Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Järjestelmäkameraa hankkimassa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Jos tarkkoja ollaan, niin HD resoluutiona mainitaan yleisesti jo 720 pystypikselin tarkkuus ja Nikon kykenee FullHD -tarkkuuteen1920x1080. Muista en speksejä katsonut, mutta ainakin Sony kykenee myös 1440x1080 pikseliin saakka.

    Comment


    • Ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin Pana ja Sony ei järjestelmäkameroita ole ollenkaan, vaan ns. kompaktikameroita. Näissä ei pysty objektiiveja vaihtamaan ollenkaan, eli käytännössä kyse on pokkarikamerasta, mutta saa kuitenkin riesakseen järkkärirungon koon ja osittain jopa painon.

      Canonin 1000D:ssä ei ole videokuvausta ollenkaan. Pentaxissa se on tuo 720p ja Nikonissa kuten jtlukkari mainitsi täydet 1080p. Itse kallistuisiin näistä Nikoniin ja ihan tällä videokuvauksen perusteella. Noi kompaktit jättäisin suosiolla kauppaan.

      Comment


      • En ole koskaan kunnolla ymmärtänyt noita kinokameran kokoisia kiinteäpolttovälisiä. Haetaanko koolla ja muotoilulla jotain järjestelmäkameran uskottavuutta, mitä pokkareissa ei ole juuri koskaan ollut?
        Toki, isompaan runkoon on helpompi mahduttaa enemmän ja parempia ominaisuuksia, mutta aina ei niinkään tehdä, kustannussyistä.

        Itsellä on Sonyn pokkari DSC-HX5 GPS:llä, leveämmällä laajakulmalla sekä aidolla FullHD-kuvauksella, eikä se muissakaan niin valtavasti ominaisuuksissa häviä tuolle HX1:lle -on tosin älyttömän paljon mukavampi kuljetella mukana esim. povitaskussa.

        Kauas on tultu ajoista, jolloin pokkarit olivat äärettömän vaatimattomia 110-126 koon Instamatic-kasettikameroita, joilla oli etunaan vain pieni koko.

        Comment


          Nyt olis hirveä kamera kuume. Ja nimen omaan järkkärikuumetta pukkaa. Jonkun verran olen noita selaillut jo netistä. Nyt olisikin tarvetta mielipiteelle teiltä jotka enempi jo kuvanneet.

          Eli olen katsellut nyt joko Nikonin tai Canonin kameraa. Hintarajana on ~600e, jolla pitäisi saada runko ja objektiivi joilla pääsee alkuun. Eli aikaisempaa kokemusta ei järkkäreistä ole (mitä nyt pari kertaa kavereiden kameroilla ampunut). HD-video olisi kanssa plussa, jos pystyisi kuvaamaan.

          Mitä eroja on esimerkiksi Canonin 500D ja 550D rungoilla? Hintaeroa on rajalan tarjouksissa kuitenkin 200e. Entäpä Nikonin D3100? Ja mitä nuo lyhenteet putkien perässä tarkoittavat (esim IS tai VR)?

          Tässä nyt voi olla liuta tyhmiä kysymyksiä melkein jo kuvauksen aloittaneelta, jotenka ei herneita :)

          Comment


            Canonin 1000D:ssä ei ole videokuvausta ollenkaan. Pentaxissa se on tuo 720p ja Nikonissa kuten jtlukkari mainitsi täydet 1080p. Itse kallistuisiin näistä Nikoniin ja ihan tällä videokuvauksen perusteella. Noi kompaktit jättäisin suosiolla kauppaan.
            Mä en taas antaisi kovinkaan paljoa painoarvoa noille järkkäreiden videokuvausmoodeille. Niissä kenno päivitetään ylhäältä alaspäin ja siitä seuraa se, että kuvan päivitys vähänkin nopeammassa sivuttaisessa kuvauksessa on takkuista. Edelleen se oikea videokamera tarvitaan, jos halutaan ottaa hyvää videoo. Olis kiva tietää kuinka paljon Vincent la foretin videot ovat vaatineet editointia, että niistä on saatu kauniita. Eipä niissä kyllä mitään kovin nopeita ajoja ollutkaan... Onhan se kiva lisä feature, mutta sen perustella en kyllä runkoa valkkaisi. Tän hetken vehkeistä uusi pentax K5 vaikuttaa ainakin paperilla erittäin mielenkiintoiselta. Siihen pitäisi löytyä aika paljon vanhempiakin oikein käyttökelpoisia laseja. Herkkyydet venyy taivaisiin ja ovat ilmeisesti vielä suht käyttökelpoisia. Vesitiivis runko ja objektiivi ovat myös iso plussa. Ergonomialtaankin nuo näyttäisivat olevan ihan asiallisia. Toivon kuitenkin että tämä videokuvausvillitys laajenee ja sitä kautta tuo D700 rungon hintoja entisestään alaspäin. Semmonen tulee seuraavaksi.
            Viimeksi muokannut JM; 16.12.2010, 16:54.

            Comment


              Alkuperäinen kirjoittaja RistoEe Näytä viesti
              HD-video olisi kanssa plussa, jos pystyisi kuvaamaan.

              Mitä eroja on esimerkiksi Canonin 500D ja 550D rungoilla?
              Tostahan niitä on helppo vertailla. Itellä on toi 500D ja nyt jos ostaisin Canonia niin valitsisin ton 550D:n (tossa hintaluokassa) syystä että:

              - snadisti suurempi herkkyys 3200 vs 6400
              - 550D:ssä parempi videokuvaus 1080p@30fps vs 500D:n 20fps, 720p 60fps vs 30fps
              - 550D:hen saa ulkoisen mikrofonin
              - 550D:ssä manuaalinen valotuksen säätö videokuvauksessa

              Sitten Dpreview sanoo tollaista:

              Alkuperäinen kirjoittaja http://www.dpreview.com/previews/canoneos550d/

              Canon EOS 550D vs EOS 500D Key differences

              Higher resolution 18MP CMOS with gapless micro lenses
              ISO 6400 no longer in 'expanded' range (12,800 max remains the same)
              Redesigned buttons and new movie/live view button
              Customizable auto ISO ranges
              Improved 63 zone metering (iFCL)
              3:2 format screen with more pixels
              Improved movie functionality
              Slightly higher burst shooting rate (though buffer holds fewer shots)
              HDMI control (CEC)
              SDXC compatible

              Comment


                Ja mitä nuo lyhenteet putkien perässä tarkoittavat (esim IS tai VR)?
                Kuvanvakaimia, mitkä on hyvä juttu. :)

                Comment


                • Alkuperäinen kirjoittaja JM Näytä viesti
                  Mä en taas antaisi kovinkaan paljoa painoarvoa noille järkkäreiden videokuvausmoodeille. Niissä kenno päivitetään ylhäältä alaspäin ja siitä seuraa se, että kuvan päivitys vähänkin nopeammassa sivuttaisessa kuvauksessa on takkuista. Edelleen se oikea videokamera tarvitaan, jos halutaan ottaa hyvää videoo.
                  No sitä samaa tuolla aiemmin yritin ehkä epäselvästi sanoa. Noilla rungoilla kun ei ole kovinkaan suurta eroa muuten teknisesti kuin tuo videokuvausominaisuus, niin siihenhän se vertailu sitten helposti nitkahtaa. Jos sille videolle ei ole käyttöä, niin sitten sen käteensopivuuden ja hinnan mukaan valintaa.

                  Comment


                  • itse ostin käytettynä nikon d3000 mis oli 35mm linssi.
                    ostin lisäksi 18-200mm linssin yleiskaluksi, ja lisää putkia on tulossa vanhemmilta vanhasta kinokoneesta.
                    toistaiseksi tuntuu ihan hyvältä aloitteluhärveliltä, eritoten kun taustalla on eos 450d käyttöäkin.
                    (eli näitä hinnat-alkaen-laitteita molemmat)

                    täältä voi vähän vakoilla mitä tosielämän urpo saa aikaan ilman pahempia koulutuksia kuvaukseen :
                    http://repsa.kuvat.fi/kuvat/nikoni/

                    ehkäpä eniten kaipaisi tuohon nikoniin on canonin ison ruudun etsimen käyttö, helpottaisi jonkin verta kun kuvailee jalan kanssa.

                    Comment


                      Ei taida vanhat täysin mekaaniset lasit toimia tuossa nikonissa. Tai saa ne kiinni, mutta käyttö on hieman haastellista. Semmonen optiikka jo saattaa toimiakkin, jossa moottori on lasin sisällä. Muutama vuosi sitten D200/D300 oli halvin järkkärirunko nikonilta, jossa nuo vanhan koulun käsitarkenteiset pelasivat oikein. Nekin tosin vaati vähän modailua tähän malliin: http://juhana.pp.fi/images/album/sek...kkorit_modaus/

                      Toi lovi piti tehdä, että kamera haistoi käytetyn aukon oikein. Tuota ei pysty tekemään ainakaan adaptall renkaisiin. D90:ssä ei tuota aukkorinkulaa ole ja jotenkin epäilen, ettei sitä ole halvemmissakaan malleissa...

                      Comment


                      • siis, olen tietoinen tästä että niissä ei mikään automatiikka toimi.
                        eikä se haittaa, päinvastoin, onpahan ol´skool juttua :)

                        Comment


                          Ei toimi automatiikka, eikä valotus. Automatiikan toimiminen ei nyt niin hirveästihaittaa, mutta kyllä se tarkentaminenkin on vähän haasteellista. Valotuksen puttuminen on se suurempi haaste. Mäkin kokeilin joskus noita wanhoja laseja D70 rungossa, mutta oli se aika vaikeaa touhua niiden kanssa. Jos noista oikein innostuu kannattaa harkita tämmöstä:

                          http://www.katzeyeoptics.com/page--C...ns--store.html

                          Comment


                          • Nikonin linssien sopivuustaulukko:
                            http://www.nikonians.org/nikon/slr-lens.html

                            Ja pidempi selostus Keniltä:
                            http://www.kenrockwell.com/nikon/compatibility-lens.htm

                            Comment


                            • noh, liittyyhän tämäkin osittain järkkärin hankintaan - siis tämä vanhojen putkien sovituksen mahdollisuus.

                              tuon remosen linkin perusteella aikoinaan päädyinkin juuri nikoniin. siis että saan muutaman tonnin putket tuohon käyttöön ittelleni.

                              ei manuaalimoodissa kuvauksen pidä ketään järkkärin ostajaa pelottaa, jos näin tekee niin sitten kannattaa melkein pysyä pokkareissa. eihä kunnon ext-salamaakaan voi vaan tunkata paikalleen, vaan pitää määritellä herkkyydet, matkat ja ajat erikseen.

                              Comment


                              • Itsellä tuli kanssa eteen ensimmäisen järkkärin osto kun on tuota perheenlisää tulossa ja voipi olla ihan mukavaa saada jotakin muistoa hänellekin muksuajoista. Itse näistä(kään) vehkeistä mitään tietämättä päädyin kuvaamisella elantonsa tienaavan pikkuveljeni suosituksesta hommaamaan Canonin 550D:n. On kuulemma ilmeisesti hintaluokassaan ihan oiva kapistus. Jouluna lupasi tuoda tullessansa, sitten alkaa perehdyttämiskurssi laitteen ominaisuuksiin.

                                Comment


                                  Mulla työpaikan puolesta on käytössä 500D ja ne muutamat rajoitteet huomioiden se tuntuu ihan pätevältä vehkeeltä. Oma käyttö tuolle on siis lähinnä dokumentointiin ja raportointiin liittyvää, eli mitään high-end -kuvaa ei tarvitse tuottaa, mutta selkeydestä ja tarkkudesta on toki iloa. Kehitys omaan 350D runkoon nähden on ollut huomattava, varsinkin käytettävyydessä. Vielä kun saisi jonkun laajemman lasin tuohon puhuttua. Tuo kiinteä EF 50 1:1.8 lasikaan ei ole minusta harrastelijalle ollenkaan käyttökelvoton.

                                  Kyllähän 350D:lläkin kuvaa ja saa íhan käypästä otosta aikaan, ei sillä. 500D on vaan käytössä pirun paljon ketterämpi ja monipuolisempi. Varsinkin käsitarkennukseen kuvan saanti näytölle ja sen zoomaus on ihan must juttu. Tämä ei näytä 350D:ssä onnistuvan.

                                  Comment


                                    Meillä on D90 ns ykköskamerana ja ajateltiin ostaa sille rinnalle semmonen näppärä pokkari, jossa on kuitenkin hyvä zoomi.
                                    Nikonin pokkari Coolpix S8000 tuli ostettua, koska käyttölogiikka on suht sama.

                                    Mutta sitten se eka mutta. Tulipahan todettua, että ei pokkarilla ole asiaa isompansa tontille, jos zoomia joutuu käyttämään. Helkutisti tulee kohinaa kun maksimizoomilla ottaa kuvia parhaallakin laadulla. Kohinan näkee näytöltä jos valoa ei ole tarpeeksi. Ja valoa ei tunnu olevan tarpeeksi koskaan.

                                    Comment


                                      Kokemusta Panasonicin DMC-LX3:sta (?). Leican optiikka, joka piirtää minusta aika hiton hyvin, väritoisto hieno ja 2.0 valovoima. Jalka ulkoiselle salamalle tai etsimelle. Kompaktin kokoinenkin vielä. Miinuksia kohtuu epäherkästä kennosta, ihmeellisiä ISO-herkkyyksiä ei voi käyttää ilman kohinaa. Tämä toki kierrettävissä sillä salamalla. Toinen miinus, joskin varauksella, lyhyt kantama. Olikohan polttoväli 16-24 mm, en muista tarkkaan. Ei toki vastusta järkkärille, mutta lajissaan pätevä laite, josta puuttuu paljon ylimääräistä turhaa ja raha on laitettu sinne oikeisiin paikkoihin.

                                      Comment


                                        Onkos noilla automaattitarkennuspisteillä kuinka paljon merkitystä aloittelevan kuvaajan kannalta? Nikoneissa, kun on niitä huomattavasti enemmän kuin Canoneissa?

                                        Tässä ois alkuvuosi aikaa (tai lähinnä niin kauan kuin itsellä kestää pää =)) pähkäillä ja odotella hyvää tarjousta järkkäri kitistä..

                                        Comment


                                        • Kolmen vuoden aktiivisen kuvaamisen luomalla kokemuksen "syvällä" rintaäänellä: mitä enemmän tarkennuspisteitä, sitä parempi. Omasta mielestä on helpompi vaihtaa tarkennuspistettä sommittelun jälkeen, kuin ensin tarkentaa ja sen jälkeen sommitella kuva uudestaan. Mitä tiheämmässä niitä tarkennuspisteitä on, sitä vähemmän tarvitsee kameraa käännellä tarkentamisen jälkeen.

                                          Comment


                                            Alan kallistua sille kannalle että on melkein ihan sama minkä ekan järkkärin ostaa. Koska järkkäri homma on kumminkin niin eri hommaa kuin pokkarilla räiskintä.

                                            Vasta ekan järkkärin jälkeen tietää itse mitä rungolta haluaa tai kiinnostaako koko touhu ollenkaan.

                                            Näillä tarkoitan siis entry level vehkeitä. Ja lisäksi näitä on kuitenkin aika helppo myydä eteenpäin.

                                            Comment


                                              Suunnitelmissa ei tietenkään heti alkuun ole mitään useamman tonnin runkoa, vaan noita "alkaen"-malleja olen katellut... Ja vaikka aluksi olin canonin kannalla, niin taitaa pikku hiljaa pulkka kääntyä Nikonin suuntaan.

                                              Viime kesänä tuli jonkun verran räpsittyä sekä Nikonin D700(? ...ammattikäyttöön oli kuitenkin) sekä Canonin 450D:llä. Canonissa hiukian häiritsi tuo tarkennuspisteiden vähyys, tosin eipä noita nyt oikein kannata verrata toisiinsa, kun ovat ihan eri hintaluokissakin.

                                              Comment


                                                Panasonicin DMC-LX3
                                                Pesee jonkun 350D canonin kittilasilla 100-0 kuvan laadussa. On oikeesti helvetin asiallinen pokkari. LX-5 taitaa olla se tämän päivän malli, mutta jos tuommosen saat jostain vielä hommattua niin anna mennä.

                                                Comment


                                                  Tuli huomattua.. =)
                                                  Nyt löytyi E-baystä edukas, "tehdaskunnostettu" 500D-runko. Otin täkyn ja tilasin, kun hinnaksi muodostui kotiin kannettuna ~sama kuin mitä käytetyille 40D-rungoille. Käytetyjen 400D- ja 450D-runkojen hintoihinkaan ei tarvinnut kauheasti laittaa lisää, että sai videokuvan ominaisuuksien listalle. Ja onhan tuo nyt kuitenkin 'uusi'.

                                                  Eipä taida ihan heti tarvita vaihtaa. Putken vaihdolla saa taas parannusta, jos tuntuu ettei riitä kuvanlaatu. Nyt hyllyllä odottaa vain tuo 18-55 mm 3.5-5.6-kittilinssi, joka on siis kokolailla ihan .. huono. Tuntuu, että 50 mm 1.8 kittilasi olisi selkeä parannus. Käytettyjä saa kokolailla edukkaastikin, on vain vähän ahdas.

                                                  Comment


                                                    Duunissa on yks 28-80mm kittilasi canoniin ja sen piirto on kyllä niin kauheeta, että harva uskoo sitä suttua edes järkkärillä otetuksi. Toivottavasti tuo 18-55mm on sentään sitä parempi. 50mm primet ovat perinteisesti olleet kyllä melkoisen teräviä.

                                                    Comment


                                                    • Noniin minkälaista kameraa suosittelette 500-600e kameroista? Olen tavallaan alottelia mutta sain tuossa kaverin eos 450 canonia kokeilla ja eipä toi kovin ihmeellisiä taitoja vaadi.

                                                      Comment


                                                        Mainittaakoon nyt sitten tännekin, että eihän tää homma läpäsessa pysynyt sitten yhtään :)

                                                        Tuli hankittua Canonin 60D runko ja siihen kittilinssiksi 15-85. Ralleja kun kuvasin, niin tuli huomattua, että tarttis pitempää zoomia. Muuten kyllä ollut tyytyväinen tuohon pakettiin.

                                                        Comment


                                                        • Canon EOS 1100D EF-S 18?55 III IS Kit. Tuollainen setti odottaa postissa, nyt vain odotellaan että koska homma karkaa käsistä ;)

                                                          Ensimmäinen järkkäri siis kyseessä, käytettynä olisi varmaan saanut ns. paremman, mutta uusi miellytti enemmän. Tuskin on kauhean vaikea kapistus myydä ja ostaa tarvittaessa parempi runko. Objektiiveistä pääsin sen verran kärryille, että tuo vanhempi 18-55 ilman IS:ia on susi mutta uudempi sen kanssa OK.

                                                          Lowepro nova 160aw laukun, 8gt muistikortin ja Slickin tripodin laitoin myös tilaukseen. Josko näillä pääsee aloittelija alkuun?

                                                          Comment


                                                          • Teinille pitäisi moinen kapistus hommata. Varmaan jotain saa Cannon/Nikon osastolta, mutta mikä kannattaisi?
                                                            Itse en niistä niin paljoa tiedä että osaisin välttää sudenkuopat jne. Hinta jotain 400-600€. Suomesta vaiko jostain muualta kannattaisi ? Hjälp...!

                                                            Tuommoinen Canon EOS 600D KIT digijärjestelmäkamera + 18-55 IS II objektiivi EOS 600D olis 699,-
                                                            tai
                                                            Nikon D3100 järjestelmäkamera + AF-S DX 18-55mm VR objektiivi olis 499,-

                                                            Onko tuo Cannon 200€ parempi ? Tämä tulee siis ekaksi järkkäriksi joten tonneja en siihen ajatellut laittaa.
                                                            Mitäs muita niitä olisi?

                                                            Comment


                                                            • Päädyin ostamaan tälläisen kameran eilen Canon, Eos 500d 18-55+75-300 objektiiveilla.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X