Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Jalkapallo

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Jalkapallo

    Siirtoikkuna alkaa olla kuumimmillaan kohta, tänään alkaa Bundesliga-kausi, huomenna on Hesassa Arsenal-Manchester City ja viikon päästä alkavat La Liga ja Valioliiga.

    Kuinkas moni foorumilta seurailee aktiivisesti jalkapalloa, tai jopa pelaa sitä? Ketkä ovat vahvoilla tänä vuonna Mestarien liigassa?

    Itsellä tulee eniten seurattua Valioliigaa ja juuri Arsenalia, mutta myös Bundesligaa ja La Ligaa jossain määrin. Ja käytyä harrastepotkimista harrastamassa pari kertaa viikossa. Ja Fifaa pelattua pleikkarilla.

    #2
    Fudista tulee seurattua aika paljon. Kesällä katsottiin Confederations Cup ja nyt odotellaan Euroopan suurliigojen alkamista sekä tottakai Mestareiden Liigaa. Ensi kesän World Cuppia tietysti odotellaan jo malttamattomana.

    Tämä kuullostaa tylsältä, mutta Mestareiden Liigassa on vahvoilla Valio-, Bundes ja La Ligan huippuseurat:) Toki joku Serie A:n joukkue voi tulla häiriköimään kärkikahinoihin, kuten myös joku Ligue 1:stä.

    Comment


    • #3
      Paljon tulee seurattua täälläkin, lähinnä La Ligaa, brittien valioliigaa ja satunnaisesti jtn muita. Toissa kaudella tuli kateltua Serie A:sta Napolin pelejä melko reippaasti (Lavezzi & Cavani), samasta syystä tarvii varmaan katella tällä kaudella PSG:n pelejä hyvinkin tarkkaavaisesti kun vanha tutkapari on taas yhdessä.

      Cavanista ei täkäläinen media paljoa puhu, mut ite jos sais joukkueen valita ni toi olis Messiaan jälkeen seuraava valinta porukkaan. Täyden kympin arvoinen pelaaja :)

      Vissiin turha enää mainita et oon hyvinki suuri Edinson Cavani -fani :D

      [ame]http://www.youtube.com/watch?v=dpe3yY6SIfY[/ame]

      Comment


      • #4
        Tulee seurattua (valioliigaa ja la ligaa) ja itse pelattuakin 3 div-tasolla.

        Mietin tuossa on MTV totalin hankkimista, mutta ilmottivat sitten että Serie A ja La ligaa ei tänä vuonna näytetä, joten jatketaan netti lähetyksien parissa.

        Comment


        • #5
          Seuraan erittäin aktiivisesti valioliigaa, kaikki ManUn pelit ainakin. Paikan päälläkin tulee käytyä 1-2 kertaa kauden aikana.
          38 vuotta tullu kannatettua ManUa.

          Comment


          • #6
            En ymmärrä mikä ihmisiä jalkapallossa kiehtoo. Itse vihaan jalkapalloa, joskus satun katsomaan jonkun barcan pelin esim, jos messi tekisi jotakin ihmeellistä vaikka.. Mutta siis tää on vaan mun mielipide. Jotenkin niin neitimäistä touhua, laitetaan tukka kuntoon ennen peliä ja sitten heittäydytään kun pikku kakarat nurmen pintaan jos joku vähän tuuppasee ja itkupotku raivarit perään.

            Comment


              #7
              Cavanista ei täkäläinen media paljoa puhu, mut ite jos sais joukkueen valita ni toi olis Messiaan jälkeen seuraava valinta porukkaan. Täyden kympin arvoinen pelaaja :)
              Odotan innolla ensi kesän World Cupia, jossa Cavani - Forlan - Suarez kolmikko nähdään ehkä viimeistä kertaa yhdessä Uruguain paidoissa. Nämä herrat osaa tehdä maaleja ja omaavat kaiken sen mitä maailmanluokan hyökkääjillä pitää olla. Aika uskomatonta miten noin pieni maa pystyy tuottamaan tuollaisen setin huppuhyökkääjiä ja maalintekijöitä.

              Comment


              • #8
                Odotan innolla ensi kesän World Cupia, jossa Cavani - Forlan - Suarez kolmikko nähdään ehkä viimeistä kertaa yhdessä Uruguain paidoissa.
                allekirjottaneesta myös. Uruguay voi olla kisojen yllättäjä. Ja kun miettii minkälaisia pelaajia tästä pienestä maasta nousee, niin onhan tuo käsittämätöntä.

                Mistä päin nettiä oletta muuten kattellu livestreamia? Olen selannu parikin paikkaa läpi, mutta eivät ole olleet hyviä (mm. venäläinen selostus..)

                Comment


                  #9
                  Alkuperäinen kirjoittaja Ilkka L Näytä viesti
                  Aika uskomatonta miten noin pieni maa pystyy tuottamaan tuollaisen setin huppuhyökkääjiä ja maalintekijöitä.
                  Yhtälailla Suomesta nousee maailmanluokan kiekkotähtiä joka vuosi ainakin kourallinen, vaikka väkiluku on naurettava muuhun maailmaan verrattuna. Etelä-amerikassa jalkapallo taitaa näytellä suurta osaa paikallisessa kulttuurissa.

                  Comment


                  • #10
                    Toisaalta jääkiekkokin on aika pieni laji kun vertaa jalkapalloon.

                    Comment


                      #11
                      Niin se on. Jääkiekko on marginaalilaji fudikseen verrattuna. Ei niitä voi verrata keskenään.

                      Comment


                        #12
                        Pointtini olikin se, että pienestäkin maasta voi nousta suuria tähtiä. Vai vaikuttaako lajin suosio siihen jotenkin?

                        Comment


                          #13
                          http://www.riemurasia.net/video/Mainos/71550

                          Comment


                            #14
                            Voi helevetti etten mina jaksa yhtaan tata itkua marginaalilajista. Karu totuus vain sattuu olemaan se, etta Suomessa se marginaalilaji on jalkapallo, eika jaakiekko, joka on se hallitseva laji, jossa on jopa mitaleita voitettu. Suomen potkupallopojat sensijaan keskittyvat siihen etta tukka nayttaa hyvalta, kuin yrittaisivat voittaa peleja.

                            Suomella / Suomessa on tasan kaksi varteenotettavaa jalkapalloilijaa ja ne on Jari Litmanen ja Sami Hyypia. Muut on y-divarin potkijoita.

                            Comment


                              #15
                              Toi on ihan p--kaa. Fudiksella enemmän harrastajia kuin kiekolla Suomessa. Ja kiekko on maailman mittapuulla ihan marginaalipeli... Muutama hassu maa ratkoo mestaruuden lajissa jota suuri enemmistö ei pelaa saati seuraa. Kyllä mä sitä seuraan ja ainoaa stadilaista jengiä kannatan mutta silti kyseessä on ihan neppis-laji...

                              Oma tausta on että aika imtensiivisesti seurailen serie-a ja valioliiga. Champpari lähinnä kaikki kierrokset. Juve ja italialaismallinen peli on lähellä sydäntä.

                              Maajoukkueen kotipeleihin isukki raahasi jo kasarilla huutamaan. Vieläkin muistissa -89 hollantia vastaan pelattu tasuri jne. jne. Suurin osa noista maajoukkue peleistä onkin tullut nähtyä. Kyllä meikäläinen fudis(katsomo)kulttuuri on kehittynyt aika paljon noista ajoista... Paljon ei potkupalloliigaa tule seurattua, mutta tänään mentävä haistelemaan stadin derbyn tunnelmia, vois sanoa että mestaruus pelissä tossa 6 pinnan matsisa.

                              Comment


                              • #16
                                Heti kun tekevät jotain tuolle filmaamiselle, niin rupean seuraamaan myös isojen kisojen ulkopuolella.

                                Comment


                                  #17
                                  Pointtini olikin se, että pienestäkin maasta voi nousta suuria tähtiä. Vai vaikuttaako lajin suosio siihen jotenkin?
                                  Onhan se tietysti näin, jos lajin harrastajamäärät ja siihen sijoitetut resurssit ovat kunnossa, niin pienelläkin maalla voi olla mahdollisuuksia menestyä. Itseasiassa Uruguay satsaa varmaan fudikseen saman verran tai ehkä enemmän mitä täällä panostetaan lätkään. Molemmilla mailla on kaksi mestaruutta näissä lajeissa.

                                  Joskin muistutan edelleen, että fudista harrastaa maailmalla huikeasti suurempi joukko ihmisiä, kuin lätkää ja fudiksen mm-kisat järjestetään vain joka neljäs vuosi, kun kiekossa pelataan mestaruudesta joka vuosi. Näillä perusteilla arvostan Uruguayn fudismestaruudet huikeasti korkeammalle, kuin Suomen kiekkomestaruudet.

                                  Mutta miksi ihmeessä tämä keskustelu kääntyi tähän fudis vs lätkä vääntöön. Eikö tässä ollut tarkoitus puhua fudiksesta. Jos jotain ei se kiinnosta, niin keskittäkää energia vaikka keskusteluun jääkiekosta niiden omissa ketjuissa.

                                  Comment


                                  • #18
                                    Marginaalilaji tai ei, mutta niin vaan sopivan yksilön ollessa kyseessä sopivissa olosuhteissa voi nousta maailman tähtiä vaikka pienestä maasta olisikin kotoisin. Voisi kuvitella, että Kiinasta tai Intiasta tulisi maailman nopein ihminen, kun molemmissa maissa on kaksijalkaisia kävelemään pystyviä ihmisiä toista miljardia, mutta silti joku pikkuinen saarivaltio keskellä merta tuottaa niitä monisatakertaisesti suhteessa väkilukuun.

                                    Etelä-Amerikassa juniorit kasvaa pallo jalassa siitä saakka kun oppivat kävelemään, täällä Suomessa jos olisi sama ympäristö ja kulttuuri, niin olisi ehkä meilläkin parempi taso? Brasilian, Argentiinan ja Uruguayn pojat tietää, että kun futiksessa pärjää, niin voi saada leipänsä kasaan sillä ja saa perheensä pois kurjuudesta, eikä siellä valiteta harjoitteluolosuhteista, kenttä voi olla melkein mikä tahansa aukio, jossa muutama kaveri mahtuu pelaamaan ja potkimaan. Täällä jos joutuu pelaamaan sateessa (tasaisella) hiekkakentällä, syntyy poru ja kitinä olosuhteista. Ja kun on aina olemassa vaihtoehto käydä kouluja ja hankkia oikea ammatti elättääkseen itsensä ja perheensä, niin vain harvalla on uskallus panostaa täysillä vain futikseen tai johonkin muuhun urheilulajiin.

                                    Filmauksista puheenollen, mietin joskus, että mikä vakuutusyhtiö noille uskaltaa myöntää tapaturmavakuutuksia, kun kaverin juostessa ohi toinen kaatuu nilkkaansa tai polveaan pidellen? Eihän noita uskalla päästää ostoksille tai kaupungille ylipäätään kun joku voi vahingossa hipaista ja sitten tulee taas tapaturma. Ja sitten vielä hymiö ;).

                                    Oma futisseuranta rajoittuu lähinnä muutamaan mestarien liigan peliin ja arvoturnauksiin sekä maaotteluihin, jos muistaa. Joskus juniori-ikäisenä tuli seurattua Ilveksen ja TPV:n sekä Hakan pärjäämistä, nyt en enää edes tiedä, pelaako niistä joukkueista liigassa mikään.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Mutta miksi ihmeessä tämä keskustelu kääntyi tähän fudis vs lätkä vääntöön. Eikö tässä ollut tarkoitus puhua fudiksesta. Jos jotain ei se kiinnosta, niin keskittäkää energia vaikka keskusteluun jääkiekosta niiden omissa ketjuissa.
                                      Nimenomaan jalkapallolle tämä ketju tuli tehtyä. Seuraan kyllä lätkääkin, mutten ihan samalla intensiteetillä.::D

                                      Tuohon mitä maspe kirjoitti, Litmanenkinhan kävi lähestulkoon jokaikinen päivä ennen koulua ja koulun jälkeen potkiskelemassa palloa. Tulokset nähdään vieläkin mm. Hollannissa, jossa on jokunen sata Jaria erään pelaajan mukaan nimettynä. Itse jos olisin alkanut pelata jalista jo nappulana, niin olisin varmaan koko ajan ollut kentällä. Mutku ei ollut oikein mahdollisuuksia loistaa, veljen kanssa potkittiin kotipihassa. Niin ja Haka ilmeisesti pelaa ainakin veikkausliigassa.

                                      Juuri kävin tänään tuomaroimassa junnuturnausta Kittilässä, oli kyllä hauska kattoa kun nappulat pelasi, osa vanhemmista vaan otti hieman tosissaan.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Kuten Kukke sanoi, niin se harrastusväline pitää olla koko ajan mukana ja sitä pitää käyttää päivittäin. Ei näistä kolmesti tai viidesti viikossakaan treeneihin raahatuista nykymukuloista selänteitä tai litmasia tule, jos sitä palloa ei potkita kotipihassa tai koulun kentällä kavereiden kanssa tai ulkojäällä ei höntsäillä joka ikinen ilta koulun loppumisesta nukkumaanmenoon saakka. Kyllähän sillä voi päästä puoliammattilaiseksi kotimaiseen sarjaan, jos hyvin käy, mutta legendaksi tuskin.

                                        Eikä sen kaiken liikunnan tarvitse olla sitä ykköslajiaan, vaan pelaamalla/harrastamalla välillä jotakin muuta kuormitetaan elimistöä eri tavoin, jolloin se todennäköisesti parantaa myös ykköslajin suorituksia.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Haka pelaa nykyään ykköstä, siellä kärkipaikka hallussa.

                                          Comment


                                          • #22
                                            Jeps, ja siihen yköseen putoamiseen tais melko ratkaisevasti vaikuttaa eräs erittäin kyseenalainen tilanne viime loppukauden HJK-pelissä, jossa HJK teki maalin tilanteessa jossa pelattiin samaan aikaan kahta kentällä ollutta palloa. Omasta mielestä ihan selkeä erotuomarivirhe hyväksyä se maali, mut se siitä.

                                            Filmaamisesta sen verran et jos joku on sitä mieltä et lätkässä ei filmata ni miten on mahollista et joku taklataan "puolikuolleeks", mut silti sama jannu tulee seuraavassa vaihdossa jäälle. Junnukiekossa oli taannoin "pistesysteemi" jossa sai pisteitä maaleista, syötöistä, ja siitä et jos sai jonkun vastustajan pelaajan pois kentältä "omalla loukkaantumisellaan".

                                            SM-lätkä on muutenkin nykyisin linjaltaan kohtalaisen sekasin kun tuomioita jaetaan seuraamusten eikä tekojen perusteella, esim vaikka se Nordlundin ihan puhdas taklaus Peltoseen. Ehkä kaikista älyttömin tuomio oli se ku Ruuttu jr. joutu jättämään kentän kampituksesta??? No joo, se lätkästä. Jos taas jatketaan jalkapallolla...

                                            Comment


                                            • #23
                                              Kyllä siinä kun taklaat jonkun suuresta vauhdista laitaa päin niin A) Lähtee ilmat pihalle B) Voit tulla tyrmätyksi.

                                              Samahan se on nyrkkeilyssäkin. Kunnon isku niin kaveri lysähtää maahan ja ei nouse enää. Mutta tulee sitten 2min päästä kätteleen vastustajaa.

                                              Comment


                                                #24
                                                Samahan se on nyrkkeilyssäkin. Kunnon isku niin kaveri lysähtää maahan ja ei nouse enää. Mutta tulee sitten 2min päästä kätteleen vastustajaa.
                                                Tulee kättelemään jos ymmärrys vielä riittää siihen. Jokaisesta tyrmäyksestä tulee vähintäänkin pieni aivovaurio.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Kaikissa lajeissa filmataan, mutta varsinkin Italiassa. ;)

                                                  Futikseen. Tänään pelattu taas mestarien liigaa. On ollut lähestulkoon ilo katsoa PSVn pelaamista Milania vastaan. Hauskaa jalkapalloa jossa ei karsasteta erikoisia ideoita. Mukavaa katottavaa. Kannattaa kattoa. Sympatiapisteet ehdottomasti menee Hollantiin.

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Ei ollut huono peli Mestareiden Liigan toinen peli Lyon vs Real Sociedad. Todella upea tuo eka maali joka näkyy oheisessa clipissä ainakin 10s ja 40s kohdilla. Hyvää futisviihdettä:

                                                    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=KUNZW6fgo9k[/ame]

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Kommee oli kyllä tuo maali. Ei voi muuta sanoa :D

                                                      Mitä illalla? Suomi-Espanja tietysti! Tulee erittäin jännä peli. Saa nähdä kuinka käy.

                                                      Comment


                                                        #28
                                                        Suomi - Espanja meni aika odotetusti, onneksi tuli voitto kotiin veikkauksissa; 1. erikoistilanne ja tilanne ekan puoliajan jälkeen. Espanjaa ei kehdannut veikata voittajaksi, kun kerroin sille oli jotain surkean ja henkilökohtaisen loukkauksen välistä.

                                                        Mutta Miksulle pitää kyllä antaa krediittiä valmentajana. Mielestäni Suomen maajoukkue on ottanut selvän askeleen eteenpäin hänen aikakaudellaan.

                                                        Jaksan vielä uskoa siihen, että Suomen maajoukkue nähdään arvokisoissa, ennen kuin meikäläinen työntää koiranputkea.

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Miksu on valmentajana äijä, suoraan sanoen. Maajoukkueen pelaaminen on parantunut, nyt noita pelejä kehtaa kahtoakin :D

                                                          Kyllä. Ehkä jopa seuraavissa EM-kisoissa, jos vain nousee pari uutta hyvää pelaajaa kuten Pohjanpalo. Ja eihän nuo MM-kisatkaan kovin kaukana tänä vuonnakaan olleet.

                                                          Comment


                                                            #30
                                                            Joo, ensiarvoisen tärkeää olisi FIFA-rankingin jatkuva parantaminen ja sen kautta pääseminen hieman helpompaan karsintalohkoon. Tämän hetkisen rankingin perusteella Suomen lohkoon tulee Suomen lisäksi kaksi todella kovan luokan jalkapallomaata, jotka lähtökohtaisesti vie karsinnat kotiin, jos ei isompia yllätyksiä tapahdu. Suomen FIFA-ranking on parhaimmillaan 2000-luvulla ollut 36. (nyt 65.) ja se on se taso mihin olisi syytä tähdätä ja ylläpitää sijoituksia <40 sijoilla rankingissa. Kovalla ja sinikkäällä työllä tuo ei mielestäni ole (optimisesti ajateltuna) mikään mahdottomuus. Menestys ruokkii itse itseään ja loppupleissä laadukkaasta juniorityöstä kaikki lähtee.

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X