Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nokkaketjun kiristin rallattaa taas!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Remontti on valmis ja auto kulkee. Vaihdoin siis 2.0 TFSI BPJ-koneeseen nokkaketjun (oli reilusti venynyt), nokkaketjun kiristimen (täysin särki), bensapumpun paininkupin (kulunut), nokka-akselin säätimen solenoidin ja siihen tiivisterenkaat (poikki), putket huohottimelle (halki). Ja tietysti kaikkien osien tiivisteet, O-renkaat, ja osan pulteistakin. Lisäksi avasin ja puhdistin nokka-akselin säätimen.

    Niin vaan katosi tyhjäkäyntitärinät, nokkaketjun käynnistysrallatus, dieselmäinen tyhjäkäyntiääni, pienet epätasaisuudet ja epäröinnit kiihdytyksessä. Tehoja/vääntöä palautui aivan selvästi ja tässä kun töihin ajelin niin tuntui kuin olisi ollut ihan toinen Audi alla. Kyllä kannatti, vaikka oli työläs projekti.

    Comment


    • Moro! 1.8t AVJ ja tarkotus olis vaihtaa tuo nokkaketju ja sen kiristin+muut hilppeet, mitä siihen nyt kuuluukaan. Kysymys kuuluukin, että mistä kannattaa tilata kyseiset osat? Tarviin ilmeisesti myös sen "kiristäjän erikoistyökalun"? Lähinnä vaan, etten tilaa halvalla ensimmäisestä paikasta ja saa paskoja tarvike kilkkeitä :D Muuta mitä kannattaa samalla tarkistaa/vaihtaa, kun venakopan nappaa irti? Mittarissa 250tkm. Kiitos jo etukäteen!

      Comment


        Ei tuohon AVJ tarvi mitään erikoistyökaluja. Ja helppo vaihtaa kun se ketju on saman venttiilikopan alla, unlike tfsi, jossa tarvii sen työkalun ja tympeessä paikassa tulipeltiä vasten (en oo vaihtanut itse mutta sen mitä tutkinut, voin toki olla väärässäkin). Nokkia pitää vähän irroittaa takapäästä niin vaihtuu ihan paikallaan, siitä onkin täällä jo paljon kirjoiteltu ja ohjeistettu.

        Comment


          Mistähän nykypäivänä saisi tilattua hyvän/kohtuuhintaisen nokkaketjunkiristimen apukuskin lohkoon A8 d2 bensa v8:iin , osanumero 077109088E (P-loppuinen lienee uusin)? Tilasin autodocilta ja asensin vuosi takaperin kuskin puoleiseen lohkoon Esen SKV kiristimen ja vaikuttaa edelleen hyvältä ostokselta, joku taisi mutuilla että olisi Audin orggisosaa jopa kun varaosanumero hiottu pois tms. Olen koittanut etsiä ebayt ja googlen tulokset ja en ole mieleistä vielä löytänyt tai uskaltanut ostaa. Olisiko suosituksia merkeistä tai paikasta mistä ostaisi?

          Comment


            Tepolta sai ainakin vuosi takaperin ihan sopuhintaan: https://speed-autoteile.fi//

            Comment


              Noin 873€ olisi speedin kautta nettisivun mukaan alkuperäinen, ei sovi minun budjektiin kun ei ole vielä kriittistä tarvetta. Ärsyttää lähinnä vaan se satunnainen 1-2 sekunnin rallatus startatessa.
              ​​​​​Hyvä tarvikeosa olisi riittävä, tietäisi vaan että minkä merkkisen sinne uskaltaisi laittaa. Vaicoa tarjoavat monessa paikassa melkeinpä ainoana vaihtoehtona, mutta jotenkin minulla tulee siitä enemmän negatiivista fiilistä kuin positiivista.

              Comment


                Sparetolta sai oemia ainakin vielä pari vuotta sitten. Maksoi silloin jotain nelosella alkavia summia kappale. Ei oo siellä nettisivuilla mutta sähköpostilla kysymällä sain silloin hinnan ja saatavuuden selville.

                Comment


                  Itse tilasin Autodocilta tuon Esen SKV kiristimen. Siinä kiristimessä oli V6 osanumero, vaikka laatikossa oli oikea osanumero. Palautin sen ja tietenkin Docilta sai perinteiset selitykset että olen tehnyt virheen tilatessani. Uusi yritys toisesta puljusta Latviasta. V8 kiristimen laatikossa tuli taas V6 koodilla oleva kiristin. Kysyin Esen tehtaalta sitten asiaa. Meinasivat selvitellä. Pistin kiristimen takaisin Baltiaan. Tuli olo että halvalla ei saa oikeaa tai hyvää ja tilasin orggiksen Saksasta. Hintaa sillä oli alle 700€. Joku orginal-teile oli firman nimi.

                  Comment


                  • Nokkaketju alkaa olla sen verran äänekäs, varsinkin kylmänä startatessa, että pitänee piakkoin laittaa tuo remppa alle. Onko kuinka työläs (=kallis) korjaamolla tehtynä (osat + työmäärä). Kopan tiivistekin pikkasen tihkuu, joten tiivistee varmaan on sekin uusittava. Miten nuo nokkien kulumiset on yleisiä, joutuuko sieltäkin osia uusimaan.
                    Viimeksi muokannut jounito; 4.3.2021, 08:54.

                    Comment


                    • Nokkaketjun ja kiristimen vaihtotyö on korjaamossa 1.8t:ssä luokkaa 1-2 h. Febin tarvikeosan taitaa saada ketjuineen n. 200 eurolla, mutta osalla ne aikaisemmilla sivuilla ovat vikakoodeja joskus antaneet. OEM kiristin on paras, mutta taitaa edelleen maksaa uutena 500-1000 € välimaastoon. Venakopan tiivisteen joutuu käytännössä samalla joka tapauksessa uusimaan, mikä maksaa muutamia kymppejä lisää. Nokka-akselit noissa kestää hyvin.

                      Comment


                      • Alkuperäinen kirjoittaja Randomi Näytä viesti
                        Tepolta sai ainakin vuosi takaperin ihan sopuhintaan: https://speed-autoteile.fi//
                        Onko yllä ehdotettu tämä: 1.8T Nokkaketjusarja (speed-autoteile.fi)
                        Ja onko tuossa venttiilikopan tiiviste mukana ?
                        Viimeksi muokannut jounito; 4.3.2021, 08:53.

                        Comment


                          Kannattaa laittaa vaikkapa sähköpostia tuonne speedille ja varmistaa. Oma kokemus rajautuu 40v V8 koneisiin.

                          Comment


                          • Alkuperäinen kirjoittaja Kraftwerk Näytä viesti
                            Nokkaketjun ja kiristimen vaihtotyö on korjaamossa 1.8t:ssä luokkaa 1-2 h. Febin tarvikeosan taitaa saada ketjuineen n. 200 eurolla, mutta osalla ne aikaisemmilla sivuilla ovat vikakoodeja joskus antaneet. OEM kiristin on paras, mutta taitaa edelleen maksaa uutena 500-1000 € välimaastoon. Venakopan tiivisteen joutuu käytännössä samalla joka tapauksessa uusimaan, mikä maksaa muutamia kymppejä lisää. Nokka-akselit noissa kestää hyvin.
                            Kyselin jakoketjun + kiristimen vaihtotyötä osineen (tiivisteet ja huohotinputki myös). Päivän homma, tuli tarjous, summa 1178€, työt noin 650€, osat noin 530€. Aika iso ero tuohon 1-2 t. korjaamossa. Ei taida tulla kauppoja tuolla tarjouksella.

                            Comment


                            • Ei pitäisi kyllä ketjun ja kiristimen vaihto olla korjaamossa iso juttu 1.8 turboon. Olen täysin amatöörinä onnistuneesti ketjun ja kiristimen vaihdon 1.8 t AVJ-koneeseen tehnyt muutamassa tunnissa kesämökkiolosuhteissa. Koko jakopäätähän ei tarvitse purkaa, vaan imunokan löysyttäminen riittää. Finturbo osaisi varmaasti homman sillä suunnalla tehdä.

                              Comment


                              • Kiitos. Kysenpä muualtakin ja varmaan tuolta Finturbosta.

                                Onko "pelättävissä", että nokkien hammasrattaat olisi kuluneet liikaa, sitäkin joku epäili, että voi mennä vaihtoon.

                                Käykö tämä sarja: FAI AutoParts TCK111 Jakoketjusarja Tiivisteillä, Yksinkertainen, Niittiketju (autonvaraosat24.fi)
                                Viimeksi muokannut Killeri; 9.3.2021, 13:19. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                                Comment


                                • Alkuperäinen kirjoittaja mäkikärry Näytä viesti
                                  Mikähän omassa 1.8 vaparissa vikana.
                                  Kuumalla koneella tyhjäkäynnillä kuuluu kova nakutus, "nakanakanaka" , joka loppuu heti kun antaa kierroksia. Mun mielestä se kuuluu kannen takapuolelta.
                                  Vikakoodeiksi tulee "Camshaft adjustment, bank 1, malfunction" sekä "Camshaft timing adjustment, open circuit". Lisäksi antaa 1 ja 3 sylinterillä "ignition, open circuit".
                                  Muuten pelaa hienosti. Mittailin jo tuon nokka akselin ajoitussäätimen ohmit ja 15 sieltä tuli, eli ei pitäisi siinä olla vikaa. Venakopan kun käytin auki, niin ei ketju ainakaan koppaan ollut jälkiä jättänyt.
                                  Eli osaako kokeneemmat antaa apua tähän? Paljon olen jo ehtinyt googlailemaan.
                                  Laitetaas tähän muistaessa avuksi heille, jotka painivat saman oloisen vian kanssa.
                                  Ebayn halpis 60e ketju/kiristinsetti tuli laiteltua ja loppui nakutukset. Eli siellä vika. Ei ollut tosiaan jälkiä venakopassa eikä mitkään mahdottomat urat kiristimen laahaimissa, joista olis voinut päätellä tätä. Camshaft adjustment vikakoodi taas katosi, eli aika selkeä viite sen puolesta kyllä tuli.
                                  Nyt n. 7tkm myöhemmin jo kuumalla koneella pientä rallatusta voi taas kuulua, mutta se nyt oli odotettavissa ebayn halpasatsin kanssa.

                                  Comment


                                  • Alkuperäinen kirjoittaja jounito Näytä viesti
                                    Kiitos. Kysenpä muualtakin ja varmaan tuolta Finturbosta.

                                    Onko "pelättävissä", että nokkien hammasrattaat olisi kuluneet liikaa, sitäkin joku epäili, että voi mennä vaihtoon.

                                    Käykö tämä sarja: FAI AutoParts TCK111 Jakoketjusarja Tiivisteillä, Yksinkertainen, Niittiketju (autonvaraosat24.fi)
                                    Febin sarja on varmaan tarvikevaihtoehdoista parhaita, eli minkä Speedautoteilesta linkkasit yllä. Siinä oli myös tiiviste samassa.

                                    Ei ainakaan tämän ketjun perusteella hammasrattaiden kuluminen ole yleistä. Käytännössä 1.8T:ssä, joka ollut pitkään LL 30 tkm öljynvaihtovälillä, nokkaketjuääntelyn syynä voi ollla karstasta tukkiutunut öljyn ihmusihti ja matalat öljynpaineet. Jos öljyt on asiallisesti vaikkapa 10 tkm välein vaihdettu, niin nokkaketjupärinän syynä lienee huonosti toimiva kiristin ja kulunut ketju. Toki molemmat syyt voivat olla myös yhtä aikaa. Öljyn imusihdin puhdistus ei vaadi uusimaan sinänsä osia, mutta on ketjun- ja kiristimen vaihtoa työläämpi tehdä korjaamossa A4:ssa koska etuapurunko on öljynpohjan tiellä.

                                    Comment

                                    Working...
                                    X