekan perässä ajettaessa varmaan hytti täys lunta :D

                        Edit: Heh, toinen noista oli muuten juuri tuo Terhon laittama...

                        Comment


                          Timo: juu, kyllä niitä kaksi oli siellä parkissa. Tuossa kuvan yksilössä näyttäisi muuten olevan S-merkki perässä, mutta kyllä toinen oli ihan kotimaan kilvissä.

                          Comment


                          • Rekan perässä ajettaessa varmaan hytti täys lunta
                            Ei välttämättä, olen ajanut avoautolla sadelelilläkin, eikä vauhdissa kastunut lainkaan. Ajoviima vie veden ja lumen enämpi mennessään.

                            Comment


                              Silloin pitää olla vain vauhtia aiiiikasta reippaasti, ja noissa vanhemmissa roadstereissa/avoissa ei välttämättä ollu se aerodynamiikka se ykkösasia, kun niitä suunniteltiin.

                              Comment


                              • Vaajakoskelta Jyväskylään aamulla moottoritietä vähen ennen kuin muuttuu rajotus 80:ksi, oli rekka hyytynyt oikealle kaistalle ja näkyvyys nolla, kun kärytti tien varressa.

                                Comment


                                  Joku kuulemma pöläytti audilla siinä kohdassa penkkaan satasta, kun ei jono liikkunutkaan... Ei työkaverin mukaan jarruvalotkaan välähtäneet.

                                  Comment


                                    Tässä kun itse joutunut käymään yhtä sun toista tieturva, turhaturva ja vittuiluturva-kursseja, niin aavistuksen pistää oikeustajua vastaan nämä kaupungin lumihommat.

                                    Uutisissa oli jo, että pelastuslaitos ei pääsee liikkumaan, kun lumia ei ole kunnolla kuljetettu pois. Kapeammat tiet on täysin tukossa ja risteyksistä ei näe kun on penkat niin korkeat.

                                    Mutta tämä ei olekaan enää turvallisuusjuttu, vaan kuitataan kylmästi joko toteamalla, että lunta ei ole haitaksi tai niin kuin nyt tänään, poliisi esittää suosituksen, ettei Helsingin tietyillä kaduilla ajettaisi.

                                    Vituttaa käydä kaikkia kursseja ja noudattaa naurettavan tiukkoja turvallisuussäädöksiä, jossa takin helman pituus mitataan mittanauhalla tai tulee sakot. Sitten kun on ns. lainsäätäjän omista vastuista kyse, kuitataan vain, että ei tämä aiheuta vaaraa.

                                    Ja kyllä, ne lumet saa pois jos Helsinkikin ajattaa ne pois. Nyt täällä Helsingin alueella on kyllä tuo teiden kunnossapito sitä luokkaa, että alkaa oikeasti olemaan jo vaaraa. Sellaisissa ränneissä joutuu ajamaan, kun lumia vain nostellaan ja nostellaan reunoille kasaan.

                                    Kun budjetti on säädetty päin persettä eli parin viimen vuoden erityisen leudon ja lumettoman talven mukaan ja siitä leikattu säästöjä vielä rankalla kädellä, kyllä sitä pitäisi myös myöntyä korjaamaan.

                                    Comment


                                      Ja nyt kun uusin myräkkä on enää kolmen tunnin päässä tuli sitten ilmoitus että hernesaaren lumenkaatopaikka suljetaan koska on täynnä.. Tulee vielä jännä viikko liikenteessä.

                                      Comment


                                        Jos nyt oikein käsitin, niin lumenkaatopaikka ei ole täynnä todellakaan, vaan siellä ei ole konetta tekemässä mäkeä. Se on siis tukossa, koska siellä ei ole jostain käsittämättömästä syystä konetta järjestelemässä kuormia. Kyllähän sitä lunta mahtuu, kun kone on vastaanottamassa kuormia ja tekee mäkeä ylöspäin, josta kipataan sitten alas. Sitä tilaahan tulee kuormille potenssiin kaksi, aina kun nostetaan mäkeä ylös päin.

                                        Oikeasti kuulostaa niin järjettömältä jo tämä touhu.

                                        Comment


                                          Mereenhän tuossa sitä lunta kipataan. Taitaa olla suomenlahti nyt täynnä. Sama uutinen HS:laisittain. Ja siihen liittyen poliisi kehoittaa välttämään ajoa lumisilla kaduilla. Voi huohk, eihän lumettomia katuja helsingissä ole ollenkaan.

                                          Comment


                                            näinkö väärin vai oliko Maserati, kun penkalta vedettiin lavetille Karhulan itäpuolella 7-tiellä tänään 16 huitteilla. Kilven pituus jäi näkemättä, mutta meno suunta oli itä.

                                            Comment


                                              Tuli muuten noista helsingin lumista mieleen Leevi and the Leavings:n biisi "jos helsinki on kaunis" :)

                                              Comment


                                              • Alkuperäinen kirjoittaja Arctos Näytä viesti
                                                näinkö väärin vai oliko Maserati, kun penkalta vedettiin lavetille Karhulan itäpuolella 7-tiellä tänään 16 huitteilla. Kilven pituus jäi näkemättä, mutta meno suunta oli itä.
                                                Näin ilmeisesti ohi mennessä saman tapauksen, eli punainen pakettiauto peräkärry perässä ja kärryn päällä Maserati? (itse katsoin jageksi). Kärry kokonaan penkassa ja pakettiauto puoliksi keula tulosuuntaan päin.

                                                Comment


                                                  Voi huohk, eihän lumettomia katuja helsingissä ole ollenkaan.
                                                  Onhan tuo Aleksi lämmitetty Senaatintorilta Manskulle. Tosin tulee hiukan ahdasta jos kaikki sinne änkeää, varsinkin kun läpi ajo on kielletty kyseisellä pätkällä, jos en väärin muista. =)

                                                  Comment


                                                    Tässä kun itse joutunut käymään yhtä sun toista tieturva, turhaturva ja vittuiluturva-kursseja, niin aavistuksen pistää oikeustajua vastaan nämä kaupungin lumihommat.
                                                    Iso Aamen tälle. Itse kanssa käynyt sen ja tän kurssin että on sitten turvallista tehdä duunia ja osaa ottaa toiset huomioon. :)

                                                    Jos nyt oikein käsitin, niin lumenkaatopaikka ei ole täynnä todellakaan, vaan siellä ei ole konetta tekemässä mäkeä.
                                                    Varmaan laitettu vakikuski pakko lomalle, pakko säästää kun on lama. ;)

                                                    Comment


                                                      Alkuperäinen kirjoittaja -Maukka-
                                                      kärryn päällä Maserati? (itse katsoin jageksi).
                                                      Ite olen useasti erehtynyt ajattelemaan autoa Jaggeksi ja huomannut myöhemmin tai muuten vaan sen olleen italiaano. En siis sano varmaks nytkään.. =)

                                                      Comment


                                                      • Vihidintietä etelään ajettaessa kauppakeskus Ristikon liittymässä oli keltainen bemari vetänyt ittensä 1,5m penkan päälle..
                                                        Viimeksi muokannut vilik; 2.2.2010, 08:35. Perustelu: ...

                                                        Comment


                                                          Ihan vitusti lunta

                                                          Comment


                                                          • Jonkun pirun urpon auraamassa omaa pihaansa. Tunki sit kolallaan lumet keskelle tietä (seppäläntien ja heinälammintien risteyksen lähettyvillä) Ei vissiin ollu voimia nostaa kinoksen päälle.

                                                            Comment


                                                              Itse naureskelin valkoisen b7:n perässä, valoista kun lähti niin keula haki pitoa minkä kerkesi, eli vajaaveto, ja kun pidon vihdoinkin sai niin selvästikin otti valissa menetetyn ajan kiinni.
                                                              Itse ajelin suhteellisen rauhallisesti perässä ja naureskelin sen kuskin toimintaa :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X