Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Siinä tulee sellaista äijämäistä fiilistä koko hommaan, kun hankkii kunnon veitsen, ja sille sopivan pitimen ja tuollaisen hyvän hiomakiven. Sitten terottelet sitä veistä sen aikaa, että käsivarresta voi ajella karvat.

    Emäntää pitää luonnollisesti varottaa tohkeissaan: "varo sitä mun san mai guytoa. Se on _vitun_ terävä."

    Sitten voi kokea olevansa pelastaja, kun käy näyttämässä kaikille, kuinka itse teroitettu veitsi menee isoon bataattiin että suhisee.

    Tai vastaavasti fileoi tomaatit leikkuulaudalla, jotta saa tehtyä oikein haute cuisine pico de gallon. Päälle vähän tuoretta korianteria ja hienonhienoksi julienneksi silputtua jalapenoa. Koska vain itse hinkattu terä pystyy siihen.

    Comment


    • No olen onnellisessa asemassa että teroitan veitseni työpaikalla...

      Comment


        Tuo on just niin kuin Jyrki sanoo, tulee hyvä fiilis kun huomaa mihin veitset pystyy.

        Viimeistelykivenä käytin aikaisemmin 10 000 grid, jolla saa viimeisteltyä peilipinnan ja terällä sheivaa karvat kepeesti. Huomasin vain, että keittiössä hieman viimeistelemättömämpi terä puree paremmin ja jätän nykyisin viimeiseksi kiveksi 6 000 grid. Hyvänä testinä toimii jyrkin esimerkkien lisäksi kypsä-ylikypsä tomaatti nahkapuolelta leikatessa.

        Teräväksi saa melkein veitsen kuin veitsen, ainakin hetkeksi. Helvetin teräväksi keittiöveitsen saa kun se on valmistettu teräksestä (esim. shirogami ja aogami), jonka pystyy karkaisemaan hullun kovaksi ja silti kestää murtumatta 5-6 asteen teroituskulman molemmilta puolen eli kokonaisuudessaan 10-12 astetta . Vielä terävämmän saa teristä joissa teroitus vain toiselta puolelta ja kokonaiskulma on 5-6 astetta.

        Comment


        • Lohesta sain rahat takaisin, oli myyjä sitä mieltä kans että se musta sattuma ei kuulu sinne paketin sisällle. [emoji4]

          Comment


            Kyllä oli muutama viesti sellaista avaruustiedettä lukea ettei tosikaan. Mitään muuta en tajunnut kuin kivi ja veitsi :D
            Mutta uskon ruuanlaiton olevan hauskempaa kunnon veitsillä. Vielä kun niitä osaisi käyttää [emoji14]

            Comment


            • Aikansa kun tekee haavoja käsiin niin kummasti oppii [emoji2]

              Comment


                Me kaiman kanssa hangataan kattopellin suikaletta tiiliskiveen ja haaveillaan paremmasta.

                Comment


                • Nuo Marren juuresletut kastikkeineen on kyllä aika laittoman hyvännäköisiä. Pakko kokeilla leffamättönä viikonloppuna. Viimeksi tosin heräsi kaikki naapurit useamman kämpän säteellä palohälyttimeen, kun paistelin lettuja neljältä yöllä. Saas nähdä miten tällä kertaa.

                  Comment


                  • Millanen kastike pullet porkin kanssa, jos meinaa vetää sitä lohkoperunoiden kanssa? On vähän kuivahkoa ilman.
                    Jotain muuta kuin perus ruskeeta kastiketta...

                    Comment


                      Jos itte tekee pulled porkin niin senhän voi repiä sinne liemeen mitä on uunissa siunaantunut kippoon.
                      Omasta mielestä jotenkin miellyttävämpää syödä niin että on vähän "märkää". :)

                      Comment


                        Alkuperäinen kirjoittaja Kuppis Näytä viesti
                        Kyllä oli muutama viesti sellaista avaruustiedettä lukea ettei tosikaan. Mitään muuta en tajunnut kuin kivi ja veitsi :D
                        Mutta uskon ruuanlaiton olevan hauskempaa kunnon veitsillä. Vielä kun niitä osaisi käyttää [emoji14]
                        Arvelen että viittailet minun viesteihin. Sori, tuli taas vähän innostuttua.

                        Japseilla keittiökeklut ovat täsmätyökaluja, ja perusinfoa esmes täällä jos haluaa vilkaista.

                        Comment


                          Ei siis todellakaan haittaa että oli avaruustiedettä. Kiva sitä on lukea. Ja mulle oikestaan riittää tieto että ne on veitsiä :) pitääpä käydä kattomassa kun on aikaa :)

                          Comment


                          • Perus Sanelli mies vaikenee ja haaveilee vain noista japseista, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

                            Comment


                              Meillä on kans yks tollane Victorinox veitsi (ilmeisesti santoku malli) ja on se kyllä ihan eri luokkaa noihin muihin fiskarsin veitsiin verrattuna. Täytyy hommata kyllä noita jossain vaiheessa lisää. :)

                              Comment


                              • Pulled porkille kastike:

                                Desi ketsuppia
                                Desi siirappia
                                Pari valkosipulin kynttä
                                Siideri- tai omenaviinietikkaa muutama rkl
                                Mausteita maun mukaan
                                (Savu)suolaa

                                Perusmausteita tietenkin on cayenne, mustapippuri, timjami, paprika, sinappijauhe, mutta voi jojottaa makua mihin suuntaan vaan.

                                Siirapin tilalle sopii hunaja, sokeri, mehutiiviste, hillo. Tai sit iso pullo doctor pepperiä kattilaan ja keittelee sitä kasaan, kunnes siitä tulee siirappia. Rohkee tekee red bullista.

                                Fiskarsit on oikein mainioita veitsiä, hinta-laatusuhde erinomainen.

                                Comment


                                  Veitsessä kuin veitsessä on tylsää tehdä perusteroitus, jos on päässyt tylsäksi (itselleni raja on kypsän tomaatin leikkaamisessa). Fiskars veitset ovat tosiaan mahtavia perustyökaluja, pitää vain muistaa huolehtia terästä, kuten myös kaikkien veitsien kanssa.

                                  Lapsille annan mielummin kunnon terässä olevan veitsen. Ai miksi? Helpompi leikata, eikä lipeä sormille läheskään niin helposti kuin tylsä veitsi. Jos terävä veitsi sormille lipeää on haavakin siistimpi eikä siitä edes arpea tahdo jäädä ;)

                                  Comment


                                    :) Paikallislehdessä sivu 24 http://digi.epari.fi/epari/169/

                                    Comment


                                    • Hieno juttu.

                                      Laitetaan samaan.

                                      Jos terävä veitsi sormille lipeää on haavakin siistimpi eikä siitä edes arpea tahdo jäädä ;)
                                      Näinhän se on näissä teippaushommissakin, pitää aina muistaa katkaista terä muutaman leikkauksen jälkeen. Jos lipeää, niin siisti haava paranee päivässä;).
                                      Esim. auton teippauksessa pitäisi terä katkaista n. 12 kertaa.

                                      Ehkä hieman OT, mutta liittynee tuohen terävyyteen.

                                      Comment


                                        Ja siistin, pienehkön ventin saa nätisti kiinni pikaliimalla.

                                        Comment


                                          Ja vähän isomman höyrynsulkuteipillä? :-p

                                          Comment


                                            Nääh. Nitojalla ja vannelakalla.

                                            Comment


                                              Ravintolapäivä taas takana päin, väsyneenä mutta hyvillä mielin jälleen. Mukavaa porukkaa oli, paikallisia italia faneja, kommenttina esim. "kyllä maistuu, ei uskoisi että on suomessa marraskuussa". Sit oli vähä kansainvälisempääkin porukkaa, argentiinasta ja uruguaista joilla italialaiset sukujuuret. Kommenttina mm. "taidolla tehtyä ruokaa jossa tunnetta mukana". Mukavasti lämmittää tämmöset palautteet. Vaimo siis pääkokkina, ite lähinnä apukokkina. Ja suuret kiitokset vielä muille apureille jotka olivat mukana. :)

                                              Comment


                                                eip, isompi on hyvä ensin hölvätä pikaliimalla, sitten nitoa kunnon niiteillä, vaikkapa niillä kuormausniiteillä millä isot pahvilaatikotkin pistetään kiinne.

                                                Cyanoakrylaatti (pikaliiman liima) on muuten alunperin kehitelty taistelukentän lääkintään ;)
                                                Viimeksi muokannut okkim; 28.11.2015, 08:34. Perustelu: Viestit yhdistetty.

                                                Comment


                                                  Cyanoakrylaatista koettivat ensin tehdä tähtäinoptiikkaa DuPontin labrassa, ja sattumalta huomasivat tuon pikaliimaominaisuuden. Vietnamin sodassa vissiin hoksasivat sen kätevyyden lihan paikkauksessa.

                                                  Comment


                                                  • Sillä pysyy haava suunnilleen vuorokauden kiinni. Muutaman sekunnin kirvelee kiitettävästi.

                                                    Comment


                                                    • Sotateollisuus yleensäkin kehittelee kaikenlaista nykyisin niin arkipäivän asioita. Hyvä esimerkki vaikka roudarin teippi (jeesusteipiksikin kutsuttu) kehiteltiin vaan ammuslaatikoiden tiivistämistä varten.

                                                      Miten esim. tänäpäivänä roudari Raaka-Arska tulis toimeen ilman kyseistä tuotetta;).

                                                      Hitto miten tämä nyt liittyikään ruoanlaitto-osioon. No, meikä paistaa pari pizzaa tuossa roudaamisen välissä ja nykäsee bisset;).

                                                      Comment


                                                        Laitoin alkuillasta blinitaikinan tekeytymään huomista varten. Ei mulla muuta.

                                                        6 dl haaleata maitoa joho sotkettu 25 g tuorehiivaa
                                                        Tattarijauhoja 4 dl
                                                        Vehnäjauhoja 3 dl
                                                        Suolaa 2 tl

                                                        Yön yli huoneenlämmössä. Ennen paistamista sekaan:
                                                        3 kanamunan keltuaista ja valkuaiset vaahdotettuna
                                                        Olutta puolikas 0,3 pullo/tölkki

                                                        Kirkastetua voita paistamiseen, ja täytteet maun mukaan. Perinteisesti mätiä, punasipulia, smetanaa/ranskankermaa, suolakurkkua (ei maustekurkkua), graavilohta/kylmäsavulohta. Voi myös laittaa kylmäsavuporoa jne.
                                                        Viimeksi muokannut marre; 15.1.2016, 21:21.

                                                        Comment


                                                        • Tuli kokeiltua sitä uutta uunipelti makaroonilaatikkoa, hieman juustoraasteella ym. modattuna.
                                                          Oli muuten hyvää, paljon rapsakkata pintaa meikän makuun. "Mummokin" tykkäs;).

                                                          Comment


                                                            Ah, blinit. Pitääkin tässä pitää jossain vaiheessa blini-ilta.

                                                            Sitä odotellessa tehtiin (no okei, vaimo teki) vähän erilaista pitsaa. Pohjataikina tavanomainen, mutta tomaattikastikkeen sijaan pohjan päälle sekoitus maustamatonta tuorejuustoa, parmesaaniraastetta, hienonnettua basilikaa ja valkosipulia. Levitetään pohjan päälle ja sinne tänne ripotellaan puolikkaita kirsikkatomaatteja sekä ohuita mozzarellasiivuja. Uuniin ja kun on valmista, niin päälle revittyä parmankinkkua ja rucolaa. Ruikitaan balsamicosiirappia vielä vähän sinne tänne ja maun mukaan parmesaaniraastetta.

                                                            Itse menin helpommalla ja tein valmiilla torttutaikinalevyillä munariisi- ja lihapiirakkaa. Jauhelihaan mausteeksi sipulia, hienonnettua amerikkalaista suolakurkkua, omatekoista chilisoosia, pippuria ja suolaa. Munariisi menee ihan suolalla. Kokonaisten taikinalevyjen kokoisia piirakoita, voidellaan kananmunalla ja päälle reilusti sormisuolaa.

                                                            Comment


                                                              Tuollaisia jyväistä vaaleaa leipää.
                                                              Levitettä
                                                              Juustoa
                                                              Hirvinödäriä

                                                              Click image for larger version

Name:	20160117_204523.jpg
Views:	1
Size:	154,7 Kt
ID:	1629781

                                                              (Kuvaan eksyi myös joku joka oli myös kiinnostunut leivistä)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X