Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ongelmia kannettavassa tietokoneessa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ei tuorein flash aina tarkoita, että toimisi paremmin. Kannattaa kokeilla vanhempaa versioo myös.

    Comment


      Totta tuokin. Mulla tökkii samalla tavalla näissä firman koneissa, löytyy sekä Win7 että Win8.1 ja samallatavalla säännöllisen epäsäännöllisesti tulee tuo herja.

      Comment


        Joissakin Thinkkareissa on muuten vielä lisäksi (usein hyvin piilotettuna) mekaaninen katkaisin langattomille yhteyksille.

        Comment


        • Hieman vanhemmissa Thinkpadeissa etupaneelissa vasemmalla oli mekaaninen kytkin, uudemmissa ei yhtään helpommin muistettava/löydettävä FN+F5.

          Comment


          • Ja vieläkin uudemmissa (riippuu mallista) fn+f8. :) Kyllähän ne onneksi selkeesti on merkitty noissa.

            Ps. Voi olla, että muistan väärin. Ei ole 5 viikkoon tullut katsottua noita. Kohta sekin tosin on taas edessä.

            Comment


              Alkli toimimaan kun päivitti flashin kertaalleen, vaikka oli sama kuin aiempi.

              Comment


                Joo, joskus se vaan vaatii manuaalisen poiston ja uudelleenasennuksen. Tai taitaa se manuaaliasennus siivota automaattisesti vanhan asennuksen alta pois.

                Comment


                  Menee ehkä ihan vähän aiheen ohi, mutta onko väliä säilyttääkö kannettavaa sammutettuna vai valmiustilassa? On siis laturin päässä koko aika ja valmiustila olisi parempi, mutta jos se laskee koneen käyttöikää jotenkin tai sekoittaa sitä, niin kannattaisiko sittenkin pitää sammutettuna?

                  Comment


                  • Itsellä suurimman osan valmiustilassa enkä kyllä ole mitään ihmeellisyyksiä huomannut. Eikai sen pitäisi milläään tavalla käyttöikää vähentää sen kummemmin kuin sammuksissakaan ollessaan. Laturissa ei kannata jatkuvasti pitää. Se lyhentää akun käyttöikää, jos akku ei pääse pukautumaan ollenkaan.

                    Sanokoon kuka vain mitä noista nyky akuista, mutta jokunen akku tullut vaihdeltua sen takia, kun jatkuvasti ollut telakassa eikä käytetty muuten. Käyttöikä on ollut n. reilun vuoden tuolla tyylillä pääsääntöisesti.

                    Comment


                      Jos kannettava kone on koko ajan narun päässä niin itse irrottaisin akun kokonaan. Mitään muuta merkitystä koneen kestolle ei ole sillä, pitääkö konetta sammutettuna, valmiustilassa vai horrostilassa. Tarpeetonta sammuttelua ja käynnistämistä kannattaisi välttää jos oikein hipostellaan. Kannettavien virrankulutus on niin vähäistä että jos konetta kuitenkin käyttää ns. koko ajan niin kaikki virransäästöt voi ihan surutta kytkeä pois ja sammuttaa koneen vaikka yöksi.

                      Comment


                      • Itse en näe syytä irroittaa akkua kun kannettava on johdon päässä. Akku toimii tuossa tilanteessa upsina. Lisäksi esim osa Lenvoista toimitetaan pikkulaturin kanssa, joka ei yksin riitä pyörittämään konetta täydellä teholla. Eli 45W laturilla kone on aina pakotettu virransäästötilaan, kun taas akun kanssa tai 90W laturilla voidaan virransäästöt kytkeä pois.

                        Monissa koneissa on myös säädettävissä erilaisia latausrajoja. Yleensä suositellaan, ettei tietokoneen akkua ladata ihan täyteen asti jatkuvasti. Eli nimenomaan tällöin jos kannettavaa konetta hetkellisesti siirrellään vaikka pistorasiasta toiseen, ei akkua ruveta lataamaan ennen kuin varaus on pudonnut vaikka alle 90%. Lisäksi tosiaan akkua kannataa välillä tyhjentää vähän reilummin.

                        Comment


                          Itselläni on tuossa kannettavassa kiina akku joka taisi maksaa n.20e. En usko, että siihen hirveästi vaikuttaa piuhan päässä pitäminen kun ei se muutenkaan mitään hirveitä kestä :). Hyvä tietää, että voi siis valmiustilassa pitää konetta.

                          Comment


                            Viran puolesta vähän aikaa nyt temunnut asiakkaan pari vuotta vanhan läppärin kanssa. Jotain lämpöongelmaa siinä on kun työpöydän taustakuvaa kestää katella vaikka päivän putkeen mutta heti kun tekee jotain vaativampaa niin 5 minuutin jälkeen ryytyy ja näyttö menee mustaksi.

                            Puhaltelin pölyt sisältä pois ja vaihdoin uudet lämpötahnat. Skannasin haittaohjelmat yms siivoukset. Nyt jätin sen veivaaman Furmarkia tuohon työpöydälle. Jos maanantaiaamuna on mitään muuta jäljellä kuin kasa hiiltynyttä muovia niin olen tyytyväinen.

                            Comment


                              Alkuperäinen kirjoittaja pulla Näytä viesti
                              Ei suoranainen läppäriongelma, vaikka onkin Lenovon läppärissä mutta:

                              Win8.1, Firefox ja Shockwave Flash.
                              Sivuilla joilla on flashiä, tulee jatkuvasti virheilmoitus, että flash on kaatunut, eikä toimintoja voida suorittaa. Kaikki pitäisi olla ajantasalla, uusi kone ja kaikki päivitelty sitä mukaan kun on tullut eteen.

                              Googlella en osannut löytää ongelmaan ratkaisua.
                              Ja taas alkoi sama homma. Flässi kaatuu ja sivut jumii.
                              Tänään kun herätin koneen aamulla, niin toki myös bluescreen hyppäsi silmille. Uudestaan virtanapista käynnistys niin taas toimii.

                              Mitähän sitä sitten keksisi...

                              Comment


                              • Ei varmaan lohduta yhtään, mutta WIN7 ja Firefox -yhdistelmä tekee ihan samaa.
                                Välilehtien sulkeminen ja selaimen uudelleenkäynnistys on auttanut.

                                Comment


                                  GPU osa ylikuumenee (en nyt ole yhtään varma onko teillä erilliset GPU:t vai prossuun integroidut) Jotain kautta kun saa GPU flash kiihotuksen päältä voi auttaa.

                                  Comment


                                  • Eikös flässi päivittynyt taasen tässä? Vaikea sanoa sen tarkemmin, kun itsellä kone aina päällä ja pyytää päivitystä vasta uudelleen käynnistyksen jälkeen minkä päivitin tänää tai eilen...

                                    Eikös tuo ratkennut viimeksi sillä, että vanha alta pois ja uudelleen asennus?

                                    Niin ja tuohon BS kannattaa käyttää bluescreen viewer ohjelmaa niin saattaa löytää aiheuttajan.
                                    http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

                                    Comment


                                      Poisto ja uudelleen asennus auttoi, toistaiseksi, tuohon Flash ongelmaan.

                                      Comment


                                        Edellisen postauksen jälkeen poistettu ja asennettu kaksi kertaa, toimii pari päivää ja sitten alkaa samat oireet. Pitäsköhän ottaa jo Verkkokauppaan yhteyttä...
                                        Adobe Flash siis takkuaa, tuo Shockwave tuntuu toimivan nyt.

                                        Comment


                                          Flashin kanssa on ollut pitkin syksyä ja talvea muillakin käyttäjillä aika paljon ongelmia. Tämä näin niinkuin täältä huoltotiskin takaa huudeltuna.

                                          Comment


                                          • Helppoahan tuo vielä PC-puolella on, mutta yritäpä korjata Anroid -käyttöjärjestelmän takkuilevaa Flashia.

                                            Comment


                                            • Kannettava alkanut hieman tökkimään. Jäkittelee sivuja rullatessa ja välillä jumittelee Firefox (ei vastaa). Pääsääntöisesti ongelma on pieni jäkittely selaimen kanssa.

                                              Kone käy aiempaa lämpöisempänä. Olen koittanut säännöllisesti imurilla vetäistä tuuletusritilöistä pölyt pois. En tiedä, mutta tuntuisi että puhina on seurausta, eikä alkusyy.

                                              Jos henkäiseekin koneeseen päin, niin tehtävänhallinta näyttää yleensä yli 60%. Joissain tilanteissa kuitenkin laskee lähelle 10%, että ei aivan jatkuvalla syötöllä puuskuta menemään. Kun katson, että mikä siellä hengästyttää, niin näyttäisi olevan "järjestelmä SYSTEM suoritin". Tätä kirjoittaessa ja Avastin tietokoneen tarkastuksen pyöriessä luku on noin 77%. Eli siis normaali Avastin lisäksi on tarkastus menossa. Se varmasti lisää lukua, mutta se se siellä silti tuntuu puuskuttavan muutenkin.

                                              Compaq Presario CQ57 on kannettava. Onko hyviä ideoita? Huoltoon ei oikein kannata tätä enää viedä, kun taitaa saada samalla hinnalla valmiiksi huolletun kannettavan, joka on laadultaan tätä parempi.

                                              Niin juu. Käyttis on seiska ja en ole kymppiä ladannut, vaikka kone sitä ehdottelee vähän väliä. Miettinytkin, että onko seiska päivitetty hidastelemaan, että porukka lataisi kympin.

                                              "443Gt/324Gt vapaana" näyttää C-levyn tilanteeksi.

                                              Comment


                                                Mahtaa se pessaario vaan olla jo teknisen käyttöikänsä loppupäässä. 5 vuotta on aika pitkä taaki tuollaiselle markettikoneelle. Jos se oikein kovin kuumana käy niin voihan sen kertaalleen purkaa ja vaihtaa uudet lämpötahnat, samalla saa pölytkin hiukan paremmin pois. Ei niitä siitä ulkopuolelta oikein imurin kanssa tahdo saada, toinen vaihtoehto on jollain hammastikulla tai vastaavalla jumittaa puhallin ja päästää paineilmalla pölyt liikkeelle. Tuo lämpötahnojen vaihto tosin olisi se tärkeämpi juttu.

                                                Ei sille muuten oikein kuin ajaa kaikki mahdolliset siivousohjelmat ja hyväksyä että ei siitä kovin nopeaa saa kuin asentamalla kevyemmän käyttiksen.
                                                Viimeksi muokannut hopsis; 9.8.2015, 16:38. Perustelu: typojen korjauksia

                                                Comment


                                                • Juu, kyllä varmasti on käyttöikänsä päässä. Ollut sitä uudesta asti. :)

                                                  Mikä sinun mielestäsi on tapahtumakulku tuossa tökkimisessä? Onko se jäähdytysongelma ja siitä johtuen tökkii, vai voiko ongelma olla jokin muu, joka rasittaa suoritinta, laittaa koneen puuskuttamaan ja samalla kuumenemaan?

                                                  Joskus katselin koneen lämpötiloja jollain ohjelmalla. Voisi katsella vertailun vuoksi arvot nyt. Tämä on aina ennen ollut tosi viileä kone ja ei ole juuri puhinaa pitänyt.

                                                  EDIT: Core Temp sanoo CPU #0: 67 °c, min 65 °c ja max 70 °c.
                                                  Viimeksi muokannut audiq; 9.8.2015, 14:43.

                                                  Comment


                                                    En minä noista lämpötila-arvoista niin tiedä, pers'tuntuma sen paremmin kertoo. Jos ennen hiljainen kone on muuttunut kovaääniseksi puhisijaksi niin jostain syystä se käy kuumempana kuin aiemmin.

                                                    Jos resurssienvalvonta näyttäisi koko ajan 100% ceepukuormaa niin voisi olla joku jumittava softa tai haittaohjelma joka sitten aiheuttaa ylikuumenemista. Nyt jos kuitenkin puhaltimet huutaa vaikka ollaan aivan normaaleissa kuormituslukemissa niin luulisi paranevan kun vaan hoitaa sen jäähdytyksen kuntoon. Enemmän lämpö aiheuttaa tökkimistä kuin toisinpäin.

                                                    Comment


                                                      Pikainen googletus väittäis että noissa CQ57 koneissa olis AMD E-sarjan prossu joka on suunnilleen miniläppäritasoa. Win7 siinä varmaan on, joten Win10 päivitys voisi tuoda siihen hiukan ripeyttä ilmaiseksi. Muutenkin fyysinen putsaus ja käyttis uusiksi - yhdistelmä auttaa kumman usein jumitteluun.

                                                      Comment


                                                      • Nollasin Firefoxin, kun joskus ollut niin, että Firefox alkanut päivityksen jälkeen jumittelemaan. Näytti olevan sellainen toiminto, että Firefox nollaa itsensä ja siirtää vanhasta kirjamerkit ja salasanat. Nollauksen jälkeen kaikki ok ja tökkiminen jatkuu. Seuraavana päivänä Firefox on ihan tyhjä ja ei ole kirjanmerkkejä, eikä salasanoja. Erinäisten vaiheiden jälkeen saan palautettua kirjanmerkit takaisin. Salasanojen palauttamiseen löytyi kanssa ohje, mutta ei se muuksi muutu, kun varmuuskopiossa on sama salasanakansio kuin "uudessa" Firefoxissa. No, pääasia että kirjanmerkit on tallessa.

                                                        Aika lyhyen surffailun jälkeen tuntuisi, että hieman väheni tökkiminen. Tehtävänhallinta tukee tuntumaa. - Sielläkin vähän rauhallisemman oloista. Olisiko niin, että osa jäkityksestä johtuisi Firefoxista ja osa koneen suorituskyvyttömyydestä. CCleanerilla olen putsaillut konetta uudesta asti säännöllisesti, mutta ei se taida kuin vähän auttaa ikääntymisen vaivoihin.

                                                        Pidän mielessä tuon 10 päivityksen. Varauksella vain suhtaudun tuollaisiin, kun yleensä päivityksillä mennään vain huonompaan suuntaan. Täytyy googletella kokemuksia kymppiin siirtyneistä.

                                                        Kiitokset osallistumisesta!

                                                        Comment


                                                          Kymppi on ollu monen mielestä ainakin perus koneenkäyttäjälle parempi kuin 7. Siinä myös tuo microsoftin oma selain on ihan eri luokkaa kuin vanhat internet exploderit sekä se on myös koneelle kevyempi käyttää. Itse ainakin suosittelisin sen asentamista, ja se kannattaa vetää puhtaana asennuksena koneelle.

                                                          Comment


                                                          • Jumitin puhaltimen ja puhistelin paineilman kanssa pölyjä pois. Kyllä pieni pöllähdys kävi. Niin kuin taisin kirjoittaa, niin imuria koneelle on näytetty ihan säännöllisestikin. Paineilmaakin joskus, mutta sen jälkeen peloteltiin komponenttien irtoamisella ja muilla. Tietysti sama riski oli nytkin, mutta puhistelu tuntui aiheelliselta tällä kertaa.

                                                            Nyt näyttäisi lämpö olevan 54 °c, min 50 °c ja max 57 °c. Aiemmin CPU #0: 67 °c, min 65 °c ja max 70 °c. Kyllä tuntui lämmöt vähän tippuvan.

                                                            Comment


                                                              Eli 20% putosi lämpötilat, onhan tuo ~15 astetta nyt jo aika merkittävä pudotus. Kovaa ajoa vaan :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X