Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Jonkin ajan kuluttua tajusi ottaa hieman turvaväliä ja annoin hänelle tilaa mennä ohi... kyllä hän vielä tuli eteeni jarruttelemaan mielenosoituksena.
  Niinpä tietysti. Mihin on kadonnut se yleinen kohteliaisuus liikenteessä? Tulee kiva fiilis, kun ohittaja heilauttaa räpylää, kun antaa tietä jne. Eikö autokouluissa jonneille opeteta enää yleisiä käyttäytymismalleja liikenteessä? Tuollainen hanurissa roikkuminen ei ole se oikea tapa kertoa ohitusaikeesta varsinkin, jos ohitettava ajaa nopeusrajoituksen sallimaa maksimia.

  Comment


   Joillakin mopoilijoilla on ärsyttävä tapa tulla aivan takapuskuriin kiinni, jos heidän mielestään rajoitusten mukaan ajava auto kulkee liian hitaasti yleensä 40-50 rajoitusalueilla. Minusta tuo on enemmän itsesuojeluvaiston puutetta. Tiedän, että jotkin saataisivat käyttää pissapoikaa reilusti molemmille laseille, kun lasitkin ovat niin likaiset, köh köh.

   Comment
    Meidän kylän mopoilijat eivät enää aja takapuskurissani kiinni...
    Viimeksi muokannut Killeri; 3.9.2019, 19:24. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

    Comment


     Otitko puskurin pois?

     Comment


      Ehkä he eivät arvosta ihan ilmaiseksi tarjoamaani naamanpesua.

      Comment


       Dodge Challenger SRT rekkarilla G2 HELL antoi vähän vetoapuja tänään moottoritiellä. Sinne se hävisi kuitenkin horisonttiin, muttei mitenkään aivan kovalla kaulalla

       Comment


        Turunväylällä oli varoitus "Eläimiä tiellä" . En kyllä havainnut muuta kuin me samat apinat ja siat mitä siellä on joka päivä

        Comment


         Lasinpesijöitä näkee "mopoillessa" paljonkin. Omasta mielestä tehokkaan auton omistajat kokevat ilmeisesti suureksi häpäisyksi, jos sattuu kiihdyttämään sen huippunopean auton perässä tai jopa ajaa kantaan. Passatilla ajaessa en ole kokenut samaa. Vissiin häpeä on liian suuri lasinpesuun.

         Comment


          Ehkä ne kaikki vain arvostavat maailman nopeinta Passattia.

          Comment


           Alkuperäinen kirjoittaja HiTec Näytä viesti
           Dodge Challenger SRT rekkarilla G2 HELL antoi vähän vetoapuja tänään moottoritiellä. Sinne se hävisi kuitenkin horisonttiin, muttei mitenkään aivan kovalla kaulalla
           Normi SRT on aika kesy, kuitenkin pitkälle 2 tonnin painonen malmikasa. Demon tai hellcat onkin jo sitten aika ripeitä suoralla.

           Comment


            Ajelin eilen valkoisen tuoreen 300-sarjan baijerilaisen perässä pitkän tovin. Ei muuten käyttänyt vilkkua kertaakaan tuona aikana vaikka kymmenkuta kertaa tarvetta sille olisi ollut. Terveiset vaan sille blondille joka Espoon Kolkekannaksentieltä liikkeelle lähti. Jos ei vilkut olleet rikki niin opettele ajamaan tai edes ryhmittymään sille puolelle tietä mihin risteyksestä meinaat kääntyä :/

            Comment


             Alkuperäinen kirjoittaja Hannnu Näytä viesti

             Normi SRT on aika kesy, kuitenkin pitkälle 2 tonnin painonen malmikasa. Demon tai hellcat onkin jo sitten aika ripeitä suoralla.
             Niin mitä tarkoittaa kesy tässä yhteydessä, vajaa 5s 0-100 aikaa? :D

             Comment


              Tässä nyt ilmeisen tarkoituksellisesti ymmärretään väärin termi mopoilija. Minun ja erään toisen postauksessa nimenomaan puhuttiin mopoilijoista, siis niistä jotka ajavat mopolla 15 ikävuodesta alkaen. Meidän kylällä nämä terrorisoi asioikseen kaikkia muita tiellä liikkujia. Jos nyt ajan 40 rajoituksella todellista noin 5 km/h yli, niin nämähän ajavat ihan takapuskuriin kiinni, koputtelevat autoon jne. ja ne joilla on enemmän kulkua, painelevat ohi ja jäävät eteen hidastelemaan. Näihin sellainen lempeä naamanpesu on ollut tehokas lääke. Hormonimyrskyn kourissa sätkiviä teinipoikia joskus vain pitää jäähdyttää kun he menevät liian pitkälle.

              Mitä tulee ylipäätään 2-pyöräisellä auton takapuskurissa ajamiseen, oli takana mopo tai moottoripyörä, niin omapa on takantulijan asia ja riski jos vaikka auto joutuu voimakkaasti jarruttamaan ja takanatuleva kolahtaa peräkonttiin. Sattuu varmasti sitä joka takana tötöili, mutta mitäpä se minua haittaa. Tampereen ohitustiellä näkee kyllä mottoripyöräilijöiltä sellaisia suorituksia, että välillä epäilen ovatko he käyneet koskaan autokoulua. Kahdella kaistalla menevien autojen ohin mennään sekä vasemman että oikean pientareen puolelta ja välillä keskeltäkin. Itse pidän sitä jonkin sortin tyhmyytenä kun liikenne usein etenee noin 100 km/h vauhtia.

              Minä en ole kokenut tarpeelliseksi osoittaa mieltä millään tavalla moottoripyöräilijöille riippumatta siitä miten he käyttäytyvät. Darwin kyllä omansa korjaa pois, sen olen ihan omin silmin nähnyt. Eikä se näky ole kaunista katsella.

              Comment


               Kojelautakameran osto vissiin edessä, kun joku hyvin kiukkuinen rouvashenkilö meinas tahallaan ajaa keulaan ja jäi vielä protestiksi poikittain tielle, niin että blokkas liikenteen molempiin suuntiin.

               Comment


                Nimenomaan sen ja sellaisen, jossa on kaksi kameraa; toinen taakse. Aamulla jälleen meidän alueen kokoojakadulla, jossa on 40 km/h rajoitus, nuori motoristi ei tyytynyt vajaan 50 km/h nopeuteen, vaan veti oikealle kaartuvassa mutkassa kevarilla ohi. Pieniä koululaisia meni tienvartta kouluun, jalkakäytävällä toki, mutta tämä nuori motoristi ei piitannut edes suojatiellä olevista lapsista. Minulla harvoin läikkyy niin yli, että avaudun Facebookiin, mutta muutama päivä sitten malja tuli täyteen.

                Kotikadulla tuli minua vastaan puolenkymmentä teinipoikaa polkupyörillä, koko kadun leveydeltä. Keskellä tietä ajanut päätti näyttää taitonsa muille, ja nosti etufillarin ilmaan. Joukko tuli kohti eikä heillä ollut aikomustakaan väistää. Keulija tuli etufillari ilmassa suoraan kohti ja oli pakko pysäyttää auto siihen paikkaan. Juuri ennen autoni keulaan törmäystä tämä nuori taituri sai väistettyä sivulle hirveän huutamisen ja noitumisen kera, jota muu porukka säesti. Sain niinsanotusti kuulla kunniani kun en heitä väistänyt. Kotona oli tilanne päällä, en ehtinyt ottaa poikia kiinni ja vähän puhutella. Ei kai someenkaan avautuminen mitään hyödytä, mutta keskustelua se herätti. En ole ainoa joka on meidän perällä joutunut nuoria teidenritareita väistämään. Jos omat lapseni samalla tavalla käyttäytyvät ja itsensä loukkaavat, niin he eivät ainakaan voi sanoa ettenkö olisi puhunut miten pyöräilijä ja jalankulkija tiellä liikkuu ja mitkä ovat heidän oikeudet ja velvollisuudet tienkäyttäjinä. Pahinta tässä kaikessa on se, että lasten vanhemmat itse näyttävät huonoa esimerkkiä, niitä vahinkoja on aika vaikea jälkeen päin korjata.

                Comment


                 Alkuperäinen kirjoittaja Ihmemies Näytä viesti

                 Niin mitä tarkoittaa kesy tässä yhteydessä, vajaa 5s 0-100 aikaa? :D
                 Demon taittaa sen 2.3s ja hellcat 3.7s.

                 Comment


                 • Eilen piti hieman herätellä pitkillä valoilla punaisella B7 avantilla ajellutta Audistia kun tuli suorilla eteen ysitiellä Heinäveden suunnasta. Eikä ollut kysymys siitä että olis ollut 2 kiireistä liikenteessä, itse ajelin rajoituksen mukaan satasta ja tuo autoilija näytti jatkavan samalla n. 80vauhdilla, jolla pyyhälsi liittymästä eteeni.

                  Tarkkana on vaan yritettävä olla näköjään.

                  Comment


                   7:n pintaan Nupurin ST1:n kohdalla Espoossa vastaan tuli valoton ja kilvetön enduropyörä. Kuski näytti olevan nuori kundi.
                   Eikö sen verran ole järkeä päässä että käytettäisiin sentään rekisteröityjä ajoneuvoja liikenteessä. Kyse ei ole siitä että ei jää kiinni vaan mitäs sitten jos jotain sattuu.
                   Ymmärrän tuollaisen käytön jos mennään tiellä joka on esim joku peltotie, mutta tämä oli kuitenkin kantatie 110, jossa tämä oli.

                   Comment


                    Nuorilta kundeilta usein puuttuu elämän myötä tullut kokemus ja sitä myötä usein rajaton usko omaan omnipontenttiuteen, Heille oman käsityksensä mukaan ei kertakaikkiaan voi sattua mitään. Eräs tällainen nuori mies tässä lähistöllä menetti henkensä kesällä törmäämällä mopolla mönkijän kylkeen. Mönkijäkuski oli vilkku päällä kääntymässä vasemmalle eikä voinut edes aavistaa, että takaa tuleva yrittää vasemmalta ohi. Takaa tullut mopoilija joko jätti suuntämerkinannon kokonaan huomioimatta tai sitten uskoi ehtivänsä ohi ennen kuin mönkijä alkaa risteyksessä kääntymään. Näiden virhearviointien seurauksena yksi joutui sairaalaan ja toinen ruumishuoneelle.

                    Comment


                     Noilla samoilla tienoilla on mopoporukka joka kanssa "taiteilee" liikenteessä miten haluavat. Keulivat jne. Saman jutun olen nähnyt kun lähtivät ohittamaan kääntyvää autoa liikenteenjakajan väärältä puolelta. Siinä ei onneksi tapahtunut mitään, kun auton kuljettaja oli hereillä ja vilkaisi kai vielä peiliin ennen kääntymistä.
                     Se on ihme juttu että mopo-onnettomuuksia ei tapahdu enempää tai sitten niistä ei vaan uutisoida. Sen verran järjetöntä porukkaa noilla liikkuu. Tai ainakin se näyttää siltä.

                     Comment


                      Aiheeseen liittyen tämä ikävä tapahtuma viime vuodelta, josta on nyt annettu tuomio;
                      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0...3-78fd4a0ac5ea

                      Tuossa jäi vaan mainitsematta pari asiaa, jotka oli kerrottu eilisen Keskisuomalaisessa: kevarin etu-umpio oli tummennettu kalvolla hyvin tummaksi ja kevarikuskin tilannenopeus oli myös jäänyt selvittämättä.
                      Oikeus päätyi siihen, että kyseessä oli autoilijan yksittäinen havaintovirhe, eikä tietoinen riskinotto. Tämän perusteella autoilija ei syyllistynyt törkeään vaan tavalliseen huolimattomuuteen.

                      Comment


                      • Kyllä niitä mopo-onnettomuuksia tapahtuu huomattavan paljon. Taisi olla vuosittain enemmän kuin polkupyörillä tapahtuvia, vaikka fillareita on huomattavasti enemmän liikenteessä.

                       Comment


                        Todellisten mopo-onnettomuuksien määrää voi vain arvailla. Mitä nyt omaa tuttavapiiriä muistelen, niin mopoilla kaikenlaisia ojaansuistumisia, keulimishavereita ja osumia toisiin mopolijoihin sattui jatkuvasti, eikä noissa mitään pikkunaarmuja kummempaa tullut, niin ei virkavaltaa tai ensihoitoa ikinä paikalla käynyt. Usein ainekset olisi olleet paljon pahempaankin.

                        Comment


                         Minulla on käytössä itselle ihan riittävän tehokas prätkä ja vakio moposkootteri. Skootterilla kun ajelee, niin täytyy oikeasti seurata liikennettä, ettei jää auton alle. Jokainen joka on ajanut nuorena mopolla osaa ehkä ymmärtää nykypoikien ajotyyliä ja varautua siihen. Toki jos setämäisyys on edennyt pahaksi, niin sitten ei ymmärretä. Samoille mopokuskeille oltiin antamassa "kevyt"autot.

                         Comment


                          Ei mulla ole mitään antipatioita mopoja tai tehokkaampia kaksipyöräisiä kohtaan. Varmasti hauskoja laitteita ajaa, ja monessa kaksipyöräisessä on aika siistiä tekniikkaa. Lähinnä tämä minusta oli yleistä avautumista joidenkin mopoilijoiden ajotyylistä, joka setälasien läpi voi näyttää vaaralliselta. Eiköhän tämä aihe ole loppuunkäsitelty.

                          Comment


                           Tämän takia on kiva ajaa 2500kg massaedun turvin etupuskurin alareuna mopopojan kypärän korkeudella. Antaa keulia vaan. Siihen jos eteen flippaa niin voi olla että joutuu kaskosta laittaan uuden pohjamuovin. Oon kans niin loputtoman kyllästyny siihen liikenteessä perseilemiseen. Kyllä ei olisi itelle tullu mieleenkään 15-vuotiaana keulia koko keskustan läpi hidastamatta yhdenkään risteyksen kohdalla. Siitä kun olis jääny kiinni ni olis saanu kävellä siihen asti että saa 18-vuotiaana ajokortin. Nykyään jo ala-asteikäiset mukulat vetää fillareillaan keula pystyssä, mistä lie oppineet.

                           Sitä vaan että kyllä se Darwin ne pahimmat ääliöt korjaa jos ei sitten ehdi ensin aikuistumaan, ei siihen minun aktiivista apua tarvita. Tarvis varmaan olla enemmmän empaattinen mutta mitäpä se auttaa, en menetä yöunia jos joku omalla töhöilyllään ajaa ittensä sairaalaan. Oli sitten minkä ikäinen tai millä tahansa vehkeellä liikkeellä.

                           Comment


                            Nämä on kyllä viihdyttävää luettavaa. Ensin haukutaan pyöräilijät ja sitten mopoilijat. Toiset tuntuu olevan vaan niin täydellisiä siellä liikenteessä :).

                            Comment


                             Osalla on järkeä osalla ei. Eilen huomautin liikenne valoissa pyöräiliälle että tuossa vieressä kulkee pyörätie, että menisitkö sinne. Asenne oli että mitä sitten ja koita pärjätä. Huomautin vain että meillä on liikennesäännöt ja jatkoin matkaa. Eiköhän evoluutio hänetkin korjaa luontaisen poistumisen kautta sieltä autojen välistä sekoilemasta. Pyörää vilkaisin sen verran että tietsikka löyty, mutta heijastimia ja valoja ei ollut laisinkaan. Mustassa ajoasussa tietenkin.

                             Comment


                              Alkuperäinen kirjoittaja Kilu7 Näytä viesti
                              Nämä on kyllä viihdyttävää luettavaa. Ensin haukutaan pyöräilijät ja sitten mopoilijat. Toiset tuntuu olevan vaan niin täydellisiä siellä liikenteessä :).
                              Niin kai, ja kaljupäätkin keskittyy aina vaan kaikkeen epäolennaiseen.

                              Comment


                               Ei kai tässä nyt kaikkia tietyllä tavalla liikkujia haukuttu. Vaan niitä, jotka perseilee liikenteessä, oli se liikkumisväline mikä tahansa potkulaudan tai rekan väliltä.

                               Comment

                               Working...
                               X