Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ongelmia kannettavassa tietokoneessa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • On se paljon. :) Yllättävän paljon vaikutti puhallus, kun pölähdys oli kuitenkin toivottua vähäisempi. Mutta ei kai se tarvitse kuin sopivaan paikkaan pölytulpan, niin ei ilma kierrä. Kädellä kokeiltuna koneen puhallusritilä on nyt viileä ja siitä käy viileä puhallus, kun aiemmin nurkka oli selkeästi hyvin lämmin, jopa kuuma. Myöskin koneen alaosa on nyt viileä. Kone on ennen ollut aina todella viileä ja puhinaton. Nyt aloin kiinnittämään huomiota puhinaan ja lämpimään puhallusritilään. Joskus aiemminkin olen lämpöjä mitannut ja silloin ne oli jossain reilu 50 asteen paikkeilla. Tällä hetkellä 52 astetta näyttää Core Temp. :)

    Comment


    • HP Pavilion DV5 1035eo. Tekeekö tuollaisella enää mitään? Siinä pitäisi olla RAM 4Gt. Vista on käyttiksenä ja kone on ihan yhteistyöhaluton.

      Kaiken muun yhteistyöhaluttomuuden lisäksi en saanut toimimaan langatonta verkkoa, vaikka poistin vanhat ja otin uuden langattoman verkon käyttöön. Tiedot siihen kopioin viereisestä koneesta. Joskus vuosi sitten kokeilin konetta viimeksi ja silloin se toimi langattomana. Asialla ei nyt muuta merkitystä, kun ei konekaan toimi, mutta mietin jos se liittyisi samaan vaivaan.

      Onko tuolla Vistalla joku kone toiminut joskus, että onko ongelma siinä, vai vaivaako konetta joku muu juttu. En oikein tiedä, että mistä lähtisi asiaa tutkimaan.

      Sen verran jo hääräilin, että koitin palauttaa HP:n ohjeiden mukaan tehdasasetukset ja palauttamisen jälkeen koneessa on edelleen samat Firefoxit ja muut ohjelmat, jotka siinä ei taatusti ole uutena ollut.

      Heitänkö vesilintua, vai olisiko hyviä ajatuksia?

      Comment


        Vistan verkko-ongelmien toimimattomuus korjaantuisi sillä tehdaspalautuksella. Se ei ole onnistunut jos siellä edelleen on Firefox yms tallella. Se korjaa softaongelmat, yleinen syy kun on jokin haittaohjelma joka saastuttaa jonkin Windowsin tärkeän dll-tiedoston. sitten kun virustutka bongaa saastuneen tiedoston ja estää sen käytön niin eipä toimi enää vaikkapa Wlan.

        Jos ei tehdasrestoren jälkeenkään toimi niin koneessa on jokin rautavika, sitten kannattaa laskea kannattaako vanhaan enää alkaa osia ostamaan ja vaihtamaan, varsinkin kun nuo vanhat DV5 ja DV6 sarjan koneet eivät ole kaiken luotettavimpien mallien maineessa.

        Comment


        • Kolmannella yrityksellä tehdasasetukset palautuivat. Ihan ohjeiden mukaan menin ja tein mielestäni kaiken samalla tavalla, että tiedä sitten missä oli ongelma.

          Wlan alkoi toiminaan, niin kuin oletitkin, mutta ei tuo tainnut elpyä muuten kunnolla. Täytyy vielä testailla, mutta vaikuttaisi jumivan edelleen välillä.

          Taitaa olla DV6 jossain laatikon perukoilla. Voisikohan siitä DV6:sta vaihtaa esimerkiksi kovalevyn tuohon?

          Comment


            Kovalevy on osana vaihtokelpoinen mutta jos sielläkin on Vista valmiiksi sisässä niin varaudu melkoiseen ajurijumppaan.

            Suurin vaiva noissa oli ylikuumeneminen. Jos meisselit pysyy kädessä niin auttaa aika paljon kun purkaa koneen ihan nauloiksi, puhaltelee pölyt pois ja vaihtaa prosessorin sekä näytönohjainten lämpötahnat.

            Comment


            • Pitäisikö tuollaisen koneen vielä pyöriä kohtuullisesti, jos se on kunnossa?

              Voisihan tuon kanssa leikkiä, jos siinä on edes mahdollisuus onnistumiseen. DV6:ssa on muistaakseni ainakin kovalevy ehjä. Voiko kovalevyn tarkistaa helposti jollain ohjelmalla?

              Comment


                Windowsin oma chkdsk on ihan yhtä pätevä kuin mikä tahansa muukin.

                Comment


                • En kerinnyt koko topicia lukea mutta:

                  Koneena Compaq CQ57 15,6", ongelmana liian pieni prosessori?

                  Eli tässä mallissa AMD C-50 1,0Ghz prosessori, meinaa aikalailla jumitella. Muistit lisätty Yht. 4gt jolla helpotti pikkuisen tuota tökkimistä. Mutta miten onko mahdollista vaihtaa prosessoria? Ei tietotaito noin pitkälle riitä.

                  Comment


                    Ei ole vaihdettavissa, prossu on BGA-kannalla eli emoon juotettu.

                    Comment


                    • Ook, onkohan juottohomma mahdoton? mitä prosessoreita löytyy samalla kannalla että saisi juotettua?

                      Toisessa koneessa valmiina AMD Athlon 64 X2, 2,3Ghz, mahtaako olla keskenään vaihtokelpoisia?

                      Toinen kone 14,1" TFT näytöllä ja "tehottomampi" 15,6" Led-näytöllä, siksi mielummin tätä isompaa lähtisin päivittelemään.

                      Comment


                        Ball Grid Array vaatii aika helkkarin tarkan uunituksen, että saa uuden paikoilleen. Ei todellakaan ole ihan kotiuunihommia ;)

                        Eli kaneettina, ei ole vaihdettavissa kotikonstein, kunnon elektroniikkakorjausvehkeilläkin paskamaista jne.

                        Suurin tökkiminen todennäköisesti johtuu ihan vain fragmentoituneesta kovalevystä, paras ja halvin elvytys koneelle mahtaa olla lykätä 100€ SSD sisään jos sattuu alkuperäinen levy olemaan SATA liitoksilla.

                        Comment


                          BGAn juottaminen vaatii kyllä tehokkaat ja tarkat (infrapuna)lämmittimet ja yhtä tehokkaan ja tarkan kuumailmapuhalluksen. Pitää saada koko prossun pinta-ala sopivan nopealla käyrällä sinne 225ºC ja mielellään mahdollisimman hyvin rajattuna siihen pelkkään prossuun.

                          Ja lisäksi jigi ja prossuun käypäinen reikäsapluuna niiden tinakuulien asetteluun.

                          Kokeilin vanhan kannettavan GPUta reflowata labratason vehkeillä (lämpölevy, juotospuhallin ja lämpöanturit) varustautuen, mutta ei siitä tullut lasta eikä paskaa :) Lämpölevy lämmitti emoa liian huonosti ja puhaltimessa loppui tehot (500W) ja suuttimen pinta-ala, että olisi saanut koko prossun kohdan pidettyä reflow-spekseien lämmöissä.
                          Viimeksi muokannut jasso; 30.12.2015, 23:25.

                          Comment


                          • Ok, unohdetaan tuo prossu :/ Täytyy lueskella tuosta win10 päivityksestä, kuulemma sekin saattaisi nopeuttaa.

                            Comment


                              Jos nyt win7, niin ei nopeuta. Ainoa järkevä päivitys on tosiaan SSD sisään. Hifistelystä et hyödy mitään, joten osta esim. Kingstonin V300 120gb ~55e.

                              Comment


                              • aa okei, löytyy noita käytettynäkin. Taitaapi mennä kone vaihtoon.

                                Comment


                                • Vuoden vanha Asus ROG g551 läppäri alkanut pätkimään nettiä. Win 8.1 päivittyi win 10 niin sen jälkeen on alkanut tempuilla langaton ja langallinen netti (20m adsl yhteys). Kadottaa välillä tosiaan netin kokonaan, kokeilin toisella koneella samaan aikaan kun tuo tapahtui niin netti pelasi normaalisti. Myös kännykässä ei wlan pätki yhtään. Mitäs tälle osais nyt tehdä? Ihmeellistä asiassa on se, että kun kännystä jaan netin niin sen langatonta tää ei pätki, en ole ainakaan huomannut.

                                  Asuksen sivuilta en löytänyt mitään nettiajureihin viittaavaa. Voiko tämän win 10 jotenkin asentaa uusiksi? Aika uusi tuttavuus ko. käyttis. Mutta toisaalta luulisi pätkivän samalla tavalla kännykästä jaettua yhteyttä jos kerta vika ajureissa. Heittäkäähän ajatuksia asiaan enempi vihkiytyneet.

                                  Comment


                                  • Win 10 olen asentanut jo 4-kertaa uusiksi, kun aina häviää tiedostoja tms.

                                    Comment


                                    • W10:n saa asennettua uusiksi kun haet MS:n sivuilta ISO-imagen ja poltat sen DVD:lle.
                                      Keynä käytetään sitä W8:n keytä.

                                      Comment


                                      • Kyllä sen saa ladattua suoraan, ilman levylle polttamista tai Win avainta.

                                        Comment


                                        • Eikö tuossa win10 ole enää sitä tehdaspalautus vaihtoehtoa missään? Aika synkkää alkaa polttamaan dvd levyjä. Kerrotko Keijo että miten onnistuu ilman polttelua?

                                          Comment


                                            Löytyy sieltä se tehdaspalautus, asetuksista "Palauta tietokoneen oletusasetukset/Reset your PC". Onnistuu myös niin, että omat tiedostot säilyy.

                                            Comment


                                            • Palautus löytyy Settings > Update & security > Reset this PC > Get started. Jos ongelmien takia tekee uudelleenasennuksen niin itse tekisin niin, että kopioi omat tiedostot itse talteen ja tekee tuon palautuksen niin, ettei säilytä mitään tiedostoja. Saattaa jäädä vähemmän roskaa koneelle. Toki tämä palautus ei käsittääkseni palauta sitten mitään koneen mukana tulleita ohjelmia, vaan asentaa pelkän Windowsin, joka saattaa olla ihan hyväkin asia.

                                              Koneellasi on varmaan myös ihan se Asuksen palautusosio ja siitä palauttamalla saisit takaisin kaiken mikä koneen mukana tuli, eli se palauttaisi Windowsin versioon 8.1, joten sitä tuskin kannattaa käyttää.

                                              USB-tikulla onnistuu myös lataamalla tuolta https://www.microsoft.com/fi-fi/soft...d/windows10ISO ohjelma. Tätä olen itse käyttänyt varmana keinona saada kone tyhjäksi kun voi poistaa levyltä kaikki osiotkin.

                                              Comment


                                              • Meillä alkoi yksi kone päivittämään kasia kympiksi ihan omin lupinensa kesken viestin kirjoituksen. Tietysti tätä ei voinut pysäyttää millään.

                                                Comment


                                                  Ei muuten ala ilman lupaa. Tietysti on olemassa riski sille että se pop-up ikkuna tupsahtaa päällimmäiseksi ja just samaan aikaan painat viestin kirjoituksessa enteriä. Oletuksena kun se "install" laatikko on valittuna niin siitä lähtee mutta ei se sitä ilman käyttäjän lupaa tee.

                                                  Comment


                                                  • Siinä on luultavasti käynyt sitten edellä kuvatulla tavalla. Itse en ollut koneen käyttäjänä, mutta vieressä kyllä. Juurikin enter-vaiheen kohdilla oli viestin kirjoitus ollut. Teki mieli täräyttää kirves pystyyn koneen kanteen, että et muuten päivitä.

                                                    Mietin vain, kun tänään toinenkin kone alkoi ehdottelemaan jotain normaalimpaa päivitystä, että onko siihenkin koira haudattuna. Varmasti on, mutta ei sitten tuota kympin pakkosyöttöä. :)

                                                    Comment


                                                      Tulee mieleen tuo;

                                                      https://twitter.com/internetofshit/s...11088178733057

                                                      Comment


                                                        Ei nyt ole kyseessä läppäri mutta pöytäkone alkoi tilttailemaan, jos laitan koneen kiinni niin en saa sitä muuten enään päälle kuin laittamalla powerista virrat pois ja pitämällä virta nappulaa vähän aikaa pohjassa jonka jälkeen virrat takas päälle powerista ja uudestaan virta nappulasta kone päälle. Kaikki toimii muuten normaalisti????

                                                        Mistä päin kannattais lähtee ettiä vikaa, poweri ehkä vuoden vanha.

                                                        Comment


                                                        • Ainakin mulla korjaus/palautus onnistui, mutta kaikki ohjelmat joutui uudestaan asentamaan.https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j...YVfERZy5QhC4Xw

                                                          Comment


                                                          • Asensin tähän Asus rog läppäriin uudelleen 8.1 käyttiksen, koska win10 kanssa alkoi netti temppuilla. Useammalla Asuksen wireless ajurilla olen kokeillut nyt ja pätkii edelleen nettiä, muttei läheskään niin pahasti. Mitenkäs sen saisi nyt selvitettyä, että onko aihetta viedä läppäri takuuseen vai johtuuko vai jostain softahommasta? Puhtaan asennuksen tein 8.1 eli ei ainakaan taustalla tauhka sekoita. Ostettaessa kone toimi moitteettomasti tänne alkuvuoden tienoille, jolloin ongelmat alkoivat. Takuuta siis jäljellä, joten mielellään koneen hoitaisi kuntoon kun melko uusi ja hyvä muuten.

                                                            Comment


                                                              Kokeile eri routerin/modeemin/tukiaseman kanssa. Jos langallinen ja langaton katkoo molemmat, ja kännystä nettiä jaettaessa homma toimii, niin antaisi ymmärtää että vika on piuhan toisessa päässä.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X