Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

3.0 TFSI softa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tinke_J mitenkäs noi vakiona vähän korkeaviritteisemmät, eli tuo S4:n CAKA pata? 4F:llä siis riittää PA-laitteisto vakiona Re85:lle mutta mitenköhän tuon oman kanssa kävis? Voisi ehkä olla kiinnostusta protoilla..

    Comment


      Oliko tällä 4f viinasoftalla saatu voimaakin ulos?

      Comment


        En lähde mutuilemaan mitään arvioita, kun ei ole mustaa valkoisella tällä hetkellä, mutta bensavirien teholuokan täällä jokainen tietää ja kyllä se muutos selkään oli siihen nähden selkeästi huomattava. Omistajan ensisijainen tavoite oli tässä toki kustannussäästön tavoittelu polttoainevaihdoksen myötä - ei niinkään viimeisen hevosen metsästäminen. Ensi viikolla nyt tarkoitus tuo Juhan "PerheFarkkuS4" viinoittaa niin ehkä sieltä saadaan hieman lisää dataa kerättyä. Dynon aikataulun salliessa olisi tavoite saada myös ennen ja jälkeen tulokset.

        Comment


          Tänään tehtiin e85-ohjelma lähes valmiiksi Juhan em. autoon. Vetoja on persdynolla enemmän kuin oli bensalla, mutta omistaja itse analysoikoon fiilispohjaisia asioita ennen dynoa. Se on kuitenkin tässä vaiheessa jo varmaa, että polttoainelaitteet (vain Autotech hpfp -mäntä vaihdettu) riittää vielä tässäkin "dual pulley" -viritysasteessa; ainakin kun asioihin paneudutaan Erikoismoottorin ottein. Ja mistään ei ole tingitty eli pohjana täysin valmis bensaohjelma.

          Comment


            Nyt se on saatu sitten ihan todistettuakin, että soppalaitteet riittää e85-käytössä vähintään 500hv luokkaan (em. muutoksella). Imulämmöt muodostui kuitenkin tänään ongelmaksi, kun kiipesivät pitkään (34s) kestävän vedon aikana. Pienemmällä vaihteella tai pienemmällä vastuksella ajaminen ei ollut mahdollista, koska rengas löi tyhjää rullilla. Paperilla 502hv ja 651Nm 90 asteen imulämmöillä ja dokumentti löytyy luonnollisestikin omistajalta. Tästä jäähdytys kuntoon niin kyllä sieltä vielä kaivetaan lisää :).

            Comment


              Kuulostaa hyvältä. Onko tietoa missä saakka bensatrimmit huiteli? Ja oliko tietoa onko softassa takalambdojen valvonta mukana?

              Comment


                Trimmit on hyvin hallinnassa koska tämä on ihan oikeasti skaalattu sille etanolille eikä ole haettu trimmeillä kohdilleen. Tarkoittaa siis myös sitä, että bensalla ei voi ajaa.
                Aine on suoraan pumpusta eli käytännössä varmaan noin E75. Niin se tässä maassa menee vaikka markkinoidaan jotain muuta.

                Takalambdoja valvotaan kyllä.

                Comment


                  Mielenkiintoinen video Kanadasta, dynovetoja eri pajojen softilla stage1 ja stage2. Bensasta sen verran, etta kun puhuvat 93 oktaanisesta, niin se on verrattain samaa kuin 98 Suomessa. Pohjois-Amerikan oktaaniluvut esitetaan hieman eri lailla kuin Euroopan. V-Poweria kuitenkin. https://www.youtube.com/watch?v=u0BkDlnf2gA

                  Comment


                    Mikähän lie, kun hihnapyörämodit kumpikin jää selvästi ihan pelkälle softavirille? Joku hässäkkä joo, mutta mikä? A7 kuulostikin aika kiukkuiselle.

                    Comment


                      Tuo belt slip ja sitten tukkonen suodatin voi vaikuttaa aika isosti. Mulla oli 6kk käytössä ollut boschin suodatin vakioboksissa ja sai ahtoja 0.6bar vaikka piti löytyä n. 1.2-1.3 luokkaa. Vaihtamalla tuoreeseen löytyi loput. Epäily oli sillon joko belt slipistä tai sitten suodattimesta. Logeista selvisi, kun ei persdynolla huomannut että vedot katosi talvikelillä 5000rpm+ ja ahdot meni sen jälkeen suoraa viivaa

                      Näihinhän saa tuota halpaa hihnankiristäjää millä tämä ongelma pitäisi viimeistään lähteä: https://www.ecstuning.com/b-verstark...-ten-a001-blk/

                      Pitäs käyttää omaa verrokkina rullilla, kunhan saan sen ensin muutettua superduperahdetuksi.

                      Comment


                        Alkuperäinen kirjoittaja arto s Näytä viesti
                        Mikähän lie, kun hihnapyörämodit kumpikin jää selvästi ihan pelkälle softavirille? Joku hässäkkä joo, mutta mikä? A7 kuulostikin aika kiukkuiselle.
                        Paskaa bensaa, korkeat imulämmöt tai hihna luistaa. Tai kaikkea näitä.

                        Comment


                          Kova polte olisi alkaa virittelemään tuota omaa yksilöä mutta eräs asia askarruttaa ja samalla jarruttaa hommaa. Katit. Olisiko tämä oikea paikka kysellä toimivista ratkaisuista? Aiheesta löytyy tarinaa somen puolelta mutta pitäisikö tännekkin kerätä jotain kokemuksia?
                          Orkkis paikalla ei ilmeisesti kestä mikään ratkaisu, ainakaan pitkään, se on tullut selväksi.
                          Eli ratkaisu on siirtää katit taaemmaksi putkistoon vaihdelaatikon läheisyyteen mutta ilmeisesti sitten ei meinaa saada päästöjä kohilleen ainakaan 200cel kateilla? Olisiko tähän kokemuksia? Saako ne toimintalämpöihin ja päästöt rajoihin jos vaan antaa tarpeeksi monoa ennen mittauksia? Suositeltavaa katti valmistajaa millä onnistua? Mites 300cel katit, löysin parilta valmistajalta (G-Sport ja HJS mm) 300cel kennoja jos tekisi niistä?
                          Nyt niitä kokemuksia =)

                          Comment


                            Eiköhän se ole helpoin pistää tiheät katit sinne laatikon viereen V-bandilllä kummassaki päädyssä katsastusta varten, ja sitten normiajossa siellä laatikon vieressä on jotain ihan muuta. Se neljän v-bandin aukaisu ja kiinnitysnyt on kuitenkin luokkaa renkaiden vaihto...

                            Toki näinhän ei saa tehdä tieliikenteessä olevalle autolle, koska päästöt.

                            Comment


                              200 kennoisten sijoittamisella askin viereen on kääntöpuolensa, ne eivät oikein ole toimintalämmöissä normaalissa kaupunki- tai maantieajossa. Riittävään lämpöön kaasupaperia varten ne saa antamalla paikallaan pari-kolme minuuttia kierroksia.
                              Viimeksi muokannut marre; 28.12.2021, 09:08.

                              Comment


                              • Oletteko kokeilleet Stage 1 viritystä CAHA moottoriin, A6 3.0T? Minkälainen on ollut? Mistä firmasta?
                                Mainoksen uhrin aloin miettiä, antaisiko tuo sen minkä lupaa.

                                Comment


                                  Ollyvai, kokeile Erikoismoottorin softaa CAHA koneeseen :). Saat sen ainakin toimimaan oikein. Noissa oli kait viritysaste hitusen CAKA konetta alhasempi ja olikos jotain eroa ahtimessakin??

                                  Comment


                                    Alkuperäinen kirjoittaja Ollyvai Näytä viesti
                                    Oletteko kokeilleet Stage 1 viritystä CAHA moottoriin, A6 3.0T? Minkälainen on ollut? Mistä firmasta?
                                    Mainoksen uhrin aloin miettiä, antaisiko tuo sen minkä lupaa.
                                    A6 3.0T -09 oikea moottorikoodi on CAJA tai CCAA

                                    Comment


                                    • CAJA koneessa ollut nyt muutaman kuukauden Erikoismoottorin softa. Hyvin pelittää arkiajoissa ja täyskaasuvedot tuo kyllä hymyn huulille edelleen. Etenkin alaväännöt on huikeat :)

                                      Mulla tosin ahtimen hihnapyörä päivitetty 57mm, jonka asentamista suosittelen ennen softausta (muutamalla satkulla saa pyörän ja asennussarjan, eikä vaadi 4f kopassa edes keulan laittamista huoltoasentoon).

                                      Comment


                                      • Hyvinpä pöhköilin, kun jotenkin joku espanjalainen ääntämisasu (en osaa espanjaa) lipsahti. Eli CAJA on toki oikea koodi. Erikoismoottori näyttäisi toimivan Helsingissä, nimellä Fortistuning. Onko kenelläkään dynokäppyröitä, miten paljon teho ja vääntö ovat lisääntyneet?
                                        Onko katsastuksen kohdalla ollut ongelmia?

                                        Comment


                                          Juu ehdottomasti suosittelen menemista suoraan stage2, eli ahtimen hihnapyoraa pienemmaksi vaan. Silla ja siihen tehdylla softalla heppoja pitaisi tulla luokkaa 440-450. Vaannoista en nyt osaa sanoa muutakuin etta nekin numerot kasvaa.

                                          Comment


                                            Ollyvai, en tiedä millaisia käppyröitä dynolla a6 CAJA koneilla on saatu mutta CAKA koneesta Audi S4 B8 Stage 1 tuli mukavat +84hp ja 46Nm vääntöjä lisää. Jos teet tuon pulley vaihdon, niin suosittelen ECU lisäksi TCU eli laatikon softauksen. Toimii sitten niin perkuleen paljon paremmin kun on kummatkin tehty.

                                            Sitten jos ajatellaan Stage 1+ tuon pulley vaihdon jälkeen, niin voisi olla jotain +100hp ja 60Nm vääntöjen nousu. Jopa perus ilmanottoa ei tarvitse vielä kauheasti tuunailla tuossa vaiheessa.

                                            Comment


                                            • Alkuperäinen kirjoittaja JPStone Näytä viesti
                                              Jos teet tuon pulley vaihdon, niin suosittelen ECU lisäksi TCU eli laatikon softauksen. Toimii sitten niin perkuleen paljon paremmin kun on kummatkin tehty..
                                              Missäköhän tuon TCU:n saisi tehtyä ZF 6HP19A askiin?

                                              Alkuperäinen kirjoittaja Ollyvai Näytä viesti
                                              Onko kenelläkään dynokäppyröitä, miten paljon teho ja vääntö ovat lisääntyneet?
                                              Logeista päätellen arvioi Timputerin Timo auton tehot 420hp suunnille.


                                              Comment


                                                A6 4F on tosiaan ZF 6HP ja tästä syytä tehonkin jää alhaisemmaksi, kun konetta ei saada kierrätettyä yhtä pitkälle kuin s-tronic-autoissa. Tästä olisi apua tehon metsästyksessä, kun noissa moottoreissa huipputeho tulee kierrosten myötä, mutta valitettavasti meiltä ei löydy noihin 6HP-askeihin työkalutukea tällä erää.

                                                Comment


                                                  Ollyvai, tuossa siis vielä selvyyden vuoksi omat dynolaput pelkällä softalla (ECU ja TCU). Jostain syystä dyno antoi jo tuohon normaaliin aikas kovat arvot, olisiko joku jo Saksassa jotain ohjelmaa laittanut koneeseen tai tuon TCU softan vaikutus tuli ilmi?...

                                                  Auto on siis S4 B8 mallia ja sinne oli laitettu Capriston putkisto (jos tuo nyt jotain vaikutti dynotuloksiin).
                                                  "Dynona oli MAHA MSR 500 Ylöjärven Autodiagnoosilla.
                                                  Perussoftalla saatiin lukemat Pnorm 288,1kW (391,6bhp) ja Mnorm 504,3Nm. Erikoismoottori.fi:n Stage 1 tehot samaisella dynolla Pnorm 350,1kW (476,0 bhp) ja Mnorm 550,7Nm. Kummassakin mittauksessa oli TCU softaus jo tehty (max kierrokset nostettu 7200rpm)"
                                                  Attached Files

                                                  Comment


                                                    Lähtökäppyrät kyllä kertoo, että on jo joku softa ollut pohjilla. Tuskin mikään yksilö ois noin paljon yliviritettynä tullut tehtaalta ulos.

                                                    Comment


                                                      Lähtölukema on täysin vakiolla tehdassoftalla (kun sen sinne juuri ennen vetoa laitoin sisään), mutta vaihteistosofta on siinä jo Erikoismoottorin, kuten JPStone jo totesikin. Tämän vaikutus ei kuitenkaan vakiossa tuo paperin mukaan kuin marginaalisen osan tuosta heitosta tehdastehon ja mitatun välille.
                                                      Viimeksi muokannut Killeri; 15.2.2022, 10:31. Perustelu: Asia selvä.

                                                      Comment


                                                      • Vielä tuo katsastus, onko siinä ongelmia jos vaihtaa hihnapyörän ja softan?

                                                        Comment


                                                        • No lain mukaan pitäisi nykyään muutoskatsastaa softauksen jälkeen. Muutoskatsastus on käyttöönottopäivästä riippuen tehtävissä mahdollisesti pelkkien penkkilappujenkin avulla. Se on sitten eri asia mistä se katsuri edes tunnistaa auton softatuksi.

                                                          Enemmän murehtisin lisääntyneiden pakolämpöjen käymisestä katalysaattorien päälle. C6 koppaiseen A6:seen on aika huonosti saatavilla bolt-on downpippeja, joissa katalysaattorit olisi siirretty lähemmäs vaihdelaatikkoa (kisakatitkaan eivät vakipaikalla tule kestämään.). Itsellä vakiokatit on toistaiseksi ehjät, mutta alaväännöt on päässyt ravistamaan joustoliitoksen hajalle.

                                                          Comment


                                                            Onkos S4 saatavilla jotain bolt-on downpipea, jossa catit ois taaempana? Vai meneekö customi hommiksi?

                                                            Comment


                                                              RistoEe, rapokan takaa varmaan löytyy, mutta luulen olevan kyllä aina vähän mittatilaustyöksi... Suomessa on kyllä hyvää palvelua antanut noiden suhteen Luisu's Garage Hyvinkäällä.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X