Kesäcruising 2019

Audiclubin kymmenes kesäcruising oli kesäkuun puolivälissä. Lähtöpaikkana toimi ryhmällemme erikoistilauksesta normaalia aiemmin auennut Cafe Muurla. Paikka valikoitui sijaintinsa ja riittävien pysäköintitilojensa vuoksi. Pysäköintitilaa tarvittiinkin, sillä laskin että letkassa olisi ollut huimat 43 autoa, mukaan luettuna muutama vääränmerkkinen. Niitäkään ei karsasteta sen kummemmin, mitä nyt laitettiin letkan loppupäähän. Allekirjoittanut toimi cruisingin järjestäjänä ja etuautona.

Ensimmäinen osuus (https://maps.app.goo.gl/vM4vpok5yNHEXvac8) oli pituudeltaan noin 35 kilometriä ja suuntautui Muurlasta Teijoon. Perillä meitä odotti Teijo Ski & Action Park puitteineen. Kerholaisille oli järjestetty aktiviteettia, kuten kaikissa cruisingeissa on ollut, mutta tällä kertaa johonkin paikkaan tutustumisen sijaan päästiin kokeilemaan trap -ammuntaa laseriin perustuvilla osumarekisteröintijärjestelmillä varustetuilla oikeilla haulikoilla sekä mäkiautoilua sorapintaista laskettelurinnettä alas. On muuten suomalainen keksintö! Ilmeistä ja jutuista päätellen hauskaa riitti molemmissa lajeissa. Pysähdys oli ajoitettu sen verran pitkäksi että oli mahdollisuus käydä myös muutaman kilometrin päässä Matildedahlin kylässä tutustumassa paikallisiin palveluihin. Yksi jos toinenkin taisi ostaa paikallisen panimon tuotteita kotiinviemisiksi.

Kolmen tunnin pysähdyksen jälkeen otettiin taas letka kasaan ja lähdettiin liikkeelle. Suuntana oli Kasnäsin pieni kylä oikeastaan niin pitkällä, mitä autolla pääsee. Reitti ei tosiaankaan noudattanut suorinta mahdollista vaan pyrittiin ajelemaan pieniä teitä. Tässä linkki siihen: https://maps.app.goo.gl/ptyBcYgUuaK4VkZK8. Itseä ainakin viehätti tuolla reitillä loppupään saaristomaisemat, joita ei yleensä pääse näkemään kuin veneestä käsin. Upean kesäisenä päivänä mereen viettävät kalliot ja sinisenä välkehtivä vesi olivat monelle Sisä-Suomen asukille ennen näkemättömiä maisemia. Perillä meitä odotti ihastuttava pieni Källarvinden Cafe ja sen antimet. Onneksi olin etukäteen varoittanut Elleniä meidän porukan koosta, sillä meidän noin 60-70 hengen porukka oli loivasti ylimitoitettu paikan kapasiteetille. Mutta niin vain kaikki taisivat saada jotain syödäkseen.

Kolmas, ja viimeinen, ajo-osuus (https://maps.app.goo.gl/j4hiHYeJF6HyCxaj7) vei meidät Kasnäsistä Taalintehtaan kautta Kemiönsaaren ehkä persoonallisimpaan Bed and Breakfast -paikkaan eli Kansakoululle. Kyseessä on Tammisen Pasin vaimonsa kanssa pitämä ravintola- ja majapaikka, jossa palvelu on vähintään yhtä persoonallista mitä paikka itsessään on. Mielestäni paras paikkaa kuvaava kommentti oli Lipposen ”Majoitus oikeastaan just sopivan pöhkö tälle porukalle.” Paikka on vanha kansakoulu, johon Pasi ja Malla ovat rakentaneet hienon kokonaisuuden saunoineen, grillausmahdollisuuksineen sekä tietenkin hyvää ruokaa tarjoavan ravintolan. Osa porukasta lähti melko nopeasti muihin rientoihin, mutta osa porukasta jatkoi illanistumista jonnekin aamuneljään saakka.

Kesäcruisingin sijainti ja päivämäärä oli valittu sen perusteella, että reilun tunnin ajomatkan päässä oli sunnuntaina Concours d’ Elegance -tapahtuma. Kyseessä on vapaamuotoinen kokoontuminen, jossa ihan oikeasti tulee ähky Ferrareihin.

Kaiken kaikkiaan sää suosi avoautoilla liikkujia ja muutenkin järjestelyt onnistuivat lounaan riittävyyttä lukuun ottamatta hyvin. Kukaan ei eksynyt ja letka pysyi varsin hyvin koossa. Alkaa siis kesäcruisingin sapluuna olla hanskassa. Ensi kesän cruisingia ei ole vielä lukittu, mutta jos juuri sinä haluat sen järjestää, apuja löytyy vaikka minulta.

Tero Pänttönen

(Artikkelikuvat: Juho Komulainen)