Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Karitsan paahtopaistia sipulipekonikermakastissa, 3h (+uunin lämmitys 3h).
    Juotavaksi vaikka LAN Gran Reserva tai Allesverloren Tinta Barocca tai Arienzo Gran reserva. Kannattaa varata uuninlämmityspullo erikseen ettei pääse loppumaan.

    Raakkelin munat kupissa myös kokeiltu, on ihan mukiinmenevää iltapalaa...
    Attached Files
    Viimeksi muokannut ksarvala; 23.3.2015, 09:07. Perustelu: Kuvat eivät näkyneet suoraan dropboxista...

    Comment


    • Laitetaas noiden nelijalkaisten vastapainoksi vähän eväkästä, helppo ja nopea lohipasta.

      0.5-1kg lohifile pilkottuna syötävän kokoisiksi siivuiksi/paloiksi
      1 isohko sipuli
      purjon vihreää osaa tai kevätsipulia
      ~puolikas parsakaali
      suppilovahveroita, kanttarelleja tai muuta maukasta sienilajia
      3-5 kynttä valkosipulia (tai 1 "iso yksikyntinen")
      purkki pippuri creme bonjouria
      purkki ruokakermaa
      ~125g sulatejuustoa
      kalaliemikuutio
      maizenaa
      tuorepastaa (pinaatti on jees)

      Kaloihin pippuria ja suolaa pintaan ja pannulle paistumaan öljyssä. Kun alkavat olla kypsiä, sekaan silputut valkosipulit joille kevyt kypsennys ja koko setti pannulta lautaselle odottamaan. Sipulit ja pieneksi riivityt parsakaalinkukinnot (varren voi myös laittaa ohueksi siivutettuna) kuullottumaan öljyssä, perään ~1dl vettä, sienet ja kalaliemikuutio. Kiehauta sen verran että parsat kypsyvät kevyesti (jossei tykkää rapsakasta, niin ne voi hyöryttää erillään täyspehmeiksi ja lisätä lopuksi). Veden sekaan kermat ja sulatejuusto, pieni kiehautus ja suurustus oman mieltymyksen mukaan. Lisäksi voi maistaa ja ripauttaa tarvittaessa hieman yrttisuolaa sekaan, vaikkakin tuon on hyvä olla suht vähäsuolaista, jotta ainekset pääsevät oikeuksiinsa. Lopuksi sitten kalat valkosipuleineen sekaan, lautaselle tuorepastan kanssa ja naatiskelemaan. Vähän tuollaista opiskelijamättöä eli tod.näk. helvetin epäterveellistä ja nopeaa tehdä, mutta hyvää! :)

      Comment


        Minä en kummonen kokki ole, mutta nyt olen mahdollisimman paljon tehnyt ja opetellut. Ihan vaan soveltamalla omasta päästä, eli kaikkea sekaisin ja katsoo mitä tulee :D Viikonloppuna tein kanakastiketta ja voi hitto kun tuli hyvää. Taisi tosin maku tulla savujuustokermasta ja paketillisesta aurajuustoa, mutta hyvää se silti oli :) Ite olen tykästynyt ananakseen kanakastikkeessa, nyt laitoin reilusti purkillisen paloja, joita vielä pienin jonkun verran.
        Ei ollu riisiä kaapissa niin piti makaroonia keittää kastikkeen kaveriksi :P

        Comment


        • Tekipä miten hyvänsä, niin tärkeintä lienee että maistuu;).
          Tätähän se on.

          ps.rouvalla tänään vapaapäivä, niin oli kanaviillokkia laitellut. Meikän yhtä herkkua. Siis kanaa tänään meilläkin ja kohta kitusiin.

          Sitten joutaakin jo yöpuulle, tai äänikirjojen pariin nukahtamaan.
          Viimeksi muokannut kapaz; 23.3.2015, 18:30. Perustelu: Kanalisäys;).

          Comment


          • Lueskelin tuossa yks päivä noista kouluruoista ja niistä "nyky inhokeista".

            Siellähän oli melkein kaikki meikän herkut ns. inhokkilistalla.

            Näin ikuisena "kapinallisena" laitampa tänään sitten perinteistä tillilihaa.

            Ihan perusrepsulla mennään, toki lihavalinnoissa voi käyttää mielikuvitusta.

            Oma pointti tuohon herkulliseen "inhokkiin" on n. teelusikallinen etikkaa, sokerimäärällä kompaten ja valkopippurien korvaaminen mustisrouheella.

            Kevyt ruokakerma aateloi lopputuloksen.

            Keitetyt potut ja etikkapitoiset lisukkeet, niin avot.

            Comment


              Mistähän saisi sellaisia hiukan tukevampia tikkuja tapaksen yms. syöntiin? Ei siis mitään kiinalaisia, vaan teroitettuja, joissa pieni lapa helpottaa kiinnipitoa, jotain tuontapaisia kenties?

              Comment


              • Eipä oo kyllä tuonlaisia tullu vastaan, mutta miks just tuommoisia?

                Meneehän ne syötävät vaikka siitä kiinalaisesta tikustakin napaa kohti.

                Toisaalta jos haluaa hienostella, niin OK :)

                Comment


                  Jos ei muualta, niin ebayn ihmeellisestä maailmasta löytyy kaikkea.. :)

                  http://www.ebay.co.uk/itm/BBQ-Bamboo...item3f3152f48e

                  Comment


                  • No ei lopu ihmeet kesken, nyt on sitten kaimalle tikkuja;))
                    Hieno löytö ja postaus.

                    Comment


                    • Noista kouluruoista ja inhokeista, väittäisin että se on vain valmistustavoista kiinni. Jotakuinkin mistä tahansa saa maistuvaa, kunhan se tehdään tunteella eikä vain "teollisena" volyymituotantona. Meillä oli joskus vuonna nakki yläasteen/lukion ruokalassa jotain kokeilumielessä toteutettua chilikebablaatikkoa, joka oli niin hyvää, että muistan sen vieläkin. Sen jälkeen jonkun neitimikapetterin äiskä valitti paikallislehden yleisöosaston kautta, että "kouluissa tarjotaan niin tulista ruokaa, etteivät opettajatkaan pysty syömään sitä" (??). Siitä sitten palattiin takaisin perusmauttomiin mättöihin. Tosin kouluajoista on kyllä jäänyt itsellenikin edelleen voimassa oleva kammo kaikkea maksaan liittyvää kohtaan :)

                      Comment


                      • Kesän chilisato kylvettiin tuossa helmikuun paikkeilla ja nyt on nousemassa sellaiset 14 kpl eri kokoista chilin taimea. Sen verran hyvää oli se viime kesänä tähänkin ketjuun postaamani chilisoosi, että loppui heti alkuunsa, joten päätin että tänä vuonna sitä on riitettävä jääkaapissa yli vuodenvaihteen.

                        Rouva kävi viikonloppuna puutarhamessuilla ja toi tuliaisina vielä omien taimien lisäksi rouvan sanojen mukaan "jonkun tulisen" chilin taimen - Trinidad Moruga Scorpion. Minähän siitä tietysti kiinnostuin ja ei muuta kuin Google auki. Yllätys oli melkoinen kun Wikipedia kertoi, että kyseessä on vuonna 2013 maailman tulisimmaksi chiliksi (yli 2 mijoonaa scovillea) mitattu chililajike. Itsellä ei ole kotikeittiössä kokemusta edes 1 miljoonan scovillen Naga Morichista, joten voi olla melkoisen mielenkiintoista lähteä tuosta jotain kokkailemaan.

                        Comment


                        • Täälläkin on taas ruukkukaupalla taimea kasvamassa, lähinnä nagaa ja habaneroa. Kokkailin itsekin syksyllä sen reseptisi mukaiset soossit (hyvää!), josta osa meni pakkaseen myöhempää käyttöä varten jääpalapusseissa. Varsin kätevää jos haluaa lisätä lämpimiin kastikkeisiin yms. Tuon trinidadin kanssa kannattaa olla varovainen jo käsittelyvaiheessa, jossei halua että sormia polttelee toista päivää :)

                          *edit* Chilistä pääseekin äkkiä hamppareihin. Teki pitkästä aikaa mieli jotain suonientuketta, joten tuli väsäiltyä pientä iltapalaa. ~350g nyrkkiä saanutta lehmää, ujosti cheddaria, vähän vähemmän ujosti kuivattua habaa + poppamiehen bourbon-nagajolokia-chipotle -kastiketta + oheismätöt. Ei tarvitse varmaan taas loppuviikosta syödä mitään...
                          Attached Files
                          Viimeksi muokannut hattis; 30.3.2015, 12:35.

                          Comment


                          • Laittelin eilen perus paellaa. Resepti vastaa aika liki makumaailmaltaan sitä, mitä esimerkiksi Amigon Paella Valenciana on, joskaan en useinkaan raaski ostaa kalliita äyriäisiä, vaan tyydyn pelkistettyyn versioon.

                            No kuitenkin ainekset:

                            -6-8 kanankoipea, itse ostin maustamattomia ja marinoin öljyssä ja sitruunamehussa, jossa valkosipulia, persiljaa, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta.
                            -parisataa grammaa chorizomakkaraa. Mulla oli tällä kertaa joku leikkelepakkauksen tapainen, ne ruokamakkarat käy tähän jopa paremmin.
                            -sipulia
                            -sitruunalohkoja
                            -(valkkaria, itsellä ei koskaan ole kaapissa, joten jää usein pois)
                            -arborioriisiä
                            -kasvis- tai kanalientä
                            -4-6 kypsää tomaattia
                            -muutama valkosipulin kynsi
                            -(sahramia tai kurkumaa)

                            Laita kanankoivet uuniin, 225 astetta ja 50 minuuttia.

                            Pilko chorizo mieleisiksi haarukkaan sopiviksi paloiksi, ja pistä (kuivalle) paistinpannulle sipulisilpun kannssa. Kääntele hetki, jotta sipuli kuullottuu. Älä välttämättä ruskista. Makkaroiden mausteet palavat helposti kitkeriksi, jos makkara pääsee tummaksi.

                            Lohko tomaatit neljään osaan, poista kanta ja fileoi lohkot. (toki voi kaltatakin, jos niin haluaa). Viskaa tomaatit siemenineen paistinpannuun ja sekoita sipuli-makkaraseoksen sekaan. Liesi saa olla hieman keskilämpöä kovemmalla. Kääntele seosta, kunnes tomaatit hajoavat, ja muodostuu kastike.

                            Viipaloi valkosipuli ohuiksi siivuiksi ja viskaa pannuun. Lisää löräys valkoviiniä ja/tai liraus sitruunamehia sekä noin litra kasvis- tai kanalientä ja anna kiehahtaa. Tarkista suola, liemi saa olla voimakkaan makuista.

                            Jos hyllyssä on sahramia, niin tässä vaiheessa voi lisätä pari-kolme luottia. Sahrami on vitun pahaa, jos sitä on liikaa, joten käytä varoen. Sekaan voi toki rouhaista mustapippuria ja muita mieleisiä mausteita.

                            Kaada nesteeseen 4-5dl riisiä, sekoittele. Käännä levy pienelle lämmölle ja laita kansi päälle. Käy tupakilla ja päivittämässä fasestatus. Tarkista nesteen määrä. Jos riisi on päässyt kuivaksi, tarkista kypsyys. Paella saa mun makuun olla täysin, jopa ylikypsää. Jos riisi on vielä al dente, lisäisin hieman nestettä ja nostelisin päälle kanankoivet, niiden väliin sitruunalohkoja, sekä mahdolliset äyriäiset.

                            Tähänhän voi laittaa simpukoita tuoreena tai säilykkeenä, katkarapuja suoraan pakkasesta, ravunsaksia, mitä nyt keksiikään. Olennaista toki on huomioida niiden kypsennykseen kuluva aika. Tässä siis kypsennys tapahtuu käytännössä höyryttämällä, eli esim pakastekatkaravut pitää lisätä noin kaksi minuuttia, ennen kuin ruoan nostaa tarjolle. Tuoreet simpukat vaativat varmaan 4 minuuttia. Ravunsakset on todennäkösesti kypsiksi keitettyjä joka tapauksessa, joten riittää, että lämpiävät.

                            Tämän takia kypsennän itse kanankoivet mielelläni uunissa, kypsyyttä on helpompi hallita. Uunivuokaan jääneen liemen kaatelen riisien sekaan, jos ei ole päässyt palamaan.

                            Aikaahan tuo ottaa sen reilun tunnin, mutta on kyllä varsin helppo ruoka tehdä. Ja ainakin meidän seitsenvuotias veteli isot satsit, vaikka tulikin tällä kertaa vähän voimakkaan makuista. Maun intensiivisyyshän riippuu kovasti käytettävästä makkarasta. Jostakin oikein picante-makkarasta voi tulla tulinenkin.
                            Viimeksi muokannut Repo/promo; 30.3.2015, 13:00.

                            Comment


                            • Jyrki se saa kaiken kuullostamaan helpolta ja yksinkertaiselta.

                              Ei , ei toki tuo vaikeaa ole laittaa, mutta kun sana on hallussa tuntuu ihan iisiltä vaikka ekakertalaiselle;).

                              Vähän samantyylistä laitellu, mutta senverran laiska oon, jotta tomaatitkin otan suoraan tölkistä;).

                              Niin ja tuohon repsuun saisit vielä lisätä sen koukun takomisohjeen, millä saahan se kieli vedettyä pois sieltä pimeästä paikasta;)).

                              Comment


                              • No muttakun tämähän oli helppoa ja yksinkertaista.

                                Ja yritän kirjoittaa reseptit ja ohjeet niin, että kynnys koettaa olisi matalampi.

                                Comment


                                • Alkuperäinen kirjoittaja James Potkukelkka Näytä viesti
                                  Kesän chilisato kylvettiin tuossa helmikuun paikkeilla ja nyt on nousemassa sellaiset 14 kpl eri kokoista chilin taimea. Sen verran hyvää oli se viime kesänä tähänkin ketjuun postaamani chilisoosi, että loppui heti alkuunsa, joten päätin että tänä vuonna sitä on riitettävä jääkaapissa yli vuodenvaihteen.

                                  Rouva kävi viikonloppuna puutarhamessuilla ja toi tuliaisina vielä omien taimien lisäksi rouvan sanojen mukaan "jonkun tulisen" chilin taimen - Trinidad Moruga Scorpion. Minähän siitä tietysti kiinnostuin ja ei muuta kuin Google auki. Yllätys oli melkoinen kun Wikipedia kertoi, että kyseessä on vuonna 2013 maailman tulisimmaksi chiliksi (yli 2 mijoonaa scovillea) mitattu chililajike. Itsellä ei ole kotikeittiössä kokemusta edes 1 miljoonan scovillen Naga Morichista, joten voi olla melkoisen mielenkiintoista lähteä tuosta jotain kokkailemaan.
                                  Minä kasvattelin tuota Naga morichia muutama vuosi takaperin. On aika hyvää ihan maultaankin, mutta yksi kasvi tuotti satoa niin paljon, että sitä on jäljellä näin vuosien jälkeenkin. Kyllä sitä on saatu kulutettua. Tuo moneen ruokaan melko hienon vivahteen, hyvin pienellä määrällä.

                                  Älä koskaan koske tuohon tavaraan paljain käsin. Sillä tavoin välttää ison osan vahingoista. Se polte silmässäkin on sitten se 2M scovillea.. :)

                                  Comment


                                    Me on pari kertaa tehty paellaa aika lailla samalla reseptillä kuin Jyrki, mutta ilman chorizoa, kanafileen paloilla ja päälle isoja katkarapuja. Sivuun kylmäkastike levittyvästä vuohenjuustosta, creme fraichesta, valkosipulista ja tuoreesta timjamista. Ihan ripaus suolaa ja mustapippuria. Kastike paranee kun antaa muutaman tunnin hautua.

                                    Comment


                                      Hyi helvetti. Ei ole mun juttu.

                                      Click image for larger version

Name:	20150406_200629.jpg
Views:	1
Size:	112,7 Kt
ID:	1624757

                                      Comment


                                        Sovitaanko Teemu, että tuot kaikki sulle ilmaiseksi tarjotut sushit tänne? Nam.

                                        Comment


                                          Itse siis kokeiltiin tehdä ja tuli niin hyviä että nakkelin nuo kököt lepikkoon kettujen ja mäyrien syötäväksi. Jos tahdot mennä jämistä taistelemaan niin go for it.


                                          Tää on enemmän mun juttu.
                                          Attached Files

                                          Comment


                                            Mikä meni pieleen? Siinähän ei voi mikata kuin oikeastaan riisin ja etikan kanssa. Toki täytteet pitää olla kunnollista.
                                            Oletko maistanut aiemmin?

                                            Comment


                                              Eniten tökki ehkä tuo norin ja hivenen etikkaisen riisin tuoksu. Sitten kun sai kökön nenän alta suuhun niin helpotti. Mutta ei vaan ollut mun mieleen. Muut saa tykätä jos tahtoo.

                                              Kerran aikaisemmin olen kokeillut eräässä lounasruokalassa mutta ne oli vielä huonompia.

                                              Comment


                                                Olet sen verran nuori kaveri että makusi ehtinee vielä kehittyä :) .

                                                Comment


                                                  Mäkin oon muutamaan otteeseen kokeillut, mutta ei vaan oo mun juttu.

                                                  Comment


                                                    Tähän kun olisi ilkee niin voisi sanoa jotain noiden poikien makumieltymyksistä.

                                                    Mutta jäsen K asian ytimessä.

                                                    Comment


                                                      Me kun tehtiin rouvan kanssa ekan kerran itse, kaikki meni muuten hyvin, mutta ohjeessa mainittu "sipaise wasabi-tahnaa" oli mulle huonosti ilmaistu määre. Laitoin siihen rullan sisään lyijykynän paksuisen sipaisun. Ihmettelin vielä, että aika kallista tavaraa tämä tahna kun koko tuubi menee kahden hengen annokseen. No, sitten kun maistettiin, niin rouvalta ihan kirjaimellisesti lensi vettä silmistä. Jatkossa on laitettu aika lailla maltillisemmin.

                                                      Comment


                                                        Taas lähestyis ravintolapäivä, ja ajateltiin toisen kerran kokeilla mitä siitä tulee. Viime kerta meni hyvin ja saatiin paljon positiivista palautetta. Menu on nyt mietittynä, ja kohtuu simppelinä pidetty. Teemana jälleen Italia.

                                                        https://www.facebook.com/media/set/?...6662145&type=1
                                                        Attached Files

                                                        Comment


                                                          No ei lopu ihmeet kesken, nyt on sitten kaimalle tikkuja;))
                                                          Hieno löytö ja postaus.
                                                          No nyt on tikkuja ja kelikin näyttäisi lämpiävän, josko pääsisi lauantaina omalle terassille napostelemaan!

                                                          Comment


                                                          • No varmaan pääset;).

                                                            Mulla se on hieman "vaikeempi" proge huomenna.

                                                            Aksu (4 ja risat) kuulemma soittelee päivällä ennen yökylään tuloa, että mitä yhdessä laiteltais.

                                                            Joka tapauksessa ei meiltä poijan kanssa mene sormi suuhun muuta kuin maistellessa tuotoksia;).

                                                            Niin, ja ne tuotokset pitäis vielä maistua mummolle ja yhelle puolitoistavuotiaalle pikkuliskolle. (sisko on kuulemma lisko) ;).

                                                            Comment


                                                              Meillä Lauri 4v on nyt siihen tahtiin huutanut hummerin perään, että pitänee se vanhan paikan pakkasesta hakea. Tarttui hulluilta päiviltä syksyllä mukaan ja hän kyllä muistaa. Saa nähdä josko myös maistaa. :-)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X