Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Lihapullat on hyviä.

    Ruoan kanssa on kikkailtu vaikka tässä langassa hiljaiseloa. Tänään italo-teemalla:

    Antipasto, tomaatti-kotijuusto.
    Papu-salami -risotto.
    Sitruuna-mousse
    Röökiä (Partagas serie 3 EL 2006) ja portviiniä Tawny
    Attached Files

    Comment


    • Hyvältä näyttää, taisit olla tätä settiä duunaamassa, kun pirauttelin.
      Tähtiä ainakin 4-5 senverrannautinnollisen työläs.

      Comment


        Ei pehmentynyt spektroliitti vaikka 1 t 30 min haudutti 65 asteessa

        (Muuten karitsan paistia valkosipulia rosmariinia etc)
        Attached Files

        Comment


        • Nostellaas vanha aihe.

          Alottelin paikallisen kauppiaan kans tommosen tubeprojektin.

          https://youtube.com/playlist?list=PL...7W4l-VPyOdMdWb

          Ens vuonna on tarkotus tehä jakso viikossa, grillaillaa ja savustellaa, rakennetaa välineet ite. Käykääs seurailemassa.

          Comment


            Tämä ketju oli joskus hyvinkin aktiivinen. Repo, kapaz, marre jne jakoi reseptiikkaa ja syömiskuulumisia
            ​​​​​​Mitenkäs nykyään? Syöttekö te edelleen?

            Mää tein töhnää jota voisi jatkojalostaa jonkun pasteija tyyppisen leivonnaisen sisuksiin.
            Tänään se meni joulutortuksi muotoillun voitaikina palan päälle luumuhillon korvaajaksi. Hyvää oli siinäkin.

            Töhnä

            Pari ruokalusikallista ylijäämä riisipuuroa
            Vajaan tuuman korkea nippu kallkunapepperoni (Kariniemen leikkele valikoimaa)
            Teelusikallinen seesamiöljyyn säilöttyä chilivalkosipuli murskaa. (Pirkka ja SpiceUp valikoimista)

            Kalkkunapepperonin silttusin niin pieneksi kuin osasin. Sekoitin riisipuuron jämiin kera tuon valkosipuli asian.

            Tätä tahnaa voi sitten käyttää pasteijoiden täytteenä tms. Tosiaan tänään oli suolaisien torttujen makuna. Ja on siis kohtuullisen suolaista joten pienikin määrä maustaa.
            ​​​​
            ​​​​​​

            Comment


              Hurjimmat laittaa maksalaatikkoa joulutortun täytteeksi.

              Harva se päivä tulee tehtyä ruokaa, kun syödä pitää. Härmäläisen keittiön ulkopuolelta on tullut keskityttyä lähinnä intialaisen ja italialaisen keittiön makuelämyksiin. Tämä on sikäli jännä keittiöpari, että ne ovat aika ääripäissä toisistaan. Italialaisessa keittiössä pyritään pitämään maut yksinkertaisina käyttäen vain muutamia raaka-aineita. Intialainen keittiö rakentaa maun käyttäen useita eri raaka-aineita ja makuja yhdessä, joista tulee sitten mukavasti makunystyröitä lämmittävä kokonaisuus.

              Comment


                Kyllä pitää syödä vieläkin, ja varmuudella jatkossakin. Perusmeininkiä ja joskus kikkailua. Kotikokkailu on yksi harrastuksista, ja lauantai on mennyt pilalle jos keittiössä ei tule vietettyä 3-5 tuntia :). Yleensä teen lauantaisin, meidän kahden hengen perheelle, kolmen ruokalajin illallisen.

                Comment


                  Me toivoimme monta vuotta sitten joululahjaksi oikein kunnon valurautapadan. Se on yksi lempi keittiö välineistäni varsinkin talvi aikaan.

                  Viimeksi sinne meni broilerin paistileikkeitä, bataattia, kikherneitä tölkki maissia, tomaattimurskaa habanero, v-sipuli, cajunmaustetta, kanafondia ja nesteeksi omenamehua+vettä.

                  Tuli makean tulinen kanapata. Parani vaan joka lämmityskerralla.

                  Comment


                    Oon ehkä joskus tän tänne kirjoitellut mutta toistolla tehoa.

                    Muutama punainen paprika.
                    Habanero
                    Valkosipuli (semmoinen yksikyntinen)
                    Suolaa
                    Etikkaa


                    Pesee paprikat ja habaneron päältä. Kuorii valkosipulin ja halkaisee.

                    Ainakset uunipellille 200° noin 20min kunnes paprikan kuori alkaa tummua.

                    Nostaa uunista pois ja laittaa paprikat muhimaan jonnekin kannen alle omissa höyryissään. (Tarkoitus siis kuoria paprika)

                    Kuorii paprikat joten miten. Ei haittaa vaikka kaikkea kuorta ei saa pois.

                    Kaikki blenderiin ja surruuttaa soseeksi. Lopussa pari ruokalusikallista etikkaa ja suolaa oman maun mukaan. (Omasta mielestä suolaa ei tarvitse paljon tähän)

                    Tuloksena makean tulinen paprikasoossi. On tällee ajankohtaan sopien jouluisen värinenkin.
                    ​​​​​​

                    Comment


                      Pitäiskö laittaa tämä aihekin taas aktiiviseksi?

                      Marre, Lipponen ja kumppanit?

                      Comment


                        Juu juu. Sitähän mää koetin viime vuoden lopulla

                        Comment


                          Tässä on käynyt ainakin omalta kohdalta niin, että tältä osin aktiivisuus on siirtynyt someen.

                          Comment

                          Working...
                          X