Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ongelmia kannettavassa tietokoneessa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • HP Pavillion DV 9500 -aiheeseen palatakseni, niin tuon viestissäni nro. 168 olevan videon ohjeita seuraten kuumentelin tinauksia. Ei vaikutusta. Ihme kyllä kone toimii purkamisen jälkeen samalla tavalla kuin ennen purkamista. Eli ei hajonnut kuitenkaan enempää.

    Comment


      Mitä kannattaisi tehdä tälläisessä tilanteessa.

      Äitimuorin (+70v) läppäri, joku 4v. ikäinen HP alkanut oirehtimaan. Vika-analyysissä todettu kovalevy osittain viottuneeksi, siinä joku naarmu. Koneessa Vista -käyttöjärjestelmänä.

      Ostettiin jo uusi Fujitsu hänelle, mutta kun se tuli Win 8:lla, jota äiti ei nyt millään opi käyttämään -> ei ole vaihtoehto.

      Nyt on ollut ajatuksena elvyttää tuo vanha HP kovalevyä vaihtamalla. Vistan asennusmediaa ei taida olla enää tallessa. Olisikohan tuon viottuneen kovalevyn data palautettavissa uudelle kovalevylle, niin ettei ohjelmien asennusrumbaan tarvitsisi lähteä?

      Jos tämä ei onnistu, niin pitänee jostain hankkia Vistan ja muiden ohjelmien asennusmediat ja koittaa saada ne nätisti asentumaan koneeseen tarkoituksena palauttaa käyttöympäristö juuri sellaiseksi, kuin se oli vanhallakin kovalevyllä.

      Plan B olisi ostaa uusi läppäri Vistalla, mutta niitä ei taida enää olla tarjolla.

      Comment


      • Ostettiin jo uusi Fujitsu hänelle, mutta kun se tuli Win 8:lla, jota äiti ei nyt millään opi käyttämään -> ei ole vaihtoehto.
        Eikös tuohon kasiin saanu jollain pikku appiksella ihan perinteisen työpöydän, jostain muistaakseni luin.
        Oisko ollu mikrobitti tms.

        Silloinhan käyttö olis niinkuin ennenvanhaan.

        Comment


        • Ei tuo nyt liene ylipääsemätön sen työpöydän avaaminen kun siinä Aloituksen ikonissa se lukee ihan suomeksikin ja kun sitä painaa niin on ihan entinen peli edessä ja jos ei vaikka ne ala-nurkkien toimet tartu mieleen niin voinee joku laittaa käynnistyspalkkiin tarvittavat toiminnot...
          Kun luulisin ettei kovin vaativia operaatioita lienee suoritettu entiselläkään käyttiksellä...

          Comment


          • Ilkka, 5 USD:llä saa sovelluksen jolla tulee käynnistä-valikko ja buutti suoraan perinteiselle työpöydälle http://www.stardock.com/products/start8/features.asp

            Comment


            • Niinpä, nämä ns. sovellukset on siitä kivoja että niistä tahtoo saada kaikenmoisia takaportteja koneelleen ja esim. tuollaiset on erittäin vaikea saada sitten pois puhdistettua kuin uudelleen asennuksella.
              Ainakin itse pidättäydyn kaikenmoisista "parannuksista" Windowseihin sillä olen ajan saatossa nähnyt kaikenmoista roskaa heräävän käyntiin, eikä kaikki poistu edes järjestelmän palautuksella, mutta mitäpä siitä jokaisella on vapaus tehdä parhaaksi luulemallaan tavalla...

              Comment


              • ja esim. tuollaiset on erittäin vaikea saada sitten pois puhdistettua kuin uudelleen asennuksella.
                Kyllä noita murheenkryynejä saa perinteisesti ainakin regeditin kautta poistetua, tosin tietysti pitää tietää mitä etsii etc.

                Comment


                  Kiitoksia vastauksista, mutta kuten jo ensimmäisessä postauksessa totesin, seiska/kasi ei ole vaihtoehto. Vaikka siihen laittaa sen traditionaalisen lookin, ei siinä ole kuitenkaan kaikki toiminnot ihan samanlaisia, mitä noissa vanhoissa käyttiksissä on.

                  Äitimuorin kanssa on jo käyty läpi näitä muita vaihtoehtoja ja on päädytty siihen, että pyritään saamaan aikaiseksi paketti, jossa kaikki toimii sillä tavalla, kun hän on lyhyen tietokoneenkäyttöhistoriansa kanssa tottunut toimimaan. Tämä voi tuntua enempi tietokoneiden kanssa pelanneista oudolta, mutta niin se vain, tietyssä vaiheessa kaikki uusi alkaa tuntumaan hieman pelottavalta ja ei ole kiva, jos koneen käyttäjä joutuu koko ajan kyselemään muilta miten toimitaan.

                  Comment


                    Alkuperäinen kirjoittaja Lipponen Näytä viesti
                    No jatkellaanpas täällä tyhmien kysely.
                    Onko mitään konstia miten kuoleentuneen LION-akun sais elvytettyä? Eli tuon jo ylempänä mainitsemani läppärin akku on melko heikko. Kestää noin 10min virransäästö moodilla...
                    2011 joulukuussa olen näemmä kirjoitellut tuon LG läppärin huonosta akusta ja kenkkuilevasta virtaliittimestä.

                    No ostettiin silloin toinen kone ja tämä jäi kaappiin pölyttymään. Viime kesänä tilasin uuden virtaliittimen parilla punnalla ja silloisen työkaverin kanssa kolvattiin se kiinni. Virransyöttö saatiin tuolla kuntoon mutta säilössä jo ennestään heikko akku oli mennyt lopullisesti pilalle. Kone sammui heti jos johdon otti irti.
                    Pari viikkoa sitten sain innostuksen tilata uuden akun ja nyt tuntuu kone toimivan kohtuu hyvin.

                    Nyt vain mietin että mikä olisi se akunkuntoa säästävin tapa käyttää läppäriä.
                    Virta-asetuksista löytyy "battery safe" valinta jolla voidaan ilmeisesti rajoittaa latauksen määrää n. 50% täydestä akun kapasiteetista. Onko tälläisella LION-akulla vaarana että oppii olemaan "puoli täysi" ja kesto sillä heikkenisi tulevaisuudessa?
                    Lisäksi pohdin että kannattaako kone pitää jatkuvasti kytkettynä verkkovirtaan vai kannattaako välillä laskea akkunsa varaan jotta sitäkin tulee käytettyä?

                    Comment


                      Kohta vuoden vanha Samsung NP530-sarjan ultrabook alkanut oireilemaan seuraavasti:

                      - laitettaessa kansi kiinni valmiustilaan ja konetta avattaessa ei olekaan valmiustilassa vaan sammunut kokonaan ja ilmoittaa, että windows sammunut epänormaalisti tjsp. ja pyytää valitsemaan käynnistääkö vikatilassa vai normaalin käynnistyksen. (joskus kansi kiinni kone huristellut kuin aktiivikäytössä ollessaan ja luukun kun avasi niin oli kone päällä?)
                      - Käynnistyy muutenkin todella hitaasti vs uutena, 30s vs 2-3min (osittain varmaan normaalia ajanmyötä hidastuminen)
                      - esim. youtube surfailussa ruutu jämähtää ja äänikin jumittuu sirittämään. Kestää 10-15s ja sen jälkeen toimii normaalisti.

                      Essentials löysi yhden troijalaisen, ei auttanut ja myös malwarebytes sanoo koneen olevan puhdas. Onko kyseessä mahdollisesti hardware vikaa, emolevy tms. vai mikä voisi aiheuttaa ko. oireilua?

                      Comment


                        Ensimmäinen vika liittyy yleensä windowsin virransäästön ja rautatason virransäästön ristiriitoihin. Winu menee valmiustilaan ja jonkun ajan päästä kone menee johonkin laitetason valmiustilaan josta ei sitten enää osaa herätä. Jos kone on aiemmin toiminut normaalisti niin jokin asetus on eri tavalla kuin ennen.

                        Käykö kovin kuumana tai tuntuuko puhallin puhaltavan vapaasti? Kädellä saa kokeiltua tuulettimen jäähdytysritilän kohdalta. Tuon ikäinen kone saattaa vaatia vaan kunnon puhdistusta pölyistä, tuskin siellä muuta rautavikaa vielä on.

                        Comment


                          Asetus on virranhallinnassa "Tasapainotettu", suositus asetus enkä muista olenko tuota koskaan muuttanut. Vaihdoin Samsung-tilaan niin katsotaan mitä tulee. Tuo vikatilakäynnistys ei tule joka kerta mutta en ole ajatellut on väliä, miten pitkään kone on valmiustilassa. Useasti ollut ihan yön yli ja toiminut seuraavana päivänä OK.

                          Koneen tuuletin ei huuda eikä muutenkaan tunnu mielestäni poikkeuksellisen kuumalta.

                          Comment


                          • Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                            --Tuon ikäinen kone saattaa vaatia vaan kunnon puhdistusta pölyistä, tuskin siellä muuta rautavikaa vielä on.
                            Mitä olet mieltä kannettavan putsaamisesta isoimmista pölyistä paineilmalla? Pölyä irtoaa, mutta onko puhaltimien takia suositeltavaa.

                            Karvat ei kyllä taida paineilmalla lähteä, mutta jossain koneissa kun se puhallin on viimeinen osa, niin särkemisen vaara on turhan iso, jos vaihtoehtoisesti laittaisi muttereiksi koneen.

                            Ja kyse koneen pitämisestä puhtaana. Ei korjaamisesta lämpöongelmien takia.

                            Comment


                              Puhallin pitää saada vaikka hammastikulla tai pienellä meisselillä ensin jumitettua ritilän välistä, muuten laakeri saattaa hurahtaa rikki kun pyörähtää yhtäkkiä sataamiljoonaa. Paineilman kanssakin saa käyttää järkeä, kaupasta 400ml painepullossa löytyvä paineilma on hyvää. Se on kuivaa eikä tule liian kovalla paineella. Autotallikompurasta tulee pääsääntöisesti aina hiukan vettä ja öljyä joita en omaan koneen sisään ainakaan toivoisi, toisaalta paineilmapistoolin tuotto on varomattomasti käytettynä sitä luokkaa että kevyemmät komponentit saattaa jo irrota/hajota.

                              Comment


                              • Minä olen kyllä monta konetta puhallellut tuuletusaukoista purkamatta mitään, tosin ihan purkkipaineilmalla vaan. Järkeä kun käyttää paineiden kanssa niin eiköhän se ihan turvallista ole.

                                Comment


                                • Ok, kiitos! Pidetään neuvot mielessä!

                                  Olen sellaisella ohjelmalla, joka näyttää koneen sisäisiä lämpötiloja, niin seuraillut pölyn kerääntymistä. Tuntuisi olevan sellainen ohjelma, joka olisi hyvä olla kannettavassa. Yksikin välillä sammuillut kannettava, niin huomasi ohjelmalla, että kone pyörii asteen viileämpänä Tuubia pyörittäessään kuin mikä oli max. lämpötila, jossa kone vetää itse kiskan kiinni.

                                  Comment


                                  • Löytyisköhän täältä apuja win 8.1 ja Lenovo b950 ongelmaan.

                                    Eli kaverille tuli hankittua kyseinen yhdistelmä ja kun laitettiin konetta käyttökuntoon niin menin epähuomioissa pistämään rastin "älä näytä enää tätä ikkuna" ja ok kun ruudulle hyppäs ikkuna mis oli jotain ikoneita. Ilmesesti jotain apua ne tarjoais mut nyt näytöllä kuvassa näkyvä ikoni nököttää ruudulla eikä löydy enää asetusta mistä ton nuoli ylöspäin-ikonin sais pois. Ikoni ei tee mitään vaikka hiiren kanssa sitä tökkii. Alunperin ikoni oli näytön oikeassa reunassa mut jostakin syystä eilen se siirtyi keskelle ruutua samalle korkeudella missä se tossa kuvassakin on kun koneen käynnisti.
                                    Attached Files

                                    Comment


                                    • Näyttäisi hieman NumLock -ikonilta. Tuolla jotain:
                                      https://forums.lenovo.com/t5/T400-T5...es/td-p/250713
                                      control panel, display, settings, advanced, on screen display. chk enable on screen display. chk both options for "show indicator for a few seconds"

                                      Comment


                                      • Kiitoksia avusta. Ikoni hävis ruudulta. Yksinkertainen ratkasu mut ei vaan tullut edes mieleen kokeilla painella num lock-nappulaa.

                                        Comment


                                        • Eipä mitään.
                                          NumLock on ebennänkin tuttu työkäytössäni olevassa Fujitsu -läppäristä, jossa NumLock on telakan ja ulkoisen näppäimistön kanssa päällä, mutta kun irrottaa laitteen telakasta ja käyttää laitteen omaa näppäivmistöä, laite ei osaa automaattisesti kytkeä NumLockia pois päältä ja vaikeuttaa siten suuresti mm. seuraavassa kirjautumisessa salasanan oikein näppäilyä -)
                                          Siinä koneessahan ei noin selkeää ikonia edes ole.

                                          Comment


                                            X201 Thinkpadista on bluetooth pimeänä, käynnistyksessä (POST-ruudun aikana) valo vilahtaa, mutta muuten ei ole mitään eloa. Biosista ominaisuus on toki "enabled", tarkastettu jo useaan kertaan...

                                            Windowsissa ThinkVantage access connections ei listaa koko BT:tä wireless radio -välilehdellä, joten ei ole siitäkään kiinni, että olisi vaan pois päältä. Windowsilla ei ole mitään hajua koko BT:stä. Moduuli on testattu ehjäksi vaihtamalla päikseen T400 thinkkarin kanssa, kummatkin toimivat T400:ssa, mutta ei tuossa X201:ssä.

                                            Kellään kokemuksia vastaavasta?

                                            Comment


                                            • Omassa Thinkpadissa olen joskun ihmetellyt, miksi BT-yhteys ei pelaa ja olen unohtanut fn+F5 näppäinoikotien takana olevan radiokytkimen off-asentoon. Tämän lienet tarkistanutkin.

                                              Comment


                                                BT puuttuu kokonaan siitä listalta, ei näytä kuin WiFi:n. Itsellä loppuu ideat kesken...

                                                Comment


                                                  Näkyykö laitehallinnassa? Jos ei, niin näkyykö jos valitsee "Näytä" -> "Näytä piilotetut laitteet"? Ei olisi eka kerta kun winukan virransäästö kytkee jonkun laitteen pois päältä niin että koko laite ns. häviää. HP:n koneissa aika yleinenkin ongelma.

                                                  Comment


                                                    Ei näy, eikä tunnistamattomia laitteita ole. Tuota piilotettujen näyttämistä täytyy kokeilla.

                                                    Comment


                                                      Ei suoranainen läppäriongelma, vaikka onkin Lenovon läppärissä mutta:

                                                      Win8.1, Firefox ja Shockwave Flash.
                                                      Sivuilla joilla on flashiä, tulee jatkuvasti virheilmoitus, että flash on kaatunut, eikä toimintoja voida suorittaa. Kaikki pitäisi olla ajantasalla, uusi kone ja kaikki päivitelty sitä mukaan kun on tullut eteen.

                                                      Googlella en osannut löytää ongelmaan ratkaisua.
                                                      Viimeksi muokannut pulla; 8.10.2014, 08:07.

                                                      Comment


                                                        Firefox ja Flash ei ole just tällä hetkellä kovin luotettava kombo. Winukan versiolla ei ole suoraan osuutta asiaan. Toimiko se välissä lainkaan vai onko ihan ekasta käyttökerrasta asti ollut samanlainen? Onhan siellä varmasti viimeisin versio Flashista asennettuna? Nimenomaan manuaalisesti haettu viimeisin versio.

                                                        Yksi mitä voi kokeilla, on tikata Flashista "hardware acceleration" pois päältä. Nykyprossut jaksaa kyllä softallakin purkaa.

                                                        Comment


                                                        • Windows 8.1 RT tabletilla heitää välillä tuota samaa ja joku linkki näkyy myös, kuinka asetukset laitetaan kohdalleen esim. IE-selaimessa, mutta ei auta.

                                                          Comment


                                                            Tätä täytyy seurata - mulla vanha Amilo Pa 2510, Win7 ja samaa ilmoitusta pukkaa IE:llä, FFoxilla ja Chromella. Olen kokeillut päivittää (poisto ensin ja uudelleenlataus) flashit, mutta ei onnaa.

                                                            On tuossa koneessa jotain muutakin mätää, kun perus-Bluetooth-dongle ei asentunut ...

                                                            Comment


                                                              Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                                              Firefox ja Flash ei ole just tällä hetkellä kovin luotettava kombo. Winukan versiolla ei ole suoraan osuutta asiaan. Toimiko se välissä lainkaan vai onko ihan ekasta käyttökerrasta asti ollut samanlainen? Onhan siellä varmasti viimeisin versio Flashista asennettuna? Nimenomaan manuaalisesti haettu viimeisin versio.

                                                              Yksi mitä voi kokeilla, on tikata Flashista "hardware acceleration" pois päältä. Nykyprossut jaksaa kyllä softallakin purkaa.
                                                              Alusta asti ollut sama homma. Esim. Iltalehden sivuja ei pysty lukemaan, kun tökkii ja kaatuu koko ajan.
                                                              Vanhalla koneella jossa oli win7 ei ollut mitään ongelmaa missään vaiheessa. Samoin kotona win7 kotikoneessa ja toimii kuin junan vessa.
                                                              Pitääpä nyt vielä tarkistaa että on tuorein flash.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X