Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi e-tron SUV

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Taitaa olla lähinnä perinteisten akkuvalmistajien viimeisiä parahduksia, ennen kuin VW ja muut merkit alkavat tuottamaan akkuja oikeasti suurella voluumilla sähköautomarkkinoille.

  Ei ole ainoastaan kyse siitä, että LG:ltä jäisi akkuja myymättä, vaan siitä että valmistuskapasiteetin pumppaaminen ylös johtaa vääjäämättä akkujen hinnan laskuun ja täten myös muiden akkuvalmistajien katteen pienenemiseen.

  Comment


   Ihan samaa kuin mitä isot öljyntuottajamaat on tehny kymmeniä vuosia. Ei mitään muuta uutta kuin öljy vaihtunut litiumiin.

   Comment


    Suomeksi tuo tarina kuulostaa toisenlaiselta:

    Lehden mukaan LG Chem olisi nostanut hintojaan, mikä on ajanut Audin ahtaalle.

    Akkujen lisäksi myös e-tronin sähkömoottorit ovat viivästyttäneet e-tronin tuotantoa. Moottorit valmistetaan Unkarin Gy?rissä sijaitsevassa tehtaassa, jonka työntekijät lakkoilivat aiemmin tänä vuonna.

    Viivästysten seurauksena Audi on joutunut kutistamaan e-tronin tuotannon yhteen kuusituntiseen vuoroon. Saksalaisvalmistajan kerrotaan harkitsevan myös neljäpäiväistä työviikkoa tehtaallaan.

    Comment


     Jännä sinänsä että kaikki uutiset viittaavat samaan lähteesee jota on lainattu viestissä #116. Hieman on Brysselin sanomien uutissisältö muuttunut päivien kuluessa.

     Alkuperäinen kirjoittaja Sama kuin #116
     Reports claim the German automaker is not receiving enough lithium-ion battery cells from its supplier, LG Chem. Apparently, LG Chem is against Volkswagen’s decision to set up battery gigafactories with other suppliers. To turn up the pressure, LG Chem is purposely slowing down production. Instead of running eight hours a day, it’s now working six, and will soon reportedly drop from five weekly working days to four.

     On top of that, there’s a strike currently taking place at Audi’s factory in Hungary that’s responsible for building the electric motors. Internal documents uncovered by Brussels sources claim Audi initially planned to build 55,830 e-tron SUVs in 2019 but now that production forecast has been reduced by 10,000 units.
     Alkuperäinen kirjoittaja Uusi uutinen
     Carmaker Audi has lowered the 2019 production forecast for its Brussels plant where it builds the electric e-tron, by more than 10.000 cars to 45.242 units.

     While Audi does not officially comment, internal sources say battery deliveries are not going as planned. According to the same sources, the manufacturer is postponing the next electric car from Audi, the e-tron Sportback production to 2020.

     Trouble competing
     Audi Brussels only produces electric cars, like the new e-tron. Batteries for the model come from LG, which caters to many automotive manufacturers. Because of its dominant position, LG is pushing up prices. The VW Group, which includes Audi, is in post-dieselgate austerity and has trouble competing with the likes of BMW and Mercedes-Benz to get batteries from LG.

     Besides battery delivery shortages, slow delivery of electric engines is to blame for production delays. This is due to the recent strike at the Audi plant in Györ (Hungary), where the engines are produced.

     Consequences
     The plant is running 6 hours a day instead of 8 to match production to parts availability. But soon, the plant will go to a 4-day working week, leading to one day of technical unemployment.

     Delivery times for the e-tron have gone up by 2 months to 6 to 7 months. "Not an exceptional waiting time for an all-new Audi", says Audi's spokesperson in Belgium, Sofie Luyckx. During the Brussels Motor Show in January, delivery times of 4 to 5 months were assumed. It is not clear if the 2 additional months are due to production capacity or high demand (up 15%).
     http://brusselstimes.com/brussels/15...own-production

     Comment


      Carbuzzilla viittaus/asia-virheitä julkaisussaan, vaikka heillä linkki alkuperäiseen julkaisuun. Enpä ollut itsekään huomannut tuota ekalla lukaisulla.

      Comment


       Nyt sain vihdoin tämän auton pihaan ja sillä tullut vähän yli 1000km ajettua ja tässä jotain tietoja ja kokemuksia siitä.
       Auton tilasin tammikuun lopulla ennakkotilauksena pitkän pohdinnan jälkeen, kun silloin ei vielä koeajo autoja ollut. Ainut mistä pikkasen enemmän sai tietoja oli Youtube videot jossa autoa oli koeajettu ja näki millainen se oikeasti oli. Toimitusaika oli aika tarkalleen 6kk tilauksesta.
       Auto on kyllä ollut ihan sellainen minkä käsityksen siitä saikin eikä mitään ihme yllätyksiä ole tullut eteen. Todella hyvä ajaa myös hiekkatiellä vaikka painoa on tähän kokoluokkaan aikakin riittävästä. Painopiste senverran alhaalla, että ei kallistele mutkissa mitenkään ihmeellisesti. Rauhallinen, hiljainen ja hyvä ajaa kyllä joka pinnalla.

       Kulutus on ollut 22-24kwh matka-ajossa joka ei minusta nyt ihan virheen paha ole. Kaupungissa vähemmän tullut ajettua ja siinä nyt kulutus ollut 25-29kwh.
       Lataukseen olen käyttänyt 3-vaihe 16A voimavirtapistorasiaan mökillä ja duunissa 11kw tai 50 kw latureita. Muuten toiminut ok. paitsi kerran K-latauksen 50kw laturi ei halunnut ladata autoa. Latauspiuhan uudelleen kytkentä poisti ongelman ja sen jälkeen kun sai silläkin laturilla ladattua.

       Uusi MMI vai miksi sitä nyt sanotaankaan vaatii kyllä pikku opettelun, jos sitä ei ole ennen käyttänyt. Menut on ihan loogisia kun ne pari kertaa käy läpi niin muistaa mikä on missäkin. Jos MMI asettaa kieleksi Suomi, niin navigaattorin puhe on sekaisin ainakin kolmea eri kieltä. Jos reitin opastusta tarvitsee kandee suosiolla valita Englanti MMI kieleksi.
       Otin autoon virtuaaliset peilit ja pikku peruutusharjoitukset on paikallaan näiden kanssa ennekun niihin tottuu. Nyt kun enemmän ajanut osaa katsoa oikeaan paikkaan missä näytöt on ovissa.

       Kokonaisuutena auto on kyllä sisältä ja ulkoa varmaa audia eikä siitä ole yritetty tehdä mitään avaruusalusta mistä itse pidän. Osan mielestä se on varmasti vanhanaikaista :)
       Attached Files
       Viimeksi muokannut jupe; 14.8.2019, 20:47.

       Comment


       • Onko tuo vähän raskaan näköinen noilla korinvärisillä helmoilla? Olisi vissiin saanut muovilla tai kontrastivärilläkin. No makuasioita. Tapahtuuko näiden latausten maksu puhelimen sovelluksilla vai miten? Ja pitääkö joka palveluntarjoajalle olla oma sovellus?

        Comment


         Juu normi mallissa ne olisi ollut muovilla ja Advanced mallissa olisi saanut myös kontrastivärillä. Itse otin korinvärillä, kun en halunnut auton näyttävän allroadilta yms.
         Latauksiin on tosiaan jokaiseen oma puhelimen sovellus tai sitten rfid lätkä. 7 eri "operaattorin" sovellusta ja lätkää olen saanut kerättyä, niin niillä pitäisi onnistua lataukset. Tuossa ei ole kyllä mitään järkeä miksi näitä pitää olla näin paljon eikä yhdellä sovelluksella saisi kaikkia latauspömpeleitä toimii.

         Comment


         • Alkuperäinen kirjoittaja jupe Näytä viesti
          Jos MMI asettaa kieleksi Suomi, niin navigaattorin puhe on sekaisin ainakin kolmea eri kieltä. Jos reitin opastusta tarvitsee kandee suosiolla valita Englanti MMI kieleksi.
          Kokeile käyttää koko auto englanninkielellä ja sitten takaisin suomenkielelle. Autossa kun ei ole suomenkielistä navikieltä niin järjestelmä yrittää opastaa saksan- ja englanninkielen sekoituksella. Tuon sinksauksen pitäisi auttaa tuohon bugiin.

          Comment
           No hitto tämähän auttoi ja nyt navi opastaa Englanniksi. Kiitos tästä vinkistä.
           Viimeksi muokannut Killeri; 13.8.2019, 22:53. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

           Comment


           • Onko kenelläkään tietoo saako etroniin jälkiasennettua 22 kW sisäisen laturin? Nyt ainakin minun autoon tuli otettua 11 kw AC laturi ja matkalla harmittaa kun kaikissa paikkaa ei ole tarjolla DC-laturia. Melkein kaikki ilmaiset latauspistet ovat myös AC-latureita.

            Comment


             Ei onnistu näihin ensimmäisiin versioihin jälkiasennus asennus ainakaan K Caaran mukaan. Olisin ottanut sen jo uutena, mutta ei ollut silloin mahdollista.

             Comment


              Tälläinen artikkeli tuli vastaan: Audi Upgrades e-tron's Efficiency And Range
              https://insideevs.com/news/384945/au...iciency-range/

              Tuleekohan olemassaoleviin autoihin jotain akun/softan optimointia kanssa ?

              Comment


              • Tuota päivitystä ei valitettavasti tehdä jo olemassaoleviin autoihin, koska auto ei olisi tällöin tyyppihyväksynnän mukainen.
               Viimeksi muokannut Killeri; 9.12.2019, 19:01. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

               Comment


                Jos softan muutoksen jälkeen auto pitää tyyppihyväksyttää uudelleen jossa akun kapasiteettia nostetaan, niin miten Tesla tämän tekee? Tekeekö ne tyyppihyväksynnän aina jokaiseen autoon uudelleen?

                Comment


                • Sepä se!
                 Erona tässä on se, että Tesla ei ole jäänyt kiinni päästöhuijauksesta. Audi toimii nykyään ”by the book”.

                 Teslan toiminta on näiden etäpäivitysten suhteen vähän kyseenalainen.

                 Comment


                 • Sivuaa tuota e-Tron vs. Teslaa, joten laitanpa linkin jakoon, e-Tron myy nyt Norjassa kuin häkä (toki tätä reilusti Norjassa subventoidaan), kun samalla Teslan myynti sakkaa: Tesla sales collapse in Norway, Audi e-tron takes the lead

                  https://www.wheelsjoint.com/tesla-sa...MAPiaIpG9JGQVo

                  Comment


                   Joo onhan se selvää, kun näitä oikeita laatuautoja alkaa tulla markkinoille, niin alkaa ne kiinnostaa sähköautoilijoita. Silloin ei enää se "voimalinja" kumoa kaikkea :)

                   Comment


                   • Kävin Paimion Ionity asemalla kellottamassa 151kW lataustehon e-tronilla.
                    25 minuutin latauksella tuli 53,8kWh virtaa akkuun, ei pahan hintaista suurteholatausta kun koko lysti maksoi vain 8 euroa.

                    Comment


                    • Kävin itsekin muutama viikko sitten kyseisellä asemalla e-tronilla testaamassa Ionityn lataustehon tuohon 8 euron hintaan.

                     Tänään hinta onkin sitten hieman eri. Hinnoittelu muuttui 11.3.2020 alkaen.

                     Normihinnalla lataus tulee maksamaan 0,79€/kWh eli 53,8kWh * 0,79€ = 42,5€. Eli kannattaa ladata jossain muualla ;) Ja jotta ei olisi epäselvää niin nähtävästi K-lataus tunnuksella hinnoittelu on 0,95€/minuutti eli 25 min. * 0,95€ = 23,75€.

                     Audin oman latauspalvelun kautta hinta on 0,31€/kWh mikäli valitsee "transit" option. Ei tuokaan halpaa ole 53,8kWh * 0,31€ = 16,7€. Varsinkaan kun kuukausimaksu tuossa on 17,95€. Tosin kuukausimaksun saa uusi e-tron omistaja vuodeksi pois.

                     Vertailun vuoksi Fortumin Lohjalla oleva 150 kW laturin hinnoittelu on 0,50€/minuutti. Siellä lataaminen tulee lyhyellä matematiikalla maksamaan 25 min. * 0,50€ = 12,5€.
                     Viimeksi muokannut Shadow; 11.3.2020, 14:17.

                     Comment


                      Kenelleköhän tuollainen 0,79€/kwh hinnoittelu on kohdennettu? Se kattaa toki aseman kulut ja tuottaa vielä voittoa mutta on vähän suolainen hinta kyllä keksitty eikä jää enää bensalla ajoa halvemmaksi. Riittääkö tuolla hinnalla muka oikeasti lataajia?

                      Comment


                       Se on kohdennettu niille joilla on tarvis päästä oikeasti nopeasti taittamaan matkaa eikä oo halua puputtaa hesemättöä puoltapäivää latausta odotellen...

                       Comment


                        No silloinhan se olis entistä enemmän bensan tai dieselin paikka. Toki jos ostaa 100k€ auton niin tuskin se ajamisen hintakaan ihan viimeisistä pennosista on kiinni, näin ite kun kaiken merkittävin syy ajaa sähöllä olis ehdottomasti kustannushyöty niin en näe oikein mielekkäänä maksaa sähköstä 6x sen verran mitä sen lataaminen vaikka kotona maksaisi. Hyvähän se on että pystytetään noita tehokkaampiakin latausasemia ja jos vielä käyttäjiä riittää niin että asemanpitäjä saa omansa pois niin mikäs siinä.

                        Comment


                         Onhan kahvikin kalliimpaa kahvilasta ostettuna entä kotona keitettynä ja silti sitä menee päivässä melkoisen monta litraa kahviloista. Ei tuollaisen tehokkaan latausaseman pystytys, ylläpito tai käyttö ole mitenkään edullista ja sillä pitäisi vielä bisnestä tehdä eli väkisillä sille lataukselle tulee hintaa. Ja ite ainakin silloin kun on oikeasti menossa olen kyllä valmis maksamaan tuollaisen hinnan että pääsee laturille jonottamatta eikä tarvi tuntitolkulla odottaa latauksen valmistumista.

                         Comment


                          e-tron S julkaistu: https://www.evo.co.uk/audi/audi-e-tr...ealed-pictures

                          Tykkään kyllä ulkonäöstä, suorituskyky voisi tietty olla suhteessa Taycaniin ja Tesloihin vielä parempi. Mutta ei huono: Peukku.

                          Comment


                           Olikos tuosta hinta-arvioita jossain?

                           Comment


                            Olisko se engelsmannilla ollut about 20k€ enemmän kuin "perus" e-tron.

                            Comment


                            • Hommattiin vaimolle E-tron sportback 50 eli pienellä 64kw akustolla. Kotiin pääsulake vaihto 3x35A ja laturiksi Webasto pure 11/22kw ja laturi aseteltiin 22kw teholle. Ihmeteltiin sähkärin kanssa kun auto ilmoittaa että latausteho on 10kw. Audilta selvisi eilen että E-tron ei ota vaihtovirta latureista kuin 11kw eli 22kw latureista auto ottaa vain 11kw. Ihmettelin tuota kun ei missään asiaa ole minusta mainittu.
                             Audin myyjän mukaan Audilta on tulossa päivitys asiaan eli jossain vaiheessa myös 22kw lataus onnistuu, no tuskin noihin "vanhoihin" malleihin. 150kw tasavirta laturia olen käyttänyt ja sieltä tulee maksimissaan läpi 120kw. 50kw lataus myös ok mutta nuo tasavirta latureita.

                             No itse auto on kyllä loistava eli ajettavuus jne. kohdallaan range about 250-270km ollut tällä hetkellä ja riittää meille kauppakassille.

                             Comment


                             • e-tron:ssa on vakiona 11kW sisäinen latauri eli OBC (on board charger), lisävarusteena noihin tulee saataville toinen OBC jolloin AC latausteho on max. 22kW.
                              Vakiovarusteinen Compact -latauslaite tukee 11kW lataustehoa (AC) ja Mode 3 kaapeli 22kW lataustehoa.
                              Lisävarusteeksi tulee lähiaikoina saataville myös älykäs Connect -latauslaite, joka tukee 22kW AC latausta.

                              Comment

                              Working...
                              X