Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Jalkapallo

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #61
  Toi POR-SWE ois ihan selkee jos ruotsilla ei ois Zlatania.
  Se on ainoita ukkoja koko pallolla joka voi yksin voittaa pelejä.
  Mutta riittääkö sekään? Tietty jos börjet saa pidettyä maalieron pienenä vieraspelissä ja sen verran karu paikka on marraskuinen ruotsi pallon potkimiseen että...
  Paljon parempi nippu Portugalilla kyllä on, ja nimenomaan sellainen jolla voi voittaa kenet/mitä vaan.

  Muut jatkajat etukäteen aika selviä - FRA, CRO, ROM ...vai?

  Comment


   #62
   Toi POR-SWE ois ihan selkee jos ruotsilla ei ois Zlatania.
   Se on ainoita ukkoja koko pallolla joka voi yksin voittaa pelejä.
   Olen vahvasti eri mieltä. Yksi ukko ei koskaan ratkaise pelejä, jos muu joukkue sakkaa. Esim. World Cup 2010. Montako maalia kultakenkä-Messi teki Argentiinan paidassa?

   Comment


    #63
    Zlatan, niin hyvä jalkapalloilija kun onkin, on hänestä jäänyt kuva helvetin vittumaisena ihmisenä. Valitettavan yleistä kovasti menestyneillä urheilijoilla. Vettelilläkin alkaa olla samoja oireita, ehkä Schumin perintönä.

    Mutta Portugalin bandwagonissa täälläkin ollaan. Jalkapallossa ei yksi pääsky kesää tee niinkuin ei lätkässäkään. Koriksessa, omalla suosikkialueella, ollaan jo lähempänä.

    Comment


     #64
     No, sillä tasolla kuin Zlatan, EGO on ISO. Mutta nyt Portugalil ois hyvä mahdollisuus vähän pienentää sitä.
     Ilkka L., katsopa huviksesi Messin kokonais-maalimäärä varsinaisissa MM-kisoissa, pieni yllätys? 7v. sitten ARG:lla sellainen porukka, että ilman coach'n hölmöä vaihtoa GER-ARG pelin vikal 15 minsal olis ARG ollut tosi lähellä mestaruutta(silloin porukassa esim. Juan Riquelme, Hernan Crespo, Messi...) Ja jos nyt ei ARG hoida MM:ta kotiin niin MM-kulta jää Messiltä puuttumaan, Pelellä niitä on kolme.
     Esim viime MM-kisojen ja koko sen kauden (2010) perusteella olisi mielestäni Andres Iniesta saanut pokata silloin vuoden parhaan pelaajan pokaalin.
     FRA ja CRO minäkin veikkaan, mutta CRE-ROM pari vaikuttaa kyl tosi tasaselta...mutta mitä näistä muista, ens EM:ssa FIN mukana, kun mukaan 24 maata, vai onko sittenkään?

     Comment


      #65
      Ilkka L., katsopa huviksesi Messin kokonais-maalimäärä varsinaisissa MM-kisoissa, pieni yllätys?
      Tuo on tiedossa ja se ei ole mikään yllätys. Kuitenkin, huippumaalintekijältä on heikko suoritus, kun ei tehnyt World Cup 2010 yhtä ainutta maalia -> yhden pelaajan varassa mikään joukkue ei pärjää. Pointti siis oli, joukkue voittaa tai joukkue häviää, ei yksittäiset pelaajat.

      Pelé oli toki omaa luokkaansa omana aikanaan, mutta tuskin tänä päivänä olisi enää niin ylinvoimainen.

      Comment


       #66
       Niin... Jalkapallohan on tunnetusti joukkuepeli. Ruotsilla on kuitenkin Zlatanin ansiosta pieni mahdollisuus voittaa. Jaoka tapauksessa illalla tulee jännä peli. Pakko katsoa.

       Kavereiden kanssa monesti sanottua: ainoa asia, joka on Zlatanin egoa isompi, on Zlatanin nenä. ;)

       Comment


        #67
        Zlatan on ratkaisija Messi ei. Siinä on se iso ero. Vertaa esim. Messi 6 x La Liga vs. Zlatatan samaan aikaan 6 x scudetto + 1 x La Liga + 1 x Ligue 1... Messi on pelaajana super, mutta ei ole ratkaisija. Mä en henk. koht. usko että yhden joukkueen jätkä kuten Messi edes realistisesti vertautuu jätkään joka tulee joukkueeseen ja varmistaa pääsarjavoiton oli sitten kyseessä Hollanti, Italia, Espanja tai Ranska... Ei mitään pois Messiltä, mutta ois kiva nähdä kuinka toi homma skulais ilman maailman parasta keskikenttää ja pelitapaa jota on harjoiteltu yli vuosikymmen... Jos noi maajoukkuepelit on esitys siitä niin ei ole ihme että ei ukkoa nähdä Serie A:ssa tai EPL:ssä.

        POR-SWE on mielenkiintoisin pari noista. Isoja egoja (Zlatan vs. CR) ja molempien jengien kova työmoraali.
        Zlatan nyt vaan nostaa ruotsin joukkueen tasoa selkeästi. Olitpa Ilkka mitä mieltä joukkuepelistä hyvänsä. Itseasiassa juuri tuo joukkuepelin ylikorostaminen on se mikä mun mielestä suomalaisessa jalkapallossa mättää. Tähtiä ei ole eikä tule tällä "kaikki pelaa" ja "joukkuepeli" asenteella. Ja juuri sellaista isoa egoa ja ratkaisijaa oltaisiin tarvittu esim. MM-karsintapelejä ratkaisemaan.

        Ai niin tällainen kevennys reiluudesta rahan jaossa ja siitä miksiköhän EPL on tasaisempi kuin esim. La Liga. Kliks...

        Comment


         #68
         Niin, kyllähän Zlatan on sen luokan maalintekijä, että hän nostaa piirun verran Ruotsin maajoukkueen tasoa. Mutta ei pidä unohtaa sitä, että Ruotsilla on kohtuu hyvä joukkue kaiken kaikkiaan.

         Itseasiassa juuri tuo joukkuepelin ylikorostaminen on se mikä mun mielestä suomalaisessa jalkapallossa mättää. Tähtiä ei ole eikä tule tällä "kaikki pelaa" ja "joukkuepeli" asenteella.
         En kyllä tajua mitä tällä tarkoitat. Maailmalta löytyy lukuisia esimerkkejä siitä, kun tähtisikermistä kasatut joukkueet ei hitsaudu yhteen ja sitten lähdetään luu kädessä alkukarsintojen jälkeen kotiin. Fudis on nimenomaan joukkuepeli. Fudiskenttä on pirun iso ja siellä on yksi ukko melko voimaton, jos ei saa tukea joukkueelta. Rohkenen epäillä, että vaikka nyt niin korkealle jalustalle nostamasi Zlatan olisi ollut Suomen maajoukkueen apuna näissä MM-karsinnoissa, niin tuskin sieltä pisteitä olisi sen enempää herunut.

         Maajoukkue ja juoniorihommat on Suomessakin kaksi ihan eri asiaa ja tiedät varmaan kumpaan toi "kaikki pelaa" asenne kuuluu ja pitääkin kuulua? Toki junnutyö on ensiarvoisen tärkeää ja eipä siinä Suomessa ole mitenkään huonommin onnistuttu, kun katsotaan harrastajamääriä ja euroopan huippusarjoissa vaikuttavia pelaajia. Se on kuitenkin selvää, että maailman kärkijoukkueisiin pääsee jokaisesta ikäluokasta vain promillen murto-osia tarjolla olevasta materiaalista. Mutta mielestäni Suomessa juniorityö hanskaa aika hyvin huippupelaajien seulomisen harmaasta massasta, joille pelaaminen on enempi harrastus ja mukava ajanviete, kuin intohimo ja tavoiteammatti.

         Comment


          #69
          No jos Zlatan on ratkaisija, niin sittenhän se on selvää, että Ruotsi menee kisoihin? Joukkuepeli tuo fudiskin kuitenkin on, ei siellä pelkällä yhdellä yksilöllä pärjää. Pidän Cristiano Ronaldoa ja Zlatania suunnilleen samantasoisina pelaajina, ehkä pieni etu sinikeltaiseen suuntaan, mutta sen peittoaa minusta Portugalin parempi joukkuekokonaisuus. Veikkaan ja toivon voittoa sinne.

          Comment


           #70
           Nonnii, POR_SWE 1 - 0, joten mielenkiintoa riittää 2. osassa. Islannille täytyy antaa kyl pisteet tasurista.
           Ja FRA jäänee ulos kisoista, huhuhuh.

           Comment


            #71
            Olipas huikea ottelu tuo SWE-POR kakkososa, joka siis päättyi 2-3. Toisessa erässä kymmeneen minuuttiin neljä maalia. Ronaldon hattutempulla Portugali meni tästä taisteluparista World Cup 2014 lopputurnaukseen.

            Mutta ei ollut Zlatankaan huono kahden maalin esityksellä, mutta se ei ihan riittänyt tällä kertaa.

            Comment


            • #72
             Juu kyllä oli mahtava peli! Kyllä Ronaldo vaan sen verran taitava on, että voi ratkoa tuommosia matseja ihan yksinään. Harmi olisi ollut mukava seurata Ruotsia kisoissa. Kun ei tuo Suomikaan sinne päässyt...

             Comment


              #73
              FRA nousi sillasta, mutta futisväki odottaa Ronaldo vs. Messi kohtaamista MM-Finals peleis.
              Kyllä mieluummin kattelen POR:n peliä kuin swedupellen.

              Comment


               #74
               Joo ei riittänyt zlatanin kaksi. Pohjoismaat kokonaan mm-kisojen ulkopuolelle :(
               Hienosti nousi ruotsi vielä hätyyttelemään, mutta parempi vei. Toisaalta kenellepä toi CR ei tossa kunnossa olisi liikaa = 2013 tehtynä 66 maalia... Se on aika paljon, kun esim. EPL-joukkueista eniten maaleja 2013 on tehnyt liverpool (61).

               Hienoa että myös Ranska nousi kisoihin!

               Ja todellakin CR vs. Messi on/ois todellakin jännittävä taistelupari. CR vaikuttaa vahvemmalta mun silmissä...

               Enää muodollisuuksia vaille (mex ja uru käytännössä kisoissa) niin alkaa olla osallistujat kasassa mm-taistoon...
               Viimeksi muokannut ee-2; 20.11.2013, 00:03.

               Comment


                #75
                Ei oikein millään malttaisi odotella ensi kesää ja Brasilian World cuppia. On tuo vaan niin hieno urheilutapahtuma. Argentiina - Portugali on kyllä yksi helmi noista alkulohkojen otteluista, ainakin ennakkotietojen perusteella.

                Noh, kärvistellään tässä reilu puoli vuotta euroopan liigojen otteluita ja UEFA-cuppeja seuraten.

                Toki paljon voi vielä tapahtua ennen kisoja.

                Harmi kyllä, että Swedut ei päässyt kisoihin. Olisi siellä mukava seurata edes yhden pohjoismaan edesottamuksia. Mutta näin tällä kertaa. Taso vaan ei riittänyt lopputurnaukseen.

                Comment


                 #76
                 Zlatanin pään tasosta kertoo kommentti, että kisoissa ei ole mitään katsottavaa kun hän ei ole siellä. Hyvä niin, minä tykkäänkin katsoa jalkapalloa enkä egoa.

                 Comment


                  #77
                  Ilkka: Eikä unohdeta Mestarien liigaa ;) Kyllä se jalkapallon MM on mulle ainakin se urheilutapahtuma numero yksi. Sitä on tullut pikkupojasta asti seurattua suurimmalla antaumuksella. Vieläkin muistan esim. vuoden 2006 kisat, ja Ranska-Brasilia -pelin. Kentällä kun oli (läski)-Ronaldo, Thierry Henry, Makelele, Zidane, Ronaldinho, Kaka, ym. legendoja... Ja tietty finaalin jota ei voi unohtaa kiitos em. Zidanen ja Materazzin poikien pikku selkkauksen.

                  Ranskan noususta näihin kisoihin olen myös onnellinen, aina olen ollut lievästi Ranskan kannattaja futiksessa. Johtunee siitä, että muuan Wenger käyttää paljon ranuja suosikkitiimissäni.

                  Itsellä lähinnä naurattaa tuo Zlatanin egoilu, on ihan hyvä toisaalta että futiksessa riittää värikkäitä persoonia. ;)

                  Comment


                   #78
                   Niin, se Mestareiden Liiga kuuluu noihin UEFA cuppeihin :)

                   Mutta joo, onhan tuo fudiksen MM se kaikkein kiinnostavin urheilutapahtuma maailmassa, jota jaksaa aina odottaa. Kaukana siitä ei tule fudiksen EM ja tähän palettiin vielä kun lisätään Confederation Cup, niin ei tarvitse kärsiä, kuin yksi vuosi ilman kiinnostavia fudiksen arvokisoja :) Onneksi Mestareiden Liiga helpottaa tuskaa arvokisojen välillä.

                   Comment


                    #79
                    Niinno juu. Jos aivan tarkkoja ollaan. Niin kuuluuhan se.:D

                    Hieno futisilta Briteissä. Liverpoolin paikallisottelu oli kyllä parasta viihdettä pitkään aikaan. Tälläistä jaliksen pitää olla. Vauhtia ja tilanteita. Ja maaleja.

                    Ja Arsenalkin voitto yllätyskolmosen Southamptonin!

                    Comment


                     #80
                     Ensi torstaina tulee ohjelma jalkapalloon liittyvistä vedonlyönti- ja sopupelikuvioista:
                     http://yle.fi/ohjelmat/2443439

                     Comment


                      #81
                      Pittääpäs muistaa katsoa tuo.

                      Hemmetin sopupelit. Ei sillä, itse en ole tainnut kertaakaan voittaa pitkävedossa kunnolla... :D

                      Comment


                       #82
                       Huomista (pe 06.12.) World Cup Finals arvontaa odotelles...on koutseilla pitelemistä, ettei housuun lirahda :P

                       Comment


                       • #83
                        Kyllä sitä odotetaan innolla! Ja olipahan muuten eilen aikamoinen valioliigakierros. Ja vaikka en suarezista tykkää niin on kaveri kyllä maalintekijä.
                        Viimeksi muokannut NiGeRi; 5.12.2013, 23:20.

                        Comment


                         #84
                         Suarez'sta sen verran, etrtä voitti E-Amerikan karsinnan varsinaisten pelien maalikuninkuuden, 11 goals.
                         Suap vuan nähä, mitenkä toimii jatkos kun taustalla Forlan ja Cavani.

                         Comment


                          #85
                          Kovasti ootellaan ens kesän kisoja, ennustan että pytty jää Etelä-Amerikkaan.

                          Comment


                           #86
                           Kaiman kans osittain samoilla linjoilla. Oma veikkaus on Brasilia. Tosin kyllä Saksallakin on kova joukkue.

                           Telkkarissa on siis muutakin kuin perinteiset Tuntematon ja Linnan (Tamperetalon) juhlat!!

                           Comment


                            #87
                            Harras toive olisi, että Uruguay veisi mestaruuden, mutta en oikein jaksa uskoa heidän finaaliin asti pääsevän.

                            Pytty on kuitenkin kaksi kertaa peräjälkeen jäänyt eurooppaan. Tilastot siis tukevat sitä, että pytty jää Etelä-Amerikkaan tällä kertaan. Tietääkseni koskaan aiksemmin ei ole käynyt niin, että yhden maanosan joukkueet vievät World Cupin kolme kertaa peräkkäin. Mutta ehkä Saksa vie ja muut vikisevät. Olisi vallan surkea juttu, jos Espanja veisi voiton taas kerran.

                            Comment


                             #88
                             On taas Englanti totisen paikan edes, Ranska sai kyl ansaitsematonta hyvää, miettii vaan tota arvontasysteemia, kun COL ja Sveitsi eka ryhmis...

                             Comment


                              #89
                              Brasseilla on niin valtavat paineet kotikisoissa, että saattaa joukkue romahtaa niiden alle. Uruguayn mestaruutta itte toivon, kun en ole Argentiinan pelistä oikein koskaan ihmeemmin välittänyt.

                              Edit. Nakataan tähän nyt näkyville nuo lohkojaot:
                              A lohko: 1. Brasilia 2. Kroatia 3. Meksiko 4. Kamerun
                              B lohko: 1. Espanja 2. Hollanti 3. Chile 4. Australia
                              C lohko: 1. Kolumbia 2. Kreikka 3. Norsunluurannikko 4. Japani
                              D lohko: 1. Uruquay 2. Costa Rica 3. Englanti 4. Italia
                              E lohko: 1. Sveitsi 2. Ecuador 3. Ranska 4. Honduras
                              F lohko: 1. Argentiina 2. Bosnia ja Hertsegovina 3. Iran 4. Nigeria
                              G lohko: 1. Saksa 2. Portugali 3. Ghana 4. USA
                              H-lohko: 1. Belgia 2. Algeria 3. Venäjä 4. Etelä-Korea
                              Viimeksi muokannut +RISU; 6.12.2013, 18:34. Perustelu: lohkot

                              Comment


                               #90
                               Argentiinan Hannuhanhet aika helpolla pääsee...

                               Comment

                               Working...
                               X