Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nokkaketjun kiristin rallattaa taas!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Öljykokemus: ARE-kone, jossa kiristimien pinnat ja ketjut uusittu 30tkm sitten, pärähtää Castrol EDGE 5W-30:lla mutta ei Teboil Gold S 5W-40:lla.

    Comment


      Tämä on kyllä jännä ilmiö. Omakaan ei pärähdä jos kesällä laittaa käyntiin ja pihalla on lämmintä sen 20 astetta. Mutta sitten taas pärähtää vaikka eberillä lämmittää niin että auton lämpömittari näyttää jo 70 astetta ja pihalla on jotain -5 astetta.

      Comment


        Johtusiko siitä että Neste lämmin ja öljy ei ?
        Viimeksi muokannut Killeri; 11.4.2017, 22:29. Perustelu: Tarpeeton lainaus ja tapatalk-allekirjoitus poistettu.

        Comment


        • Alkuperäinen kirjoittaja ttenhunen Näytä viesti
          Öljykokemus: ARE-kone, jossa kiristimien pinnat ja ketjut uusittu 30tkm sitten, pärähtää Castrol EDGE 5W-30:lla mutta ei Teboil Gold S 5W-40:lla.
          Komppaa tämän täysin. Omaani ei mitään ole vaihdettu mutta samalla tavalla tekee.

          Comment


          • Sama homma 5w30 Castrolilla. Varmiten pärähtää juuri nollakelin tienoilla.

            Comment


              Mikä tuon voisi selittää?

              Emännällä on tuo omansa ollut nyt kohta 5 vuotta ja ostaessa pärähti lähes aina. Tehtiin Forte käsittely ja sen jälkeen on ajettu Teboil Diamondilla n. 60tkm 10tkm vaihtoväleillä eikä ole enää pitkään aikaan pärissyt, oli lämpötila mikä tahansa. Omassa ja emännän autossa on molemmissa E-loppuinen kiristin.

              Comment


              • en millään tavalla ylistä tai mainosta teboil merkin öljyjä, mutta ite oon ajanu Teboilin Gold-s 5w-40:llä 10tkm vaihtovälillä ja en oo ikinä missään olosuhteissa saanu nokka akseleiden välistä ketjua pärähtämään.

                Comment


                  Nyt pitäisi kysyä että monellako joka käyttää näissä säätyvissä imunokka moottoreissa 5W-40:ä ei koskaan pärähdä? Alkaa jo tuntua että tuo 5W-30 on liian notkeaa kuumana ja "vuotaa" pois kiristimestä hiljalleen kun moottorin sammuttaa vaikka mulla ei ole mitään käsitystä mitä kiristimessä tapahtuu kun öljynpaine häviää.

                  Comment


                    5W-40 Valvolinella ajettu jo viimeiset 60tkm. Muutama vuosi sitten isomman overhaulin yhteydessä vaihdoin uudet ketjut ja kiristimet eikä sen jälkeen ole pärissyt. Rempan jälkeen menty joku 40tkm.

                    Comment


                      5W-40 käytössä. Kiristin vaihdettu, takaisku vaihdettu ja silti pärähtelee.

                      Comment


                        Tällä viikolla olisi tarkoitus vaihtaa alkuperäinen ketju ja liukupalat. Ainakin nuo kiinalaiset liukupalat tuntuu tukevilta kun kokeilin kunnolla niitä vääntää enkä saanut poikki. Tilasin siis tarkoituksella ylimääräisiä että vähän kokeilla kuinka kestää väkivaltaa :) Jenkkifoorumilta luin että alempi liukupinta olisi kovempi kulumaan mutta nähtäväksi jää kunhan saa kiristimen käteen. Jotenkin 10Nm tuntuu kovin pieneltä momentilta laakeripukkeihin mutta ilmeisesti sillä pysyy kun kerran tuo momentti on ilmoitettu :)

                        Comment


                          Saapui postissa uudet kiristimet 4.2 40V koneeseen joka tallissa on leväällään ollut odottamassa ketjuja ja kiristimiä. Elsan ohje aiheesta on kyllä varsin paska. Kuvat ei täsmää tosimaailmaan, lähinnä se pikku logo joka akseleissa on ja jonka pitäisi osua nokkapukkien kolmioihin. Elsan kuvissa akselin merkki on hammasrattaan rattaiden välissä, tosimaailmassa merkki on rattaan piikin kohdalla.

                          Laitoin ohjeen mukaisen määrän lenkkejä (bank1 joten 16 lenkkiä) ja ähräsin akselit, ketjun ja kiristimen koko pakettina pöydältä kanteen ja laitoin kiinni niin eiköhän ne perkeleen merkit harita, pakoakselissa myöhäiselle puoli hammasta ja imupuolella saman verran aikaiselle eli yhteensä hampaan heitto. 15 lenkillä osuisi paremmin, en tosin jaksanut enää jäädä katsomaan vaan tulin tallista pois.

                          Onko muilla osunut ne merkit paremmin? Nyt en kuollakseni muista miten ne oli silloin kun omaan 40V koneeseen tein samaa operaatiota, on niin monta vuotta jo aikaa.

                          Comment


                            Itekkin jumppasin noitten kanssa pari kertaa kunnes tajusin että kiristimet oli menneet ristiin. Kiristimet kun laittoi oikeille puolilleen niin merkit meni justiinsa kohdalleen. Voisko olla sama?
                            Viimeksi muokannut okkim; 9.6.2017, 08:32. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                            Comment


                              Mulla on vaan toinen puoli kerrallaan auki ja osanumero uudessa täsmää vanhaan. En ole itse asiassa edes avannut toisen kiristimen laatikkoa vielä. Tuo lähinnä murehduttaa kun Elsan ohjeessa ei kuva vastaa reaalimaailmaa. On sen verran työläs yksinään aina nostaa se kiristin ja kepit kerralla niin ettei kolistele kaikkia osia joka paikkaan. Sitten parit pukit kiinni ja kiristin löysälle ja vituttaa siinä vaiheessa huomata ettei ketju olekaan kohdallaan kun pitää taas purkaa kaikki auki..

                              Comment


                                Teetin ennakoivasti (sitä mielenrauhaa...) 280tkm (pääosin pitempää matka-ajoa) ajettuun 2.0TFSI BGB:hen nokkaketjun ja kiristimen uusinnan. Samalla vaihtui korkeapainepumpun paininkuppi, mikä ei ollut kyllä juurikaan kulunut, pinnoitetta oli hyvin vähän lähtenyt. Käyntiääni ei oikeastaan muuttunut, kone kävi ennestäänkin harvinaisen nätisti tuonmalliseksi, ainoastaan pärähdys käynnistäessä hävisi. Öljynkulutusongelmaa ei ole, näissä vanhemmissahan sitä ei tainnut NIIN yleisesti ilmetäkään?

                                Comment


                                  Onko niin että näistä TFSI:stä ei niinkään hajoa tämä ajoituksensäädin vaan kiristin? Nehän on eri palikkaa tässä moottorissa.

                                  Comment


                                  • Eli tehtaan korjaus manuaali sanoo näin:

                                    The distance between the two arrows (and thus between the coloured markings) is 15 rollers on the chain.
                                    BFM,BFL & BGK koneissa siis näin.

                                    Comment


                                      Alkanut vituttamaan kun lämpöisenäkin aamuna pärähtää vaikka uutta on ketju, liu'ut, takaisku ja tietysti tiivisteet. Hain kivijalasta Helix Ultra 5W-40:ä eikä mitään ääntä aamulla vaikka kylmä olikin. Öljynä oli Castrol Edge Titanium FST 5W-30.

                                      Comment


                                        Voisiko olla nostajat jotka rapisee jos öljymerkin vaihto auttaa? Arvio ei perustu muuhun kuin mutuun, urssi rallatti kans Castrolin ja Mobilin öljyillä, Liqui Moly toimi vielä huonommin, sen vaihdoin alle 1000km jälkeen pois. Nyt oon käyttäny monta vuotta Valvolinea ja se tuntuis toimivan aika hyvin.

                                        Comment


                                          Omaan korvaan ei kuulosta venttiileiltä. Emännän auto pärisi ostettaessa mutta ei ole mitään ääntä sen jälkeen pitänyt kun Fortet käytettiin koneessa ja laitettiin Diamondit. Voisko olla niin että Castrol on kuumana liian notkeaa ja valuu helpommin pois kiristimestä kun auton sammuttaa?

                                          Comment


                                          • Vai olisko vain takaisku venttiilit väsyneet ajan saatossa jotka pääsee fuskaamaan öljyn takaisin alakertaan?
                                            Eli aina kun pärähtely kuuluu niin venttiilikoneisto ja samalla kiristäjä on päässyt öljyttömään tilaan ja hetken käynnistyksen jälkeen pärisee..

                                            Tällaiseen tulokseen olen omanikohdalla tullut.. Tarvis varmaan vaihella nekin ennen kuin särkee muutakin kuhan vain kerkiäis.

                                            Comment


                                              Ei ollenkaan mahdoton vaihtoehto sekään.

                                              Comment


                                                Nyt aamulla lämpötila melkein nollassa, ei mitään pärähdystä. Viimeksi vaihdettu siis ketju, liukupinnat ja Helix Ultra 5W-40.

                                                Comment


                                                • Täältä yksi ääni varjalle... Ite käynyt juurikin läpi noin 17o tkm ajettua bittiä ja jokunen päivä sitten irrottelin takaiskutkin. Eipä enää kunnolla toimineet, vaan lievää takertelua oli kummassakin. Panin suosiolla uudet tilaukseen. Eli hyvinkin saattaa olla, että käytetty öljy vaikuttaa jo vähän kuluneiden takaiskujen toimintaan. Jollain öljyllä takaiskun mäntä saattaa vielä liikkua sutjakkaasti, toisella taas ei, mikä sitten paineitten karkaamisen vuoksi johtaa ikävään metelöintiin venttiilikoneistosta.
                                                  Viimeksi muokannut Luxman; 29.8.2017, 21:08.

                                                  Comment


                                                  • Öljynpaine häviää aina, kun kone seisoo. Öljyä vuotaa kavavista ja laakeriväleistä pois samaa reittiä kuin koneen käydessäkin. Ei niitä mitenkään tukita, kun kone sammutetaan.

                                                    Comment


                                                    • Kuuluukohan tuollaisen ADR koneisen ketju olla topissa ihan löysä alapuolelta?
                                                      Venttiillit meni jo poikki ja uutta kantta ehkä huomenna hakemaan...

                                                      Comment


                                                      • Oma b8 fl tekee kylmänstartissa pienen n. Sekunnin mittaisen äänen (vähän kuin startti jäisi hetkeksi päälle). Ääni ei ole kova, mutta erottaa juuri ja juuri. Kuulemma nokkaketjun kiristin. Sain kuulla, että jopa uusissa autoissa nuo saattaa ääntää. Onko noilla tapana eskaloitua nopeastikin pahemmaksi? Aikaisempaa kokemusta ei moisista harmeista ole. Auto on melko tuore tapaus ja kerroin myyjälle asiasta. Tuntui olevan sitä mieltä, että kuulostellaan muuttuuko pahemmaksi ja ryhdytään sitten vasta mahdollisiin toimenpiteisiin. Mietin, että pitäisikö tuota alkaa vaatia korjattavaksi jo nyt.

                                                        Comment


                                                        • Onkohan kukaan tehnyt kasikoneisiin kiristimen vaihtoa? Kasi pärähtää/rääkäsee käynnistettäessä aika inhottavasti, että alkasivat olla varmaan vaihon tarpeessa... Kävin pörhöllä kysäseen paljonko tekee kiristäjät... ~900e toiselle ja 850e toiselle puolelle :D Onko vinkkiä mistä tollaset sais halvemmalla...

                                                          Comment


                                                            Jos rohkeutta riittää niin ebaysta ~250€ pari muistaakseni. Joku jenkkilafka myi alkukesästä vielä ~250$/kpl alkuperäistä säädintä, niihin tulee rahdit, verot ja tullit eli äkkiä 300-350€ kappale sieltäkin.

                                                            Comment


                                                            • No vähemmän se silti ois ku pörhöllä...Mistä tunnistan alkuperäisen säätimen? täytyy vain luottaa lafkaan?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X