Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ongelmia kannettavassa tietokoneessa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tuskimpa on genuine akku tuohon hintaan.

    Comment


    • Epäilyttävän halpa, mutta noissa hinnoissa originaalit muillakin myyjillä liikkuvat.

      Comment


      • Mitenhän saisi isommaksi sivun sisältöä, kun ihan älytöntä tihrustamista tämän uuden kannettavan näytöltä. 1366x768 (suosituksena) asetuksista valittuna. Tuntuu, että esim Ilta-Lehden sivuille jää paljon tyhjää reunoille. Toki mainoksien esto -ohjelma hämää varmaan vielä lisää, mutta kun sitä tyhjää on vasemmallakin puolen jonkin verran. Tämä foorumi aika hyvin täyttää näytön, mutta teksti on silti tosi pientä. Jos valitsen pienemmän tarkkuuden, niin kirjaimet isonee ja sivu hyödyntää paremmin koko näytön pinta-alaa, mutta sitten on kaikki taas niin vääristyneen näköistä. Tekstin kokoa koitin muuttaa 100% -> 125%, mutta ei se oikeastaan edes tunnu vaikuttavan sivujen tekstin kokoon. Lähinnä pikakuvakkeiden ja yläpalkin koko tuntui muuttuvan hölmömmän näköiseksi.
        Compaq Presario CQ57 Notebook PC lukee järjestelmä-valikossa mallin kohdalla. Näyttö on ilmeisesti 15.6". Edellisessä suurin piirtein saman kokoinen, eikä sen kanssa ollut tihrustusongelmaa. Edellisessä XP ja tässä seiska.

        Comment


        • ctrl ja + skaalaa selaimen kuvaa isommaksi, ctrl ja - pienentää, ctrl ja 0 (eli nolla) palauttaa oletusarvon. Näin ainakin Firefoxilla. Oliskos noista jotain jeesiä?

          Comment


          • Osittain. Kiitos!
            Mm. Ilta-Lehden sivulla jää edelleen turhaa tilaa, mutta nopean ja toimivan pikakomennon tietäminen auttaa kyllä jo paljon. Seiskan oma pika-zoomaus kun on aivan hanurista.

            Comment


            • Ja F11 näyttää IE:ssä täyden ruudun, siitäkin voi olla joskus apua.

              Comment


              • Löysin F11 ohjeen jostakin, mutta tässä tuntui se vain poistavan äänet tai ottavan ne uudelleen käyttöön. En tiedä miksi niin.

                Muutin tarkkuudeksi 1024x600, joka taisi olla edellisessäkin koneessa valittuna ja sivut aukeavat nyt lähes koko näytön leveydelle. Kuvanlaatu ei ole kovin hyvä, mutta ainakin kirjaimista saa paremmin selkoa. Vääristämisestä en osaa oikein sanoa. Ensin tuntui, että vääristää selkeästi, mutta toisaalta ei se suositus-asetuskaan ihan luonnolliselta tuntunut, kun oli niin hiton kapea. Overdrivenkin sivulla tuntui olevan puolet tyhjää ja itse sivu on vessapaperin levyistä kärpäsenpaska-kirjaimineen, jota tihrustat sitten silmät killissä.

                Ehkä minä hetken aikaa kokeilen näillä asetuksilla, että alkaako tähän näkymään tottumaan.

                Comment


                • Sain tuossa roskiin menossa olleen Acer 8920G:n, jossa on näyttö pimeänä. Kone kyllä lähtee hurisemaan, kun sen laittaa päälle ja samoin, kun CD-levyn laittaa asemaan, niin se lähtee pyörimään. -Mutta ei kuitenkaan itsestään toistamaan.

                  Kokeilin myös erillisellä näytöllä, mutta kuvaa ei tule. Toisella kannettavalla tähän erilliseen näyttöön tuli kuva ilman mitään temppuja.

                  Aceria on jo pari innokasta purkaillut ja tutkinut, että lisävikojakin on saattanut tulla, mutta mitä itse sen sisuksiin kurkistin, niin kaikki rojut tuntuivat olevan ainakin paikoillaan.
                  Ihmeempiä en tuohon ajatellut sijoittaa, kun ei taida onnistumisprosentit olla kovin korkealla, mutta kun kyseessä taitaa olla kuitenkin ihan kunnollinen kone, niin olisikohan tuohon jotain varmistuskonstia, jolla selvittää, mikä sitä mahtaa todennäköisimmin vaivata. Reissussa sitä on pidetty, joka sitä varmasti on rasittanut. Varsinkin, kun noin iso ja lerppu rohjo kyseessä.

                  Lueskelin näytön katoamisista ja esiin tuli näytön taustavalon hajoaminen, mutta erillisellä näytöllähän sen pitäisi sitten toimia. Muutamassa keskustelussa oli myös mainittu näytön sammuneen koneen automaattipäivityksen jälkeen. Ymmärtääkseni näyttö oli temppuillut ennen lopullista hyytymistä, mutta silti jäi tuo päivitysjuttu mieleen, että voisiko sellainen vaikuttaa. Näytönohjain (ATi Mobility Radeon HD3650 512 Mt ? Netistä kaivettu tieto ja vaihtoehtoja oli muitakin.) tuossa on ymmärtääkseni irroitettavalla kortilla. Sen käytin irti, mutta ei vaikutusta.

                  Comment


                  • Taustavalon hajoamisen voit tutkia niin, että näytät läheltä taskulampulla näyttöön ja tihrustat samalla näyttöä läheltä. Jos näkyy työpöytä yms, on taustavalo hajalla.

                    Itse veikkaan näytönohjainta, se kerran muodostaa kuvan koneen näytölle sekä ulkoselle. Hinta tosin näytti olevan 115 dollaria ebayssä. Joten ei oo halpaa. Jostain varmasti halvemmalla, tai ostamalla esim huuto.netistä purkukoneen.

                    Comment


                    • Tuota näytönohjainta ei vissiin voi varmistaa muuta kuin kokeilemalla toista, tai nykyistä toisessa koneessa? Katselin kanssa, että melko arvokas kokeilu olisi toisen näytönohjaimen hankinta. Varsinkin kun mietityttää myös emolevyn kunto tuollaisessa perässä laahattavassa lerpussa.

                      Comment


                      • Monessa uudemmissa läppärissä on tosiaan se ongelma, että niistä on tehty valtavan isoja ja kookkaita, koska "tuumat myyvät". Runkoon ei kuitenkaan ole vara panostaa (eikä painon lisääntymisen pelossa uskalletakaan), joten rakenteet ja komponentit ovat kovilla. Eilen viimeksi hiplasin jotain >15" kannettavaa, joka ei tod. herättänyt omistamisen haluja.
                        Itselläkin ollut joku isoruutuinen Lenovon laajakuva, joka hankalasti käsiteltävänä on kyllä hyvin nopeasti vaihtunut kätevämmän kokoiseen.

                        Comment


                        • Ei ainakaan itsellä tuu näytönohjaimen pois sulkemiseen muuta ideaa, kuin koittaa toisella näyttiksellä. Voihan tuollainen löytyä jostain muusta koneesta, jos jollain kaverilla sattuis oleen. Mutta aika tuuripeliä taitaa olla. Jos tilaa on, kannattaa säästää, saa siitä ainakin näytön tai muuta komponentteja irti, jos joskus saat esim näyttövikaisen koneen käsiisi.

                          Comment


                            Jos näytönohjain on kaputt ei todennäköisesti tule mitään kuvaa ulkoiselle näytölle. Jos näytönohjain on ok, tulee kuvaa ulkoiselle näytölle ja fikkarilla voi hyvällä onnella nähdä jotain kuvaa. Tuossa tapauksessa juuri taustavalo, invertteri tai kaapeli.

                            Oli lainassa Lenovo Thinkpad SL500, halpamallia siis jossa 15,4" näyttö. Sekin pimeni, ensimmäinen thinkkari joka on minulla on mennyt rikki ja niitä on sentään varmaan kahdeksan kotona.

                            Comment


                              ATi Mobility Radeon
                              Kumma kyllä, samaa vikaa täällä: http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...d.php?t=109262

                              Samoin työreissuläppärin ATi Mobility Radeon HD 4570 ollut ongelmissa. Mikäs näitä nyt vaivaa, vai olenko luulosairas?

                              Comment


                              • Jaa-a, olisikohan nykyvehkeiden laatu syynä. :/ Kun vaikka vertaa uutta konetta vanhaan, niin vanha oli kaikin puolin parempi ja käytännössä ainakin yhtä nopea, vaikka paperilla hemmetisti hitaampi. Ja sama edellisellä kerralla, sitä aiempi kone oli paremman tuntuinen. Suunta on laskeva monessa suhteessa ollut. Ihme jos nykyinen Compaq jaksaa takuu-ajan yli pyöriä. Tosin ei nämä kyllä nykyään mitään enää juuri maksakaan. :/

                                Comment


                                • Jännän äärellä taas.

                                  HP Pavillion DV 9500. Näyttö täysin pimeänä. Koneen kun laittaa käyntiin, niin rusahtaa normaaliin tapaan ja valot syttyy näppäimistön viereen normaalisti, pitkä rivi, mutta näyttö pysyy pimeänä.

                                  En ole kuitenkaan ihan varma, että käynnistyykö kone todella. Puhallin pyörii ja tosiaan se alkurusahdus, mutta jatkaako siitä käynnistymistä, vai jääkö vain puhallin hurisemaan, en osaa sanoa.

                                  Kokeilin toisella näytöllä ja pimeänä pysyi sekin. Varmistin irtonäytön toiminnan kytkemällä sen toiseen HP-kannettavaan, niin silloin kuva tuli itsestään.

                                  9500 ollut ilmeisesti aika ongelmallinen sarja. Joten vikamahdollisuuksia on? Mites näytönohjain? Jotain tinaus-ongelmia on ilmeisesti ollut. Ja korjattu uunittamalla joitain osia.

                                  En osaa oikein muuten vikaa nyt kuvailla. Helpompi vastata kysymyksiin, jos jollain olisi jotain vinkkiä antaa.

                                  EDIT: On siellä kai joku kotona, kun 20 minuutin päällä olon jälkeen puhaltaa ulos selkeästi lämmintä ilmaa.

                                  Comment


                                  • audiq:

                                    Onko tossa läppärissä jokin painike millä saat kuvan ulkoiseen näyttöön?
                                    Voi olla että vain niin saat kuvan tuohon ulkoiseen näyttöön jos läppärin omassa näytössä on vikaa.

                                    Ettei vaan olisi vastaava ongelma kuin täällä:
                                    http://keskustelu.afterdawn.com/t.cf...ngelma-949642/

                                    Comment


                                    • Jossain oli mainittu yhdistelmä fn + f4, jolla HP vaihtaisi näyttöä. Ei tapahtunut mitään. Näyttö on koko ajan täysin pimeä, eikä näy fikkarillakaan mitään. Ja tosiaan toinen HP vaihtoi itse näytön, kun laittoi näytön piuhan kiinni. Monenlaista nappulaa painelin, mutta ei tullut kuvaa mistään näyttöön.

                                      Löytyi tällainen video Tuubista. Häiritsee vain se, että ihan kuin koneesta puuttuisi jotain rutkutusta, vaikka on alkurusahdus ja sitten lämpeää puhallusilma, eli jotain eloa on muuallakin kuin puhaltimissa. F8:a kanssa naputtelin käynnistyksessä, mutta ei vaikutusta. Pimeänä pysyy.
                                      [ame]http://www.youtube.com/watch?v=bnkQNmKauEc[/ame]

                                      Comment


                                      • Ootko kokeillut käynnistää tuon läppärin ilman akkua?
                                        Joskus rikkinäinen akku voi aiheuttaa vastaavia ongelmia.

                                        Comment


                                          Alkuperäinen kirjoittaja audiq Näytä viesti
                                          9500 ollut ilmeisesti aika ongelmallinen sarja. Joten vikamahdollisuuksia on? Mites näytönohjain? Jotain tinaus-ongelmia on ilmeisesti ollut. Ja korjattu uunittamalla joitain osia.
                                          Tuossa koneessa on näytönohjain ja piirisarja molemmat sitä hajoavaa roskaa :) Jatkuvat kuuma-kylmä-kuuma vaihtelut saa molemmat tai toisen piirin irtoamaan emolevyltä, ne kun on vielä fyysisesti emolevyn alapuolella.

                                          Joskus häviää kiintolevyt, joskus wlan. Useimmiten näytönohjain irtoaa ekana ja tuloksena on graafisia virheitä tai musta ruutu. Riippuu vähän siitä mikä reuna piiristä pettää ekana eli mihin päin dataliikenne katkeaa.

                                          Hätätapauksessa korjaus käy ottamalla akku pois, käärimällä kone pariin pyyhkeeseen tms ja jättämällä se käyntiin ylösalaisin kunnes sammuu ylikuumenemiseen. Siinä se lämpenee itekseen ja piiri alkaa ottaa jälleen kontaktia, kone toiminee tuon jälkeen muutamasta tunnista pariin päivään.

                                          Lisäbonari tuohon kuumenemiseen on lämmöstä (prosessorin vieressä) jäykistyvä näytön sarana... kun se ei enää liiku, antaa muovi periksi ja repeää näyttö vasemmasta alareunastaan halki.

                                          Mullakin on ollu tollanen 9000-sarjalainen. Onneksi sain myytyä pois kolmannen korjauskeikan jälkeen edes halvalla. :D

                                          Comment


                                          • Pahoittelut, että kesti vastailu!
                                            On kokeiltu ilman akkua käynnistää. Akku on huono, mutta ei vaikutusta ollut.

                                            Kun ei ole varsinaista paniikkia tiedostojen kanssa, niin ilmeisesti ei kannata tuota ylikuumentamista kokeilla? Varmuuskopiot on ihan tuoreet, niin ei ole tarvetta saada tilapäisesti näyttöön eloa.
                                            Mutta hyvä tietää todennäköinen vian aiheuttaja/syy.
                                            Tuon kannettavan kanssa on ollut käytössä lisätuulettimet sisältävä alusta. Se varmaankin pidentänyt käyttöikää, kun onhan koneella jo ikää ja tähän asti toiminut ihan suht ok.
                                            Kun saadaan uusi kone hommattua ja varmistettua, että varmuuskopiot toimivat, niin purkaan koneen ja kokeilen näytönohjaimen saada elvytettyä henkiin jollain konstilla.

                                            Comment


                                            • Tämmösen ohjeen löysin:

                                              http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...c01443366#N445

                                              Onko tästä apua?

                                              Comment


                                              • Kiitos! Oletan että on apua! Vähän jäi kysymysmerkkejä kuitenkin ohjeesta. Riittää siis, että vain käynnistää koneen, niin alkaa vilkuttamaan koodia virtavalolla? Ettei tarvitse painaa mitään ylimääräisiä?

                                                Comment


                                                • Niin tuossa ohjeessa mainittiin.

                                                  Comment


                                                  • Niin minäkin sen olin ymmärtävinäni, mutta ei vilkuta, vaan palaa vaan jatkuvasti. Täytyy kokeilla vielä niin, että antaa olla latauksessa vähän aikaa ja sitten uusiksi.


                                                    EDIT: Valoja onkin kaksi eri puolilla näppäimistöä. Toinen on ihan CAPS LOCK -näppäimen kyljessä kiinni. Mutta ei vilku valot missään vaiheessa. 10 minuuttia annoin ruksuttaa. Puhallinnopeus kasvoi jossain kohti, kun kone alkoi lämpiämään. Nuo valot eivät siis edes syty, eikä muistikuvaa, että onko aiemminkaan syttyneet. Todennäköisesti eivät ole.
                                                    Viimeksi muokannut audiq; 12.1.2013, 17:50. Perustelu: Lisätty toisen kokeilun tuloksia

                                                    Comment


                                                      Lainataan aihetta. Ongelmana on, että joskus kone ei anna käyttää wlania ja ilmoittaa, että "Tälle laitteelle ei löydy tarpeeksi käyttökelpoisia resursseja" ja laitehallinnasta on hävinnyt verkkosovittimia. Onko käyttäjävika, laitevika, ajurivika vai mikä?
                                                      Joskus tehnyt, kun verkkokaapelin jälkeen yrittää yhdistää langattomasti mutta ei aina. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen toimii normaalisti.
                                                      Attached Files

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja audiq Näytä viesti
                                                        Niin minäkin sen olin ymmärtävinäni, mutta ei vilkuta, vaan palaa vaan jatkuvasti. Täytyy kokeilla vielä niin, että antaa olla latauksessa vähän aikaa ja sitten uusiksi.


                                                        EDIT: Valoja onkin kaksi eri puolilla näppäimistöä. Toinen on ihan CAPS LOCK -näppäimen kyljessä kiinni. Mutta ei vilku valot missään vaiheessa. 10 minuuttia annoin ruksuttaa. Puhallinnopeus kasvoi jossain kohti, kun kone alkoi lämpiämään. Nuo valot eivät siis edes syty, eikä muistikuvaa, että onko aiemminkaan syttyneet. Todennäköisesti eivät ole.
                                                        Sitten varmaan on jotain hajonnut läppäristä, pitänee avata tuo ja tarkistaa mikä komponentti on mennyt rikki.

                                                        Comment


                                                        • Täällä näkyy olevan tietoa kannettavista joten
                                                          HP läppäri SQ62 200SO Meni täysin mykäksi, edellisestä sammutuksesta ei varmaa mielikuvaa sammutettu tai sitten on sammunut itsestää. Nyt ei puhu mitään ei syty edes valoa laturin pistokkeen vieree. Toista laturia kokeiltu. Korjaamoon tälläistä ei varmaan kannata enään viedä, mutta jos itse saisi rassattua.
                                                          Pitäisikö ton pistokkeen valon syttyä vaikka on irti emosta?

                                                          Mikähän hajoaa noi ettei tosiaankaan ole mitään elon merkkejä?

                                                          Comment


                                                          • Alkuperäinen kirjoittaja coolmanni Näytä viesti
                                                            Sitten varmaan on jotain hajonnut läppäristä, pitänee avata tuo ja tarkistaa mikä komponentti on mennyt rikki.
                                                            Siinä kohtaa minulla loppuu taidot tyystin. Katselin Tuubista vielä noita videoita, niin huomasin, että ei niissäkään näyttö pimeänä olevissa koneissa näy vilkkuvan nuo valot. Enkä löytänyt videota, jossa ne olisivat vilkkuneet.

                                                            Comment


                                                            • Mikäköhän mahtaa olla, kun mitä tahansa musiikkia tai videota toistaessa millä tahansa soittimella tai selaimella kuuluu semmonen todella ärsyttävä narahdus aika tarkkaan 29-30 sekunnin välein? Samalla näkyy myös suorittimen kuormassa piikki. Kaiutinasetuksista on poistettu kaikki lisätoiminnot käytöstä, kun se nyt googlella tuli esille ja oli vissiin joillakin auttanut. Tehtävienhallinta ei oikein tuntuis ehtivän näyttämään kuormaa aiheuttavaa prosessia.

                                                              Win7 ja joku pari-kolme vuotta vanha gigantin perus-Dell -läppäri kyseessä, eikä ole aina tämmöstä tehny.
                                                              Viimeksi muokannut b7567; 25.1.2013, 23:32.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X