Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Järjestelmäkameraa hankkimassa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #31
    Canonin halvemmissa rungoissa itseä häiritsee heiveröisen tuntuinen kuori/rakenne. Kun sen ottaa käteen tulee ekana semmonen fiilis että mistä tää hajoaa jos tätä puristaa. Nikon (ainakin d70) on paljon jämäkämpää tekoa. Pentaxin magnesiumvalurunko on varmasti myös hyvä.

    Comment


    • #32
      Oli sitten ostamassa pokkaria tai järkkäriä niin aloittelijat kannattaa tutustua tähän faq:hun http://www.pikseli.fi/digifaq/

      Comment


      • #33
        Viime viikolla ostin Canonin 40 D 17-85 lasilla ja siihen akkuperän ja kunnollosen salaman Metz Mecabliz 58 Digitalin.
        Jos meinaa oikeesti kuvata sisätiloissa niin näillä järkkäreiden omilla salamoilla ei ylety 3 metriä pidemmälle oikeen mitenkään ja tietenkin saa punaiset silmät kaupanpäälle johtuen liian pienestä objektiivin ja salaman keskinäisestä etäisyydestä.
        Ennestään oli jo 1.4 valovoimainen 50 millinen, Sigman APO 75-300mm, pari salamaa ja orjaa, kunnon jalusta Manfrotto 055 229 kinopäällä, 2 kertainen telejatke ja muutakin kikettä.
        Seuraavana hankintalistalle tulee joku valkoinen L-lasi 70-200 taikka kiinteä 300/2.8.
        Että tällästä.
        -Sergei-

        Comment


          #34
          Kesällä ostin Nikonin D40 kitin ja jouluksi SB-600 salaman jatkeeksi. Salama oli kyllä erinomainen investointi, nyt voi saada sisällä muutakin kuin rakeisia ja/tai epätarkkoja ruutuja. Vähän polttelisi Nikkorin tai Sigman vakaajallinen 18-200 putki.

          Comment


          • #35
            Järkkärikuvaajan kalustossa runko on se, joka vaihtuu - ja lasit jää. Siksi on suositeltavaa panostaa optiikkaan ja ottaa vaikka aluksi halvempi runko. Ensin sinun täytyy vain päättää, että ryhdytkö Canonin vai Nikonin käyttäjäksi.

            Canonin hyvä puoli on se, että sen omat putket ovat keskimäärin jonkin verran Nikonin laseja edullisempia. Toisaalta Tokina ja Tamron on tuottanut markkinoille useita erinomaisia ja veitsenteräviä laseja, joita saa huomattavasti halvemmalla kuin kummankaan kameramerkin omia putkia. Esim. Kameramiesten keskustelupalstoilta saa kyllä tietoa mikä putki kannattaa ostaa ja mitä ei.

            Itselläni vaa'an kallisti Nikonin puolelle kaksi seikkaa:
            -Käyttöergonomia ja erinäisten säätöjen "suoruus".

            Nikoni istui käteeni kookkaampana paremmin ja nappulat olivat juuri siellä missä pitikin. Kamera tuntui heti tutummalta (mulla on ollut joskus filkkarina Nikonin 801s - ja siinä oli jonkin verran samankaltaista käyttölogiikkaa joten tämäkin saattoi vaikuttaa "kouratuntumaan")
            Säätöjen suoruudella tarkoitan sitä, että Nikonissa voi tehdä sellaisia keskeisiä säätöjä suoravalintanappuloilla ja valintakiekolla - jotka Canonissa pitää kaivella valikoiden uumenista. Tällä on merkitystä silloin jos tulee nopea ohimenevä tilanne joka pitää saada taltioitua hätäisesti. Tilanne saattaa mennä ohi jos esim. ISO herkkyydeksi on jäänyt 50 ja se pitää valikoiden kautta käydä selaamassa suuremmaksi.

            Kannattaa käydä liikkeessä nypelöimässä vehkeitä.
            Kouratuntuma saattaa hyvinkin ratkaista valinnan. Jonkun mielestä Canoni on pienempänä kätevämpi ja toisen kouraan sopii Nikon.


            Mulla on ollut D200 runkona nyt vajaat 2 vuotta. Optiikkaa tulee taas kohta lisää. Runko vaihtunee joskus uudempaan, tosin vielä ei ole sillekään mitään tarvetta tai mielihaluja.

            Kameran mukana ostin kunnon olkalaukun ja valovoimaisen optiikan käytettynä (Nikon ED 28-70 AF-S 28-70 / 1:2.8).
            Myöhemmin olen lisännyt kokoelmaa seuraavasti:
            Tokina Macro 100 F 2.8 D
            Tokina SD 12-24 F4 (IF) DX
            Nikon Speedlight SB-600

            Lopuksi :
            Järkkäriä ei kannata hankkia jos valokuvauksesta ei meinaa tehdä itselleen ihan oikeasti harrastusta. Jos syväterävyysalueet, salamatäsmäykset, aukot ja valkotasapainot ei jaksa paljoa kiinnostaa niin kannattaa valita mielummin laadukas kompakti. Jos aiheeseen on kuitenkin aikaa syventyä, niin se vie helposti mukanaan.
            Kannattaa lukea joku opus, jossa käsitellään valotusta, terävyysalueita, asettelua jne... hyvään perusvalokuvaukseen liittyviä juttuja. Valokuvauksen perusteet ovat samoja perinteisessä ja digikuvauksessa - hyvä valokuva tehdään sillä hetkellä kun laukaisinta painetaan - riippumatta mikä järjestelmä on käytössä. Digikäsittelyt on sitten opinhaara erikseen.
            Esim. John Hedgecoe on kirjoittanut aiheesta useita mainioita ja selkeitä perusteoksia. Esim : http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9518825564
            Valokuvaus on koko elämän mittainen ja palkitseva harrastus kun sen pauloihin on kerran joutunut. :)
            Viimeksi muokannut Rakennusmetsuri; 28.12.2007, 05:07.

            Comment


            • #36
              Salama oli kyllä erinomainen investointi, nyt voi saada sisällä muutakin kuin rakeisia ja/tai epätarkkoja ruutuja
              Kannattaa käyttää sitä salamapään kääntöä mahdollisimman ahkerasti hyväkseen. Jonkun vaalean pinnan kautta (esim katto) heijastettuna salama antaa huomattavasti miellyttävän ja vivahteikkaamman valon kuvaan kuin kohtisuoraan kohteeseen väläytettynä.
              Itse en käytä suoraa salamaa juuri koskaan (no, joskus - jos on ihan pakko kun ei ole lähimailla pintoja joiden kautta salaman voisi heijastaa)

              Comment


                #37
                Panu, Juuri tuo oli yksi suurimmista syistä kunnon salaman ostoon.

                Comment


                  #38
                  Nostanpa topikkia kysyäkseni.... Stokkan OFF päivillä olisi Canon Eod 30D 18-55 kittilinssillä 699. Tuo vaikuttaisi pätevältä vehkeeltä, onhan tuo jo ihan kunnon kamera, vaikkakin mallina iäkäs. Onko enemmän kameroihin perehtyneellä mielipidettä kyseisesestä kamerasta yleensä ja tuon hinta/laatusuhteesta? Linssi varmaan aika kuraa?

                  Comment


                  • #39
                    Kauppojen hyllyille on jonkun verran jäänyt nikonin d40 kameraa kittilinssillä ja lisä salamalla, saattaa lähtä melko edullisesti.

                    Comment


                      #40
                      Nostanpa topikkia kysyäkseni.... Stokkan OFF päivillä olisi Canon Eod 30D 18-55 kittilinssillä 699. Tuo vaikuttaisi pätevältä vehkeeltä, onhan tuo jo ihan kunnon kamera, vaikkakin mallina iäkäs. Onko enemmän kameroihin perehtyneellä mielipidettä kyseisesestä kamerasta yleensä ja tuon hinta/laatusuhteesta? Linssi varmaan aika kuraa?
                      Runko varmasti ihan pätevä, toki jo poistunut malli, eli pixeleitä vähemmän kuin 40D kennossa. Ei tuossa mitään maatamullistavaa ole muuttunut, toki sarjakuvaus on uudessa huomattavasti vihaisempi. Kittilinssit on kittilinssejä, toki niitäkin on nähty tasokkaita, mutta ei tuo 18-55 taida mikään optiikan mestariteos olla. Hinnaltaan tuo vaikuttaa kyllä aika edukkaalta.

                      Comment


                        #41
                        Sanoisin näinpäin että ekaksi järkkäriksi tuo 30D paketti on oikein hyvä. Jos ja kun harrastus muuttuu vakavammaksi voi sitten hankkia laseja ja runkoja lisää :)

                        Kyllä noilla kittilinsseillä ihan mukiinmeneviä kuvia nappaa, paras kuvahan on kuitenkin se otettu kuva.

                        Comment


                          #42
                          Sanoisin että mikä tahansa noista kitti-järkkäreistä pesee pokkarin 200-0 (kaikessa muussa paitsi pienessä koossa)

                          Comment


                          • #43
                            Sanoisin että mikä tahansa noista kitti-järkkäreistä pesee pokkarin 200-0
                            Sinäpä sen sanoit.Itse olen semmoisilla ominaisuuksilla kuin automaaginen pölynpoisto ja runkoon rakennettu autofokus varustettua Olympuksen E-520 katsellut. Lisänä vielä pokkarimainen mahdollisuus kuvata näytön kautta, tosin hitaampi kuin "normaalikäytöllä".
                            Hintaa kahdella putkella (17-42 ja 40-150 tai jotain) semmoiset 750€
                            Fiksun oloinen vekotin kaikin puolin, kun tuossa kävin hypistelemässä. 2-kertainen "sisäinen zoomi" eli 150mm palvelee 300 millisenä.

                            Nikonin halpaa D40 kittiä mietin, mutta sitten totesin ettei siinä ole autofokusta rungossa ollenkaan eikä pölynpoistoa, ja tarkennuspisteitäkin vain 3 =(
                            Viimeksi muokannut kontio; 26.6.2008, 10:34. Perustelu: lisäilyä

                            Comment


                              #44
                              Mikko, tarkoitat varmaankin kuvanvakausta? Autofocus == automaattitarkennus

                              Comment


                              • #45
                                Itse asiassa nykyään myös AF:aa. Pienimmistä, ja myös halvimmista, rungoista on AF:n moottori jätetty rungosta pois ja ne vaativat linssissä sijaitsevan AF-moottorin jos haluaa AF:ää käyttää kuvatessa. Automatiikkaa voi toki ilmankin hyödyntää kertomaan koska tarkennus on kohdallaan, mutta tarkennusrengasta joutuu tällöin pyörittämään käsin.

                                Esim. Nikonin D40/60 -rungoissa moottoria ei enää ole.

                                Comment


                                • #46
                                  Itse himoitsen kanssa järkkäristä, Nikon D300 ois kiikarissa ja siihen pari kivaa putkea.

                                  Mutta tällähetkellä mennään vielä pokkarilla, Canon PowerShot S5 is.

                                  http://www.audin.kuvat.fi/kuvat/Sekalaista/

                                  ei pokkariks hassumpia kuvia mielestäni. Kuvia ei ole muokattu mitenkää ja otin tältä vanhempien koneelta vaan jotain otoksia.
                                  Että ei niitä pokkareitakaa ny ihan niiin kannata haukkua.

                                  Comment


                                  • #47
                                    Itse asiassa nykyään myös AF:aa. Pienimmistä, ja myös halvimmista, rungoista on AF:n moottori jätetty rungosta pois ja ne vaativat linssissä sijaitsevan AF-moottorin jos haluaa AF:ää käyttää kuvatessa. Automatiikkaa voi toki ilmankin hyödyntää kertomaan koska tarkennus on kohdallaan, mutta tarkennusrengasta joutuu tällöin pyörittämään käsin.
                                    Ettei nyt vaan olis puurot ja vellit menneet sekaisin? :)

                                    Olympuksesta löytyy kyllä kuvanvakaaja.

                                    Kerro mulle mistä nykyaikaisesta objektiivista ei löydy AF toimintoa (saattaa ehkä jostain erikoismacroista puuttua, mutten ehdi nyt tarkistamaan).

                                    Comment


                                      #48
                                      Pointti on siinä että Nikon vanhoissa vehkeissä tarkennusmoottori on rungossa kun taas noissa tuoreissa harrastajavehkeissä se on optiikassa -> rajottaa putkivalikoimaan melkoisen radikaalisti.

                                      Comment


                                      • #49
                                        Sanoisin että mikä tahansa noista kitti-järkkäreistä pesee pokkarin 200-0
                                        paras kuvahan on kuitenkin se otettu kuva
                                        Järkkärin huonoin puoli lienee se, että sitä on niin hiton vaikea kuskata mukana. Itsellä oli joskus Nikonin ammattilaistason kinokalusto, mutta eihän sitä pirukaan viitsinyt mukana raahata. Ennen vanhaan pokkari oli tikkujäätelöä muistuttava patukka, joka sopi taskuun, nykyään pokkariksi kutsutaan myös niitä kiinteäobjektiivisia rohjoja, jotka eivät kokonsa puolesta eroa juurikaan järkkäristä.

                                        Comment


                                          #50
                                          Tuli liityttyä järkkärikerhoon ja hankittua EOS400D tuplazoomikitti akkukahvalla. Vähän eri meininki kuin vanhalla Sonyn DCS-H2:lla. Putket (18-55 ja 55-200) varmaan vaihtuu jossain vaiheessa parempiin, mutta ensin pitää opetella kuvaamaan. Kunnon salama tulee aika pian hankintaan, sen on jo huomannut.

                                          Comment


                                          • #51
                                            Itsellä oli joskus Nikonin ammattilaistason kinokalusto, mutta eihän sitä pirukaan viitsinyt mukana raahata.
                                            Sehän nyt on taas viitsimiskysymys. Itsellä on joka reissulla ulkomaita myöten mukana aika kattava kalusto.

                                            1D Mark III
                                            20D
                                            17-40/4L
                                            24-70/2.8L
                                            70-200/2.8L
                                            50/1.4
                                            100/2.8
                                            Canonin 580EX II ja 420EX salamat
                                            Kuvatankki+laturit+muistikortit

                                            Alkaa vaan tuo Lowepron reppu huutaan hoosiannaa. Ei mahdu enää mitään muuta. Varmaan vois pärjätä vähemmälläkin...

                                            Ei mennyt onneksi kovin pahasti ohi aiheesta, joten jatketaan alkuperäistä aihetta.

                                            30D on varmasti toimiva runko ensimmäiseksi järjestelmäkameraksi. Kun tulee aika laittaa uutta linssiä, osta kerralla kunnollinen. Valovoima on pop, mutta ei kaikki kaikessa. Riippuu ihan tarpeesta. Ei siitä haittaakaan ole, päinvastoin. Valovoimainen lasi vaan tuppaa maksamaan vähän enemmän.

                                            Comment


                                            • #52
                                              Kauppojen hyllyille on jonkun verran jäänyt nikonin d40 kameraa kittilinssillä ja lisä salamalla, saattaa lähtä melko edullisesti.
                                              Todellakin. CM plussakorttitarjouksessa tuo paketti oli jo 399e.

                                              Comment


                                                #53
                                                Kuriiri toimitti eilen tällaisen putken:
                                                http://www.digitalwonderworld.de/pro...9fd6120033f964

                                                Comment


                                                • #54
                                                  UPS toimitti eilen ameriikan ihmemaasta tällaisen minulle. Tuota Tepon hankkimaa mietin myös, mutta kun on jo kittilasin tilalla 18-55 VR niin tuo 55-200 VR on passeli kaveri sille. Ja hieman halvempi :)

                                                  Comment


                                                  • #55
                                                    D80 ja paremmille rungoille saa myös edullisesti, siis edullisesti linssien skaalassa, Sigmalta ja Tamronilta 28-70 zoomin kiinteällä 2.8 aukolla. EDIT: Näemmä noita linssejä saa myös muilla sovitteilla, mutta nämä siis vaativat AF-moottorin rungosta ellei halua pyörittää tarkennusrengasta käsin, toimivat toki moottorittomienkin runkojen kanssa. Moottorillisia malleja on huhujen mukaan tulossa.

                                                    Comment


                                                    • #56
                                                      Siis oikeasti kiinteä aukko järjestelmäkameran optiikassa? Onhan aikoihin eletty, jos ei enää syväterävyyttä pääse enää itse säätelemään.

                                                      e: niin näkyy olevan
                                                      This lens offers a large aperture of F2.8 over its entire range of focal lengths and its large depth of field offers greater freedom of creative expression.
                                                      Tähän mennessä olen ollut sitä mieltä, että himmentämällä (pienemmällä aukolla) saisi enemmän syväterävyyttä, mutta jaappanin insinööri kumoaa tuonkin teorian.
                                                      Viimeksi muokannut jtlukkari; 27.6.2008, 13:12.

                                                      Comment


                                                        #57
                                                        Kyllä sitä aukkoa pystyy tossa 28-70mm F2.8 EX DG lasissa säätämään.
                                                        Tuo kiinteä aukko tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että 2,8f valovoima pystytään pitämään koko polttoalueen matkalla.

                                                        Comment


                                                        • #58
                                                          ^ Juurikin näin.

                                                          Näemmä noita linssejä saa myös muilla sovitteilla, mutta nämä siis vaativat AF-moottorin rungosta ellei halua pyörittää tarkennusrengasta käsin, toimivat toki moottorittomienkin runkojen kanssa. Moottorillisia malleja on huhujen mukaan tulossa.
                                                          Puhutko nyt pelkästään joistain Nikonin vanhoista rungoista vai mistä tämä AF-moottori-rungossa oikein tulee?

                                                          Comment


                                                          • #59
                                                            ^ eikös tuo meinaa juuri sitä, että esim Nikon D40 kitillä tuo linssi menee täysin manuaalitarkenteiseksi?

                                                            Comment


                                                            • #60
                                                              ^ eikös tuo meinaa juuri sitä, että esim Nikon D40 kitillä tuo linssi menee täysin manuaalitarkenteiseksi?
                                                              Automatiikka kertoo kyllä koska kuva on terävä, mutta tarkennusrengasta joutuu siis pyörittämään käsin. Nikonin [uusissa] D40/60 rungoissa tuota moottoria ei siis ole.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X