Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Xenoneista taas

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Mulla oli vm 99 focuksessa juurikin tommonen cobran jälkiasennussarja. Ratsiassa poliisi totes että noi sun valot ei taida olla ihan pykälien mukaset mutta eipä me siihen voida puuttua.

    Katsastusmies taas sanoi että laittomat. Tutulla on passatissa pitkiin laitettu jälkiasennussarja, ei oo kertaakaan katsastuksessa edes mainittu asiasta.

    Mutta onhan se tosiasia että suurimmassa osassa missä xenonit on laittomat, niin häikäsee ihan oikeesti vastaantulevia kivasti(lähivalot)...

    Comment


      Pitkien kanssa se vastaantulijan häikäisy ei pitäisi olla ongelma. Päin vittua olevat jälkiasennus lähivaloxenonit saisi kaikki laputtaa pois liikenteestä.

      Comment


      • Mitkäs ne säädöt olikaan mitkä pitää laittaa että ei ole sitä halogeenin alennettua jännitettä?

        E: Kuvio vaikuttaisi olevan muilta osin ihan ok ja rajaus on terävä mutta kuskista suoraan eteenpäin jää varjoinen kaistale, onko kellään vastaavaa kokemusta valokuvioista tai korjaus ideaa? Lisätään vielä että tuo kuskin puolen valo on vaihdettu vanhan omistajan aikana eikä itsellä juuri tietoa siitä kuin että näyttää uudenkarhealta, kuitenkin samanmallinen hellan umpio kuin oikea vanhakin (H1/H7). Oikeassa tätä ilmiötä ei tule, mietin olisiko tuossa uudessa vain jotenkin terävämpi kuvio kun umpiossa näkyy että molemmissa olisi pieni hahlo valokuviossa keskeltä alaspäin.
        Viimeksi muokannut Persojet; 22.3.2013, 22:44.

        Comment


        • Alkuperäinen kirjoittaja Persojet Näytä viesti
          Mitkäs ne säädöt olikaan mitkä pitää laittaa että ei ole sitä halogeenin alennettua jännitettä?

          E: Kuvio vaikuttaisi olevan muilta osin ihan ok ja rajaus on terävä mutta kuskista suoraan eteenpäin jää varjoinen kaistale, onko kellään vastaavaa kokemusta valokuvioista tai korjaus ideaa? Lisätään vielä että tuo kuskin puolen valo on vaihdettu vanhan omistajan aikana eikä itsellä juuri tietoa siitä kuin että näyttää uudenkarhealta, kuitenkin samanmallinen hellan umpio kuin oikea vanhakin (H1/H7). Oikeassa tätä ilmiötä ei tule, mietin olisiko tuossa uudessa vain jotenkin terävämpi kuvio kun umpiossa näkyy että molemmissa olisi pieni hahlo valokuviossa keskeltä alaspäin.
          Kyllä se heijastin paljolti vaikuttaa siihen valokuvioon. Joskus oli heijastinumpioille "sopivampia" polttimoita myynnissä. Niissä oli muistaakseni joku peili, joka leikkasi tietyn osan valokuviosta pois!?! Käsittääkseni suomen tieliikennelaki määrää niin, että lisävaloihin mukaanlukien auton pitkät saisi laittaa myös jälkiasennussarjan? Olenko väärässä? Noissa sarjoissahan menee niin, että ballastissa monesti se e-hyväksyntä löytyy, mutta polttimossa sitä ei ole koskaan. Yhtäkään hyväksyttyä xenon polttimoa ei ole valmistettu h-kannalle.

          Comment


          • ensiksi olen sitä mieltä että xenon polttimoni on hajoamassa, toinen on ruvennut menemään pinkiksi ja toinen on vilkuu välillä ja on pariin otteeseen ajotitokoneen mukaan dipannut.

            toinen mitä mietin on kun katselin tuossa moponetin sivulta eri polttimoita niin mitkä on hinta laatuu suhteelta hyvät???

            Comment


              Kyllähän tuo värisävyn muuttuminen punertavaan on selvä merkki siitä että polttimo on ehtoo puolella.

              Comment


              • nonniin nyt on polttimot vaihdettu ja hyvä tuli :) vilkkuminen loppu ja valotehoa tuli huomattavasti lisää.

                Polttimoiksi valitsin Philips X-tremeVision Xenon-D2S 12V/35W polttimot, hintaltaan oli kalliit! 80€/kpl mutta olen kyllä erittäin tyytyväinen!

                Comment


                • Miksei jengi laita noita 50 wattisia lyhkäsiinkin? Moni käyttää vain pitkissä.

                  Itse tilailin sekä pitkiin, että lyhyisiin 50 wattiset sarjat, kun päädyin 12.000k värilämpötilaan, niin menetetty valoteho korvataan wateilla.

                  Comment


                    Onhan siihen monia syitä: Jos rajataan pelkästään jälkiasennussarjoihin niin toki lisääntynyt lämpökuorma ja yhteensopimattumuus ballastien kanssa eivät ole relevantteja, toisin kuin alkuperäisxenoneissa.

                    Ainakaan itse en kaipaa yhtään enempää lumeneita lähialueelle, ihan jo siitäkin syystä että tällöin pitkiin tarvittaisiin sitäkin enemmän valotehoa. Useimmat päätyvät kuitenkin valkoisiin tai vähän sinertäviin (4300K - 6000K) valoihin, eivätkä violetteihin >8000K sarjoihin, jolloin lähivalojen valoteho useimmiten on vähintäänkin riittävä, varsinkin kaukovaloihin verrattuna.

                    Comment


                    • Mulla on 50W sarja, ainoostaan sillä ja isoilla kondensaattoreilla tuli toimiva setti. 35W sarja ei toiminu edes lisävastuksilla. 6000K väriltään, aika kirkkaat valot on kyllä, mutta aika alas oon suunnannut.. :)

                      Comment


                      • Tuli hankittua tuohon allekirjoituksen autoon S4:n umpiot, joissa siis xenonit lyhkäsissä. Manuaalinen korkeudensäätö ei näiden kanssa toimi, ilmeisesti siksi että ovat alunperin automaattisäädöllä. Saanko tuon manuaalisäädön toimimaan siirtämällä vanhoista umpioista moottorit uusiin, vai vaatisiko tuo jotain johdotusjuttuja?

                        Ja samaan aiheeseen liittyen lisäkysymys. Jos haluaisin rakentaa noista ihan laillisen paketin, ettei leimalle tarvitsisi vaihdella umpioiota, pitäisi rakentaa automaattinen korkeudensäätö. Onko kukaan tällaista värkännyt? Vai onko niin työläs homma ettei kannata? Ainakin tuo manuaalisäätö olisi kiva saada pelaamaan, jos joskus on tarvetta hetkellisesti suuntailla valoja alemmas.
                        Viimeksi muokannut Jyppe; 9.5.2013, 13:30. Perustelu: ei allekirjoituksia

                        Comment


                        • Kufatec myy valmista sarjaa automaattisen korkeudensäädön jälkiasennukseen. www.kufatec.de kaupasta löytyy, tosin on melko hinnakas.

                          Comment


                          • Nyt alkaa olemaan aika korjata tuosta omasta s3 8L facelift ajovalot (alkuperäiset xenonit).

                            Valoteho tosiaan niin huono, ettei tahdo nähdä pimeällä reunaviivaa tiestä, ei viittiis mennä hakemaan marmorilta noita valoja, kun tuppaavat olemaaan niin jumalattoman kalliita, eikä vastaavia tunnu olevan saatavissa mistään muualta.

                            Onkos kellään kokemuksia noista projektoreista, joita saa irrallaan ostettua, ainakin ebayssä näky jokunen olevan ja http://www.theretrofitsource.com/ tuollakin olis, lähinnä tuo sopivuus mietityttää!?
                            1 vaihtoehto pinnoittaa uudestaan nuo heijastimet?

                            Vinkkejä, linkkejä ja kokemuksia.
                            Viimeksi muokannut twist; 22.5.2013, 10:05.

                            Comment


                            • Oon tilannut TRS:ltä projektoreja ja muita vermeitä. Toimitukset on nopeita ja varmoja. Asiakaspalvelultaan firma on ihan top'notch.

                              Audissa on aidot Hellan nk. "E55" 3" bi-xenoni projektorit joihin asennettu ZKW:n kirkas linssi ja limiteri poistettu. Foreground limiterin olis voinut kyllä jättää, mutta ei tainnut mahtua sen kanssa umpioon. Ovat siis purettu käytettynä Mersuista ja heijastin kupoli on alunperinkin matta. Oikeen laadukkaat ja oon tyytyväinen valotehoon. Valokuviokin on ns eurooppalainen, eli se ojaa valaisea siippa nousee ylös kunnolla.

                              Bemarissa on EvoX-R bi-xenonit, jotka on ilmeisesti TRS:n jokin oma kehitelmä / kopio noista aidoista Helloista. Heijastin kupoli on jotain komposiittia ja heijastin pinta on täysin peilikirkas. Ovat jokseenkin tehokkaammat kuin noi E55:set, mutta itseäni häiritsee hitusen että valokuviossa ojaa valaiseva siippa / kynnys on kovin matala. Ei nouse niin agressivisesti ylös kuin "E55":ssa.

                              Comment


                              • Jep ja nuo molemmat projektorit pitäisi mennä suoraan alkuperäisten tilalle.

                                Sen verran vielä noista E55:sta että mäkin luulin että kuuluu olla hieman matat koska mulla oli kahdetkin käytetyt semmoiset, mutta kolmannet mitkä ostin Ebaysta oli ihan bränikät ja heijastinpinta lähes peilikirkas. Valoteho on selvästi parempi kuin edellisissä.

                                Comment


                                • Avattu aiheelle oma ketju
                                  Viimeksi muokannut mivari; 2.10.2013, 21:05.

                                  Comment


                                  • Umpiot himmeet

                                    Alkuperäinen kirjoittaja mandariini Näytä viesti
                                    Lisäksi on muistettava, että kasikoneisissa on omat umpionsa, jotka eivät käy muihin malleihin.
                                    Mistä saa S6 V8 4.2 litraseen vm. 2000 sopivat umpiot - muualta kuin marmorilta?

                                    Comment


                                    • Ebayn xenon umpiot, hyvät?

                                      Tekeekö noilla ebayn n.200e xenon umpiolla mitään?
                                      Audi a6 1998vm tekis mieli päivitellä xenonit.

                                      Autossa oli ostaessa jotkut kiinan umpiot ja valokuvio oli aivan kauhea! vakio umpiot myllytin ja alko taas "näkeen" mutta xenoneitahan tuo kaipaa

                                      Comment


                                      • Onko foorumilaisilla kokemusta 55w canbus xenoneista?

                                        Tällä hetkellä on 35w pitkissä a3 8p mutta olen ajatellut että vaihtisin noihin toisiin. Kannataako?

                                        Comment


                                          Mulla oli noi 55w A6 c5:sen pitkissä ja valoa piisas,en kyylä muista oliko canbus mallit.

                                          Comment


                                            Onko foorumilaisilla kokemusta 55w canbus xenoneista?
                                            Mitä luulet, että se canbus niihin xenoneihin vaikuttaa?

                                            Polttimovalvonnan huijauksesta on kyse. Eli onko polttimovalvontaa, jota pitää huijata?
                                            Can-väylällä ei ole mitään tekemistä Xenonien taikka ledien kanssa autossa. Can väylä on kyllä yleistynyt samaan aikaan kuin polttimovalvonta.

                                            Ihan sama kun kutsuisin himassa energiansäästölamppuja Wlan-valoiksi. Onhan wlan yleistynyt samaan aikaan kuin energiansäästölamputkin.

                                            Comment


                                            • Juu tiedän kyllä miksi siellä se canbussi on. Enemmänkin mietin että antaako niin paljon enemmän valotehoa että kannattaa vaihtaa ja että toimiiko ilman että rikkoo mitään, toisinsanoen että ottaako paljon virtaa käynistyessään???

                                              Comment


                                                Tietämättä xenonien valmistajaa tuohon on aika vaikea vastata.
                                                Laadukkaat ei aiheuta ylimääräisiä häiriöitä. Halpiskiinalaiset voi aiheuttaa häiriöitä muille sähköjärjestelmille ja olla lyhytikäisiä canbussilla tai ilman.

                                                55W pitkissä on kyllä monilla käytössä, joten ei ole ongelma, jos kaikki muuten normaalissa kunnossa.

                                                Comment


                                                • Miksi ihimiset asentaa noita 55W sarjoja pitkiin? Nehän syttyy paljon hitaammin kuin 35W sarjat ja todela paljon hitaammin kuin nämä uudet speedstart-35W sarjat.

                                                  Comment


                                                  • Itselläni on 55W Fast Bright xenonit pitkissä ja kyllä ne vaan melko nopeaa syttyvät. Ei voi moittia. Syttyvät paljon normaaleja 35W sarjoja nopeammin.

                                                    Comment


                                                    • Kenen sarja sulla sitten on ja mistä olet ostanut sen?

                                                      Comment


                                                      • Katuauto.comista hankittu ja merkki on AMP..

                                                        Comment


                                                        • TRS:ltä hankittu ja merkki Morimoto.

                                                          Comment


                                                          • Täällä menee lyhyissä ampin 55W xenonit, ei toimi muulla combolla, kun isoilla konkilla ja tietyillä ballasteilla.
                                                            Sellasta muistan lukeneeni, et 8P:ssä pitäis relejohtosarjan kanssa laittaa pitkiin xenonit, mutuna hajottais pyyhkijöiden moottorin ottaessaan käynnistyspiikkiä. Siitä varmaan löytyy tältäkin foorumilta tietoa lisää. Tää auto vaan on niin ranttu hyväksymään noita relejohtosarjoja vastuksien kans, ei riitä mulla ainakaan huijaamaan ajotietokonetta.
                                                            Saattaa kyllä muiden valmistajien tuotteilla ehkä toimia paremmin, mut silti suosittelen et soitat Katuauton Kimmolle, sillä tuntuu tietoa näistä olevan, ja löytyy paljon eri ballastivaihtoehtoja, jotka ei välttis niin paljon ota käynnistysvirtaa. Mulle se viimeks teki mittauksia ennenku laitteli pakettia postiin. :D

                                                            Comment


                                                              Kaikki nopeasti syttyvät ottavat käynnistysvirtaa reilusti.
                                                              Ja täten kuluttavat polttimoa enemmän.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X