Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Veikkaan, että totuus on ollut vähän enemmän kuin mitä lausunnoissa on kerrottu. Olisikohan niin, että ohitettava on lyönyt pitkät päälle ja laittanut kaasua kiusaksi ja samalla ohittaja sitten vetänyt reilusti jarrua kiinni kiusaksi.

    Ja kyllä minäkin olen sitä mieltä, että on osattava siirtyä kuskin penkiltä apparin penkille ennen kuin kolahtaa. Tosin ei voi yleistää jotain tiettyä ikää, sillä meitä on hyvin moneen junaan.

    Kuulin tässä pyhien aikaan erään Lappeenrannassa kaverin näkemän kunnon YouTube-tilanteen: poliisin kärmä-käännös päättyi takavanteen osalta kanttariin. Oli kuulemma maijalla ihan normisti vain ajaneet päättyvälle tiellä ja päättäneet vetää ukarin kärmällä. Matka oli jatkunut hetken päästä hinausautolla :)

    Comment


      Suola-auto tuli vastaan maantiellä vilkut päällä. "Everything went better than expected"-hetki koitti kun huomasin kohdalla ettei levitäkään kurapaskaa vaan ajelee muuten vaan valot vilkkuen.

      Comment


        En nähnyt liikenteessä...kunnon lumimyräkkää aaton aattona, vaikka sitä niin jälkeen päin mediassa hehkutettiin.

        Opel Sorsan tosin näin äskeisellä Savosta paluumatkalla. Sorsa oli hyytynyt ilmeisesti lumimyräkässä ja mustaa jääiglua koristi varoituskolmio katolla!

        Comment


          Eilen näin iltapäivällä vähän kahden jälkeen Kuopio-Siilinjärvi motarilla (muistaakseni Kehvo-Räimä-sillan kohdilla) autonkuljetustrailerin poikittain. Oli vissiin karannut sillan alla lapasesta, ja veturi töksähtänyt kaiteeseen ja traileri autoineen linkkuun siihen perään. Onneksi oli toinen kaista auki kuitenkin, että ohi pääsi. Ei siinä pahasti ollut käynyt, vauriot varmaan suurimmaksi osaksi henkisiä ;) Harmi ettei enempi tullut hiljennettyä ja ehdittyä räppäämään kännykällä kuvamateriaalia...

          Comment


          • Suola-auto tuli vastaan maantiellä vilkut päällä. "Everything went better than expected"-hetki koitti kun huomasin kohdalla ettei levitäkään kurapaskaa vaan ajelee muuten vaan valot vilkkuen.
            Lain mukaan jos on leveä aura keulilla joutuu pitämään varoitusvilkut koko ajan päällä, vaikka olisi vaan siirtoajossa.

            Comment


              Alkuperäinen kirjoittaja jarpale Näytä viesti
              Tänään Tuomarilantiellä. Nopeusrajoitus 50 km/h, edessä suojatie, ja jalankulkija koiransa kanssa seisoo jalkakäytävällä suojatien kohdalla. Pysähdyin ja päästin jalankulkijan menemään. Takana tuleva riisikuppi soittaa äänimerkkiä. Miksihän? Liian kova kiire jonnekin? Saahan sitä torvea huudattaa, jos vaaratilanne uhkaa tai jos joku koltiainen törttöilee liikenteessä, mutta ei sitä pitäisi huudattaa kuljettajalle, joka toimii huomaavaisesti ja muutenkin liikennesääntöjen mukaan oikein. Perhana. Kunnon puhuttelu pitäisi antaa tuollaisille. Jos jaksaisi. Sinne se jäi "seisomaan" kun 23-vuotias quattro nykäisi liikkeelle... :)
              Ei tommosissa tilanteissa aina näe/huomaa niitä jalankulkijoita jotka on toisen auton edessä jos ajaa suht lähellä toisen perää. Riippuu kyllä aika paljon paikasta.

              Comment


              • Typerää muutenkin huudattaa torvea vain siksi, että liikennevirta hidastuu. Äänimerkin antaminen on oikeasti sallittu vain vaaratilanteissa.
                Tuossa Kontiolahden peräänajossa voi olla hieman selvittelemistä, jos kumpikin pysyy kannassaan ja väittää toimineensa vain oikein.

                Comment


                  Ja suomalainen mieskö tunnustaisi olevansa väärässä, varsinkaan liikenteessä? =)
                  Noin siinä käy, kun kaksi jäärää alkaa kouluttaa toisiaan. Varsinkin ylä-Kymissä tuntuu suurin mahdollinen synti olevan toisen ohittaminen. Voin vain kuvitella, mitä tapahtuu, jos sellaiselle erehtyy vilauttamaan pitkiä ilmoittaakseen ohitusaikeista, kuten autokoulussa opetettiin..

                  Comment


                  • Ja jos hirven havaitsee vaikka 20 metriä aiemmin (sivusuunnassa), kun se on tielle pyrkimässä, niin se lisä-peliaika tulee siitä ajasta, jonka se hirvi käyttää tuon 20 metrin etenemiseen.
                    Jos sen sumuvaloilla huomaa sivusuunnassa 20 metriä se on pituussuunnassa myös sen 20 metriä jolloin sekunnissa kuljet jo kyseisen matkan jolloin se eläin on jo takanasi ei edessäsi.

                    Yksi todella huomioitava pointti. Sumuvaloissa ei missään autossa ole minkäänlaista korkeudensäätöä. Kaikki tavara mitä autoon laittaa nostaa sumuvalojen valokuviota. Sumuvalojen valokuvia on laaja, joten siinä on yhtälö mikä kivasti häikii vastaantulevaa ja jopa edessä ajavaa. Se 50kg:n suppari tekee jo nannaa sielä takapaksissa.

                    Anteeksi vieläkään ei ole tarkoitus aiheuttaa kenellekkään kilareita.
                    Ärsyttää vain kyseiset valot ja niiden hyötysuhde/turhuus. Ei 100w valojakaan kovin hyvällä katsottu aikanaan. Sama sit nykyään väärin asennettuja xenon valoja kohtaan, ne ei vaan sovi yleensä heijastinlasi umpioon. Linssiumpioissa toimii yleensä ihan ok.

                    Suomalaiset kuskit kun ajattelevat kaikessa vain omaa napaansa. Minä minä minkä olen oikeassa ja minun täytyy päästä ensin ja minun täytyy nähdä eteen päin.

                    Emme ole liikenteessä yksin. Lainatakseni T.Q.:ta

                    Comment


                      Mun mielestä noi sumarit pitäis uudelleen nimetä lisähuomiovaloiksi, niin ihmiset tajuais niiden käyttötarkoituksen hieman paremmin, ei niillä ole tarkoitus nähdä eteenpäin, vaan tulla nähdyksi.

                      Comment


                      • Mun mielestä noi sumarit pitäis uudelleen nimetä lisähuomiovaloiksi, niin ihmiset tajuais niiden käyttötarkoituksen hieman paremmin, ei niillä ole tarkoitus nähdä eteenpäin, vaan tulla nähdyksi.
                        Miks vastaantuleva/takana tuleva täytyis tulla nähdyksi niin, että täytyy katsoa penkan piennarta lähes päivälläkin? Miks ne ei vaan vois pysyä ihan niiden alkuperäis tarkotuksessa. näkyvyys alle 100 metriä. (keli joka on ehkä kerran vuodessa) Eriasia on takasumuvalo mitä ei tajuta käyttää edes silloin, kun pitäisi.

                        Ei kaukovalojakaan pidetä päällä koko aikaa siksi, että näkisi eteen päin silloinkin kun vastaan tulee auto?

                        Comment


                          Eikä pitkiä pidetä koko aikaa päällä vaikka varmasti tulisi vielä paremmin nähdyksi kuin sumuvaloilla.

                          "niin ihmiset tajuais niiden käyttötarkoituksen hieman paremmin, ei niillä ole tarkoitus nähdä eteenpäin, vaan tulla nähdyksi."
                          Niiden käyttötarkoitushan selviää niiden nimestä. Samallahan voisi määrätä aurinkolasit pakolliseksi päivin öin, niin näkisi pimeällä kauas vielä huonommin kuin sumareiden kanssa.

                          Comment


                          • Eiköhän _TAAS_ jätetä tämä sumuvalokeskustelu. Ei tarvi alkaa poistelemaan turhia viestejä. Jos joku niiden avulla luulee näkevänsä, niin ei meidän tietämättömien mielipiteet täälä mitään paina.

                            Jatketaanpas eteenpäin jälleen topikin aiheella.

                            Comment


                              Hernesaaressa edessä oleva vlovo-vankkuri harrasteli pysähtymistä mutkiin, kässäri päälle ja kaasua. Selvästi oli kardaani jäänyt varusteluluettelosta ruksaamatta. Sanomattakin selvää että ei kauaa jaksanut katsella ja odotella.

                              Comment


                              • Vanhempi nissan skyline mölyputkella Kehä1 myllypuron shellin kohdilla. Ratissa oli +65v rouva ja pelkääjänä istui samaa ikäluokkaa oleva mies. Joutui ihan uudestaan kattomaan kun ei meinannu uskoa silmiä.

                                Comment


                                  Oletko ihan varma nyt siitä, kumman puolella se ruori oli kyllissä? :)

                                  Comment


                                  • Ajelin illalla itäisessä Helsingissä Mellunmäen liittymästä Itäväylälle ja tarkoitus lähteä Porvoon suuntaan. Yllättäen edessä ajanut korealaisvalmisteinen auto ryhmittyi liikennevaloissa korokkeen vasemmalle puolelle. Ratin takana iäkkäämpi herrasmies pipo syvällä päässä, painelin torvea korokkeen oikealta puolelta ja yritin näyttää että kohta on kyllä papparainen menossa suoraan rekan keulaan. Ei ymmärtänyt mistä oli kysymys, valot vaihtuivat ja lähdettiin menemään rinnakkain Itäväylälle Porvoon suuntaan itse oikealla kaistalla ja kyseinen herra jakajan väärää puolta vastaantulevien kaistalla. Jatkoin torven painelua kunnes hän lopulta tajusi olevansa aivan väärässä rännissä ja alkoi kääntää autoa paniikissa keskellä Itäväylää. Onneksi oli niin hiljainen hetki ettei ketään tullut vastaan, edessä oli loiva nousu ja jäinen tienpinta. Jos tuolta olisi joku tullut mäen takaa olisi kyllä pelti kolissut.

                                    Comment


                                    • Samaan ikäihmisaiheeseen liittyen joskus ammoisina aikoina Lahdentieltä kehälle tultiin kiertoliittymän kautta. Ollessani itse isukin Audin puikoissa n. 19 vanhana näin erään papan posottavan kyseistä liikenneym... eikun kiertoliittymää väärään suuntaan vanhalla Fiatilla. Tällöin torvensoitto ei auttanut ja oma pikakorjausliike oli vähällä viedä Audin kaiteeseen talviliukkailla. Tais olla 89 vuosimallin Audi 80 muistaakseni.

                                      Tänään kuitenkin näin miten hienosti autoilu voi jossain toimia ajaessani n. 1000km läpi Euroopan aivan tolkuttomassa koirankelissä. Meillä suomalaisilla olisi jotain opittavaa kyllä tuosta Keski-Euroopan liikenteen sujuvuudesta (mukaan ei lueta Välimeren maita).

                                      Comment


                                      • Seinäjoella poiketessa ihmettelin kyllä audien paljoutta :) Tuntu että jokapuolella näkyy vain audeja!
                                        Ja toisekseen kateltiin broidin kans siinä automyyjää odotellessa, kun yksi nuorehko tyttö rupesi vaihtamaan focukseen takarengasta :) Jos oikein reilu olisi ollut, niin olisi pitänyt mennä apuun, mutta tyttö kyllä sen verran hienosti sitä vaihtoi, että oli pakko katella sivusta :D

                                        Comment


                                        • Alkuperäinen kirjoittaja Wisa Näytä viesti
                                          Oletko ihan varma nyt siitä, kumman puolella se ruori oli kyllissä? :)
                                          Ruori oli väärällä puolella eli oikeella.

                                          Comment


                                          • Toyota Supra TwinTurbo

                                            Vähän ennen jouluaattoa bongattiin Suomeen menevässä laivassa, tai oikeastaan odotusjonossa kovasti pörisevä Toyota. Tietysti mielenkiintoni herätti se, että kyseessä oli "vähän" parempi urheiluauto kun vaimolleni ostama 2000vm Celica (joka on muuten tajuttoman kiva ajaa mutkateitä). Takana oli tietysti metrin korkuinen spoileri, mutta siinä kelissä missä itsekin ajoin Rostockiin, kiinnitti eniten huomiota ajokin fillarit - nekun oli suurinpiirtein vain kumikuori vanteiden päällä. Ja auto oli ajettu Pohjois-Saksaan juuri lumipyryjen ja erinomaisen huonon kelin aikaan. Kova suoritus.

                                            Myöhemmin kuulin että kyseisessä laitteessa on vain 460 heppaa, ratti väärällä puolella ja julmetut poppivehkeet. Ei siinä mitään, auto näytti oikein nätiltä esim. driftaukseen tms. Sitten kuulin että se on ostettu ihan normaalia korttelirallia varten... Eh... Prkle... Hyvä auto Saksan autobaaneille, kun voi vielä kolmosella 100km vauhdissa polttaa kumia, mutta Suomeen, pelkkään kortteliajoon. Huoh... Onhan sillä itselläkin vielä haaveissa -68 Stingray Corvette, joten mitä tässä ny sitten tollasia mollaamaan. Olis ollu vaa kiva päästä kokeilemaan :-)

                                            Comment


                                            • Jännän poliisiauton ... Musta Audi Q7 ajoi 1-tiellä vastaan vilkut päällä.

                                              Comment


                                              • Alkuperäinen kirjoittaja liki
                                                Musta Audi Q7 ajoi 1-tiellä vastaan vilkut päällä.
                                                Liekö siis ensimmäinen Audi kun poliiseilla käytössä. Ainakaan koskaan ennen en ole kuullut, että olisi ollut audeja. Heti kerrasta vielä provosoiva malli :)

                                                Comment


                                                  Ville on niin nuori ettei muista TM:män lahjoittamaa 90 quuta

                                                  Comment


                                                  • Esa, ei kaikkea voi muistaa. Kun kertaakaan en kyseistä autoa ole liikenteessä nähny :) Jagulaarin taas nähny useastikin.

                                                    Comment


                                                    • Heti kerrasta vielä provosoiva malli :)
                                                      Itseäni ei ainakaan provosoisi -ainakaan lähtemään talvikelissä karkuun, toisin kuin jos jeppe ajelisi esim. takavetoladalla.

                                                      Comment


                                                      • Liekö ollu joku karhun panssaroitu vehje liittyen tuohon ampumis hässäkkään?

                                                        Comment


                                                        • Alku vuodesta uutisoitiin, että karhuryhmälle ollaan rakentamssa panssaroitua ajoneuvoa. ei kerrottu onko pakettiauto vai maasturi vai millainen. Ennen käyttivät paseja pelkästään, mutta kun sillä ei joka paikkaan oikein pääse. Eli kyseessä voi olla Q7.

                                                          Comment


                                                            Eikäs se Jaguaari mennyt lunariin?

                                                            Comment


                                                              Ainakin pari kuukautta sitten näin sen duuniruokalan pihalla Vantaalla.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X