Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

S-Tronic?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Pari kysymystä S-Tronicista ja vapaavaihteen (N) käytöstä siinä. Potilas A6 AR 2015, koneena CRTE.
  1. Onko se askin hyvinvoinnille edullisempaa pitää sitä vapaalla (N), kuin D/S asennossa liikennevaloissa seistessä?
  2. Entäs alamäkeä rullatessa, onko siitä askille jotain haittaa, jos sen silloin laittaa vapaalle?

  Comment


   En nyt suoraan vastaa Ilkan kysymyksiin, mutta alamäkirullaukseen tuossa pitäisi olla jo ns coasting mode siellä economyssä.

   Comment


    Taitaa olla Ilkan kysymyksessä numero 1 valinta että haluaako kuluttaa pääakselin laakereita vai silmälaakeria, tuskin tekee ns. kesää tai talvea askin toiminnalle. Kakkoskysymykseen luulisin että ei haittaa, voimansiirtopuoli siinä toimi roiskevoitelulla enikeis joka toimii kun joku akseli pyörii.

    Comment


     En nyt suoraan vastaa Ilkan kysymyksiin, mutta alamäkirullaukseen tuossa pitäisi olla jo ns coasting mode siellä economyssä.
     Nyt en ihan ymmärrä mitä tarkoitat? Alamäkirullauksessa (vaihde päällä ja jalka pois kaasulta) minun auto moottorijarruttaa. Mitä tämä coasting mode tarkoittaa?

     Taitaa olla Ilkan kysymyksessä numero 1 valinta että haluaako kuluttaa pääakselin laakereita vai silmälaakeria, tuskin tekee ns. kesää tai talvea askin toiminnalle.
     Juurikin tästä oli kyse. Eli mitkä osat askissa kuluu ruuhkassa seistessä, jos vaihde on vapaalla tai D/S-asennossa. Vanhana manuaaliaskin käyttäjänä jäänyt päälle ajatus, että kytkimelle on eduksi pistää auto vapaalle, jos se seisoo paikoillaan hetkeä pidemmän ajan. Start/Stopin ollessa päällä kuitenkin merkityksetön asia S-Tronikissa, kun voimalinjassa ei mitään tapahdu koneen ollessa pysähdyksissä. Mutta aina tuo S/S ei aktivoidu ja niitä tilanteita varten mietin mikä olisi järkevin tapa seisottaa autoa.

     Comment


      Omasta ainakin löytyy moodi joka rullaa. Pitää vain olla efficiency, perus D:llä ei aktivoidu.

      http://www.manualesaudi.com/AudiA6/e...d/o_m00308.htm

      Comment


       Ok, enpä tullut ajatelleeksi, että autossa voisi olla rullausmoodi. Otan takkini ja lähden lukemaan manuaalia :D

       Comment

       Working...
       X