Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ostaa Farkku Mondeon niin saa edullisemmin samat kyydit...

    Eilen meinasi tulla Rellu Clio Valtran kylkeen. Olin just kääntymässä vasemmalle valtatieltä kun takana tullut blondinainen päättikin että hänen on päästävä traktorista ohi keskellä risteystä ja oikealle kaartuvassa mutkassa jossa näkyvyys on riittämätön turvalliseen ohitukseen. Joku vaisto pisti kuitenkin tarkkailemaan takaatulevaa autoa tavallista tarkemmin jolloin huomasin ohituksen hetkeä ennen kuin aloin itse kääntämään.

    Kun pääsin pikkutielle piti ihan asiakseen käydä katsomassa toimiiko vilkku ja onko se mahdollisesti lumen peitossa. Hyvin oli näkyvissä ja toimi.

    Comment


      Alkuperäinen kirjoittaja Japi Näytä viesti
      Eli vaikka tällaisen. http://www.finecars.cc/typo3temp/GB/d40f34586d.jpg
      Tuo saattaa olla jonkun koripajan tekele. ACS:ssä oli kymmenkunta vuotta sitten käsittäkseni ihan tehtaan tekele. Oli muistaakseni valmistettu 7 kpl.
      Olen siis varmaan nähnyt kaiken automaailmassa.
      Kovasti OT: Mut toi näyttää 240 farkku Volvolta jossa on Rolssin keula :D

      Comment


      • En nähnyt vaan koin. Ystävällinen kanssa autoilija vaskivuorentien liikennnevaloissa ennen hämeenlinnan väylää. Valot paloivat punaisena ja takana tulevan auton kuljettaja tuli koputtamaan ikkunaan. Eturengas oli tyhjentynyt vuotavan venttiilin takia. Kiittäsin häntä henkilökohtaisesti mutta en yhtään tiedä kuka hän oli.

        Comment


        • Töistä lähdin ajelemaan Iisalmesta iltapäivällä, niin hetkeä ennen joku onneton Volvo V70 kuski oli kääntynyt oikealle risteyksestä (5-tielle menevälle kiihdytyskaistalle) ja ajanut ylikovaa? risteyksen leveäksi ja hankeen. Täytyy vain ihmetellä, miksi risteyksestä ei voi kääntyä rauhallisesti vaan ajaa tuolla tavalla... :)
          Viimeksi muokannut Zuuppovi; 27.1.2011, 18:54. Perustelu: Edit

          Comment


          • Alkuperäinen kirjoittaja Metsässä Näytä viesti
            Sitä ihan selvästi asutaan keskellä ei mitään :)
            Mjooh, täälläpäin ei ihan liikaa Jaguareja näy. Myynti-ilmoituksissa moisia lähinnä voi bongailla.
            Eihän tuon nyt sinänsä yllätyksenä pitäisi tulla, tyhmäähän se olisi olla jagelta tekemättä.
            Mutta kuten sanottua, aina aikaisemmin joko avoja tai sedaneita ihastelleena tuo farkku pisti katsomaan toiseenkin kertaan.

            Ja kaikki rollssithan on farkkuja ;)

            Comment


            • eilen illal oli valtatie 12 hollolan ja lahden rajalla tukkirekka ja volvo kolaroinu.
              oli aika karun näköinen volvo ku molemmat puolet kasassa ja tukkirekasta puuttu pikkunen pala etupuskuria
              Attached Files

              Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja Oko^^ Näytä viesti
                Eihän tuon nyt sinänsä yllätyksenä pitäisi tulla, tyhmäähän se olisi olla jagelta tekemättä.
                Oma mielipide taas on, että tyhmäähän se oli mennä tuollaista tekemään. Saman tien kun kuulin Jaguarin etuveto diesel-farkusta, totesin että siinä meni sen merkin imago, jonka ovat luoneet vuosien aikana tekemällä tehokkaita luksusautoja.

                Comment


                • Tänään aamulla oli Fiat-miehellä vaikeaa ajaa tasaisesti moottoritiellä. Tapahtui välillä Kaarina-Salo. Eka Fiat seuras mua todella läheltä, turvavälistä ei ollut tietoakaan. Ohikulkutien kohdilla Fiat teki noin 2km kestävän ohituksen. Ylämäessä ennen Paimion Nestettä saavutin Fiatin ja menin ohi. Nesteen jälkeen alamäessä Fiat ohitti mut ja heti seuraavassa ylämäessä mä ohitin sen. Ajoin siis koko ajan cruise päällä 110 kmh.

                  Comment


                    Fiat ajoi varmaan koko ajan kaasu pohjassa. Huippunopeus on yli 110 km/h, mutta vain alamäessä. :)

                    Itse näin toissapäivänä Kauniaisissa mustan Audi A5 Sportbackin, jossa oli siirtolupatarrat ikkunoissa ja Dubain rekisterikilvet. Joku on tainnut palata työkomennukselta.

                    Comment


                      Vaihteeksi musta. Nykyään valkoinen taitaa olla uusi punainen, ainakin Audilla. Olenpatainnut joskus vannoa, etti minulle tule enää ikinä tornado tai vastaavan punaista.

                      Comment


                        Tänään aamulla siinä vajaan kahdeksan maissa kehä ll:lla ajelin "ohituskaistaa" lavetti yhdistelmällä ja totesin että tökkää jono varsin aikaisin länsiväylälle, joten nopeana vetona otin toisen kaistan parin henkilöauton väliin siitä heti olarin rampille etummaisen perässä, joka oli sellainen mikälie "pieni kinneri" ja ilmeisesti menin sitten hänen reviirilleen kun veti jarrutuksen heti rampin alkuun siihen noin 40km/h oltiin kuitenkin vielä reippaasti 80km/h alueella ja vilkutteli jarruvaloja.
                        (itsellä tapana jouhevasti mennä ramppiin ettei tarvitse uudelleen kiihdyttää jotta pääsee risteykseen asti)

                        Noh ei siinä vielä kaikki, tupeksi siinä keskellä kolmea kaistaa jarruvalo hehkuen vaikka siirryin vilkku päällä vasemmalle alkavalle kaistalle ja ei päästä ohi ennen kuin kaistat levenivät tarpeeksi jotta mahtui ohi.
                        Siitä sitten ukko otti oikean puolimmaisen kaistan ja katselin peilistä että moni muukin olisi ollut halunnut ohi kyseisestä autosta...

                        Noh ei se vielä mitään äijä pysäyttää auton reippaasti ennen jonoa ja yrittää kytätä hyttiin, mutta oon sen verran korkealla jotta ei nää joten rupeaa ottamaan ilmeisesti rekkaria ylös ja siitä sitten puhelinta kouraan ja soittoa firmaan...
                        Tuntuu kyllä tosi rikolliselta olo:) Harmi kun ei ole omissa nimissä auto!
                        Noh tiimi toimii ja palautetta tulee!!!

                        Ja tyhjällä autolla olin liikenteessä joten huomioin turvavälin ja väistömahdollisuudet Blaa blaa....
                        Viimeksi muokannut Perämettä; 28.1.2011, 19:57.

                        Comment


                          Mikä on vialla ihmisissä jotka harrastavat julkiroskaamista? Tänään ajelin erään auton perässä. Pysähdyttiin liikennevaloihin ja kaveri ihan pokkana tyhjentää tuhkakupin ja muutkin roskat siihen tielle.
                          Tätä kusipäistä kasvattamista/asennetta en ymmärrä.

                          Comment


                            Tänään näin joensuussa liikenteessä vanhan poliisi saabin!
                            En tiedä oliko kyseessä malliltaan 99 vai 900. Kuitenkin 90-luvun alusta viimeistään se auto oli. Autossa oli kaikki vilkut ja tarrat kuten kuuluukin.
                            Häkellyksissäni en älynnyt katsoa oliko kuski virkapuku päällä vaiko ei.

                            Mut mites tämmöisiä näkyy liikenteessä, luulisi noiden "poliisisaabbien" olevan siirtynyt kokonaan "eläkkeelle"? Eikös jos joku siviili moisen ostaa, niin siitähän riisutaan vilkut, ja tarrat pois. Jäi vain hairitsemään :)

                            Comment


                            • se poliisi saab kuuluu liperin ja outokummun poliisien käyttöön, eivät tosin taida ajaa sillä muutä kun nuita laitosten välisiä siirtymiä. Ja on se 99.

                              Comment


                              • Jep ihan se saab on käytössä. Tulee aika usein vastaan Outokumpu-Joensuu välillä

                                Comment


                                • Tuossa lähitienoon senioritalon parkkipaikalla on yksi hyvin klommoinen / ruosteinen Daewoo tms. Tänään huomasin, että siinä oli pyyhkijänsulat jäätyneenä lasiin kiinni. No eihän tässä mitään, mutta kun pyyhkijän varret veti lasia ees/taas. Kumit olivat siellä alaosassa tiukasti lasissa kiinni. :D

                                  Tuo täti ajaa ikivanhoilla kitkoilla kesät / talvet. Yleensä pimeällä autolla turvavyö ovenvälistä roikkkuen. Lumiakaan ei yleensä putsata ennen liikkeelle lähtöä. Pitäisi varmaan kohta ilmoittaa joillekin viranomaisille ko. kuljettajasta. Eläköön liikkumisen vapaus!

                                  Comment


                                    Tänään tuli stadissa nähtyä keski-ikäinen mies ja hänen kaverinsa.
                                    Pysähdyin rautatieaseman viereen oleviin valoihin ja tietä lähti kävellen ylittämään parivaljakko. Päästyään auton keulan kohdalle toinen pysähtyi katsomaan ja osoittamaan sormella allekirjoittaneen kehonsiirtovälinettä. Kaksikon matka jatkui tien yli, jossa toinen nosti peukalonsa pystyyn ja tämän jälkeen lähetti lentosuukon hirmuisen hymyn kera.

                                    Taisivat olla Italialaisia. :)

                                    Comment


                                      Maailman kylmähermoisin täti. Olin menossa (ironisestikkin) tuonne hirvensalmeen jäärataa koettamaan, kun artjärjen ja nastolan välisellä pikkutiellä lähti suoralla "dyyniä" väistäessäni urista perä alta. Ohjaamo täyteen käsiä ja oikomaan parin "vastapallon" kera. Mitä tekee vastaantuleva täti? No ajaa toki hidastamatta ja melkein keskellä tietä kun a6 tulee kahva edellä kohti :) Sain kuitenkin hanskaan ajoissa, onneksi. Toki jos täti olisi edes vähän tuossa himmaillut niin huomattavasti kauempaa olisi mennyt.

                                      Ja ennenkuin joku rutisee, reippaasti alle rajoituksen vauhtia ja se "harjoittelu 100tkm" on ajettu ajat sitten. Pääsi vain urat ja itselle uusi auto yllättämään.

                                      Comment


                                      • Meinasin kirjoittaa tämä jutun 'silloin oli lähellä' ketjuun, mutta sattuu niin lähelle edellistä kommenttia että kerron vähän erilaisen tapauksen vastaavasta tilanteesta.
                                        Ostin eilen Oulun seudulta harrasteauton. Siinä oli alla siirtorenkaat, eli niin huonot talvikumit että vastaavat kesäkumeja. Matkaa oli 450km ja ekan reilun 150km jälkeen ei enää jaksanut hissutella kun rajoitus E75 tiellä 100. Loivassa mutkassa kun tuota vauhtia päästelin niin perä lähti yhtäkkiä reilusti alta. Parin korjausliikkeen päästä tästä auto meni vastaantulijoiden puolelle lumivalliin ja pysähtyi muutamassa metrissä, taittuen takaisin tielle. Hyvää tuuria oli siis matkassa, auton ajokunto tosin meni sen verran huonoksi että koitan hakea sen huomenna 300km päästä kotiin. Antoi taas aika paljon mietittävää tämä tapaus.

                                        Comment


                                          Juu kyllä muuten oikeasti laittoi täälläkin päässä ajattelemaan. Ei pitäisi sokeasti luottaa "itselle uuteen" autoon kyllä ollenkaan. Toisaalta, ovat täällä "maalla" kyllä oma vaara tekijänsä nuo dyynitkin, niitä kun ei pahimmillaan aurata pois ennenkuin lunta tulee seuraavan kerran kunnolla. Toki kalustoa on vähän ja teitä paljon ja auraaminenkin maksaa rahaa.

                                          Comment


                                          • Niin totta. Ja kuten varmaan tuo tätikin, jotkut kanssaliikkujat keskittyvät kaikkeen muuhun kuin ajamiseen tai sitten ovat liikkeissään niin hitaita, etteivät ehdi tehdä tiukassa paikassa yhtään mitään.

                                            Toivottavasti Mikon harrastepeli ei saanut pahasti siipeensä.

                                            Comment


                                            • Ei tänään, vaan viime viikolla. MB, joka tosiaan oli ollut hangessa jonkun aikaa. Konepelti ja katon etuosa oli puhdistettu, mutta takaosassa ja kontin päällä valehtelematta vähintään puoli metriä lunta!

                                              En itsekään putsaa autoa viimeisen päälle puhtaaksi lumesta, mutta ei kävis mielessäkään lähteä tuommosella lumilastilla liikenteeseen. Yks jarrutus ja oma näkyvyys on nolla, eikä siellä takana tulijoillakaan välttämättä hauskaa ole, kun nuo lähtevät irtoamaan.

                                              Comment


                                              • Vastaan tuli eilen paku jossa katolla noin puoli metriä lunta. Iso paakku putosi kadulle jolloin takana ajava jarrutti yllättäen rajusti, jonossa tuli paniikkia kun eivät meinanneet saada pysähtymään ajoissa.

                                                Varsinainen älyn jättiläinen oli eilen liikenteessä. Ihmettelin aikani edessä ajavaa pizzakuskia joka kiihdytteli, jarrutteli ja heilui sivusuunnassa oudosti. Kun pääsin valoissa rinnalle niin eikös siellä ollut taas navigaattori imukupilla aivan kuljettajan silmien kohdalla tuulilasissa ja puhelin kädessä. Oli varmaan vähän vaikea ajaa kun piti kurkkia navin takaa että näkee eteen. Mikä ihme näitä vaivaa, ei tulisi mieleenkään laittaa peiliin jalkapalloviirejä tai muita killuttimia peittämään näkyvyyttä suojatielle. Vielä oudompaa on laittaa se näköeste kuljettajan kohdalle keskelle tuulilasia kun ei näe edes suoraan eteenpäin.

                                                Comment


                                                • Toivottavasti Mikon harrastepeli ei saanut pahasti siipeensä.
                                                  Toivottavasti Mikko tajuaa noutaa auton trailerilla taikka vaihtaa kunnon renkaat ennen matkan jatkamista.

                                                  Comment


                                                  • Tänään töistä palatessa tuli testattua renkaiden sekä jarrujärjestelmän kunto, kun paikallisen kyläkaupan liepeillä tuli mopoauto Stop-merkin takaa pysähtymättä päätielle. Kyydissä oli kolme tyttöä (eli vähän ylikuormaa kenties) ja kuski kehtasi vielä heristellä sormea meikäläiselle siinä kun ajoivat keulan ohitse eteen ja siinä edellä mennessään vielä virnistelivät takalasista. Jäi sekunnista kiinni, ettei päässyt AVK:lle ihailemaan miltä näyttää joku helvetin Chatenet jonka kuskin oveen on tuupattu A8:lla... Tyttöjen onneksi meikäläisen vitutus nousi vasta hiukan ko. tilanteen jälkeen eli primitiivireaktioilta vältyttiin.

                                                    Comment


                                                      Tänään kehä III:sella juvanmalmin kohdalla ajoi ohitse reippaasti joku uudempi Land rover perässään umpikärry ilmeisesti auton kuljetukseen tarkoitettu, yksi rengas lukossa ja vaappui aikalailla.

                                                      Yritin vilkutella pitkiä mutta kärry oli niin leveä ettei auton peilejä edes näkynyt takaapäin ja pysäyttämään en päässyt kun rajoitin esti omaa kulkua...
                                                      Siitä se jatkoi ohittelua. Aika hurjan näköistä kyytiä!

                                                      Comment


                                                        Tänään sattui melko koominen tilanne erään volvon kanssa. Itsellä on siis tällä hetkellä autona appiukolta lainassa oleva etuveto lötkö, jossa alla varmaan maailman kolmanneksi huonoimmat talvirenkaat.

                                                        Tilanne meni kutakuinkin näin: pysähdyin liikennevaloihin piikkipaikalle, kadulle jossa on kaksi kaistaa samaan suuntaan. Viereen tulee volvo, joka vedättää itsensä niin pitkälle jotta näen takaluukussa kirjain lyhenteen AWD. Volvo kuskilla on luultavasti mielessä q-temppu, eli kiihdyttää hiukka nopsempaan jotta pääsee kaistalle jossa itse olen. Valot vaihtuvat vihreiksi ja lähden liikkeelle sillä rivakkuudella mitä tuolla omalla kulkineella pystyy. Volvossa taasen survaistaan oikean puoleista poljinta oikein urakalla jotta saataisiin aikaan riittävä kiihtyvyys. Harmi vain että volvon luistonesto päättää höllätä voimaa sutivilta etupyöriltä ja meno tyssää alkuunsa. Kun kuski viimein saa autonsa kunnolla liikkeelle on hän jo jonkin matkaa takanani ja päättääkin että siirtyy taakseni eikä eteeni niin kuin aluksi taisi olla aikomus.

                                                        Mitä tästä opimme. Ainakin sen että kaiken maailman sähköavustimet eivät auta jos kuski ei tiedä mitä tekee.

                                                        Comment


                                                        • Nuo sutimisenestot ovat kehnoimmillaan todella raivostuttavia. Tuli joskus ajettua noin vm. 2000 Subaru Legacy 2.5 4wd:llä, ja siinä ainoassa paikassa jossa sen sai kesäkelillä sutaisemaan, niin auto halvaantui täysin sekunnin-parin ajaksi. Pää melkein nappasi tuulilasiin ja mielessä kävi, että mitähän hittoa. Sitten ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen tehot kerrasta takaisin ja taas mentiin. Ei tuollaisia saisi autoihin rakentaa, oma kasi pelaa loistavasti ilman espiä ja asria.

                                                          Comment


                                                            Kuluneena viikonloppuna eräässä tallissa putkirunko viritys, jossa RS6 pannu kiinni; dynolaulatus kuullosti todella hyvälle. Saman kaupan pihalla mm. RS4, GTI Golf V AP racing jarruilla - paljonko pellin alla..? VW Sharan Q5 keulalla - näkeeköhän tämän Itävallassa Wörtherjärven rannalla.. Samaisella seudulla TT mk1 baijerin tupla-ahtimilla ja 1.9tdi lohkolla. Myöskin saman alueen kolmannessa osoitteessa Lupo 1.9 tdi pannulla + gtb2260 ahtimella tarjosi sellaista kyytiä, jota joko pelkäsi tai kunnioitti peläten. Escape rules!

                                                            Comment


                                                              Omassakaan ei ole ESPiä tai ASRrää mutta EDL on. Mielenkiintoinen havainto tuon EDL:n toiminnasta on se, että kesäisin jos ottaa tiukan lähdon ja on pikkasen liukkaampaa ojan puolen renkaiden alla niin EDL torppaa jarruilla kiihdytyksen rajusti. Samaa ei tapahdu onneksi talvisin kun kaikki renkaat sutii. Kertaakaan ei ole talvisin lähdöt hidastuneet EDL:n tai minkään muunkaan säätelyn takia.

                                                              Jotain hyvää näissä vanhemmissakin Audeissa, vaikka mutkissa liukkaalla onkin ilmeisesti enemmän tekemistä kun ESP ei pelasta jos itse ei osaa. En ole edes ikinä ajanut ESP:llä varustettua autoa liukkaalla, joten en kyllä edes tiedä viekö se mitään nautintoa vai tuoko se sitä lisää vauhdin muodossa (radalla)?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X