Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tää ajeli rahtikadulla Wahlforsinkadun suuntaan. Reittivalinta Marjalaan olisi erikoinen mutta niin on tietysti sijoittuminen tiealueellakin.

    Comment


      S-Mersun johon oli asennettu jouluvalot takaikkunalle. Onhan se tuuninkia tuokin...

      Comment


        Erikoinen tapahtuma Porvoonväylällä klo 19 jälkeen. Sain tööttiä ja valoshowta A3 8P:ltä tämän tullessa liittymisrampilta taakseni. Ketään muita ei ollut edes näkökentässä, joten en keksi yhtäkään syytä miksi minun pitäisi väistää kolmion takaa tulevaa. Ajelin vakkari päällä, eikä mitään tahallista estämistä ollut.

        Jos IXC-4xx on tuttu auto, niin kuski voisi kerrata liikennesääntöjä ja joku keskareita heiluttaneesta seurueesta voisi kertoa 3v-pojalleni, mitä se symboloi, koska häntä kovasti kiinnostaa.

        Comment


          Vähän samanlainen tilanne tuossa paikallisella 80 km/h rajoituksellisella tiellä. Edellä menee Polo jonka vauhti seilaa 75-90 väliä. Ajoin heti ekalla suoralla siitä ohi ja centterihän sieltä nousi tervehdykseksi.

          Comment


            Viikon takaa Click image for larger version

Name:	20191201_133002.jpg
Views:	2685
Size:	106,1 Kt
ID:	1870791

            Comment


              Alkuperäinen kirjoittaja Sound Näytä viesti
              Erikoinen tapahtuma Porvoonväylällä klo 19 jälkeen. Sain tööttiä ja valoshowta A3 8P:ltä tämän tullessa liittymisrampilta taakseni. Ketään muita ei ollut edes näkökentässä, joten en keksi yhtäkään syytä miksi minun pitäisi väistää kolmion takaa tulevaa. Ajelin vakkari päällä, eikä mitään tahallista estämistä ollut.

              Jos IXC-4xx on tuttu auto, niin kuski voisi kerrata liikennesääntöjä ja joku keskareita heiluttaneesta seurueesta voisi kertoa 3v-pojalleni, mitä se symboloi, koska häntä kovasti kiinnostaa.
              Tämä on muuten mielenkiintoinen ilmiö, johon törmännyt useasti. Rampilta yritetään tulla päälle ja kun ei väistetäkään kolmion takaa tulevaa on seurauksena ääni- ja käsimerkkejä sekä valoshowta. Ja tuntuu olevan sama Helsingistä Ouluun.

              Comment


                Eilen aamulla paikallisen absin mittarilta lähti A6 C5 ja hirvee lotina. Toinen etunen täysin tyhjä. Ei näyttänyt matkantekoa haittaavan.

                Comment


                  Viime yöltä mutta näin aivan idioottimaisen ohituksen ohitettavan paikalta. Oikealle taittava mutka jossa XC90 lähti ohittamaan ilman näkyvyyttä tai sitten ei välittänyt vastaantulijoista, niitä oli muutaman auton letka. Pakko oli hypätä jarrulle että kaikki pääsee terveenä kotiin. Itsellä aiheutti vitutuksen, vastaantulijoilla ainakin ensimmäisellä housupyykkiä... Aivan turha ohitus siihen paikkaan, yöaikaan tuolla Aura-Säkylä pätkällä ei yleensä tarvi ohituspaikkaa kovin pitkään kyttäillä.

                  Comment


                    Meininki Lahdessa kuin Bagdadissa, autolla ajat keskustassa niin tienvarressa paukkuu ja räjähtelee. Tiedä onko alla olevalla "Premium Luxyry 4-door Coupélla" osuutta asiaan mutta yksikin ilotulite näkyi juuri Audin kohdalla polttavan sytytyslankaa ja pamahti juuri ohi ajettua - ihan ajokaistalla siis. Kyllä tuolla vielä joku kolari kerkeää noiden takia sattua tänään. Pitää varmaan varuudeksi tarkastaa mobilen tarjontaa jos aamulla autosta onkin jäljellä vain savuava raato.

                    Alkuperäinen kirjoittaja Etelä-Suomen Sanomat
                    Kaahailu Lahden kaduilla kiristää sivullisten hermoja – "Siinä voi joku kumipää ajaa bemarinräyskällä ja näyttää, miten se kulkee"

                    Leveät, pitkät ja suorat kadut houkuttelevat pientä osaa autoilijoista näyttämään taitojaan ja testaamaan ajoneuvonsa suorituskykyä. Lahdessa poliisi ei halua leimata mitään katua muita pahemmaksi, mutta katujen varsilla asuvien tai työskentelevien kaupunkilaisten kommentit ovat silti kiukkuisia.

                    Kaupunkialueella kaahaaminen teettää Lahdessa ilmoituksia poliisille lähes viikottain. Hurjastelua esiintyy muun muassa leveillä, suorilla ja pitkillä katuosuuksilla, ja omaehtoisia testiajoja on vaikea saada kokonaan kuuriin.

                    Ylikomisario Jouni Takala Hämeen poliisilaitokselta kertoo, että kovia nopeuksia on Lahdessa viime aikoina mitattu Uudenmaankadulta ja valtatie 12:een kuuluvalta Mannerheiminkadulta. Valvontaa kohdennetaan muun muassa sen mukaan, mistä päin valituksia näyttää tulevan eniten.
                    Palasin Neuvostoliitosta työmatkalta ja nyt on Renkomäen ABC:ltä keskustaan Uudenmaankadulla neljää kaistaa vihdoin käytössä ja myös 60-rajoitusta, tuntuu saksalaisten premium-merkkien kuljettajat ajavan tuota pätkää hieman liian dynaamisesti. Vuoden alusta uudelle työmatkalle, niin eiköhän sieltä palatessa tuokin pätkä ole täynnä nopeudenvalvontakameroita.

                    Comment


                    • Siistin 8V Audi A3:n, jossa isot quattro-tekstit etuovissa. Siitä erikoinen neliveto, että aivan etuvetojen malliin suti etupyörillä liikennevaloista. Aika kova näyttämisen halu pitää olla, tai sit Haldexin pumppu sökö.

                      Comment


                        Ottaa päähän -säikeessä puhuttiin suojatieasiaa ja siihen liittyy tämäkin postaus.

                        Viime perjantaina näin taas tyypillistä tamperelaista suojatieämpyilyä ydinkeskustassa. Minua vastaan ja samalla suojatietä kohti käveli oikeanpuolimmaisella jalkakäytävällä mieshenkilö. Hän pysähtyi suojatien eteen kuten minäkin tein, koska oletin että hän siitä suojatielle tulee. Vielä mitä, herrasmies katseli ihan muualle eikä ollut mitään aikomusta suojatielle astua ja varmasti hän oli nähnyt että pysähdyin suojatien eteen häntä odottamaan ja antamaan tilaa. Hetken odoteltuani kyllästyin ja nytkäytin auton liikkeelle, niin eikö tämä ihminen juuri sillä hetkellä päätä astua suojatielle eteeni ja katse oli edelleen ihan päinvastaiseen suuntaan. Mikä näitä ihmisiä vaivaa!

                        Comment


                        • Onko tojota avensiksessa käsikaasu (siis sellainen kuin esim. 60-luvun italialaisissa)? Ajelin tänään töistä kotiin niin edellä rullasi harmaa avensis, 80 rajoituksella mentiin loivaan ylämäkeen ehkä 75 ja aina alamäessä yli 100 vauhtia, ikään kuin kaasupedaali olisi takertunut varttikaasun kohdalle. Cruiseahan ei tietenkään voi käyttää mutta tämä oli melko mielenkiintoinen tapaus.

                          Comment


                            Se on Heikki niin, että avensis-pentti on niin nuuka, ettei vakionopuessäädintä voi käyttää. On taloudellisempaa "ajaa nilkalla" juurikin kuvailemallasi tavalla, eli annetaan alamäkeen rullata reilusti nopeutta ja ylämäkeen kevennetään kaasua, jolloin vauhti hidastuu.

                            Comment


                            • Sekään ei ole tavatonta, että uudehkossakaan Avensiksessa ei ole cruisea ollenkaan. Sehän maksaa rahaa. Ei Avensis-Pena sellaiseen investoi.

                              Comment


                                Voin nillittää samasta asiasta kuin 10 vuotta sitten myös. Toyota ja Volvo: Ylivoimaisesti enemmistö vetää letkaa alinopeutta, ja kun ohittamaan ei ole mahdollisuuksia juurikaan kuin ohituskaistoilla, jolloin tojovolvisti painaa sen rumalautansa kaasupoljinta siten, että ohitusnopeudet ovat luokkaa tuplat.

                                Marmatin emännälle viimeksi joulukuussa, että varmuudella nuo alinopeushinurit on palkattu ajamaan sillä vesipäisellä tyylillä liikenteen sekaan, jotta palsternakan temppurata tuottaisi kivasti nettotuloja. Noissa "automerkeissä" on pakosti valmistajan asentama rakenteellisen nopeuden rajoitin. Matka-ajossa 60 km/h, ja hetkellinen 112 km/h.

                                Comment


                                  Sitten kun yrität sillä tojolla päästä sinne letkan keulalle paahtamalla 160 ohituskaistaa niin eiköhän eteen pyyhi 200 lasissa joku saksalainen romu vetämään 108kmh tunnissa kun mä haluaisin sillä tojolla mennä 112kmh, joutuu sit ohittamaan sen saksalaisen uudestaan.

                                  Comment


                                    Mua ei haittaa kumpikaan noista niin kauan kun nopeutta on edes se 100kmh että voin itse ajaa cruise päällä. Menköön menojaan kilpaa ihan niin monta kertaa ohitellen kun huvittaa. Kaiken eniten vituttaa ne pumppukaasun euroopanmestaruuskisoihin harjoittelijat jotka eivät osaa ajaa tasaista nopeutta edes suoralla maantiellä. Niistä on pakko mennä ohi ja ne ovat juuri niitä valojen vilkuttelijoita ja dashcam-pellejä jotka valittaa kun tuonkin oli pakko mennä ohi ja sitten se jäi tohon eteen ajamaan samaa nopeutta.

                                    Comment


                                    • Yo. kommenttiin liittyen: useampikaistaisilla teillä se tilanne on tämä:
                                      - Ajat kehä-/moottoritietä tasaisella matkanopeudella tyyliin "tikkari+sakkoraja" ja saavutat oikealla kaistalla etenevää, tyypillisesti 2-3 auton jonoa n. 10-15 km/h nopeuserolla.
                                      - Jonon ollessa sopivalla etäisyydellä, vaihdat vasemmalle kaistalle ohittaaksesi - yhä tasaista matkanopeuttasi jatkaen.
                                      - Joku jonosta havahtuu tilanteeseen ja uskaltautuu itsekin ohittamaan. Kaistanvaihto eteesi on ripeä, ohitusnopeus ei niinkään: tämä uusi ohittaja ohittaa oikealle jääneitä turvallisella 1-2 km/h nopeuserolla. Itse jouduit tietysti jarruttamaan.
                                      - Ohituksen kestettyä n. minuutin verran, on edessäsi ajava ohittaja päässyt tarpeeksi pitkälle jonon etupuolelle, jotta hän uskaltautuu palaamaan sinne (Huom! loskakelillä voi toki siirtyä heti sinne oikealle - silloin ei tarvitse väliä jättää)
                                      - Edessäsi ajaneen ohittajan kaistanvaihto oikealle ei ole ripeä, mutta nopeuden nostaminen on: hän nostaa oikealle kaistalle palatessaan nopeuttaan, joka jo lähes vastaa omaa matkanopeuttasi.
                                      - Huomaatkin yllättäen itse olevasi se hidas ohittaja. Tämän jälkeen sinulla ovat seuraavat vaihtoehdot:

                                      1) Päätät, että sinulla ei ole niin kiire ja lasket nopeuttasi pari naksua ja palaat oikealle kaistalle ohittajan taakse. Noin puolen minuutin päästä havaitset olevasi 2. auto oikealla kaistalla etenevässä jonossa, joka etenee turvallisesti n. 5 km/h alle nopeusrajoituksen.
                                      2) Lisäät välittömästi nopeuttasi päästäksesi ohi. Nopeutesi on reilusti sakkorajan yli. Jos olet epäonnekas, kohdallesi sattuu tutka tai uusi nopeusvalvontakamera ja saat viranomaiselta muistutuksen perseilystäsi liikenteessä.
                                      3) Säilytät ensi alkuun nopeutesi. Oikealla kaistalla etenevä ei laske omaansa, joten lisäät omaasi päästäksesi ohi. Päästyäsi ohi, ohitettava laskee nopeutensa alkuperäisen jononsa nopeuteen ja on nopeasti vain pieni piste taustapeilissä.
                                      4) Säilytät nopeutesi ohittaessasi. Oikealla kaistalla etenevä ei laske omaansa. Taaksesi kertyy jono sinuakin kiireisempiä, jotka pitävät sinua idioottina ohittaessasi todella pienellä nopeuserolla. Kun olet lopulta päässyt autosta ohi ja palaat oikealle kaistalle, ohitettava laskee nopeutensa alkuperäisen jononsa nopeuteen ja on nopeasti vain pieni piste taustapeilissä.

                                      No joo, tää on tätä. Ensimmäisen maailman ongelmia.

                                      Comment


                                        Loser flyby. Tämä se on kyllä jännä ilmiö ja siihen törmää tämän tästä.

                                        Eilen taisi mennä honda kives -kuskilla käpy karburaattoriin, itse en sitä edes heti tajunnut, mutta sen episodin seuraukset huonolla tuurilla olisi voineet päättyä Aamulehteen. Tämä oman elämänsä Max Verstappen oli perässäni liikennevaloissa ja kun minulla ei ole tapana kaivaa nenää valojen vaihtumista odotellessa, niin otin siinä sitten normaaliripean kiihdytyksen kun valo vaihtui vihreäksi. Heti kohta alkaa 80 km/h rajoitus ja tavoitin melko pian edellä mennen jonon pään ja jäin siihen perään sitten ajelemaan koska jono oli hävyttömän pitkä ja parin kilometrin päästä piti kuitenkin kääntyä tieltä pois. Tämä Honda-kuski oli kiveksensä ilmeisesti saanut piiskattua sellaiseen vauhtiin, ettei hänellä ollut muuta mahdollisuutta kuin painella ohitseni. Eipä siinä mitään noin muuten, mutta kyseisellä tienkohdalla on vähän huono näkyväisyys eteen, tie kaartuu vasemmalle ja toiseksi autoja tuli vastaan yhtenä solkena. Sehän ei Honda-miestä häirinnyt, siitä vain väkisin ohi ja etupuskuria hipoen suoraan eteeni.

                                        Jostain luin taannoin, että Audi-kuskeja enemmän vihataan vain BMW-kuskeja. No nyt kun sattuu olemaan molemmat, niin kai sitä on autoilijoiden vihat päällensä ansainnut :)

                                        Comment


                                          Edellisiin liittyen tuli mieleen yksi kerta vuosia sitten motariajossa tapahtunut tavallinen tilanne jossa itse ajelin rajoitus + 5-10kmh vauhdilla vakkari päällä. Ohitin saman volvon 4 kertaa parin kymmenen kilometrin matkalla koskematta polkimiin ja siitäkös sitten hermostuttiin ja keskisormi heiluen oikealta ohi kun olin päässyt ohituskaistalla parin auton mitan verran eteen.

                                          Comment


                                          • Itse ohitan peräedellä olevan auton aina, kun on mahdollista. Tarvittaessa sitä vauhtia on aina tarpeeksi ollut. Joskus napsahtaa rapsu, mutta yleensä ei, Kaupunkialueella ajan sen perässä, kun matkaa ei kuitenkaan paljoa ole,

                                            Comment


                                            • Motonetin pihalla oli Citroen Saxo sähköversio. Ihan joka päivä ei tule vastaan.
                                              Attached Files

                                              Comment


                                                15kW ei muuten ole ihan hirveän paljon edes pieneen sähköautoon.

                                                Comment


                                                • C5 RS6 Avant Lahdenväylällä ison kirkon suuntaan Jakomäen hujakoilla vähän ennen aamukymmentä. Kakkis, jonka yönmusta kuljettaja havaittu aikaisemminkin toimittamassa ruokaa Foodoran laatikoilla. Iso käsi autovalinnastaan, hopeanharmaa ruosteeton ja usein puhdas Kakkis on parhautta osaltaan.

                                                  Comment


                                                  • Uudet, seuraavankoriset A3 sedanin ja sportbackin ja naamioteipatun facelift-Q5n Oulun keskustassa. Ei ollu noissa kolmosissa teipattu kuin rinkulat!

                                                    Comment


                                                      Jyväskylästä mikkeliin välillä klo 13.30 tumma ur quattro trailerilla maasturin vetämänä. Onko jonkun kerholaisen?

                                                      Comment


                                                        Onkohan mun sietokyky heikentynyt vai onko mielensäpahoittajat lisääntynyt liikenteessä?
                                                        Paljon ajan vuosittain, ja paljon myös ohittelen, mutta jotenkin viime aikoina ohittaessa tuntuu, jotta nopeutta nostetaan tahallaa ja sitten kun olet mennyt ohi täytyy pitää kovepaa vauhtia yllä kuin ennen ohitusta ettei ohitettava tule takapuskurista sisään.
                                                        Joka kertä, kun ajelen tuon 100km työmatkan, tulee näitä kiihdyttäjiä ja räpsyttelijöitä. Saatan ajaa yli nopeusrajotuksen, mutta ohitukset teen aina turvallisissa paikoissa.

                                                        Ehkä mulla on vain liian kiire ja täytyisi tyytyä ajamaan se 30-40km jonossa joka kulkee max 75km/h pumpaten vielä nopeutta.

                                                        Comment


                                                          Tänään juuri saavutin yhden matelijan joka 80kmh alueella ajeli n.70kmh, vilkku päälle turvallisessa paikassa ja ohittamaan, no löytyihän se kaasupoljin samalla hetkellä kun olin rinnalle päässyt. Liekö sillä vaikutusta että olin kehdannut lähteä volkkarilla ohittamaan B9 nellku audia, ohi toki tuolla ärrä golfilla juuri ja juuri pääsin.

                                                          Comment


                                                            Se on kyllä tuo ohitetuksi tuleminen toisille kova paikka. Toissapäivänä viimeksi ajelin kotio töistä, cruisessa 85km/h joka on todellista 82km/h. Pitkä aukea suora kasikympin yleisrajoituksella, valoisaan aikaa mutta luminen keli. Parisataa metriä ennen sivutien risteystä näen kun sieltä sivutieltä kääntyy Nissan Paskai eteen. Aikaa olisi ollut kiihdyttää kyllä mutta eipä tuo ollut saanut sitä datsuniaan piiskattua kuin ehkä kuudenkympin vauhtiin. Saavutin, laitoin vilkun päälle ja ajoin ohi. Koko ajan cruise päällä kaasuun koskematta. Ja sitten alkaa takaa se raivokas pitkien räpsyttely. En kyllä ihan ymmärrä miksi. Olisi varmaan pitänyt kans jäädä ajamaan sitä nissanikyyrän mielestä sopivaa nopeutta. No, enemmän tilanne selvästi häntä harmitti kuin minua joten annoimpa olla. Jos jokaisen valojen vilkuttelijan ja dashcam-videoitaan muna pystyssä someen ja iltalehteen lähettävän olmin takia alkaisi omia hermojaan menettämään niin ei enää koskaan saisi ajaa rauhassa.

                                                            Comment


                                                              Puuhapete, eikö ohittamisen jälkeen pitäisikin olla enemmän vauhtia kuin ennen ohitusta? Turhahan se ohitus on jos vauhti on ollut sopiva sitä ennenkin. Tietysti jos joku pumppukaasu on ollut edessä niin kyllähän se on rasittavaa ja silloin itsekin menen ohi. Tunnistan kyllä ongelman. Jos minä huomaan että jollakin on kovempi kiire kuin minulla yritän mahdollisuuksien mukaan helpottaa ohitusta. Turha minun on puuttua muiden nopeuksiin vilkuttelemalla ja muuten protestoimalla. Sitä varten siellä on ihan oma ammattiryhmänsä.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X