Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

HT-uisteluvene projekti

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Thuppu
    vastasi
    Jotain varustelusta.. eli sisustaan tulee vähä muutoksia. Kaikki noi kotelot lähtee pois mitkä näkyy tuossa ekan viestin kuvassa, ainoastaan keulaosan pitkät säilytyslaatikot jäävät paikoilleen. Koko katto-osa siirtyy noin 40cm edemmäs, ja sen keulaosa lyhenee. Näin vapautuu enemmän avotilaa tonne taakse. Samaten ohjaus ja hallintalaitteet siirtyy edemmäs. Tavoite on et penkkien taakse jää tilaa touhata vapojen kanssa ja nostaa mahdolliset kalat ylös.

    Penkeiksi valikoitui kipattavalla selkänojalla olevat. Vene on sen verran kapea etten halunnut ympäripyöriviä penkkejä, kulku välistä olis jääny hyvin ahtaaksi silloin. Nyt kuitenki pystyy kippaan selkänojan ja istumaan takaperin tarvittaessa.

    Ebaystä löytyi vesitiivis BT radio, saa halutessaan kuunnella säätiedotukset. :) Motonetin poistosta löyty samaa merkkiä oleva dipoliantenni.

    Kylmiä syyskelejä varten saapui halpa kiinalainen diesellämmitin jolla saa tuulilasille vähä hönkää sekä vaikkapa jaloille vähä lämmintä. Hienosti tuntuis pelittävän mitä nyt tuli takapihalla testattua laitetta.

    Ohjaus tulee nyt aluksi ihan vaijeriohjauksella, kattoo sit joskus haluaako päivittää hydrauliohjauksen. Käytettynä löyty uuden karhea ultraflexin järeämpi T-85 ohjausrumpu ja kaapeli joka ny pitäis riittää eteenpäin siirrettyyn pisteeseen hyvin.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Thuppu
    vastasi
    Jatketaan vielä.. Elikkäs, pohjassa oli vanha myrkkymaali joka oli melko rapistuneen oloinen, hyvin karkeapintainen ja kulunu. Halusin kaikki pois, ja koska vene oleilee suurimman osan ajastaan trailerilla ei myrkkymaalille ole tarvetta pohjassa. Hieman arvellutti miten paksu maali tulee lähtemään, päätin kokeilla ensin hiomalla epäkeskokoneella ja 80:llä paperilla ja kohtuullisen hyvin lähtikin. Kokeilin vielä 40:llä paperilla ja homma alko edetä varsin vauhdikkaasti.

    Mukava yllätys oli ettei pohjasta paljastunut mitään pahempia vaurioita tai vanhoja korjauksia. Ainoastaan kölistä oli topcoatti kulunu puhki ja kuidut oli näkyvissä, siihen kuidutin kolme uutta kerrosta. Muuten oli jokunen pikku kolhu ja naarmu jotka sai päälleen epoksikittiä. Kun kittaukset oli kuivunu ja hiottu, päälle tuli epoksimaali vesisuluksi. Kaiken kaikkiaan pohjaan tuli viisi kerrosta ja kylkiin kaksi kerrosta.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Thuppu
    vastasi
    Tuli myös irroteltua kaikki ylimääräinen krääsä, ruuvit, kiinnikkeet, valot ym. jotta saa kliinimmän lopoutuloksen. Tottakai uudet valot tulee sit myöhemmin. Pikku korjailuja, ruuvinreikien ja kolhujen, tuli tehtyä sinne tänne
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Thuppu
    vastasi
    Seuraavaksi saikin sovitella uusia vaneereja. Yhtämittaista palaahan tonne ei mitenkään saanu kerta reuna kiertää ympäri ja vanerit pitää saada reunan taakse. Joten tein ne sitten useasta osasta, 15mm, 9mm kerrokset koko alalle ja vielä yks 15mm kerros tohon moottorikaivon kohtaan. Samalla tuli korotettua takalaitaa sen 10cm eli muuttui lyhytrikisestä pitkärikiseksi. Kuidutin myös takalaidan kiinni tohon veneen yläkuoreen ja moottorikaivoon joka siis tehtaalta on vain ollu niitattuna kiinni toisiinsa.

    Tietty toi ns. "sisänahka" eli sisempi kuitukerros oli melko epätasainen niin sinnehän jäi rakoja kun liimasin vanerit. Kaikki raot jota jäi sekä kolot tuossa vanerien yläkulmissa valoin täyteen epoksihartsilla, eli käytännössä mihinkään ei jääny mitään rako tai koloa, eli koko takalaita on yhtä "puuta". Toivottavasti ei koskaan tarvi uusia takalaitaa tähän enää. :D

    Niin ja kun takalaita tuli korotetuksi niin samassa suhteessa korotin myös tota moottorikaivon pohjaa. Sinne tuli 100mm Finfoam ponttooni ja päälle neljä kerrosta kuitua.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Thuppu
    vastasi
    Elikkäs takalaita tuli samoin tein otettua työn alle, se olikin melkoista reikäjuustoa ja oli vahvisteltu jo useampaan otteseen. Sisällä oleva vaneri oli läpimärkää, tosin ei vielä ollu kukkamullaksi muuttunu, minkä tuli huomattua kun sitä nirhas irti tuolta. Ei lähteny ku pikkusina palasina. Pakko oli jättää selkee kuitureuna kiertämään takalaitaa et siihen saa laminoitua uuden pinnan kiinni. No lopuks oli putsattuna kaikesta puusta, ja kuidutin ylimääräisen kerroksen tohon sisä"nahkaan", samalla kun sen kuidutin myös pohjaan ja sivuihin kiinni.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Thuppu
    aloitti aiheen HT-uisteluvene projekti

    HT-uisteluvene projekti

    Vaikka tää ny autofoorumi on niin onhan tää osasto muille projekteille, ja ehkä täällä jonkin verran on myös kalastus/veneilyhemmojakin, joten ehkä jotain voisi kiinnostaa seurata tämmöstä pikku kuitupaattiprojektia..? :D

    Elikkäs olin jo hetken aikaa ettiny sopivan kokoista avohytillä olevaa venettä, lähinnä siis mahdollisimman halpaa, eli projektikuntoista jota ei haittais alkaa modailemaan sopivaksi. Kuitenki melkein samat hommat joutuis tekemään keskihintaiseenkin veneeseen.. Tarkoitus siis tehä vene kalastusharrastusta, lähinnä uistelua, silmällä pitäen, ja avohytti sitä varten jos kelit on kylmät ja tuuliset, kuten syksyllä usein on, niin on vähä suojaa. Kuitenki myös pohjamuoto piti olla semmonen et merellekin uskaltaa silloin tällöin suunnata. Muuten käyttö tulisi olemaan lähinnä järvillä. Koko saisi olla kohtuu pieni max 5x2m ja painon puolesta piti mennä jarruttomalle trailerille.

    Viime keväänä löyty sit yks sopiva vanha yksilö kohtuu matkan päästä joten eikun kattomaan millainen raato oli kyseessä. Kyseessä oli 70-luvun HT malli kooltaan 4,7x1,8m ja kivassa retrovärissä. Heti oli selvää et aika paljon hommaa veneessä oli ja aikani kaverin kanssa sitä ihmeteltyämme olin jo jättämässä väliin kyseisen yksilön. Melkoinen raato oli kyseessä. Ensi ajatus oli, et olis pikkujutuilla saanu veneen äkkiä käyttöön. No olishan tämänki saanu järvelle pikkujutuilla, mutta eihän siitä kunnollista olis tullu. Selvää oli et ainakin takalaita piti tehä uusiksi ja muutenkin maalata ympäriinsä ym. ym.. Mutta kun hinta tippui pyydetystä kohtuu reilusti niin jäihän se sit kuitenki käteen.

    Ei muuta ku kärrylle ja kotiin voivottelemaan mitä tuli tehtyä..

    ​​​​​​​Kesän aikana jotain on tehty jo veneelle ja päivittelen jo tehtyjäkin juttuja tähän säikeeseen. Alunperin oli tarkoituksena jospa olis ehtiny vielä tälle syksylle vesille, mutta talvi ehti yllättämään kummasti.

    Attached Files
Working...
X