Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Järjestelmäkameraa hankkimassa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Vaikka halvalla saa niin en silti ostaisi D50:ä jo ihan sen takia, että mahdollinen ja todennäköinen huolto noin vanhalle vehkeelle maksaa vähintään saman kuin itse kamera. Esim. D3100 tai D5000 saa jo hyvinkin edullisesti ja ne ovat kaikin puolin parempia kuin nuo vanhat Dxx -sarjan kamerat. D7000:kaan ei nykyään ole enää mahdottoman kallis käytettynä.

    Comment


    • D50:stä ei varmaan enää montaa kymppiä kannata maksaa. Pari vuotta sitten myin D80:n satkulla...

      Comment


      • Jos ihan ekaa hankkii niin mielestäni on fiksua juurikin hinnat alkaen malli, esim canonin 1100d tais jossain mega alessa ELLEN väärin nähny niin 299 hintaan jo saada. Siinä ainakin vuoden ellei kahden takuu joka merkkaisi mulle ainakin hankinnassa. Vuoden kun sillä laukoo menemään niin tietää vähän _ehkä_ mitä haluaa ;) ja uskoisin 1-2v ikäisen laitteen myytävän hyväkuntosena jollain 150-200 eurolla.

        Euromääränen pudotus siis aika pieni verrattuna jos ostaa heti kalliin kitin joka auttamatta sekin on "vanhaa" parin vuoden sisällä ja arvo sen mukainen.

        Comment


        • Ostaa valmiiksi "vanhaa", niin ei arvo tipu kovinkaan vauhdikkaasti. Joku vähän parempi, mutta poistuva malli, niin saa käytännössä samaan rahaan kuin hinnat alkaen malleja. Eikä tarvitse sitten vuoden päästä hankkia sitä edistyneemmän harrastelijan runkoa, kun ostaa sellaisen jo ensimmäiseksi rungoksi.

          Toki riippuu myös siitä, mitä kameralla haluaa tehdä. Jos ei kuvaa kovin usein, niin siinä tapauksessa hinnat alkaen malli saattaa olla kahdesta edellisestä parempi vaihtoehto, koska ne tuntuu olevan automatiikkaa täynnä tai vieläkin parempi vaihtoehto vähän kuvaavalle on helpommin mukana kulkeva pokkari.

          Comment


            Unohdetaanpa sitten tuo D50 Nikon. Tuota "vähän parempaa" poistuvaa mallia on tullut myös mietittyä. Myös jokin käytetty parempi malli olisi yksi vaihtoehto. Mutta mikä se sitten olisi, jos esim. nuita käytettyjä katselee? Sanotaan näin äkkiseltään että 500€ olisi budjetti. Kattelin että uusista laitteista esim. Canon EOS 600d sattuisi tuohon aika hyvin.
            Mitä tuohon kuvaamiseen tulee, niin ei ehkä jokapäivä tule räpsittyä mutta tasaseen tahtiin kuitenkin. Kuvailua on tullut harrasteltua useamman vuoden ajan, muutaman eri Canonin pokkarin voimin. Myös järkkäri saisi olla Canon. Toki muidenkin valmistajien kamera suosituksia otetaan vastaan. Polte on ollut kova jo pitkään hankkia järkkäri, mutta aina se kaatuu siihen että mikä kamera olisi järkevä hankkia.

            Comment


            • Kuvailua on tullut harrasteltua useamman vuoden ajan, muutaman eri Canonin pokkarin voimin. Myös järkkäri saisi olla Canon
              Jos mietit että helpompi olisi Canonin pokkarista siirtyä Canon järkkäriin samalaisen käyttölogiikan takia, niin unohda koko juttu. Ensinnäkin se käyttöliittymä on todennäköisesti kuitenkin 99% täysin eri, ja uuteen erilaiseen tottuu niin nopeasti ettei sillä muutenkaan hirveästi väliä. Itsellä G9, 1000D ja 5D mk2. En voi sanoa että noissa kolmessa on mitään samaa käyttölogiikassa, vaikka merkki onkin sama. Uusista croppikennoisista Nikonin uudet alemman hintaluokan mallit on hyviä hinta/laatu suhteeltaan (esim D3200) verrattuna Canoniin, itse melkein ostin vuosi sitten sellaisen ennenkuin tulin järkiini ja ostin kuitenkin täyskennoisen.

              Comment


                http://www.rajalacamera.fi/nikon-d51...chpage-center1

                Ihan kelpo peli ja hinta ihan kohillaan

                Comment


                • D90:kin tuolla hyvässä tarjouksessa. On enemmän järkkäri kuin tuo D5100, vaikka ihan kelvollisia kuvia tuollakin saa. Itseäni häiritsi pokkarimaisuus D5100:ssa. Kamera kieltäytyi ottamasta jossain tilanteissa kuvia. Järkkärimmät tottelevat kuvaajaa paremmin. Mielestäni D90:ssä on mm. valikot selkeämmät kuin D5100:ssa. Toki olen jossain määrin puolueellinen, koska edellinen Nikonini oli D80 ja D90:n on sen seuraaja.

                  Jokainen hipelöiköön merkit ja valitkoon omansa, mutta itse päädyin Nikoniin siitä syystä, kun saman hintainen Canon tuntui lasten lelulta käsissä ja kuvatessa. Suosittelen ainakin hipelöimään molemmat merkit ennen ostopäätöstä.

                  Comment


                  • Jussin kanssa samaa mieltä D5100:n pokkarimaisuudesta. Kaikki on valikoiden takana, joka hidastaa käyttöä selvästi. D7000 tottuneena tuo pikkuveljen käyttö oli suoraan sanottuna perseestä. D90 on selvästi fiksumpi käyttöliittymältään, tosin kuvanlaadussa jää kakkoseksi jos nyt oikein hifistelee.

                    Comment


                    • Yksi asia mitä ehkä kannattaa miettiä kun valitsee järkkäriä on se että todennäköisesti laajin objektiivivalikoima löytynee Nikonin ja Canonin kameroihin.

                      Itse ostin ekan järkkärin vuonna 1980 ja se oli Canon AE-1, joten olen pysynyt merkkiuskollisena, sen jälkeen kaikki kamerat (paitsi Sonyn pokkari) ovat olleet Canonin. Elän siinä uskossa että jos eka olisi ollut Nikon niin olisin pysynyt sillä linjalla.

                      Olen kokeillut erimerkkisiä objektiivejä vuosien varrella ja tällähetkellä suurin suosikki on Sigman 17-70/2.8-4 DC MACRO HSM OS.

                      Eli aivan sama varmaan miten valinta menee niin objektiivivalikoiman takia suosittelisin jompaakumpaa, Nikon tai Canon. Ja tästä vielä senverran että tämä on mielipidekysymys mistä ei kannata väitellä... ;)

                      Comment


                        Käyt kaupassa hypistelemässä kumpaakin ja kumpi tuntuu paremmalta kädessä ja on loogisemmat valikot niin päädyt sitten siihen merkkiin.

                        Comment


                        • Tänään pitäisi käydä tuolla Rajala shopissa ja ostella eka järkkäri ja näillä näkymin tuo Nikonin D5100 tai sitten joku muu saman hintaluokan vehje...

                          Liian kallista ei näihin tarpeisiin ole järkeä ostaa. Pian sitä hurahtaa kuvauksen ihmeelliseen maailmaan!:)

                          Comment


                          • Pari vuotta sitten ostin kaverilta vanhan kunnon 300D:n ja nyt yksi muistikortinlukijapinneistä yks olis taittunu. Netti lähteiden mukaan korjaus maksaa noin 150 euroa, itsekin olen yrittänyt, mutta vaihdossa kun olen, niin ei oikein ole vehkeitä. Eli voisin jättää korjausyrityksen Suomen kamaralle tehtäväksi hamaan tulevaisuuteen.

                            Nyt kun kirsikan kukat alkavat pikkuhiljaa kukkimaan ja kameroiden luvatussa maassa kun ollaan, niin uusi kamera pitäisi hankkia oitis. Meinaa vaan pähkäily ottaa hattuun, mutta onneksi vaihtoehtoja ei ole paljon. Kaksi linssiä on valmiina, mutta toi vanha 18-55-linssi ei ole kuvanvakaimella, joten kitti tulee kaikista järkevämmäksi, kun ovat pelkkien runkojen kanssa (lähes) samanhintaisia. Minulla on myös lähes käyttämätön 50-millinen, joten Canonissa pysytään. Nyt vaan pitäisi miettiä pää selväksi, että 600D vaiko EOS M. Kiteillä ei ole montaa kymmentä euroa eroa, mutta tulevaisuudessa pitäisi ostaa myös adapteri, joka sekin maksaa lisää. Tosin täällä se maksaa puolet Suomen hinnoista. 600D:n käytettävyys on taas tuttua, eikä opetteluun juurikaan menisi aikaa, toisin kun taas EOS M on ihan eri maailmasta kosketusnäyttöineen. Vaikka mikrojärkkäri himottaisikin koonsa puolesta, niin hiukan testaituani en oikein vakuuttunut kuvan laadusta, verrattuna tyttöystävän puoli toista vuotta vanhaan Olympus Pen Miniin. Tosin 600D on yllättävän kompakti laitos verrattuna 300D:hen. Onko kellään kokemuksia M:stä? 600D olisi ainakin takuuvarma valinta.

                            Comment


                            • Jos ei ole aivan järkkäriin taipumassa, Samsung EX2F alkaa muutaman viikon tutustumisen perusteella vaikuttaa oikein mukavalle laitteelle. Suurin houkutus hankintaan oli markkinoiden valovoimaisin f1.4 optiikka. Isosta, kääntyvästä näytöstäkään ei ole haittaa ja integraatio saman merkin puhelimen ja WiFi:n kanssa ei ole haitaksi.

                              Comment


                              • Jos joku on järkkäriä ostamassa niin suosittelisin katsomaan Canonia. Tässä ei ole mitään omaan pesään vetoa kun itseltä löytyy Nikon D90. Canon ihan sen takia että kaikkein tärkein osa järjestelmää on objektiivit ja Canoniin saa suomesta ehdottomasti helpoiten linssit käytettyinä. Kyllä Nikoniakin löytyy digikameran foorumilta mutta Canonia on about 5 kertaa enemmän. Normikäyttäjän ei kannata uusia ostaa jos ei 50000 otosta aio laukoa. Itse olen ajautunut hyvien käytettyjen puutteessa ostamaan Sigman linssit jotka ihan ok tasoa kun mennään 4 tai 2.8 valovoimalla

                                Comment


                                • Re: Järjestelmäkameraa hankkimassa

                                  Kyllä se on nykypäivänä sillain et sony ja lumix pyyhkii canonilla lattiaa ainaki järkkäreissä, kompakteista en tiä. Jopa olympus on parempi.

                                  Canonille kävi applet ja nokiat, oli pitkään paras, jäi junnaan paikoilleen ja muut meni ohi.

                                  Ja tää on siis kuultuna kaverin suusta joka on ammatti valokuvaaja, ite en kameroista sen enempää tiä. Mut sen luulis tietävän ku leipänsä kameroilla pöytään tua...

                                  Comment


                                  • No enpä tiedä noista objektiivien saatavuusongelmista, eihän niitä nyt aivan tuhottoman monta tarvita. Jos nyt olisin järjestelmää rakentamassa, katsoisin myös ns. 4/3 tyypin kamerat. Jos jätämme esillä olleet merkit sivuun, niin lisäksi esim.Olympus Pen, Panasonic Lumix DNC-sarja, Samsung NX100, Sony Nex-sarjan peilittömillä kameroilla tekee melko lailla sen, mitä DSLR-vehkeilläkin ja painoa on näihin verrattuna vain murto-osa . Näitähän on muiltakin valmistajilta varteenotettavia vaihtoehtoja. Reissussa esim. oma yhdistelmäni Nikon D700 akkukahvalla + zoomobjektiivi (28-300 mm) painavat yhteensä kolmatta kiloa ja sen kantaminen pidemmillä reissuilla on aika työlästä. Kaikkiaan kameroita voi toki vertailla speksien suhteen ja lukea netistä, miten kaikki kilvan kehuvat omia valintojaan, mutta kameroita kannattaa kunnolla näpistellä ja tutustua laitteen ergonomiaan sekä valikkomaailmaan kunnolla ennen ostopäätöstä.

                                    Ja viime kädessä melkein kameralla kuin kameralla saadaan niitä unohtumattomia kuvia...

                                    Comment


                                    • Alkuperäinen kirjoittaja MrSnoopy
                                      Kyllä se on nykypäivänä sillain et sony ja lumix pyyhkii canonilla lattiaa ainaki järkkäreissä, kompakteista en tiä. Jopa olympus on parempi.

                                      Canonille kävi applet ja nokiat, oli pitkään paras, jäi junnaan paikoilleen ja muut meni ohi.

                                      Ja tää on siis kuultuna kaverin suusta joka on ammatti valokuvaaja, ite en kameroista sen enempää tiä. Mut sen luulis tietävän ku leipänsä kameroilla pöytään tua...
                                      Päivän paras! :)

                                      Comment


                                      • Aika hyvä läppä juu....

                                        Comment


                                        • Re: Järjestelmäkameraa hankkimassa

                                          Jos tiätte asiasta paremmin niin kertokaa? Muuten kannattaa olla hiljaa ;)

                                          Comment


                                          • Alkuperäinen kirjoittaja MrSnoopy
                                            Jos tiätte asiasta paremmin niin kertokaa? Muuten kannattaa olla hiljaa ;)
                                            Kuvaan työkseni ja tunnen aika paljon kolleegoita freelancereista isompien studioiden työntekijöihin ja omistajiin, joista kaikki käyttävät joko Canonia tai Nikonia työvälineenään.

                                            Olisi mukava kuulla lisää tästä Sonyn ja Lumixin lajikuninkuudesta. :)

                                            Comment


                                            • Re: Järjestelmäkameraa hankkimassa

                                              Alkuperäinen kirjoittaja Lupe Näytä viesti
                                              Kuvaan työkseni ja tunnen aika paljon kolleegoita freelancereista isompien studioiden työntekijöihin ja omistajiin, joista kaikki käyttävät joko Canonia tai Nikonia työvälineenään.

                                              Olisi mukava kuulla lisää tästä Sonyn ja Lumixin lajikuninkuudesta. :)
                                              Kai se si on käyttäjä kohtasta. On tälläkin canoneita mut mieluiten käyttää muita kuulemma.
                                              Ja kuten sanoin, en asiasta mitään tiä, itellä on fujifilm ja kuvat näyttää hyvältä 50" plasma telkussa ja saa tilattua hyvä laatusia kuvia, riittää mulle...

                                              Comment


                                                Kaveri kerto, että Audit on ihan paskoja. Hän ajaa vaan Kialla nykyään vaikka aiemmin ajoi Audilla. On taksikuski, joten on ammattilainen ja tietää mistä puhuu. Te voitte ajaa millä tykkäätte, mutta minä ajan Nissanilla. On kuljettanut ihan hyvin markettiin ja takas.

                                                Comment


                                                • Re: Järjestelmäkameraa hankkimassa

                                                  Alkuperäinen kirjoittaja porkkis Näytä viesti
                                                  Kaveri kerto, että Audit on ihan paskoja. Hän ajaa vaan Kialla nykyään vaikka aiemmin ajoi Audilla. On taksikuski, joten on ammattilainen ja tietää mistä puhuu. Te voitte ajaa millä tykkäätte, mutta minä ajan Nissanilla. On kuljettanut ihan hyvin markettiin ja takas.
                                                  mielipide asia, mutta kamera ja auto on periaatteessa vertailu kelvottomia.

                                                  Ja taksikuski ei oo ammatiltaan kuski, vaan asiakaspalvelija, suurimman osanhan ne istuu tolpalla. Ne tuskin suurin osa osaa enempää ku lisätä nesteitä :D

                                                  Comment


                                                  • No täälläpä on laadukasta mielipiteenvaihtoa :) Canon on tosiaan valta-asemassa Suomessa ja sellaisen hankkimalla varmistaa että saatavilla on mukavasti käytettyjä objektiiveja sekä muita varusteita. Niistä pääsee myös hyvin eroon. Sen sijaan Canonin kuvakennot ovat tällä hetkellä jäljessä Nikonin vastaavista, eli kontrastisuhde, värierottelu ja toiminta heikossa valossa jäävät hiukan joka suhteessa. Tähän odotellaan parannusta (tai oikeastaan on odoteltu jo hyvän aikaa) tulevien semi-pro runkojen myötä mutta tällä hetkellä tilanne siis tämä.

                                                    Comment


                                                    • Re: Järjestelmäkameraa hankkimassa

                                                      Alkuperäinen kirjoittaja Hezekiel Näytä viesti
                                                      No täälläpä on laadukasta mielipiteenvaihtoa :) Canon on tosiaan valta-asemassa Suomessa ja sellaisen hankkimalla varmistaa että saatavilla on mukavasti käytettyjä objektiiveja sekä muita varusteita. Niistä pääsee myös hyvin eroon. Sen sijaan Canonin kuvakennot ovat tällä hetkellä jäljessä Nikonin vastaavista, eli kontrastisuhde, värierottelu ja toiminta heikossa valossa jäävät hiukan joka suhteessa. Tähän odotellaan parannusta (tai oikeastaan on odoteltu jo hyvän aikaa) tulevien semi-pro runkojen myötä mutta tällä hetkellä tilanne siis tämä.
                                                      Voi olla si et se kaveri puhu nikonista :confused: mun muisti ku on mitä se on, eli huono, niin se saatto puhua vaikka leicasta :D

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja MrSnoopy Näytä viesti
                                                        Voi olla si et se kaveri puhu nikonista :confused: mun muisti ku on mitä se on, eli huono, niin se saatto puhua vaikka leicasta :D
                                                        Kannataako täällä sitten alkaa kameroita haukkumaan, jos ei edes tiedä mistä merkistä on kyse? Joku saattaa tehdä ihan oikeasti tehdä ostopäätöksiä täältä lukemansa perusteella.

                                                        Comment


                                                        • Muistan tämän Canon/Nikon kissanhännänvedon jatkuneen jo siitä saakka, kun elettiin vielä manuaalisten järkkäreiden aikaa.
                                                          Pokkareiden ym. puolella on varsinkin muitakin pelureita, jotka ovat vahvoilla: itsellä on ollut yksi Nikon-merkkinen ja pari Canonin digipokkaria ja kynnys samojen merkkien hankkimiseen tuosta kategoriasta on korkea.

                                                          Comment


                                                          • Joo tää merkkinysväys on tarpeetonta, itsellä sattuu olemaan Nikon, Canon, Panasonic ja Olympus... Jokainen yleensä kehuu valintaansa ja perusteiksi riittää jokin toisen merkin heikkous. Jos rahapussi sallii, Nikonilla on tällä hetkellä ihan huippuluokan premium-runkoja. Canonilla ei taida ihan vastaavia juuri nyt löytyä. Objektiiveissa tilanne on vähän eri....
                                                            Viimeksi muokannut wonderer; 8.4.2013, 17:04.

                                                            Comment


                                                            • Re: Järjestelmäkameraa hankkimassa

                                                              Alkuperäinen kirjoittaja ahonen Näytä viesti
                                                              Kannataako täällä sitten alkaa kameroita haukkumaan, jos ei edes tiedä mistä merkistä on kyse? Joku saattaa tehdä ihan oikeasti tehdä ostopäätöksiä täältä lukemansa perusteella.
                                                              Ei kai ny kukaan tee ostopäätöstä kameran suhteen auto foorumilla? :confused:

                                                              Vaikka suosituksia kannattaa kameroista kattoo, niitä kun ei oikein kaupoissa pääse testaan saati valmiita kuvia tarkisteleen. Niin eiköhän sillon kannata kuiteski mennä ihan kamera foorumille ;)

                                                              Itekki ku ton fujifilmin ostin niin kattelin miten se oli pärjänny testeissä monilla sivuilla verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Vertailin satoja kuvia ym.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X