Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Porsche Cayenne Turbo '06

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Me nosteltiin junnuna Opelin 1.2 litrainen kaverin kanssa käsipelillä pois kustannuspaikalta. Oisko siinä hommassa saanut menemään ihan jopa muutaman tunnin. Se painoi kyllä varmaan vähemmän, kuin metsä-Possun jakolaatikko. Me oltiin silloin alle 20 v, joten tossa iässä tuonmoinen toimeliaisuus on jo erityispositiivinen juttu.

  Comment


   Kiitos. Tätä on hieno seurata (kun ei tarvitse itse tehdä). Tsemppiä!

   Comment


    Huomaa kieltämättä että ei tässä ihan nuoria olla enää. Jaloissa ja selässä tuntee että jotain on tehty. Hyvä kattoo jotain juutubevideoo tai pimpmyridee jossa meikatut barbit ja kenit tunkkaa puhtaita osia tyyliin kauluspaidat päällä ja rakennekynsien kanssa. Mikään ei oo jumissa, mikään ei oo ruosteessa, mistään ei tipu koko ajan öljyä ja hiekkaa ja paskaa silmiin. Tulisi ite laittamaan saatana huoltoukot.

    Comment


     Jonkin verran mopo karannut, mutta kai sen vielä juoksemalla kiinni saa :)

     Comment


     • Ostettiin tänä keväänä 2 pilari nosturi appiukon navettaan. Täytyy kyllä sanoa, että paras hommaus pitkään aikaan. Vaikka en nyt sen suurempia kone remontteja ole sillä tehnyt mutta ihan renkaiden vaihto alkaa sujumaan niin nopeesti et oli hyvä sijoitus. Ensi kesänä ois tarkotus se vielä laittaa lämpimäks ja vetää lattiaan pinnoite. Nosturitkin tullu hinnassa niin paljon alas et ei tarvis oikeesti kuin se tila vain sille saada imo.

      Comment


       Etuvetoinen Porsas. Pihalla tekeminen kasvattaa luonnetta ja hauista. :)

       Comment


        Itekki kyllä mieluummin rassaan pihalla kuin helvetin ahtaassa tallissa. :D

        Comment


         No kuten kuvasta näkyy niin tuo irrotettu patti sopii talliin oikein hyvin kunhan jättää korin ulkopuolelle. Eli vähän pakko rassata pihalla. Aikanaan C5 moottorin irroitin tuossa tallissa silleen että työnsin ensin moottorinostimen tallin perälle, sitten vinssasin auton sähkövinssillä sisään, moottori norsuun kannatukselle ja autosta irti ja työnsin auton ympäriltä tallista ulos. Assembly is reverse of removal. Vaan semmonen C5 V8/6MT olikin mahdollista erottaa toisistaan niin että jätti laatikon kiinni koriin. Cayennen kanssa se ei ole mahdollista tai ainakaan yhtään sen käytännöllisempää kuin ottaa koko paska kerralla.

         Tänään oli vähän väli- ja lepopäivä tekemisestä. Sen verran kaivoin että yritin ahtimia irrottaa vaan eihän ne lähde kun pitäisi ensin irrottaa moottori apurungosta eikä ole sitä moottorinosturia vielä haettuna. Irrottelinkin sitten vaan kakkoskatit, josko taikois niitten tilalle jotain free horsepower suoraa putkee. Niihin myydään ihan valmiitakin putkia mutta ajattelin tukea kotimaista yrittäjää ja tilata kustomit. Ovat jenkeissä mitanneet +20hp tehonlisäyksia pelkästään noiden ahdistavien kattien poistolla.

         Comment


          C5 V6 BiT on taas sellainen, että moottorin irroittaminen ilman laatikkoa on melko rupinen homma. Tai laatikon irroittaminen siten, että moottori jää paikoilleen. Mutta kaikki lopulta onnistuu kun vain on tahtoa tarpeeksi. Ei ollut edesmennyt kerhotoveri väärässä mainitessaan Cayenne/Touareg vinkkelikoneiden huoltoepäystävällisyydestä.

          Comment


           Eipä tuo tänäänkään paljon edistynyt. Lisää putsailin höyrypesurilla ja tilasin koko matkalle uudet tiivisteet maffeilta katalysaattoreille.

           Comment


            Iso hattu taas kerran. Harvalla riittää "voimia" tuollaiseen. Tosin tiedän tunteen, kun on pakko tehdä itse, vaikka olosuhteet eivät suosi. 2.7bii manuaalille kytkimen ohjeellinen vaihtoaika oli muistaakseni noin 12t, kun motti on kiinni. Vitutus ja pakko usein auttaa, vaikka ohjeaika ei toteudu.

            Comment


             No, tekijämiehet tekee. Muut on fiksumpia.

             Comment


              Joko porsse on ajossa?

              Comment


               Rauhotu. Siinä saa yhen koko päivän menemään ihan rattoisasti kun irrottelee motin apurungosta ja nyplää ahtimet pois. Jos on yhtään sukua ratkaisut Audin tuplaturbo-vinkkeleille.

               jannekk, sepähän se mulla onkin kun en oo oikein koskaan motivoitunu rassaamaan pihalla mitään isommin. Sen takia hommasin itelle reilunkokoisen tallin, koska muuten olis varmaan kaikki jääny tekemättä.

               Comment


                Samanlainen setuppi. Moottori on omassa carrierissaan kiinni ja toki vaihdelaatikkokin aika paljon jarruttaa tekemistä.

                Tässä on nyt semmonen juusto että minä alotan huomenna työt semmosessa paikkaa jossa on ihan oikee autokoijaamo, nosturit ja keventimet ja kaikki.

                Taitaa olla niin että parsin ton koneen nyt tässä vaiheessa tiiviiksi, tai oikeestaan ne kohdat on tehty jo. Vaihdan helpothalvat huoltokohteet mutta en varmaan lopulta ala nyt tähän väliin tekeen mitään muuta. Laitoin exceliin ylös mitä kaikki tulis maksaan, lopetin 4000 euron kohdalla laskemisen ja totesin ettei uskalla eikä oo varaa painaa tässä välissä niin paljoo harrasteautoon kiinni.

                Moottorin irrotus joskus jatkossa tulee olemaan sitten puolta helpompi kokemus kun on pelit ja vehkeet.

                Comment


                 Niin, jos on vielä sama työpaikka silloin kun seuraava voimalinjanpudotus on edessä :)

                 Onhan 4keur paljon rahaa, mutta jos sillä saa kaiken kuntoon, niin oisko se sen arvoista kuitenkin?

                 Comment


                  On tätä tässä nyt puntaroitu hetken aikaa. Tänään viimeksi asiasta neuvoteltu.

                  Neljän kilon kohdalla lopetin laskemisen, siinä ei ollut vielä kaikki. Koska sitten jos tuohon lähtee niin ei kannata jättää yhtään mitään tekemättä joka jatkossa vaatisi powertrainin irrottamisen. Puhutaan ahtimet, momentinmuunnin, venttiilien juurikumit, apurungon puslat, laturi, vesipumppu jne.... Lista on aika pitkä ja aivan jokaisessa osassa on P-tax normaalin hinnan päällä. Jos noista yhdenkin jättää tekemättä niin kaikki muukin on ollut vähän fubar. Ei vaan yksinkertaisesti oo nyt semmosta löysää rahaa laittaa niin paljon kerralla. Melkein mieluummin ähellän nyt takas kasaan että pääsee ehkä joskus ajamaankin ja keräilen sitten jatkossa osia tai rahaa valmiiksi odottamaan sitä hetkeä kun jotain paskeentuu seuraavan kerran ja tarvii taas koko mötti ottaa irti.

                  Tänään tuli kahdesta suunnasta osia ja Hammu taiko vielä kolvilla lisää. Toisin sanoen, nyt jos tahtotila on että kasata vaan tällaisenaan niin kaikki olis valmiina.

                  Comment


                   Itse laittaisin tuossa kohtaa kyllä ihan kaiken, vaikka se kuuluisa lompakko edellä. Sen ymmärtää hieman myöhemmin.

                   Autokorjaamoajoilta jäi mieleen kaksi asiaa asiakkaiden suusta: Heittämällä menee puolessa tunnissa, ja tekisin itse, jos ois tilat. Loppujen lopuksi (jos asiakas jäi työtä seuraamaan) asiakas sanoi jokusen kerran: Ei ole niitä tiloja, ja eikä kyllä taitoakaan.

                   Ja jos myyt auton joskus, dokumentoi ja ota kuvat työvaiheista.

                   Comment


                    Samaan tapaan mullakaan ei oo tiloja, eikä oo taitoja, niitä tässä on ollu pakko opetella tehdessä sitä mukaa kun tekee. Edellisten lisäksi mulla kun ei myöskään ole rahaa että voisin edes sinne korjaamolle viedä.

                    Comment


                     No onhan tuo ihan ymmärrettävää tuossa kohtaa uusia/korjata ne kohdat, mitkä on akuutteja. Kuka oikeasti stefan vaihdon takia vaihtaa kaiken liikkuvan koneesta? Ehkä tosiharrastaja, mutta harvempi muu. Se kuuluisa vesipumppu vaihdetaan hihnan kanssa, mutta se onkin satasen osa, ei yli neljän tonnin. Etenkin jos mikään ei viittaa, että nuo kaikki pamahtaa vuoden sisään. Ja etenkin jos ensi kerralla saa tehdä nosturilla. Ei kun läjään vaan ja kovaa ajoa välillä. Pitää niistä harrasteista saada välillä nauttiakin, eikä aina pajottaa ;)

                     Comment


                      Voimalinja kaikkineen olis taas autossa kiinni, viime viikonloppuna se sinne ihan itsestään hypähti, eiku....

                      Apurunko ei ihan presiis samaan paikkaan osunut kun vanhoja jälkiä katsoo. Se on nyt noin 2-3mm taaempana kuin ennen. Aiheuttaakohan se ongelmia esmes kardaanin kanssa tai pyöränkulmien säädöllä?

                      Comment


                       Jos on kardaani jo kiinni, niin enpä usko tuon vertaisen vaikuttavan siihen. Pyöränkulmiin voipi vaikuttaa, riippuu miten ja mistä kiinnittyy runkoon. Onko iskarin yläpää ainut, mikä on kiinni muualla kuin apurungossa? Jos näin, niin äkkiä arvaisin, ettei vaikuta edes niihin. Jos leveyssuunnassa on heittoa, niin sitten voipi olla ratti vinossa, tai/ja kulkea poikittain, joskaan tuo määrä tuskin vaikuttaa tuohonkaan merkittävästi.

                       Comment


                        Töimaalla pääsen tekeen nelipyöräsuuntauksen ja sen tarve oli toki tiedossa. Sitä mietin vaan että kuinka tarkkaa sen apurungon kanssa oikeesti on mutta parista suunnasta ny jo tullu vahvistusta että ei se ny niin justiinsa.

                        Kamala määrää kaikkee kasaamista vielä ja illat on aika lyhyitä ulkona tehdä ennen kun päivänvalo loppuu. Ja sit kun on kaikki kasassa ni alkaa se nesteiden täyttö ja ilmaaminen. Jäähdytysjärjestelmä, jarrut ja tehostaja pitää täyttää ja ilmata, moottorin ja laatikon öljyt täyttää. On siinä vielä puuhaa.

                        Comment


                         Tietysti kovin eri auto mutta mulla B6 ujelsi moottorijarrutuksella, ilmeisesti kardaani painoi vaihdelaatikon laakeria tms. Siirsin konetta sen muutaman millin eteenpäin mitä moottorituista meni - ujellus hävisi. Varmaan se meni enemmän eteenpäin kuin 2-3mm mutta oliko milli vai kaksi mikä olisi tuohon hommaan riittänyt. Summa summarum ei liity juurikaan tähän autoon mutta kyllä se moottoripaketin pari milliä voinee vaikuttaa.

                         Comment


                          No, katotaan kuinka käy, tää menee vähän opettelemisen lukuun kaikki kun ei oo just tasan tämmöstä hommaa tullu ennen tehtyä, kardaani ei ole vielä kiinni. Jos viikonloppuna vaan on poutaa niin kasaan sen minkä talvirenkaiden vaihtoruljanssista jää aikaa ja virtaa yli.

                          Comment


                           Eilisen ja tämän päivän tunkannu palikkaa autoon kiinni. Nyt olis konehuoneessa kaikki tekniikka paikallaan. Alkuputken ja loppu pakoputken väliin pitää uudet kiinnikkeet hommata huomenna ja koittaa muistaa ostaa moottoriöljyt. Sen jälkeen vois varovasti kokeilla vaikka käyntiin. Loput keulan osat, kaikki ilmanohjurit ja puskurit ja lamput sun muut saa sitten laitella kun näkee ensin että kaikki toimii eikä vuoda enempiä mistään.

                           Katoin trafilta että olen tämän katsastanut 11.11. viime vuonna ja sen jälkeen alle 2000km tullut matkamittariin. Melkosta harrasteautoilua.

                           Comment


                            Sehän vaikuttaa ronsun helikopterimaiselle lento-/huoltosuhteelle.

                            Comment


                             Kyllä se siitä sitten kun auton saa taas ajoon isomman laiton jälkeen, niin ei ne yleensä heti perään hajoa uudestaan :D Oma ässäkin toiminut hyvin nyt ainakin vuoden päivät jo.

                             Comment


                              Eilen piti autoa kasata mutta saapui pitkänmatkalainen kerhotoveri hoodeille ja mentiinkin sitten vaan syömään. Tänään lutrasin moottoriöljyt sisään ja sen verran jäähdytysnestettä mitä ilmaamatta suostui menemään. Olisko joku reilu 8 litraa mahtunut, tarvii airliftilla painaa loput. Koko tilavuus ihan tyhjästä on jotain 18 litraa niin on sitä ilmattavaa siinä vielä. Kasasin sen verran välijäähyjä sun muuta kiinni että periaatteessa nyt olis käynti- ja siirtokunnossa. Alkaa olemaan sen verran kylmä ja pimeä ulkona että ajan sisälle talliin ja kasaan loput sähkövalon alla lämpimässä. Akku on ollut irti nyt kuukauden ja hetken sitä iltapäivällä latasin mutta en vissiin tarpeeksi pitkään kun ei jaksanut startata. Ja oli jo taas niin pimeää ulkona ettei olisi mitään enää nähnyt niin jääköön savujen otto huomiselle.

                              Tarvii vihreää kultaa ja jarrunestettäkin muistaa ostaa. Tänään ei tullu hoksattua kun öljyt ja jäähynesteet ostin. Otin öljyiksi nyt Mobil 1 FS New Life 0W-40, ei se varmaan ihan paskaa ainakaan pitäisi olla. Koko lailla ärsyttävästi myydään 4 litran kannuissa ja täyttömäärä on 8.5 litraa. Vaikka eiköhän tuo sen verran saa sikaa sitten kun joskus taas toimii että öljyä saa varmasti lisätä vaihtovälilläkin. Ihan ku Audilla ajais :)

                              Comment


                               Alkuperäinen kirjoittaja jannekk Näytä viesti
                               Sehän vaikuttaa ronsun helikopterimaiselle lento-/huoltosuhteelle.
                               Eläpäs nyt, 15tkm ja 3v ajettu pelkällä öljynvaihdolla. Ehkä jotain pientä, mutta ne on aika kullannut.

                               Comment

                               Working...
                               X