Kesäkauden 2018 näkymiä

Kauden ensimmäinen kesäratapäivä Ahvenistolla on taputeltu, paikalla kävi n. 80 autokuntaa päivän mittaan. Oikein hyvä aloitus siis kesäkaudelle. Nyt on seuraavia odotellessa hyvä hetki tiivistää vielä kesäkauden seuraavat tapahtumat.

Kesäkuussa on uudentyyppinen tapahtuma kahdessakin mielessä, Jämsän seudulla on Audiclubin ensimmäinen golf-kilpailu, jonka lisäksi kerholle on varattu oma slotti Hallin nopeusmittaustapahtumaan samana viikonloppuna. Mailin ajosta ja Audeista tulee ensiksi mieleen ajatus, puhkaistaanko Hallissa B5 biturbolla 300km/h? Alkuperäiseen tapahtumakalenteriin oli soviteltu lisäksi samalle viikonlopulle tämän vuoden ajeluretki, mutta se jouduttiin siirtämään myöhäisemmälle ajankohdalle. Perinteisempi kerholaisia yhdistävä reissu on heti Himos-viikonlopun jälkeen tiedossa kohti Adenaun kylää, kun jälleen jonkinmoinen osasto kerholaisia kokoontuu ajamaan Saksan Nürburgringille. Tätä reissua voin edelleen varauksetta suositella ihan kaikille, vieläkin muistelen lämmöllä kesän 2016 reissua.

Heinäkuussa on vuorossa kesän päätapahtuma, joka on tänä vuonna Jurvassa Botniaringilla. Tänä kesänä tapahtuma on käytännössä 1,5 päivää, 7.7. lauantaina aloitamme ajot iltapuhteena, rata on varattu 17-21, mutta pääsemme ajamaan käytännössä sitten, kun edelliset rallicrossin SM-kisat on ajettu ja palkinnot jaettu radalla. Paikalla on siis ihan varmasti nähtävää jo ennen meidän tapahtuman alkua. Sunnuntaina jatketaan ajoja sitten aamulla yhdeksän aikaan ja jatketaan aina kello viiteen illalla. Ajeluretki siirtyi siis kesäkuun alkupuolelta loppukesälle, eli 4. elokuuta on suunniteltu startti Lahdesta, tarkemmat tiedot reissun agendasta tulevat aikanaan foorumille. Letkan keula lähtee joka tapauksessa suuntamaan ennen pitkää kohti Kymenlaakson maisemia, menemättä kumminkaan aikaisemman Kaakonkulman ajeluretken reitille.

Kun kesä taittuu syksyyn, on syyskuussa vuorossa järjestyksessään kolmas reissu Viron Pärnuun, Auto24Ringille. Tätä ainakin allekirjoittanut odottaa taasen innolla, kun pidempi ulkomaan komennus maailman kauneimman liikennemerkin luvattuun maahan jäi kesäkuussa välistä. Pärnun toivon mukaan lämpimistä maisemista kun on kotiuduttu, lopetellaan kesäratakausi lokakuussa. Silloin on vuorossa viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä Alastaron tapahtuma. Voisin veikata, että silloin on varsin otolliset olosuhteet ylipaineistetuille moottoreille, ei ainakaan imuilma ole turhan lämmintä.

Kari Harjula

(Artikkelikuva: Jukka Heino / Ahvenisto 2018)