Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Millaiset vanteet/renkaat autooni? -yleisthread

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Itsellä ET29 tuolla samalla renkaalla ja ovat suht kaarella. Ja muista sitten vanteita valitessa että Compen/biTDI isot etujarrut rajoittaa valikoimaa merkittävästi. Mielellään koitat ennenkuin ostat.

    Comment


    • Vois kuvitella, että liike ku ne vaihtaa, että tarkastavat siinä. Jos ne ei sitten käykään niin kai ne voi vaihtaa toisiin. Mistäs sitä tosiaa voi ite tietää etukätee käykö ne vai ei. :( OEM vanteita kun eivät ainakaan maksa, vähän liian monta kiloa euroja menis siihen puuhaan, ne tosin varmasti kävis. Sinällään inhottavaa ettei oo ees siinä asemassa et ois ite laittaa väliin jokusen tonnin et sais kerralla kunnon vanteet kesäks, talvella on OEMmät kyllä, nekin tosin hippasen kierot, muttei häiritsevästi.

      Comment


        Laitetaan tänne jos joku joskus tarvitsee tietoa. S5/B8.5 RS5 jarruilla ottaa markkinoilla uudehkon Japan Racing SL01 vanteen koossa 18x9,5 ET25. 265/35/18 renkaalla mahtuu joustotkin kaarien sisään.

        Valmistajan mukaan vanne painaa noilla specseillä 8,6 kg.
        Attached Files
        Viimeksi muokannut marre; 6.5.2021, 14:35.

        Comment


          Alkuperäinen kirjoittaja Plati Näytä viesti
          Vois kuvitella, että liike ku ne vaihtaa, että tarkastavat siinä.
          Lähinnä tarkoitin sitä että valikoima on aika rajallinen. Ja itsellä kävi vasta kolmannet talvivanteet vaikka olikin tunnettu rengasliike asialla.

          Comment


          • Aaaivan, no nyt varmistettiin asia maahantuojalta, että käy tuohon autoon. Ja erikseen vielä siinä tiskillä sanoin, että varmasti täytyy käydä, etten osta toisia. Menee sit maahantuojan piikkii jossei käy. Valinta osui sitten Brock B37 20x9 ET36, sittenhän tuon näkee miten käy. Vanhat vois käyttää L-.Weldillä suoristuttamassa niin on sitten varavanteet jos käy kalpaten joskus toiste. Pääseepähän samalla eroo spacereista.

            Comment


              No luulis käyvän kun esim. Rautamon sivuilla on RS6:sta kuvia noilla vanteilla.

              Comment


              • Terve. Tuli vähänaikaa sitten laitettua 2012 4L Q7 3.0tdi. Mutta rengaskoko kysymystä olis. Nyt on 285/35/22 ja jotenki tuntus että hivenen kumia kaipais korkeuden puolesta lisää. Miettiny jos vannekoon laittas 21” ja rengastus 265/45/21 esim. Minkälaisilla rengaskokoja muilla Q7:ssa täälä?

                Comment


                  Mulla on 255/55-18 mutta se on aika setämieskoko. :)

                  Luulen että yhden tuuman muutos ei hirveästi vaikuta tuntumaan, mutta joku 255/45-20 toisi sidewallia ja mukavuutta aika paljon lisää.

                  Comment


                  • No tuohon tuli mukana talvirenkaat koossa 235/60/18 :) Voihan se pian olla että muutos 21” ei paljo tuo vaikutusta. Vakio koko tuosa on ollu 295/35/21.

                    Comment


                    • Samat mietinnät täälläkin kesärenkaiden koon suhteen. Minä myös hankin vastaavanikäisen Q7:n kesällä ja siinä tuli alla 295/35/21 keskieurooppakitkat (Nokia WR3:t) ja ajatuksena muuttaa ensi kesälle oikeat kesärinkulat alle ja maltillisemmassa koossa. Yksi vaihtoehto olisi esim. tuo JonihanSe: n mainitsema -tai joku muu korkeampi/kapeampi koko näille 21" vanteille. Tai sitten laittaa nuo vanteet vaihtoon vaikkapa 20":ksi. Mutta tuo 295/35/21 on mielestäni kyllä aika....Noh. Ainakin äänekäs.

                      Eli kokemuksia kuunnellaan mielenkiinnolla!

                      Comment


                      • Pitäisi hommata A4 B7 2.0 TFSI Quattro 2008 talvivanteet. Auto on vielä vanhalla 57,1 vannekeskiöllä. Kysymys kuuluu, että meneekö uudemman vaikka A4 B9:n orkkis vanteet B7:aan keskiön pienennysrenkaalla vai tuleeko harmeja? Offsetti on 1-3mm sisällä, joten se lienee ok...

                        Comment


                        • Vastaan itselleni edelliseen... Hyvin meni 7,5x16 ET42 B8 orkkis vanteet B7 Avant S-line alle soviterenkailla 66,6 -> 57,1.

                          Comment


                            Alkuperäinen kirjoittaja JonihanSe Näytä viesti
                            Terve. Tuli vähänaikaa sitten laitettua 2012 4L Q7 3.0tdi. Mutta rengaskoko kysymystä olis. Nyt on 285/35/22 ja jotenki tuntus että hivenen kumia kaipais korkeuden puolesta lisää. Miettiny jos vannekoon laittas 21” ja rengastus 265/45/21 esim. Minkälaisilla rengaskokoja muilla Q7:ssa täälä?
                            Mulla Goodyearit orggiskoossa, 295/35 r21 ja on toiminnu hyvin hiekallakin. Yleensä tottunut, että valmistaja on hakenut hyvät kompromissit noihin määrittelemiinsä kokoihin. Matalemmassa kumissa tosiaan alkaa vaikuttaa rengasmerkki jo melkoisesti. Seuraavaksi ajattelin kokeilla Dunloppeja, kun dB: olisi 71 noiden Goodyeareiden ja vastaavien 73:een verrattuna.

                            Noi on olleet oikeastaan niin mukavat, että jo harkitsin 22"a. Milläs koolla ja rengasmerkeillä niitä on alla Q7:ssa?

                            Comment


                            • Pitäisi päivittää kesävanteet Audi A4 Avant -07 (B7).. Vakiot 16" ET 42 7" leveät. Kaipa alle mahtuu 17" 8 " leveät ET 35 ilman että tulee kaarista ulos? Katsoin vannelaskurilla ettei ongelmaa ole iskaritolppaan raapimisella, pitäisi mennä vain 6 mm lähemmäksi.
                              Mutta tulee ulommaksi 20 mm, näyttää nyt jo edestä olevan aika kaarella 215/55-16 talvirenkailla. Suunnittelin mennä mukavuus edellä, gummeiksi 225/50-17, korjaa samalla hieman mittarivirhettä. Mutta kertokaas mahtuuko, vai näyttääkö edestä olevan liian ulkona? Tämä siis vakioalustainen S-line, jossa wheelcappia on reilusti.

                              Comment


                                Vastaavassa madalletussa alla A5:n 17x7.5 et28 vanteet 235/45 nastakumeilla ja istuu erittäin hyvin.

                                ​​​​​​Tein tuolla omalla vanne-rengaskombolla vertailun sun aikomiisi:
                                13mm VÄHEMMÄN tilaa vanteen sisäreunasta iskunvaimentimeen ja vanteen ulkoreuna siirtyy SISEMMÄKSI 1mm
                                Viimeksi muokannut vV8m5; 30.12.2021, 17:29. Perustelu: Kirjoitusvirhe

                                Comment


                                • Tarjottava koko muuttuikin. Olisi 17x8 ET 40. Katsoin laskurilla, että tulisi 11 mm lähemmäs iskaritolppaa kuin vakio 16" vanteilla. Riittääkö tila?

                                  Comment


                                  • Autossani A6 C7 on tällä hetkellä alla jotkut 18 tuumaiset tarvikevanteet, joiden et:stä tai leveydestä ei ole tarkempaa tietoa. Tarkoitus olisi vaihtaa ne orkkis vanteisiin 8x18 et 39 ja renkaiksi noilta vanhoilta vanteilta 245/45/18 Hakkapeliitta ysit. Onko jollain kokemusta kyseisen vanne/rengas yhdistelmän ajettavuudesta talviolosuhteissa? Onko havaittavissa uraherkkyyttä tai vetelyä?

                                    Comment


                                    • Olis meikäläisellä tarkoitus laittaa kesäksi uudet vanteet ja renkaat tuollaiseen B9 A neloseen. Avant S-Line Quattro kyseessä. 19'' tai 18'' valikoitunut kooksi googlen kuvahaun perusteella. Mitään tajuttoman leveitä ei ole tarkoitus hankkia. Ainoa mikä mietityttää on ET. Onko kenelläkään kokemuksia vastaavanlaisen pelin vanteiden offseteistä? Orkkis taitaa olla jotain 38 luokkaa ja tuntuu olevan aika syvällä kaaressa.

                                      Comment


                                        Audi A5 -14 Sportback 2.0 TFSI quattroon oli ajatus laittaa Eibach Pro-Street S hyvin maltillisella madalluksella alle. Mahtuukohan 19x9" ET30 vanteet pyörimään nätisti?

                                        Comment


                                          Mahtuu oikein hyvin.

                                          Comment


                                          • Oliko jollain linkkiä jonnekin isompaan vanneketjuun jossa olisi mainittu vanteiden sisähalkaisijoita? 17" vanteiden kanssa ihan muutamasta millistä kiinni että ei mahdu jarrujen ylle, ajattelin jos löytyisi vähän avarampi vannemalli.

                                            Comment


                                              Mitkä/minkä kokoiset jarrut? Ozin super- ja ultraleggerat on useasti sopinut isojen jarrujen ympärille.

                                              Comment


                                              • Yritin sovitella 4F0601025AK vanteita 360mm levyn / 56mm offsetillä / brembon nelipyttyisten satuloiden ylle, mielellään siis käyttäisin jotain muuta OEM vannetta kun niitä löytää melko halvalla, mutta ihan oikenlainen havainto, aikoinaan sain kyllä joo RS6 C5 365mm etujarrutkin mahtumaan 17" supereiden sisälle.

                                                Comment


                                                  A6 C7 menee rekkariotteen mukaan esmes 255/40R19 tai 245/45R18. Eihän ne ole edes samankokoiset vierintäkehältään. Eikö vastaava 19" olisi 245/40R19? Mitä mä missaan?

                                                  Comment


                                                    Et missaa mitään, samaan korimalliin voi olla eri kokoisia, pienellä erolla, olevia rengaskokoja. Esim. talvirengas joka usein on kapeampi/korkeammalla profiililla. Ero noissa on sen verran pieni että mittarivirhe on ainoastaan -1.

                                                    Comment


                                                      Alkuperäinen kirjoittaja miiahone Näytä viesti
                                                      A6 C7 menee rekkariotteen mukaan esmes 255/40R19 tai 245/45R18. Eihän ne ole edes samankokoiset vierintäkehältään. Eikö vastaava 19" olisi 245/40R19? Mitä mä missaan?
                                                      Ihan vastaava homma on esim. sulle aiemmin tutussa B8.5:ssakin, 255/35R19 ja 245/40R18 on siinäkin hyväksyttyjä kokoja. Monesti tuollaisia kahta hieman eri nimellishalkaisijaa perustellaan mm. lumiketjujen asennusmahdollisuudella. Toinen syy lienee rengaskoon kantavuus, nuo isommat koot on monesti mallisarjan yläpään tuotteissa ensiasennuksena, eli kun autossa on moottori, niin tarvitaan myös kantavuutta.

                                                      Comment


                                                      • A4b6 quattrossani on renkaat 205 55 16.
                                                        Mahtuisikohan 205/65 16 renkaat, siksi korkealla profiililla koska ajan huonoja hiekkateitä?

                                                        Comment


                                                          On kyllä iso ero kun halkaisija on 4.1cm isompi ja vierintäkehä 12.5cm isompi. En laittaisi.

                                                          Keskustelua asiasta:
                                                          https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...nen#post647657
                                                          https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...n-korottaminen

                                                          Comment


                                                          • Kiitos vastauksesta, olen kokeillut 205 60 16 renkaita ja ne mahtuvat sekä toimivat hyvin joten se lienee suurin profiili joka sitten etsiä.

                                                            Comment


                                                            • A4b6 quattro, mahtuuko pyörimään 215/60/16
                                                              nyt alla 205 60 16

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X