Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Porsche Cayenne Turbo '06

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #31
  Tänäpänä pamahti seurantatunnus sähköpostiin. Pitäis olla loput osat huomenna perillä. En tosin töikiireiltä ehdi ja jaksa ennen viikonloppua tehdä todennäköisesti mitään. Varsinkin kun työmatka-autoksi ostettu shitterikin hajosi ja siihenkin tulee varaosat huomenissa.

  Vaan eiköhän se tästä. Oikein hyvällä tuurilla ja innolla on vielä tämän viikon aikana nipussa.

  Tai sitten ei. En ota isompaa paniikkia valmistumisaikataulusta. Sen verran haastava kokonaisuus kaikin puolin että parempi tehdä rauhassa vähän kerrallaan kuin hetken päästä uudestaan.

  Comment


   #32
   Eilen illalla ja tänään on tapahtunut sen verran että kone on takaisin nipussa. Keulasta puuttuu kaikki muovit, samoin konehuoneen päältä. Sisälokarit ja puskurit sun muut on levällään pitkin pihaa. Joka tapauksessa motti olis ny avaimesta kääntöä vaille käyntikunnossa, kunhan ensin kaataa öljyt ja jäähdytysnesteet sisään.

   Ehkä jo huomenna. On vaan ollu tällekin päivälle ja huomiselle niin paljon kaikkea valmiiksi jo sovittuna ettei voi olla ihan varma ehtiikö. Viikko olis työhommiakin vielä edessä, sitten kolme viikkoa vapaata. Viimeistään siinä vaiheessa on tarkoitus hieroa kaikki rästihommat tämän auton osalta maaliin. Pestä sisältä ja päältä, huoltaa mitä huollettavissa on ja tsekata vielä muutama yleiseksi tyyppivikakohdaksi laskettavissa oleva homma jotka ei vielä ole vaivannut mutta suurella todennäköisyydellä tulee jossain vaiheessa kuitenkin eteen.

   Comment


    #33
    Piti ottaa vähän pakkia. Jäähdytysnesteet vuoti laturin liitoksesta ulos. Tunnin verran ylimääräistä purkua ja kasausta yhden O-renkaan takia. Oh well. Ja käänsin sitä avaintakin virtalukolla.

    Aina yhtä jännää (eikä millään hyvällä tavalla) ensimmäinen bootti jakopään laiton jälkeen vaikka kuinka tarkistaa ja pyörittää käsin etukäteen. Tämän tunteen saa sitten kertoa noin tuhannella kun kyse tuollaisesta itselle entuudestaan täysin oudosta moottorista josta ei etukäteen, tehdessä, eikä oikeastaan jälkikäteenkään ole mitään tietoa mitä on tekemässä. Kunhan vaan räpiköi pimeässä johonkin suuntaan.

    Vaan se moottori... Sehän lähti käyntiin ja pysyi käynnissä. Äkkiseltään kuulosti että kaikki mukit sytyttäis eikä ensimmäisen sekunnin infernaalisen räminän jälkeen kuulunut mitään ylimääräistäkään. Se pitkään purettuna olleen koneen ensimmäisen startin räminä ennen öljynpaineiden nousua on kyllä jotain ihan next level helvettiä. Vaikka sitä osaa odottaa ja varautua niin silti se säikäyttää. Oli kirjaimellisesti pakko tulla pirttiin pöydän viereen istumaan ja rauhoittumaan vähäksi aikaa.

    Comment


     #34
     Tänään otin aamulla auton liikennekäyttöön trafin sivuilla, kuomukärryn perään ja lähdin töihin. Muutaman kymmenen kilometriä testiajoa takana ja voi jo melko rohkeasti väittää että tää taisi tulla kuntoon :)

     Aika helvetin laajan avosydänleikkauksen kumminkin tein ihan "I have absolutely no idea what I am doing" - meiningillä. Siihen nähden saa olla kyllä todellakin tyytyväinen että vehkeet toimii, ei vuoda öljyä tai jäähdytysnesteitä mistään niistä viidestäkymmenestä liitoksesta jotka on käytetty auki. Ja se alkuperäinen vaiva eli ennakonsäätimen kolkotus, se tuli kuntoon. Kyllä nyt saa taputtaa itteään selkään.

     Painoin tänään nastarenkaatkin alle. Pitää ottaa tuoreita kuvia kun on joskus valoisaan aikaan kotona. Ihan hyvin sopii orkkispyörätkin alle vaikka vähä pelkäsin etukäteen että näyttää 19" kärrynpyörillä ihan lapselliselta. Ei muuta ku kovaa ajoo vaan.

     Comment


      #35
      Tänään katsastettu ilman vikoja. Muutaman päivän ajojen jälkeen tuntumat on että vetää paremmin alempaa, niinkuin pitäiskin kun nokkien säätö taas toimii kuten kuuluu. Ei vikavaloja, ei vikakoodeja. Seuraavaksi sitten vissiin softaa sisään. Sanottakoon tosin että talvirenkailla ei ole pitoa nykyiselläänkään. Aivan sama onko lunta vai kuivaa asvalttia alla, hätäisemmällä kaasun anniskelulla saa tuollaisenaankin jo pyörät leipomaan tyhjää. On jopa hiukan vaikea näillä käsillä ajaa dynaamisemmin kun ian kaiken tottunut omissa leluissa siihen vaparikoneiden "maksimiväännöt tyhjäkäynnillä" luonteeseen ja tuossa voimaa tulee kuin isosta loputtomasta saavista kaataen kun ahtimet herää.

      Kaikki voimansiirron ja alustan puslat ainakin saa painaa vaihtoon, sitten kun ne pyörät lähtee jauhaan sitä joutavaa niin se pauke on jotain aikamoista kun joka paikassa on klappia. Näihinkin onneksi saa esmes powerflexia joka paikkaan.

      Comment


       #36
       Cayenne más caliente. Eli ensimmäinen kokeilu virisoftasta sisään. Hevosmiesten tietotoimistossa on yleinen konsensus että oltais~500hp/720Nm numeroissa. Seuraavaksi sitten pässit molemmin puolin ja N75 vaihtoon, ihan vaan oman mielenrauhan vuoksi. Ehkä vielä maffit kun ei tiedossa oo milloinka olis vaihdettu.

       Comment


        #37
        Tässä illan kähmässä meinasin pikkuhommana vaan putsana panokaton ja takaluukun vedenpoistokanavat mutta eihän siellä edes ollu mitään putsattavaa, joko kattoluukkua ei ole pidetty ikinä auki tai sitten joku on ollut sen verran fiksu että on joskus imuroinut tai paineilmoinut sieltä roskat pois ennen kuin tulvii sisälle. Konehuoneen vesikaukalossakaan ei vesi maannut, modailin tutit kuitenkin vähän avarammiksi. Nämä tunnustaa volkkarin sukuaan siinä mielessä että minkä tahansa noiden vedenpoistoreikien tukkeentuessa vesi pääsee sisälle, kastelee matot ja rikkoo sähköt.

        Comment


         #38
         Juu fiksu veto.Yhden Cayennen sähköjä tässä pidemmän aikaa korjaillut, kun sisusta toimi jonkin aikaa kylpyammeena. Koko sisusta pitää purkaa, että pääsee kaikki liitokset käymään läpi. Suurimman osan moduleista on jo saanut heräteltyä, mutta jossain on vielä hapettuneita liitoksia, kun kaikkialle ei diagnostiikka kulje.

         Comment


          #39
          Oot varmaan tämän pätkän jo nähnyt? https://www.youtube.com/watch?v=8pUXWJ6up-Y Siinä on aika hyvin näkyvillä kaikki paikat mitkä saa korjata kastumisen jälkeen.

          Comment


           #40
           Vaikuttaa aika paaliin-projektilta, jos tuolla tavalla kävisi normi autolle.. kamala työ :D

           Comment


            #41
            No, onko mm. kaikki vag konsernin autot jotain muuta kuin normiautoja? Yhtä lailla niissä kastuu sähköt eikä niitä silti stenata katkeamattomassa kolmivuorossa. Tuokaan remontti ei ole ollenkaan monimutkaista tai vaikeaa työtä, sitä työtä on vaan aika paljon.

            Comment


             #42
             Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
             Oot varmaan tämän pätkän jo nähnyt? https://www.youtube.com/watch?v=8pUXWJ6up-Y Siinä on aika hyvin näkyvillä kaikki paikat mitkä saa korjata kastumisen jälkeen.
             Joo oon kattonu. On vaan vasta etupenkkeihin asti sisusta purettu, niin ei oo päässy noita takimmaisia johtosarjoja availemaan.

             Ei tuo mikää ihmeprojekti oo. Helvetinmoinen työmaa vaan ja jos siitä jollekin tuntipalkkaa maksaa, niin aika syvälle saa työntää kättä taskuun.

             Comment


              #43
              Lähinnä sitä, että jos jostain cr-v:stä kastuisi sisusta, niin paaliin se menisi. Itse en edes itse tekisi mitään sellaisen eteen, maksamisesta puhumattakaan. Turbo possun laittamisessa on vielä jotain järkeä.

              Comment

              Working...
              X