Kesäcruising 2018

Kesäcruising mallia 2018 suuntautui pienen tauon jälkeen taas Kymenlaaksoon, tällä kertaa sen pohjoispuolelle. Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Kymiringin rakennustyömaa, jossa vieraat otti vastaan itse hankejohtaja Timo Pohjola. Toisena kohteena oli Unescon maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseo.

Sää suosi tapahtumaa. Vaikka keli olikin helteinen, se ei paahtanut autoilijoita samalla tavalla kuin kesä 2018 vielä muutama päivä aiemmin. Vesisadetta saatiin lupauksista huolimatta vain muutama pisara aivan viimeisten kilometrien aikana ja Cabrio-kaarti sai kruisailla katot auki koko matkan. Reilumpi kuuro saatiin vasta päätepisteeseen parkkeerattuamme ja tässä vaiheessa kahvitkin taisi olla jo jokaisella juotuna. Kiitokset siis osallistujien lisäksi myös säätoimittajalle.

Kalustoa lähtöpaikalle Iittiin kokoontui noin 30 autoa, joissa matkusti kaikkiaan noin 50 henkilöä, joista eri ikäisiä lapsia puolen tusinaa. Autojakin oli täysi-ikäisestä muutaman vuoden vanhaan.

Pisimmältä saapunut osallistuja aloitti matkanteon Muhokselta, jonne tiettävästi oli myös palaamassa. Ensikertalaisiakin saatiin mukaan, mikä ilahduttaa järjestäjiä. Jäämme jännittyneinä odottamaan, nähdäänkö heitä uudestaan kerhon tapahtumissa.

Kymiringillä päästiin ajamaan jo ensimmäiset kierrokset. Radan pinta oli toki vielä mursketta ja paikoin hyvin epätasainen, joten rengasrikon pelko oli läsnä. Radan profiili vaikuttaa kaikkine korkeuseroineen todella lupaavalta. Varausta ei vielä päästy jättämään, eikä kausikorttejakaan ole myynnissä, joten tyydymme tarkkailemaan hankkeen etenemistä ja valmistaudumme syöksymään kyynärpäät edellä varausjonoon.

Arto Sunila

(Artikkelikuvat: Jukka Heino)

Tapahtuma Audifinns -keskustelufoorumilla