Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  RSQ8 Vaakon Nakilla Tampereella.

  Comment


   Alkuperäinen kirjoittaja Benkku Näytä viesti
   Saab 9-7X:n. Auton muotoilusta tuli kyllä mieleen jokin ihan muu kuin Saab
   Saab 9-2x:n muotoilustakin tulee joku muu mieleen koska on subaru impreza.

   Comment


    Agressiivisesti sieltä ja täältä pujottelijan se kanssa-autoilijoita painostaneen mustan S5:sen naantaliin menossa noin tunti sitten. Toivottavasti ei ollut clubilainen.

    Comment


    • Ajelin Kaivopuistossa Bentley Mulsanne turbon perässä, 80-luvun puolelta näytti olevan. Nätisti jyrisi veekasi, ja ajoittain päästeli sinisen öljynkäryisen pilven taakseen epäsäännöllisen säännöllisesti. Pelleiltään oli kyllä huippukuntoinen yksilö.

     Comment


      Oliko se se kuparinvärinen joka oli Mobilisti -lehdessä just?

      Comment


      • Kyllä, tarkistin juuri.

       Comment


        Pyynikin näkötornilla kävi valkoinen Toyota Caldina GTfour, viimeiseksi jäänyttä mallia.. Vissiin siis 4-lovinen automaatti, 260hp moottori. Valkoinen ja 6-puolaiset valkoiset vanteet, röökilipat. Oli siisti peli!

        Comment


         Jaa mitähän se kaveri on käyny siellä mun Caldinalla jonka annoin sille lainaan kun ei kesällä nelikkoa tartte..

         Ei vaan onhan noita vielä aika paljonkin liikeenteessä suomessakin, juuri mietin pitäskö myydä oma pois kun tuli toinen samalla kylällä vastaan, eihän sellainen käy.
         Viimeksi muokannut Killeri; 3.9.2020, 06:58. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

         Comment


          Tais olla tämä Caldina Turun suunnalla autoliikkeessä myynnissä. Liekö ollut koeajolla.

          Comment


           Kun olin kaistaa ajatellut vaihtaa niin Audi Lane Change Assistant tms kaistanvaihtovahti huomautti että kuolleesta kulmasta lähti mopoilija ohittamaan ylinopeudella. Ei olis Audin sisällä sattunut kuin henkisesti korkeintaan mutta parempi näin ettei tule onnettomuuksia turhaan.

           Comment


           • Kuollut kulma? Opettele katsomaan peileihin.

            Comment


             Videosta ei näy miten Audin vilkku on päällä, mutta tuossa vaiheessa ei normaalisti ole katse enää peileissä. Vai pitääkö niitä kytätä jatkuvasti, jos joku päättää paahtaa ylinopeudella kaistaa vaihtavan auton alle? Opettelemista on ainoastaan mopon kuljettajalla.

             Comment


              Niin meinaat että kun kaistaa vaihtaessa katsot peileihin ja kaista on vapaa, ja kun laitat sivuvilkun päälle sekä rupeat vaihtamaan kaistaa niin on autoilijan vika jos jkesken kaistanvaihdon joku ylinopeudella ajaa auton alle?

              Just tollasten tilanteiden takia ostin kameran mikä kuvaa myös taakse. Ja tuollaisten mahdollisen vastapuolen kommenttien takia jos saattuu kolari ja on eriävät mielipiteet. On vähän enemmän kuin sana sanaa vasten jos tarvii ruveta virkavallan tai vakuutusyhtiöiden kanssa tappelemaan.

              Niin, ja tuo kaistanvaihtovahti juurikin valvoo ettei kuolleessa kulmassa ole ketään. Ei muutakuin onnea ja menestystä moottoripyöräilyyn jos itsekin luotat että autoilijat näkevät liikennettä ylinopeudella pujottelevan motoristin.

              Comment


               Aika nollakommentti tosiaan. Kyllähän tuossa mahdollinen vaaratilanne on vältetty juuri tuoreen turvatekniikan ansiosta, ei peilien. Eikä peilejä tuijottamalla olisi ollutkaan mahdollista, on tuossa sen verran paljon ohittajalla nopeuseroa. Pyörän yhtä ajovaloa kohtisuoraan päin katsomalla ei edes näe syvyysefektiä että millä nopeudella ja miten kaukana se oikein tulee ja onko se mahdollisesti hidastamassa vai kiihdyttämässä. Oletan ja luulen tosin että noin merkittävällä ylinopeudella pärräänsä kuljettava henkilökin on ollut ns "hereillä" ja valmiina väistämään, ainakin olisi syytä olla jos ei pelaa niillä säännöillä mitä muut liikenteenkäyttäjät käyttävät odottavat.

               Comment


                Tieliikennelaissa vastuu turvallisesta kaistanvaihdosta on edelleen kaistanvaihtajalla, mutta kaistanvaihtoa ei saa estää esim. kiihdyttämällä vieressä. Tuo huomattavalla nopeuserolla ohi meneninen on kyllä jos lähellä kaistanvaihdon estämistä etenkin jos vilkku on ollut kaistanvaihtajalla päällä. Kyllä motoristin se pitäisi tuossa tapauksessa suuntavilkku huomata ja hidastaa, eikä puskea väkisellä ohi luottaen siihen, että autokuski huomaa hänet ajoissa.

                Ja sitten se kuollut kulma. Kyllä tuon termin pitäisi jo itsessään kertoa mistä siinä on kysymys. Kuolleessa kulmassa olevaa ei peilistä näe ja ainakin minut on autokoulussa opetettu vilkaisemaan vielä olan yli, ettei siinä kuollessa kulmassa ole ketään. Nykyautoissa kuskin niskoja säästää tuo kuolleen kulman varoitin, mikä on hyvä asia jos sellainen autosta löytyy.

                Comment


                 Tuossa tallennetussa tilanteessa mp myös ohitti oikeaa kaistaa pitkin, joka oli ainakin vanhassa tieliikennelaissa kiellettyä muuten, kuin molempien kaistojen jonoutuessa/eri nopeutta kulkiessa. Sitä en tiedä onko se nykyisin sallittua. Ja kuten jo edellä todettiin niin edellä ajavan vilkuttaessa kaistanvaihtoa ei ohitus silloin ole sallittua. Tämä unohtuu nykyisin aika monelta.

                 Moottoripyöräilijänä voisin todeta: "Loud pipes save lives". Kaikilla, kun ei ole noita kaistavahteja autoissaan.

                 Comment


                  Jos muualla kuin moottoritiella on kaksi kaistaa samaan suuntaan, saa myös oikealta puolelta ajaa ohi jos ajoneuvot kulkevat rinnakkaisilla ajokaistoilla. Jonomuodostelmassa moottoritiellä samoin saa oikealta puolelta mennä ohi ajokaistaa vaihtamatta. Pujottelu on kiellettyä edelleen.

                  Comment


                   Tämä kohtahan oli vanhassakin laissa samalla tavalla. Pitää vaan erottaa kaksi eri tapahtumaa, ohittaminen ja ohi ajaminen. Ensimmäisissä vaihdetaan kaistaa, toisessa ei. Näin karkeasti.

                   Comment


                   • Viime viikolla oli Helsingissä parkissa Italian rekkarilla moottoripyörä.

                    Comment

                    Working...
                    X