Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

AdBlue

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • hopsis: itsellä Q5 2018 2.0TDi (Euroclass 6). Ihmettelin itse jo kesällä samaa. Kun auton sammuttaa ja hyppää ulos ja kävelee takakontin luo, kuului selvä pärisevä ääni, jota ihmettelin pitkän aikaa mistä johtuu. No, oletin että on normaalia. Syttyi tuossa joitain viikkoja sitten adblue häiriövalo (se pakokaasujen valvontajärjestelmän keltainen vikavalo). Meni auto korjaamolle ja tuomio oli että Adblue kiteet tuhonneet pumpun. Meni säiliö pumppuineen kaikkineen uusiksi. Oli toki vakuutusturva otettu auton oston yhteydessä. Ei korvannut adblueen liittyviä ongelmia tietenkään. Osien uusinta maksoi 4118€ ja rapiat omasta lompakosta. Nyt uusitun säiliö-pumppusysteemin jälkeen en ole enää kuullut autosta vastaavaa pärinää. En nyt halua huolestuttaa, mutta kannattanee tarkistuttaa. Olisko kiteet tukkimassa pumppua ja pumppu huutaa hoosiannaa aina auton sammuttamisen jälkeen?

    Comment


    • Alkuperäinen kirjoittaja VilleP Näytä viesti
      Tankin tasoanturia herjaa.
      Itsellä 2017 A4ssa hajosi ohjainlaite joulukuun alussa ja vaihdettiin uuteen (1300eur), joulun alla syttyi sitten moottorin varoitusvalo ja tänään auto marmorilla -> ad blue säiliön anturi rikki. Ja koska on saatavilla vaan "uuden mallin" säiliötä niin tietenkään tuo joulukuun alussa vaihdettu ohjainlaite ei toimi sen kanssa vaan pitää sekin vaihtaa -> arvio 3100eur :/

      Suostuisivat kuulemma vaihtamaan esim purkuosa säiliön jos jostain löydän sellaisen mikä toimii nykyisen ohjainlaitteen kanssa. Onko kokemuksia tuollaisesta kuviosta / mitä mahdollisesti maksaisi?
      Viimeksi muokannut Killeri; 2.1.2024, 12:49. Perustelu: Lainaus lisätty.

      Comment


        EU kun haluaa uhrata aikaa kaiken maailman direktiiveihin, kuten kiinni pysyviin muovikorkkeihin, niin miksi se ei pysty määrittelemään direktiiviä päästölaitteistojen kunnossapitoon vastuuta valmistajille? Alkaisi varmaan kestämään, jos valmistajan vastuu olisi luokkaa 10 vuotta tai 300tkm. Nimittäin noi osat on järjettömän kalliita ja niitä menee aivan kaikista merkeistä jatkuvasti.

        Comment


          Ohjauslaite näyttäisi netti-etkan mukaan vaihtuneen 4M0907355E --> 4M0907355H

          E. Siis tuossa yo A4:ssa

          Comment


          • Mulla on kuulemma B loppuinen tuo ohjainlaite ja tosiaan uusi säiliö vaatii tuon H loppuisen. Eli pitäisi löytää säiliö mikä toimii B loppuisen kanssa. Valitettavasti eivät pystyneet antamaan tarkkaa koodia kun ei kuulemma näy testeriltä eikä niiden systeemeistä.

            ​​​​​​Yksi vaihtoehto olisi katsoa nykyisen säiliön koodi ja yrittää metsästää sellaista suunnilleen samanikäisestä purkuautosta. Osaako joku sanoa missä tuo säiliö tarkalleen on / miten siihen pääsee käsiksi ja näkyykö koodi säiliön pohjasta eli ilman että itse säiliötä arvitsee irroitella?
            Viimeksi muokannut jjaaskel; 2.1.2024, 19:17.

            Comment


            • Jeps, eli ei taida järjestelmän uusiminenkaan tätä adblue-järjestelmän toimintaa taata kovin pitkäksi aikaa. Sain eilen auton takaisin K-autolta, B9 A4:seen vaihdettiin säiliö+pumppu-kokonaisuus sekä ohjainyksikkö, ja vika poistui. Tänään vika palasi. Mukavasti kilometrit rajoittui taas tuhanteen, eli eipä autolla taas oikein mitään tee. Pakkasten takia tuntuu olevan joka paikka tukossa, joten korjausajat tuntuu menevän tulevaisuuteen. Kummastuttaa kyllä myös espoolaisten mielenkiinto omaa työtään kohtaan, kun heti uusineen vian korjaaminen ei tunnu kiinnostavan...

              Ilmeisesti ainakin joissain malleissa vikoja on ollut myös systeemin letkuissa ja putkissa, mutta B9:stä näitä ei ole sattunut silmään.

              Comment


                No seuraavaksi pestään nox-anturi tai vaihdetaan uuteen. Sano niille, että varmasti laittavat sen tiivisti kiinni paikalleen. Nimimerkillä ihan riittävästi adblue ongelmien takia autoa merkkihuollossa käyttäneenä. Tiedä vaikka minulla olisi ainoa goodwillinä vaihdettu scr katti, tosin volkkarissa.
                Systeemi on yksinkertainen, mutta niin helkutin herkkä kaikille vuodoille yms.
                Luotettavista lähteistä kerrotaan, että noita adblue ongelmia on ihan kaikissa merkeissä ja niitä korjaillaan jatkuvasti. Ja että se tavara kun mene kiteeksi niin vesi liuottaa sen.
                Viimeksi muokannut Puuhapete; 4.1.2024, 10:19.

                Comment


                • Nyt meni mielenkiintoiseksi.

                  Lueskelin eilen tätä, ja tarkastinpa sitten äsken sulakkeet. Sieltä löytyi todella rapsakassa kunnossa oleva sulake, joka vaihtamalla poisti ensin herjaviestin ja lyhyen lenkin jälkeen myös merkkivalon. Ohjekirjan mukaan molemmat takakontin sulakeboksissa olevat sulakkeet ovat AdBluen lämmityksen sulakkeita. Sulake vaikuttaa ihan orkkikselle, ja tiedossa ei ole, että sulakkeita olisi merkkiliikkeessä edes kummemmin tarkasteltu. Eli parhaassa tapauksessa paljon toimivaa osaa vaihdettu tässä vaiheessa aivan turhaan. Katsotaan mitä marmorilla tästä ollaan mieltä...

                  ts. Jos järjestelmäsi vikaantuu niin tarkasta sulakkeet, varsinkin pakkasilla.

                  Comment


                  • Vaihdoinpa piruuttaan aamulla noi 2 adblue sulaketta vaikka päällisinpuolin näyttivät oklta. Töistä lähtiessä ajamaan kotiin moottorin varoitusvalo sit sammuikin. Eli aika pistää tää paskaläjä myyntiin :D

                    Ei vaan, katotaan miten käy..

                    Comment


                    • No se oli lyhyt ilo, tänään taas syttyi moottorin varoitusvalo:/

                      Comment


                      • Onko kellään kokemusta Adblue lisäaineesta esim. https://www.ikh.fi/fi/adblue-laittei...50ml-kent86864 ? Toinen kysymys, mikäs on helpoin tapa tyhjentää säiliö vanhasta adblue-aineesta auto on Audi A4 Allroad 2.0 tdi -17?

                        Comment


                        • Tuli laitettua lisäainetta mutta kokemusta ei vielä ole kun vaihdoin sähköautoon.

                          https://www.bardahlshop.com/Bardahl-OptiBlue/3158

                          Jos jotain kiinnostaa niin melkein täyden pullon saa hakea multa ilmaiseksi (Lempää - Tampere).

                          Comment


                            Onko VAG saanut 2020-luvulla mitään merkittäviä teknisiä parannuksia AdBlue-järjestelmiin niin etteivät olisi ihan niin vikaherkkiä mm. pakkaselle vai johtuuko nämä ongelmat pitkälti siitä että koko konsepti (adblue) on huono ja vikaantuu ennemmin tai myöhemmin? Ainakin ketjussa olevat ongelmatapaukset on pitkälti 2010-luvun autoissa.

                            Pohdinnassa on ollut käytetyn 2020-> 2.0TDI Tiguanin (joo VW mutta samat moottorikoodit Audeissa) osto ja nyt mietin että onko adblue-ongelmat odotettavissa ennemmin tai myöhemmin. Kustannuksena kuitenkin merkittävä kun tässäkin ketjussa on ihan taannoin raportoitu jopa 4000 euron korjauskuluja.

                            Comment


                              Aika uusia mersuja, ooppeleita ja bemareita on koko ajan pajalla samojen adblue-, egr-, dpf-, nox-anturi ja scr-kattien vikojen takia. En pidättäisi hengitystäni että samat romut toimisi Audissa tai Volkkarissa yhtään sen paremmin.

                              Comment


                                Korjaaminen ei ole isotöistä, mutta ne komponentit siinä systeemissä riistohinnoiteltuja. Esim volkkarin NOX anturi orggiksena on jotain tonnin luokkaa. Kuka tietää toimiiko tuo systeemi muulla edes samalla tasolla jollain tarvikkeella.

                                Comment


                                • Ilmeisesti Nox anturiin on mahdollista vaihtaa se anturikärki johtoinen ja käyttää vanhaa yksikköä. Kolvailuhommia. Tällainen tuli jossain facebook-ryhmässä vastaan (anturiosan hinta luokkaa 200€). Ihan vain jos joku haluaa jatko selvitellä aihetta.

                                  Comment


                                    Mutta mikä siinä anturiosassa edelleen maksaa sen 200e? Niitä antureitahan on tehty miljoonia, eli on massatuote.

                                    Comment


                                      No puolet tai enemmän "massatuotteista" on 24-volttisia... tämän lisäksi lämmönkestävät materiaalit, kuten anturi-boxin elektroniikka ei ole ihan ilmaista.

                                      Comment


                                      • Alkuperäinen kirjoittaja jjaaskel Näytä viesti
                                        Mulla on kuulemma B loppuinen tuo ohjainlaite ja tosiaan uusi säiliö vaatii tuon H loppuisen. Eli pitäisi löytää säiliö mikä toimii B loppuisen kanssa. Valitettavasti eivät pystyneet antamaan tarkkaa koodia kun ei kuulemma näy testeriltä eikä niiden systeemeistä.

                                        ​​​​​​Yksi vaihtoehto olisi katsoa nykyisen säiliön koodi ja yrittää metsästää sellaista suunnilleen samanikäisestä purkuautosta. Osaako joku sanoa missä tuo säiliö tarkalleen on / miten siihen pääsee käsiksi ja näkyykö koodi säiliön pohjasta eli ilman että itse säiliötä arvitsee irroitella?
                                        No niin, pääsyin sitten uusimaan sekä säiliön että ohjainlaitteen uutena, autolla kun kuitenkin ajettu vasta 140t eikä oikein hinkuja vaihtaakaan..lompakko kyllä repesi pahasti :/
                                        Viimeksi muokannut jjaaskel; 2.2.2024, 18:35.

                                        Comment


                                        • Alkuperäinen kirjoittaja Simopanssi Näytä viesti
                                          Nyt meni mielenkiintoiseksi.

                                          Lueskelin eilen tätä, ja tarkastinpa sitten äsken sulakkeet. Sieltä löytyi todella rapsakassa kunnossa oleva sulake, joka vaihtamalla poisti ensin herjaviestin ja lyhyen lenkin jälkeen myös merkkivalon. Ohjekirjan mukaan molemmat takakontin sulakeboksissa olevat sulakkeet ovat AdBluen lämmityksen sulakkeita. Sulake vaikuttaa ihan orkkikselle, ja tiedossa ei ole, että sulakkeita olisi merkkiliikkeessä edes kummemmin tarkasteltu. Eli parhaassa tapauksessa paljon toimivaa osaa vaihdettu tässä vaiheessa aivan turhaan. Katsotaan mitä marmorilla tästä ollaan mieltä...

                                          ts. Jos järjestelmäsi vikaantuu niin tarkasta sulakkeet, varsinkin pakkasilla.

                                          Tosiaan tähän palaten, niin vika oli hapettuneessa ohjainboksissa, mutta sulakkeet irti ottamalla saa aina sen 1000km "lisäajoaikaa", jos on pumppuvikaa, ohjainlaitevikaa tms. Toki pidemmän päälle asia kannattaa korjata ja tässä se korjaantu boksin vaihdolla ehjään, ja sit sen jälkeen noiden sulakkeiden pinnien suoristuksella. Meillä ei myöskään tarvinu vaihtaa muuta sen boksin kanssa samalla, en tie asiasta sen enempää, muutakun korjaamolla se koodattiin autoon ja tyyppi tilas sen jostain ulkomailta sopivana kyseiseen autoon. 4M0 907 355B tällä osanumerolla. Et ei laitettu sitä "uudistettua" versiota.

                                          Comment


                                            Tiedoksi

                                            Audilla on Laadunparannuskampanja S405 krit. 00, 01, 02, 03. Sisältää AdBlu-järjestelmän päivityksen ja nesteen lisäyksen. 3 täyttökertaa ilmaiseksi (kysyin chatissa mikä tää on). En tiedä mitä kaikkia autoja koskee, ainakin mulle antoi tälläisen tarjolle kun varasin huoltoa. Oma kulkine A6 C6 (2015) 3.0TDI CRTD

                                            Comment


                                            • Alkuperäinen kirjoittaja Txtrx Näytä viesti
                                              Kiitos kaikille ketjuun kirjoittaneille, näillä ohjeilla löysin myös omasta Audi A4 2.0 2016 170tkm dieselistäni keltaisen jakoavaimen adblue hälytykseen ratkaisun.

                                              Omassa kulkineessa vika alkoi välittömästi pesukadun tehopesun jälkeen. Autocom diagnostiikkamokkula näytti mm. vikakoodia P208D00 ym. pelkistimen hälyjä. Päättelin tästä että adblue ohjainkortti 4M0 907 355 B on mennyt vikatilaan, tilasin pienellä riskillä kortista D-version hollannista ~100€, Suomessa pyynti samasta oli 1100€. Muutamaa päivää myöhemmin laitoin kortin paikalleen ja nollasin vikakoodit ja tehtiin niin sanottu "pelkistimen sopeutus". Ihmetys oli suuri, koska vaikka vikakoodeja ei näkynyt, niin keltainen jakoavain häly ei poistunut, useista käynnistyksistä yms. huolimatta. Vasta kun autolla ajoi pienen testilenkin hälytys poistui. Mutta siis voin vahvistaa että D-versio kävi B-version tilalle.

                                              Alla kuva kortin vaurioista ja vuotokohdasta, uskaltaisin väittää että tästä tulee tyyppivika. Alla olevassa kuvassa tarrassa on reikä tökättyäni sitä ruuvarilla, kun en sitä lian alta meinannut löytää:

                                              Click image for larger version

Name:	20230211_213136.jpg
Views:	2396
Size:	178,3 Kt
ID:	1952951

                                              Click image for larger version

Name:	20230211_213158.jpg
Views:	2411
Size:	193,4 Kt
ID:	1952950


                                              Omassa autossa ei ole muita ongelmia ollut, niin ei ole tullut hankittua noita diagnostiikkamokkuloita ennen tätä. Nyt tilasin OBDelevenin, osaako joku kertoa saako siitä tuollaisen tekstitiedoston hälytyksestä niin kuin monet olivat laittaneet ongelmakuvauksen lisätiedoksi? Näytti olevan paljon tietoa ja tiiviissä paketissa.
                                              Miltä sivustolta hollannista tilasit ~100€ hintaan D-version?
                                              Tai onko vinkata muuta sivustoa mistä saisi D-versio järkihintaan?
                                              Itsellä viime viikolla adblue meni vikatilaan ja antoi vikakoodin P21CA00. Koitan vielä avata ohjainkortin ja katso auttaako hapettuman puhdistus mitään.

                                              Comment


                                                Audi Q5 2.0 tdi -18: Tammikuun lopusta on tuo keltainen AdBlue 1000km & kiintoavaimen kuva vaivannut. Menee aina aika nopeasti pois mutta kyllähän tälle asialle pitää jotakin tehdä. Merkkihuolto tutki tilannetta ja totesi, että vikakoodeja on liikaa ja että Adbluesäiliö kaikkineen pitäisi vaihtaa. Erittäin kallis lysti, kuten tiedetään...

                                                Sen verran vääriin ja liioiteltuihin diagnooseihin olen törmännyt vuosien varrella, että halusin lisää selvyyttä tähän ongelmaan. OBDeleven meni hankintaan ja sillä on luettu koodeja. Tilanne on seuraava:

                                                Virheilmoitukseen on aina liittynyt seuraava koodi (eikä viimeisen kuukauden aikana ole ilmestynyt muita Adblue-virhekoodeja):
                                                P204D00 - Reductant Pressure Sensor Circuit High

                                                Tammikuun puolessa välissä (pakkasta...) oli myös
                                                P20BC00 - Reductant Heater "A" Control Circuit High

                                                ja muutama päivä ennen kuin ensimmäinen P204D00 tapahtui:
                                                P20E800 - Reductant Pressure Too Low

                                                Google löytää huonosti P204D. Olisiko kellään kokemusta vastaavista koodeista? Voisikohan ratkaisu pääongelmaan olla paineanturin (80A131225) vaihto? Toinen vaihtoehto on ehkä vika ohjainlaitteessa.

                                                Comment


                                                • Kaikki vikakoodit löytyy [VCDS]:

                                                  P204D00
                                                  [J880]
                                                  65805 - Reductant Pressure Sensor Circuit
                                                  P204D 00 [008] - Short to Plus
                                                  [SCR_Pressure_sensor_Shortcut_to_actuator]
                                                  Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear
                                                  [Moottorin ohjainlaite]
                                                  16921 - Reductant Pressure Sensor Circuit
                                                  P204D 00 [036] - Short to Plus
                                                  Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear

                                                  P20BC00
                                                  [J880]
                                                  262413 - Control Circuit for Reductant Heating 1
                                                  P20BC 00 [008] - Short to Plus
                                                  [SCR_Tank_Heater_Shortcut_to_actuator]
                                                  Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear
                                                  [Moottorin ohjainlaite]
                                                  16932 - Control Circuit for Reductant Heating 1
                                                  P20BC 00 [039] - Short to Plus
                                                  Not Confirmed - Tested Since Memory Clear

                                                  P20E800
                                                  [Moottorin ohjainlaite]
                                                  9645 - Reductant
                                                  P20E8 00 [237] - Pressure too Low
                                                  MIL ON - Confirmed - Tested Since Memory Clear

                                                  F mallin ohjainlaite on poistunut varaosavalikoimasta n.04/2023. Ja Korvautunut K mallin ohjainlaitteella, jolloin vaihtoon menee myös säiliö ja syöttöyksikkö. Maailmalla hinnat vähän kohtuullisemmat..

                                                  https://ifinterface.com/page/page3.php?lnid=2

                                                  Sattuneesta syystä minulla on ylimääräisenä F mallin osia, ohjainlaite (ebaysta), säiliö, syöttöyksikkö, jollakin vialla, ehkä olisi vielä korjattavissa?? (Nyt kuluttajariitalautakunnassa, niin en viitsi enempää kommentoida)

                                                  Comment


                                                  • Minunkin vuosimallin 2018 Audi A5 valittaa nyt AdBlue-vikaa.

                                                    1000 km ajomatka on alkanut alusta kahdesti, kun olen lisännyt AdBlueta. Onkohan kyseessä vuoto?

                                                    Olisiko Espoon seudulla ystävällistä henkilöä, joka voisi lukea autosta vikakoodit ja auttaisi paikantamaan vikaa?

                                                    Huonon taloudellisen tilanteen takia en harkitse huoltoon vientiä. Tiedustelin Audin merkkihuollon hintaa ja pelkkä vian etsintä kustantaisi 255 €. Tyrkyttivät K-auton huoltotiliä…

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X